Dodaj do ulubionych

Benefis Wojciecha Dzieduszyckiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:07
lwowa we wrocławiu nigdy dosyć ,ostatni pomysł z forum ,zbudujmy replikę
lwowskiego pomnika mickiewicza ,to piękny i jakże polski monument,ustawmy w
zacnym miejscu,rynek, plac solny,opera,to POWINNIŚMY zrobić,co pan na to
panie hrabio?
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: gratulacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:15
      Gratulacje dla Pana Dzieduszyckiego,
      • Gość: john Re: gratulacje IP: 195.116.199.* 22.01.05, 11:39
        ciekawe tylko a czyja kase caly autokar ludzi jechal do lwowa...
        • Gość: jan Re: troche mi zmiękło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:20
          jak ja kocham wrocław za to że w nim żyje setki maleńkich ludzików we wszystkim
          wietrzacych szwindel ,oszustwo, prywate,ludziki wykrzykują bez przerwy "TO
          AFERA JA SIĘ NIE ZGADZAM" !!"TO ZA MOJE ODDAJ"!!i tak dalej i tak dalej, jak ja
          kocham wrocław i setki maleńkich ludzików,pozdrawiam
          • Gość: kasia to weź viagrę janek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.05, 19:14
            • Gość: jan Re: seler katarzyno,seler IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 11:37
              polecam wszystkim którym zmiękło,seler, i nie przywiązać a
              konsumować,pozdrowienia kasiu ,
        • Gość: drom Re: gratulacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.05, 18:52
          Gość portalu: john napisał(a):
          > ciekawe tylko a czyja kase caly autokar ludzi jechal do lwowa...

a co ?
          cos ci ostatnio zginelo ? :-P
    • Gość: Ziuta z Kanady Re: Benefis Wojciecha Dzieduszyckiego IP: *.dialup.sprint-canada.net 23.01.05, 05:47
      I widzicie Panstwo sami jaki zdolny jest Zbigniew Lesien, niedawno
      obrabialiscie Go na internecie--zrobil piekny program we Lwowie rodzinnym
      miescie mojej Mamy i dlatego Go szanuje i nie dam nic na Niego powiedziec. A to
      co pisaliscie to zwykle bzdury--tak trzymaj !!!!!!!!!
      Zbyszku, moze przyjedziesz na wystep do Kanady (Edmonton czeka!!)z Kabaretem i
      piekna Grazyna Krukowna lub Malgosia Szeptycka--obysmy zdrowi byli--glowa do
      gory--------Ziuta z Kanady---
    • Gość: xxx Re: Benefis Wojciecha Dzieduszyckiego IP: *.wroclaw.mm.pl 23.01.05, 14:41
      rzeczywiście dobry pomysł z tym Mickiewiczem, dutkiewicz chce postawić jakiś
      pomnik na placu kościuszki, to może właśnie tam mickiewicza?
    • Gość: pawel lipka Re: Benefis Wojciecha Dzieduszyckiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.05, 18:40
      Lwów, to nie tylko miasto artystycznego debiutu TUNIA. To JEGO MIASTO. Jego
      ojca, dziadków pradziadków etc. Na Bogoa zracajmy na te subtelności uwagę! Za
      kilka lat młodzi ludzie, tacy jak autor tego materiału, nie będą zwracać uwagi
      nie tylko na miejce własnego pochodzenia, ale i swoich pobratymców (nie wszyscy
      pochodzimy z Kielecczyzny, Wielkopolski, Małopolski i Mazowsza (Mazur. Tak
      zwane Kresy Wschodnie to na ogół miejsca przez naszy rodziców opuszczpone pod
      przymusem bolszewickim (to Wypędzeni!, a nie Repatryjanci) jak chciało
      politbiurio. Wprawdzie i tak za kilka lat te dawne nasze gniazda staną się
      TYLKO miejscami ukrainnymi, kresowymi, odległymi, z któymi nic i nigy nas nie
      łączyło, no może barszcz ukraiński, i perogi ruskie. Te Ziemie ( i kultura)
      przecież przez 600 lat, to jedna z bardziej znaczących politycznie i kulturowo
      Ziem Rezczpospolitej(Litay, Polski i Rusi). Nie chodzi o żadne rewindykacje,
      ale o historyczną i patriotyczną poprawność. Szlag mnie trafia, gdy mlody
      Człowiek pomijąc 600 letnią tradycję Lwowa (nie tylko polską, niemiecką, ruską,
      żydowską, grdzką, niemiecką etc.), korzysta z terminologi bolszewickiej. Miasto
      w któryn TUNIO debitował artystycznie, to (cholera jasna!) JEGO MISTAO, tak
      samo jak adoptowany BRESLAU-WROCLAW.
      Pozdrawiam - Servus
      PaweŁ

• Gość: wyobraźnia Re: Benefis Wojciecha Dzieduszyckiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.05, 19:47
        ziuto z kanady-mówienie do kogoś posądzanego o molestowanie "tak trzymaj"- to
        chyba nietakt?
    • kazimierzp Re: Benefis Wojciecha Dzieduszyckiego 23.01.05, 20:18
      Ni ma jak Lwów. Tak śpiewał Tunio, tak śpiewało wielu członków mojej rodziny.
      Tam we Lwowie, Stanisławowie, Kołomyi czy Otyni. Dla nich to ich małe Ojczyzny,
      zabrane siłą. Ali serca im nie zabrali, bo to ni możliwa rzecz.
      Dla mnie i dla moich dzieci Lwów to zagranica, gdzie żyją ludzie mówiący
      podobnym językiem i w wielu kwestiach podobnie myślący.
      Wrocław to moje rodzinne miasto w którym się urodziłem i dorastałem. Dobrze, że
      dla Wojciecha Dzieduszyckiego obydwa miasta są bliskie i dobrze, że mamy
      jeszcze takiego Tunia który jest żyjącym, duchowym łacznikiem tych dwóch miast.
      Mam nadzieję, że dożyję czasu kiedy nie będzie granicy między Polską i Ukrainą,
      granicy na mapie i granic w umysłach. Wtedy znowu będziemy wszyscy mogli mówić:
      Polacy i Ukraińcy - jesteśmy u siebie bedąc we Lwowie lub Wrocławiu.
      Granice na mapie będzie chyba łatwiej wymazać, granic w umysłach trudniej, choć
      ostatnie wydarzenia wokół "pomaranczowej rewolucji" pokazały, że może to być
      szybciej niż nam się wydaje.
    • Gość: czas Re: Benefis Wojciecha Dzieduszyckiego IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 24.01.05, 19:10
      Tylko spoko Panie Hrabio, bo Pani Hrabina zadyszki juz dostaje. Ojej te emocje!
      70 to piekny jubileusz i powaga trzeba zachowac.
      Gratulacje dla Jubilata!!!
      PS. Pan Prezydent juz przy okazji robi male roboty ziemne pod przyszla
      obwodnice lwowska. Kto wie, kto wie...moze tak szlaban postawimy i bedziemy
      brac myto?...kto wie, albo dwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka