Dodaj do ulubionych

JUŻ 250 POZWÓW NA WŁAŚCICIELI OBOZÓW PRACY

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.05, 23:33
I tak trzymać. Pamietajcie w interesie pracodawców jest utrzymywanie
bezrobocia.
Obserwuj wątek
    • es_wu Re: JUŻ 250 POZWÓW NA WŁAŚCICIELI OBOZÓW PRACY 23.01.05, 23:53
      Gość portalu: Ditran napisał(a):

> I tak trzymać. Pamietajcie w interesie pracodawców jest utrzymywanie
      > bezrobocia.
      >

Mógłbyś rozwinąć tą myśl? Bo nie łapię.

Mnie się zawsze wydawało, że to w interesie socjalistów jest utrzymanie
      bezrobocia. Dlaczego? Dlatego, że socjaliści zajmują się głównie obroną
      bezrobotnych, czyli jakby bezrobotnych nie było to socjaliści nie mieliby kogo
      bronić. Tym samym ich istenie straciłoby sens. Dlatego socjaliści zawsze dążą do
      utrzymania bezrobocia, bo jego likwidacja wiązałaby się z samobójstwem.

Pozdrawiam,
      SW
      • Gość: Ditran Ine pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 09:03
        Zadaj sobie pytanie przez kogo są bezrobotni. A później pomyśl, dlaczego należy
        ich chronić. Socjalism tworzy kapitalistyczna klasa panująca, która swoimi
        decyzjami powoduje wybuchy niezadowolenia i bezrobocie. To jak z 19 wieku, ale
        przeciez nic się nie zmieniło w układach pracodawca - pracownik.
    • Gość: tom Re: JUŻ 250 POZWÓW NA WŁAŚCICIELI OBOZÓW PRACY IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.01.05, 00:19
      który to już post na ten sam temat, 5-ty?
      nikt nie chcę z tobą gadać?
      Dlaczego nie piszesz, ze inspektorzy inspekcji pracy siedzą w kieszeniach
      właścicieli sieci handlowych, dlaczego nie piszesz, że prawo jest łamane, tylko
      w jednym szeregu stawiasz wszystkich pracodawców.
      Długo nie pisałeś, myślałem, że wrócisz do swoich wątków z których zwiałeś jak
      nie wiedziałeś co masz napisać.
      Chyba czas zmienić nick bo wszyscy wiedzą czym się kończą dyskusje z tobą.
      Już nie mogę się doczekać jakie soczyste inwektywy poślesz w moją stronę
      • Gość: Ditran Nigdy nie zwiewam od trudnych pytań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 09:09
        Jeśli tak uważasz to napisz jeszcze raz te pytania, prosiłem cię już o to,
        jednaka bezskutecznie. Poza tym w swoich wypowiedziach nie jestem zażyłym
        polaczkiem, który kłóci się o każde pytanie z każdym na forum. W przeciwnym
        razie siedziałbym non stop przy komputerze. Przedstawiam swoje zdanie nie
        zadając nikomu żadnych swoich idiotycznych pytań - one męczą a ja nie mam
        zamiaru nikogo męczyć. To prawda inspektorzy pracy siedzą w kieszeniach
        pracodawców, dlatego już wkrótce czekają ich sądy i więzienia.
        • Gość: tom Re: Nigdy nie zwiewam od trudnych pytań IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.01.05, 10:47
          a ja ci napisałem nie raz, że wystarczy wrócić do własnych wątków (np. brawo
          Putin z 23-12-2004, Potężna fala eksmisji ... z 18-12-2004)i odpowiedzieć na
          pytania po których zwiałeś, zresztą nie tylko moich.
          Powiedz jeszcze skąd takie lekcewarzące podejście do rodaków. Nazywanie
          Polaków "polaczkami" jest przynajmniej nie na miejscu. Ale twoje wypowiedzi na
          temat suwerenności naszego kraju jasno wskazują gdzie są twoje mentalne
          korzenie.
          Odnośnie idiotycznych pytań to ty ich nie musisz zadawać, przecież wiesz
          wszystko najlepiej.
          Ja zadam idiotyczne pytanie: co ma zrobić pracodawca z pracownikiem który:
          - przychodzi do pracy pijany lub wczorajszy
          - okrada pracodawce
          - notorycznie spóźnia się do pracy
          - nie chcę mu się pracować
          Proszę o konkretne odpowiedzi
          • Gość: Ditran Odpowiadam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 16:30
            Jeśli pracownik raz przyszedł pijany do pracy to ok. można na to patrzyć przez
            palce (bo znam pracodawców co ciągle są pijani w pracy, ale to pracodawcy,
            czyli wyższa rasa)Jeśli koleś jest pijany i ciągle popełnia błędy to można go
            zwolnić, ale nie dyscyplinarnie! Koleś nie znajdzie już pracy - jemu wszystko
            jedno, ale najbardziej dotknie to jego żony i dzieci. Niech złapie pracę
            nocnego stróża. Nie znam pracowników okaradających dziś swojego pracodawcę a
            jesli tak robią to znaczy, że ten pracodawca ich okrada. (np. płaci pensje co 3
            miesiące a to już jest kradzież) Jeśli pracownik spóźnia się do pracy, czyli
            nie ma transportu. Chojny pracodawca kupiłby takiemu przynajmniej rower.
            Nie ma dziś pracowników, którym się nie chce pracować. Chyba że studenci,
            którzy pracują za darmo.
            Proszę bardzo odpowiedzi.
            • Gość: tom Re: Odpowiadam IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.01.05, 21:23
              Uważasz że:
              - pijanych pracowników nie zwalniać (nawet kierowców MPK),
              - znasz pracodawców co są nostop pijani - to dlaczego nie zgłosisz tego na
              policje
              - nie znasz pracowników okradających pracodawcę, a jeśli kradna to pewnie ich
              pracodawca okrada. Rozumiem, że jak ktoś cię okradnie to wtedy jak ty go
              wcześniej okradniesz.
              - spóźnia się do pracy bo roweru nie kupił mu pracodawca - ??
              - nie ma pracowników którym się nie chcę pracować - sam w to nie wierzysz
              A tak na serio to obnażasz się coraz bardziej. Sam wiesz, że piszesz kłamstwa w
              które sam nie wierzysz.
              I jak zwykle nie otpowiedziałeś na moje pytania (no może na pierwsze
              odpowiedziałeś) Zakładamy, że są niezbite dowody na opisane przeze mnie
              przypadki i co wtedy. Odwagi, przecież napisałeś wcześniej, że odpowiadasz na
              pytania. Tylko mi nie piszm, że nie ma złodziei i nierobów na świecie.
              Mam nadzieje, że znalazłeś wcześniejsze posty z których zwiałeś bez odpowiedzi
              • Gość: Ditran Re: Odpowiadam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 12:27
                No więc więcej nie pytaj mnie jeśli uważasz, że piszę bzdury - Tak ja tak
                uważam. Zresztą chyba coś pomyliłeś. Nie należę do ludzi którzy donoszą i nawet
                jeśli bym widział pijanego pracodawcę, to nie zawiadomił bym policji. Ty pewnie
                tak. Należysz do tzw. porządnych obywateli, dla których liczy się niemiecki
                porządek, ja zaś jestem głupim polaczkiem. Gdzie są te kłamstwa? Nie kolego
                opieram się na statystykach inspekcji pracy. Co w tym dziwnego, że rower ma
                kupić pracodawca. Człowieku - znam pracodawców w Anglii, którzy swoim
                pracownikom kupują samochody. No cóż polskich pracodawców na to stać, ale tego
                nie robią. Zazwyczaj jest tak, że okradziona załoga zaczyna kraść lub niszczyć
                sprzęt (głośny przykład zwolnionej załogi z zakładów Cussoms) Mam wrażenie, że
                albo jesteś pracodawcom i wolisz mieć zamknięte oczy, albo udajesz a w
                rzeczywistości należysz do tych ludzi, którzy uważają, że kapitalizm to zło za
                wszelką cenę.
                • wielki_czarownik Nie rozumiem 25.01.05, 22:35
                  Gość portalu: Ditran napisał(a):
                  > Nie należę do ludzi którzy donoszą i nawet jeśli bym widział pijanego > pracodawcę, to nie zawiadomił bym policji.

Gubię się. Domagasz się poszanowania praw pracowniczysz, najgłośniej wrzeszczysz jak ktoś je łamie ale jednocześnie sam przyznajesz, że nie masz zamiaru się o nie upominać. To czego ty w końcu chcesz?

Nie doniesiesz na pracodawcę... to skąd ta inspekcja pracy/policja/prokuratura ma wiedzieć, że coś jest źle skoro nie masz zamiaru jej o tym powiadomić?
                  • Gość: Ditran A widzisz. Taki mam przewrotny charakter IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 20:51
                    I nie jestem aż tak mściwy. Ludzie są skomplikowani - mówi ci to coś?
                    • wielki_czarownik Re: A widzisz. Taki mam przewrotny charakter 26.01.05, 21:58
                      Jest różnica pomiędzy mściwością a dopominaniem się o swoje. Niektórzy ludzie nie są skomplikowani tylko głupi.
                      • Gość: Ditran No więc ja jestem głupi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 23:11
                        • wielki_czarownik Amen. /nt 26.01.05, 23:16

• Gość: Anu Re: Amen. /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:09
                            Proponuję pozostawić Ditrana swojemu losowi.
                            Niech pisze co chce i niech odpisują wyłącznie ludzie podzielający te poglądy.
                            Nie ma sensu się w to mieszać, to nic nie daje.
                            A polemika z człowiekiem, który za argument uważa wulgaryzm ma zerową wartość.
                            Pozdrawiam
                • Gość: tom Re: Odpowiadam IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.01.05, 17:06
                  jednak nie masz odwagi odpowiedzieć na pytania. Jak zwykle kluczysz i
                  zaprzeczasz sam sobie. Z jednej strony narzekasz że nie łapie się bandytów a z
                  drugiej będziesz ich ukrywał. Zakładamy, że pracodawca dał pracownikowi taką
                  pensję, że mógł sobie kupić rower, bilet na tramwaj, albo miał tak blisko do
                  pracy, że mógł iść na piechotę. Zakładamy również, że pracodawca nie okrada
                  pracowników, wypłaca pensje w terminie. I nie pisz mi, że nie ma takich
                  pracodawców bo wiesz dobrze, że są. Niecierpliwie czekam na jasne odpowiedzi a
                  nie na omijanie tematu i schodzenie na inne tory.
                  • Gość: Ditran Odpowiadam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 20:50
                    Gdzie kluczę? Co kluczę - stuknij się koleżko pracodawco. Odpowiedziałem Ci jak
                    najaśniej a ty jeszcze masz pretensje? Ty teraz odpowiedz na moje pytania.
                    • Gość: tom Re: Odpowiadam IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.01.05, 22:12
                      zmartwie cię, jestem pracodawcą tylka dla siebie. Przestań się ośmieszać i pisać
                      że odpowiedziałeś na co kolwiek. Po prostu jesteś żałosny, nie masz żadnego
                      argumentu i boisz się odpowiedzieć. A o których to pytaniach do minie piszesz,
                      jak na razie to ty zmykasz ze swoich wątków.
                      • Gość: Ditran Tak jestem żałosny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 23:12
                        Jestem żałosny i mówię prawdę. Zresztą zobaczysz wkrótce. Walka z 19 wiecznym
                        kapitalizmem własnie się zaczęła.
                      • Gość: Ditran Jesteś akwizytorem i się mądrzysz. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 23:15
                        Pracodawca sam dla siebie. Jakie to głupie. Wiadomo, że każdy jest przecież
                        panem własnego losu. Co ty możesz robić skoro nie wiesz na czym dialog polega -
                        wciskać ludziom kit.
                        • Gość: tom Re: Jesteś akwizytorem i się mądrzysz. IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.01.05, 00:01
                          można się było tego spodziewać. Bełkot jasnowidza który nie wie co pisze
                          (nistety nie jestem akwizytorem). Jak zwykle "odpowiedziałeś" na pytania. Jesteś
                          tchórzem który pewnie boi się spojrzeć w lustro aby nie zobaczyć cynicznego
                          hipokrytę i do tego jeszcze niedouczonego. Jeśli tak samo rozmawiasz ze swoją
                          rodziną to im wspólczuje, bo kto na pytanie "która godzina" chcę otrzymywać
                          otpowiedź "nie zadawaj głupich, pytań przecież wiesz, że pracodawca nie kupił mi
                          zegarka". Szkoda słów, żyj we własnej bajce.
                          • Gość: Ditran Ha ha dobre IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 08:41
                            Stary ja nie mam rodziny i nie chcę mieć. Tylko nieodpowidzialny dzieciorób ją
                            zakłada. A wiesz dlaczego w Polsce rodzi się mniej dzieci?
                            • Gość: tom Re: Ha ha dobre IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.01.05, 22:02
                              potwierdziłeś tym samym moje przypuszczenia. Kto by chciał z tobą dzielić życie.
                              A kota albo psa masz, czy może też żaden nie chcę z tobą być?
    • Gość: Polak Bezrobotny Re: JUŻ 250 POZWÓW NA WŁAŚCICIELI OBOZÓW PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:30
      Niedziela 21.15.
    • wielki_czarownik Chrzanisz 25.01.05, 11:29
      Przecież dla pracodawcy każdy bezrobotny to strata. Bezrobotny ma mało kasy więc mało kupuje. I jaki tu zysk dla kapitalistycznej świnii która chce sprzedawać swoje produkty?
      • Gość: Ditran Myślenie teoretyczne kolego WC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:36
        • wielki_czarownik A coś bardziej konkretnego? 25.01.05, 21:48
          Powiedz kto będzie pracował na te kapitalistyczne świnie skoro wszyscy będą bezrobotni?
          • Gość: Ditran A kto będzie żył jak nie będzie boga? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 01:34
            Na głupie pytanie - głupia odpowiedź
            • wielki_czarownik A jakikolwiek bóg istnieje? /nt 26.01.05, 13:56

• Gość: Ditran Potrzebne radykalne zmiany w inspekcji pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:39
      Aby inspekcja miała podobne uprawnienia jak skarbówka lub prokuratura. Inaczej
      będzie rewolucja
      • Gość: xxx Re: Potrzebne radykalne zmiany w inspekcji pracy. IP: *.visp.energis.pl 28.01.05, 19:43
        myśle ditran, że jesteś znudzonym 15 - latkiem, któremu wydaje się, że jest
        bardzo oryginalny. nawet Cię rozumiem, też jak byłem nastolatkiem chciałem być
        bardzo oryginalny. ale to przechodzi z wiekiem. jak wydoroślejesz to, patrząc
        wstecz z rozbawieniem stwierdzisz, że byłeś śmieszny, a nie oryginalny.

na marginesie, ktoś wyżej pisał, że się migasz od odpowiedzi na pytania. nie
        odpowiedziałeś na pytanie WC: Powiedz kto będzie pracował na te kapitalistyczne
        świnie skoro wszyscy będą bezrobotni?

no więc kto?

pzdr

• Gość: Ditran Kto? - zapytaj pracodawców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 19:56
          Młodzież z ukrainy, Zambii, Bejrutu. Dużo jest rąk do pracy na świecie.
          • Gość: Ditran Do xxx IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 19:58
            Ale ja nie zamierzam być wcale oryginalny. Jak zauważyłeś jestem sobą. Nie
            obchodzę mnie również problemy kapitalistycznych świń i pytania, kto gogo
            będzie zatrudniać. Sram na to
            • Gość: xxx Re: Do xxx IP: *.visp.energis.pl 29.01.05, 01:24
              "Ale ja nie zamierzam być wcale oryginalny" to dobrze że nie zamierzasz, bo nie
              jesteś oryginalny. jak podrośniesz to zrozumiesz, że byłeś za młodu troszeczkę
              śmieszny.
              • Gość: ktoś Re: Do xxx IP: *.wroclaw.mm.pl 29.01.05, 18:10
                pajn ditran zawsze znika, jak nie jest w stanie odpowiedzieć na racjonalne
                argumenty - to znaczy takie, które są inteligentne, za to pozbawione agresji i
                wulgaryzmów
                • Gość: Ditran Dokładnie - ale ma odwagę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 01:45
                  • Gość: Hanka Re: Dokładnie - ale ma odwagę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:47
                    Odwaga cechuje Cię w takim samym ZEROWYM STOPNIU jak wiedza, rzetelność, logika
                    i konsekwencja.
                    • Gość: Ditran Jesteś śmieszna Haniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 23:50
                      Na forum rzetelność ha ha dobre. To tak jakby ci teraz zarzucił, że jesteś
                      niekoleżeńska
                      • Gość: Hanka Re: Jesteś śmieszna Haniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:18
                        Pozwolę sobie pozostać przy swojej opinii. Uważam, że rzetelność jest to cecha
                        człowieka - która nie zależy od tego czy ktoś inny to sprawdza czy też nie.
                        Czyli nierzetelnym się zostaje przez zrobienie czegoś a nie dlatego, że ktoś
                        Cię na tym przyłapał.
                        A w podejściu do definiowania tego pojęcia zawiera się różnica między nami.
                      • Gość: tom Re: Jesteś śmieszna Haniu IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.01.05, 22:37
                        post po poscie przyznajesz się do swoich ułomności. Teraz przyznałeś się do
                        nierzetelności. Brawo za odwagę, tak trzymaj.
                        • Gość: Ditran I tak będę trzymać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 22:11
                          Ja jestem przynajmniej szczery i przeźroczysty ty zaś odpowiednikiem bawidamka
                          chorego na kompleksy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka