Dodaj do ulubionych

III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.02, 08:26
Z tego co widze, to na Naszym Forum jest "kilku" absolwentow oraz przyszlych
absolwentow (czyli uczniow) tej niepowtarzalnej Szkoly.

Piszcie o swoich przezyciach zwiazanych ze ul. Skladowa, nauczycielami,
kurkowcami (czyli dresiarzami z tej ceglanej podstawowki obok) itd. itp.

A i piszcie tez rok, w ktorym zdawalscie mature lub w ktorej klasie obecnie
jestescie.

Moze odnajda sie przez Forum znajomi ze szkolnej lawki ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Niteczka Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.02, 08:28
      Na poczatek ja: MATURA 2000
      (wszyscy z tego rocznika na pewno pamietaja, jak zdawalismy z j. polskiego 2
      razy egzamin wstepny, bo byly przecieki, he he, alez to bylo zabawne).

Pozdrowienia.
      • Gość: jasiek777 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 62.233.154.* 22.07.02, 10:57
        ja tez zdawalem w 2000.pamietam,jak na polskim dziewczyna z ostatniej lawki
        zemdlala.ale byla sensacja!
        • Gość: BRAZA Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 213.25.183.* 23.07.02, 12:29
          A!!!!!! Zapomniałbym- był jescze pan Stach Konserwator! Wszystko musieli robic
          za niego dyzurni, a on ich poganiał i beształ! I był niezpomniany pan Jacek
          Hojka, bardzo porządny w-f'ista z zasadami, u niego na lekcji zawsze była
          zabawa nieziemska, chociaz niektórzy go nie lubili... Była tez fajna- miła pani
          od plastyki: Hanka- Łopuszanka, ktoś pamięta?
          • Gość: A. Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.ab.com.pl 10.09.02, 16:06
            Rocznik 1995 (matury). Hojka zabieral nam zawsze karty do brydza!!! Kto
            zgadnie, jaka to byla klasa ? ;-)
            • Gość: herbatnik Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.imet.tu-clausthal.de 11.04.06, 12:46
              4d?
              • Gość: absolwentka 74 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.06, 20:39
                tak, 4 d. z wychowawcą , p. Maryniakiem. jeśliś tez z niej, to jeden z tez
                kolegów jest moim mężem - a ardes e-mail to imie@nazwisko.pl. nazwisko,
                oczywiście męża, nie moje. Jego mail też tak zbudowany...
              • Gość: absolwentka 74 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.06, 20:41
                tak, 4 d. z wychowawcą , p. Maryniakiem. jeśliś tez z niej, to jeden z tez
                kolegów jest moim mężem - a ardes e-mail to imie@nazwisko.pl. nazwisko,
                oczywiście męża, nie moje. Jego mail też tak zbudowany...
                A wyżej ktoś przypomina sobie naszą kolezankę, potem, nie wiem, czy nadal,
                nauczycielke matematyki i informatyki. Uczyła tam zresztą moją córkę..
        • Gość: BRAZA Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 213.25.183.* 23.07.02, 12:30
          • Gość: heniu Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 62.233.154.* 23.07.02, 12:37

> Hojka, bardzo porządny w-f'ista z zasadami
            bbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhahhahahahahahahahahahahahahahaha,zasmiala
            sie hrabina po krakowsku!
            • Gość: zwako Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.uc.nombres.ttd.es 23.07.02, 16:06
              Gos´c´ portalu: heniu napisa?(a):

>
              > > Hojka, bardzo porza˛dny w-f'ista z zasadami

Kiedys bylem na wycieczce z tym panem w Miedzylesiu(albo rzeczu - tam
              gdzie mieszkala Violetta Willas).
              Nie jestem absolwentem tej szkoly, ale bylem jako "zaproszony" gosc.
              Ze tak powiem, widzialem go "lekko" zawianego (zasady - tez).
              Musze przyznac, ze ja tez czezwoscia wtedy nie grzeszylem.:)

pozdr. dla znajomych z 3 -ki.

Pawel
              • Gość: kukuruku Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 18:32
                Villas mieszkała i mieszka w Lewinie Kłodzkim Ty fajansie!!!
                A Hojka nie był taki zły!!! Może wolisz wycieczke z dyrem??
                A pamętam jak raz na lekcji pan Suski- historyk Toudi miał mokrą plame na
                gaciach!!! Brawo!
        • Gość: BRAZA Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 213.25.183.* 23.07.02, 12:33
      • Gość: BRAZA Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 213.25.183.* 23.07.02, 12:16
        Janie miałem z Białym ale to fajny koleś. Chciałbym zobaczyc też Binia- łubu
        dubu, niech zyje nam prezes naszego klubu! To były czasy! A najbardziej nie
        lubię dyrektora, Suskiego i Tarnasia którego wyrzucili. Ci ludzie to koszmar...
        Ale jakoś się przetrwało, poznałem tam kilku fajnych ludzi!!! A matura to małe
        piwo!
    • szarykot Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 28.05.02, 12:43
      tylko od czego zacząć...

prof.Marian - temat raczej wyczerpany.

któż jeszcze...

aa!!! pani Bożenka :))) symbol trójki, trudna baba, ale bez niej to nie byłoby
      to...
      • Gość: Lua Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 156.17.223.* 06.06.02, 12:22
        bozenka to potwor!!! a marian fajny, smieszny, meczacy, wyczerpujacy... nadal
        przezywam katusze nauki z nim ale mam nadzieje ze przetrwam :) ogolnie : trojka
        jest GIT! :)
        • Gość: buu Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 16:49
          moja meka w gabinecie 36 juz sie zakonczyla:)
          chetnie tanio sprzedam zeszyty, wszytstkie sa uzupelnione i zaliczone
          prosze o przekazanie informacji majacym zajecia z bednarem
          moj adres- mniejszebuu@interia.pl
          wytrwajcie:)
          buu
          • klinta Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 10.07.02, 09:00

ni emialm przyjemnosci z marianem :)
            przeyalm za to bochman,tarnasia i pietrruszke,moz enie tak znaczaco sie odbili na
            moim zyciorysie jak benji na wszystkich swoich uczniach,ale to i tak niewazne,bo
            nie z nimi wioza sie moje najlpepsze wspomnienia trojkowe :)
            najlepsz emam w zwiazku z najlepszym pedagogiem pod sloncem:wierzba :)
            matura 1999
            • Gość: tyrol Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.polanka.kom-net.pl 18.07.02, 13:03
              matura '98
              Mialem z Maniem 4 lata, bylo super. Jest to - poza Szafranową (biol.) - moj
              najmilej wspominany nauczyciel z Trojki. Moze i ma dziwne metody i system, ale
              bez niego nie chodzilbym na pewno do teatru, wiedzial jak pisac konspekt lub
              recenzje na 8 stron w jednym z wieeelu zeszytow. Jaka gazete teraz kaze czytac?
              (my mielismy komunistyczne "Wiad. Kulturalne", ale tych juz - na szczescie -
              nie ma).
              A czy ktos z Was pamieta Białego z angielskiego?
              • Gość: Lemur Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.verizone.com.pl / 10.1.7.* 19.07.02, 13:14
                Bialy z angielskiego byl zajebisty !
                nie zapomnie tego jak na lekcji zadal mi pytanie : łot daz ju maza du ? nic nie
                odpowiedzialem bo nie wiedzialem o co mu chodzi. dopiero pozniej koledzy
                wytlumacyli mi ze pytal sie o zawod mojej mamy >"what does your mother do?".
                taki mial sposob wymowy pa angielsku ze nie dalo sie go zrozumiec.

szarykocie- pamietasz slowniczek Pana Bialego w Nowej Trojce ???:)
                • szarykot Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 17.08.02, 22:31
                  > szarykocie- pamietasz slowniczek Pana Bialego w Nowej Trojce ???:)

jasne :) przytoczę część:
                  braza - brother
                  maza - mother
                  faza - father
                  ef - earth

to wszystko co pamietam ;)
                  • Gość: gemma Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.02, 14:26
                    Matura '91
                    Ah te wspomnienia o Mr White. Te wszystkie wspaniałe zdania do tłumaczenia,
                    dyktowane z szybkością kaabinu maszynowego.
                    A kto miał z nim ten zrozumie: Maza and faza go sru ze pa.
                  • Gość: herbatnik Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.imet.tu-clausthal.de 11.04.06, 12:49
                    gaskuka - gas cooker
                    • Gość: absolwentka 74 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.06, 20:43
                      no tak to były zgadywanki
                • Gość: A. Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.ab.com.pl 10.09.02, 16:23
                  Prof. Bialy - tryb warunkowy - gdybym byl pomarancza bylbym okragly i
                  soczysty ;-)
                  i inne wspaniale zdania do tlumaczenia
              • jasiek777 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 22.07.02, 12:23
                ohhhh,ja mialem z mr.bialym niestety tylko pol roku(jak odeszla miss
                a.pukrop).maza,braza,faza sni mi sie po nocach;)
                • Gość: Lemur Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.verizone.com.pl / 10.1.7.* 23.07.02, 16:50
                  co do Hojki to wydaje mi sie ze on zawsze lubil lizusikow i siatkarzy. Dla
                  innych byl zlosliwy. Potrafil swoimi decyzjami wkurwic cala klase...

Gdy bylem w 1 klasie to chcialem sie przeniesc do rownoleglej klasy (ze wzgledu
                  na Mariana B.). Ale wteedy trafilbym na wlasnie Jacka H. I zrezygnowalem z tego
                  pomyslu. Okazalo sie ze mialem racje . Z marianem jakos wytrzymalem - z Hojka
                  nie dalbym rady. Slyszalem od kumpli nieraz co on wyprawial.Mial zagrywki
                  bardzo nie fair.... i slyszalem od kolezanki , jeszcze uczennicy III LO,
                  ktora byla z nim wlasnie na oboznie nad morzem , ze "Hojka jest poj***any".
                  • Gość: BRAZA Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 213.25.183.* 24.07.02, 11:10
                    Rozumiem wasze uwagi o Panu Hojce, ale ja uważam że jak ktos był w porządku
                    wobec niego to on tez taki był. czasem rzeczywiście miał dziwne zagrania ale to
                    tylko potwierdzało jego wyjątkowość! Poza tym brawo dla niego że nie dawał
                    sobie wejść na głowe czego nie można powidziec o innych nauczycielach! A z tym
                    ze faworyzowal siatkarzy sie w zupełności zgadzam. ;-)
                    • mr_yoyek Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 27.07.02, 23:41
                      matura gdzies w polowie 80tych ... cytowany tutaj Hojka
                      pojawil sie dopiero co, mlody wystraszony,laski sobie z niego
                      lacha (nie mam kreski do 'l' na klawiaturze :-) )
                      darly ... sp."Koziolek" byl idolem uczniow organizujac coroczne
                      wypady na jesienny weekend pod Milicz ... Czycza straszyla na
                      korytarzu i wiecznie zywy byl temat czy Czyzcza czy Tamara (to ksywa
                      jednej schizofreniczki co uczyla rosyjskiego) so grozniejsze
                      dla szkolnego otoczenia ... Glowacki tez byl z tych nowych; nie
                      mialem z nim lekcji tylko z p.Lewanska (siostra madamme Szafran)
                      totez jedyne wspomnienie jakie mam na jego temat to jak z wytrzeszczonymi
                      oczami wali z calej sily kluczmi od klasy w drzwi kibla na drugim pietrze
                      w zamiarze wyploszenia palaczy ...
                      Z innych ciekawostek tamtej epoki to para Slomian/Slomianowa, ten
                      pierwszy mnie opieprzal za notoryczne spoznianie a jego dama
                      uczyla fizyki ... dopiero niedawno zrozumialem jak musiala nienawidzic
                      swojego zawodu i troche jej wspolczuje ... kiedys widzialem
                      to troche inaczej, do wszystkiego sie dorasta.
                      A - chemii uczyla pani o ktorej nieletni poeta wyryl na blacie
                      'metan,etan,propan,butan Posnow to jest orangutan' ... z ta chemia
                      panowala taka dziwna tradycja ze tuz po klasowce na przerwie i nastepnej
                      lekcji wiekszosc klasy przepisywala temat raz jeszcze a dwoch najodwazniejszych
                      wchodzilo przez okno i podmienialo na zapleczu gabinetu oryginalne wypociny
                      na nowo napisana prace ... patent ten zostal nam przekazany przez starsze
                      roczniki ... ouups wydalo sie. Jak tak sie z perspektywy lat i doswiadczenia
                      w stosunkach miedzyludzkich zastanawiam to raczej jestem pewien, ze wiekszosc
                      pracujacych tam ludzi miala mniejsze lub wieksze odchyly ... ale taki
                      juz to zawod. Obys cudze dzieci uczyl ;-)
                      • szarykot Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 17.08.02, 22:43
                        ponoć wszystkie rusycystki miały "trochę-tego". ja niestety za młody jestem...
                        chociaż moja rusycystka z uniwerku też nie do końca normalna, ale to sie nie
                        liczy ;)

za moich czasów (1997-2001) "parą" byli państwo Sawiccy - fizyczka i
                        informatyk. 'trosię' ich nie lubiliśmy, chyba niesprawiedliwie, ale ja tam z
                        większością kłócić się nie będę :). pan Sawicki się nie mył, a pani Sawicka
                        powiedziała kiedyś do kolegi na lekcji "no to choć, załóż gumkę". na szczęscie
                        uczyli tylko jeden sezon.

chemia - pani Posnow. taaaa... w planie lekcji zamiast "chemia"
                        miałem "leżakowanie". ranyboskie jak ona truła!!! była wręcz śmiertelnie nudna,
                        nawet Mariana czasem się miło słuchało, Zosi - NIGDY!!!

Hojka mnie "ominął" na szczęście, podobnie jak Lemur głównie z jego powodu nie
                        podejmowałem kroków w kierunku zmiany klasy. i dobrze - o Hojce nie byłoby
                        takiej wspaniałej forum-dyskusji jak o Marianie :) poza tym plotka głosiła, że
                        jeden z moich wfistów był "nieco innej" orientacji, ale nawet nie pamiętam
                        który :)
                      • Gość: rmate Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.pl 21.08.02, 23:23
                        Matura 1990

Pamietam Hojke i zgadzam sie z wiekszoscia ze to palant.
                        Czycza byla moja wychowawczynia. Z fizy uczyla mnie Pani Piecuch a fizy
                        Milewski (Milus) co mu djucik zginal.

Od Historii zas byl Mr. Maryniak - czlowiek instytucja co dyktowal zamiast
                        uczycaz palce bolaly od pisania.

RMate
                        • tomek854 Wybryki 22.08.02, 17:28
                          III LO - to u was były "Wybryki" ? Grało się u was parę razy. Np. dowiadując
                          sieo tym dzień wcześniej. Albo jak dziewczyna zadzwoniła do nas po
                          potwierdzenie zgłoszenia, a myśmy się wtedy nazywali "Czarna MArheffka" i tak
                          się śmiała, że nie wiadomo było o co chodzi :)

Albo Derek - Irlandczyk od angielskiego. Kiedyś opowiedział kawał: Przychodzi
                          chłop do ;ekarza i mówi "pękł mi worek". - "Mosznowy?" - " NI mom"

Wszyscy sięśmieją a w chwilę potem Derek prosi "No a teraz niech mi ktoś
                          wyjaśni o co chodzi" :)
                          Potem miał problemy ze zdrowiem a nie dawno widziałem wywiad z nim z " Żaczku -
                          uczy na Pojebudzie ?
                          • Gość: Ig0r Re: Wybryki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.02, 17:40
                            > Albo Derek - Irlandczyk od angielskiego. Kiedyś opowiedział kawał:
                            Przychodzi
                            > chłop do ;ekarza i mówi "pękł mi worek". - "Mosznowy?" - " NI mom"
                            >
                            > Wszyscy sięśmieją a w chwilę potem Derek prosi "No a teraz niech mi ktoś
                            > wyjaśni o co chodzi" :)
                            > Potem miał problemy ze zdrowiem a nie dawno widziałem wywiad z nim z "
                            Żaczku
                            > -
                            > uczy na Pojebudzie ?

Taak uczy na polibudzie i ma sie całkiem niezle tzn tak mowi :), pamietam ze
                            jak odchodzil to sie prawie poplakalem i caly wku** poszedlem na klasowke z
                            niemca z Ewa S. ( do dzis nie wiem czy stempak czy stępak ^^) no i z tych
                            nerowo napisalem ja na 4+ - to byla moja najwyzsza ocena z niemca ever :)
                            • szarykot Re: Wybryki 04.09.02, 19:52
                              Gość portalu: Ig0r

czemu ty ciągle nicki zmieniasz???
                              • Gość: Ig0r Re: Wybryki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.02, 21:58
                                Z powodow osobistych tragedii :
                                1) poprawki z

matma cwiczenia - 13 IX
                                Statystyka Cwiczenia - 17 IX
                                Zarzadzanie Egzamin ustny :S - 19 IX
                                Matma pisemny - 27, ustny pewnie 28

2) komputer mi padł :(( (uprzedzajac pyutanaia w stylu "a czego teraz
                                uzywasz" - laptopa starej, ale za czesto nie moge :( )

wiec kurna dlatego !!!
                                p.s. wrzuc mi na igorek@space.pl Twoj numer gg bo mialem liczne katastrofy i
                                przydaloby sie kiedys na piwo umowic jak juz sie boski wrzesienm skonczy :)

szarykot napisał:

> Gość portalu: Ig0r
                                >
                                > czemu ty ciągle nicki zmieniasz???
                                >
                                >
                                • Gość: Lemur Re: Wybryki IP: *.mices.com 07.09.02, 19:25
                                  taaa wspolne piwko to jest to . mozna sie dolaczyc jak wroce???

Lemur
                                  • ig0r Re: Wybryki 08.09.02, 11:49
                                    Hehe ale masz ldna Domene Lemurku, jak wrocisz z Anglii to siem dołącz :)
                                    BTW : to juz nie jest o 3lo, moze zalozymy se wlasny wątek ;)
                          • Gość: A. Re: Wybryki IP: *.ab.com.pl 11.09.02, 15:36
                            A-ha. Biedny Hojka spazmow dostawal, jak widzial tyle buciorow na parkiecie
                            swojej sali gimnastyczej. Fajnie bylo....
                    • Gość: absolw87 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.07, 20:15
                      Hojka, zwany w naszych latach nie bez kozery H"u"jką.. a był wetdy jeszcze
                      młody. czyżby na starość coś w nim pękło, na korzyść, niewierzę..
                      • Gość: lost Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.akron.net.pl 15.04.07, 21:02
                        Hojka to facet z zasadami.Lubilem go,mimo ze bywal dokuczliwy.
                      • Gość: buantanamej Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 23:15
                        hojka jest przezajebisty, wiele slyszalem ze kiedys faktycznie był upierdliwy
                        ale teraz juz raczej nie
              • Gość: placur Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 161.242.221.* 22.04.06, 12:08
                karolu tyrolu czy to ty?
            • Gość: A. Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.ab.com.pl 10.09.02, 16:15
              To Pietruszka jeszcze uczy? Myslalam, ze po 1995 r. juz przestala...
            • Gość: Anka Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.vulcan.pl 11.12.02, 19:45
              Co sądzicie o Pietruszce?!! Horror!!!
    • Gość: novegrono Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 156.17.223.* 09.09.02, 17:40
      Przeczytaliśmy wszystkie Wasze listy. Nic nie ma o nas. T
      o cześć.
    • Gość: beata Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 156.17.223.* 09.09.02, 17:41
      Jest dobrze
    • Gość: aga Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 156.17.223.* 09.09.02, 17:45
      A kto pamięta "partnerstwo", "osobowość otwartą", "dezintegrację pozytywną",
      czyli czasy dyrektora Manelskiego? Tęskno mi za tym.
      • Gość: jaga Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.25.116.227.unregistered.k.pl 10.09.02, 13:33
        Ja pamietam, to było bardzo dawno. Manelski był moim wychowawcą i teraz czasem
        sobie myśle, że to zmagania z moją klasą dostarczyły mu tych pomysłów. Szkoła
        była świetna.
    • Gość: A. Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.ab.com.pl 11.09.02, 15:33
      Matura 1995
      Az nie do uwierzenia...tylko raz przewinelo sie nazwisko prof. Binczaka!!!!
      Do tej pory jak widze cumulonimbusa to mi sie smiac chce ;-)

I prof. Szafran - ontogeneza jest rekapitulacja filogenezy.
      Tudziez prof. Pawlowski, wielkie slowa uznania dla tego, jak nas nauczyl
      matematyki..chociaz niektorzy sie go bali.
      • Gość: GUCIO Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 12:49
        A czy ktos pamieta jak Biniu kazał zmazywać tablicę??? ;-)
        Albo jak robił kartkówki z mapek i skał? I jego połamany wskaźnik...
        To dopiero gosć z niego!
        • babazgaga Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 18.10.02, 13:00
          Huu, matura chyba 1994
          Oj, a jak Biniu pokazywał slajdy z corocznych wypraw tatrzańskich i komentował:
          a to jest samotny kozic... a to samotny kaczeniec... a to stado samotnych
          kaczeńców....
          Albo jak chodził po klasie i obciągał swój nieśmiertelny sweterek?
          Albo jego kubek, z jednej strony zadowolony hipopotam a z drugiej wręcz
          przeciwnie. Sam Biniu mówił ze ustawienie kubka miało znaczenie.
          Albo jak losowal numerek do odpowiedzi na sekundniku albo rzucajac dlugopisem w
          dziennik.
          A Posnow niestety byla nasza wychowawczynia przez chyba rok czy dwa lata i
          dalismy jej niezle popalic:):):)
          • Gość: gamma Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.02, 15:34
            matura '91. wspomnienie o Biniu.
            Zima, Biniu w tenisówkach, pomstuje na nas, że się nie chcemy uczyć geografii,
            na to jedna z koleżanek: "uczcie się dzieci geografii, uczcie, a będziecie w
            zimie w tenisówkach chodzić". Binu spływa rumieńcem. Ale Biniu był OK, było u
            niego wesoło.
    • macieklip a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? 18.09.02, 11:56
      • Gość: Lemur Re: a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? IP: *.verizone.com.pl / 10.1.17.* 04.10.02, 11:13
        odswiezam watek...
        • Gość: Hawran Re: a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? IP: *.iil.pwr.wroc.pl 13.11.02, 12:24
          Cze,
          zna ktos z was adres internetowy szkoly?
          • Gość: wiedźma Re: a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 17:48
            www.lo3.wroc.pl
            ach profesor White... jak sobie przypomne te jego słownictwo chorobowe otajtis,
            farendżajtis itd. a na koniec lekcji mówił "senkju si ju"
            • Gość: q Re: a może by się przenieść na borda lo nr III? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 12:58
              Na www.lo3.wroc.pl/board jest forum, w ktorym jest rowniez dzial absolwenci.
              Zapraszam :)
      • Gość: LEMAT PAŹDZIOCHA Re: a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 17:32
        Ludzie, juz znam strone IIILO: www.3lo.wroc.pl!!!
        jak obejrzalem forum to mnie szlag trafił! Co za okrutne bzdury tam ludzie
        wypisują!!! Miliony postów na 1 linijkę na tematy np. ile lat ma Suski... Albo
        normalne lizusostwo!!! Żenada! Ciekaw jestem kto jest cenzorem- pani Bożenka,
        czy zakonspirowany szpieg STACH KONSERWATOR??? Co to za forum? Zero
        poprzytecznych informacji lub ciekawych uwag!
        • Gość: Beata Re: a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? IP: 62.87.155.* 13.01.03, 10:20

> Ludzie, juz znam strone IIILO: www.3lo.wroc.pl!!!
          > jak obejrzalem forum to mnie szlag trafił! Co za okrutne bzdury tam ludzie
          > wypisują!!! Miliony postów na 1 linijkę na tematy np. ile lat ma Suski...
          Albo
          > normalne lizusostwo!!! Żenada! Ciekaw jestem kto jest cenzorem- pani Bożenka,
          > czy zakonspirowany szpieg STACH KONSERWATOR??? Co to za forum? Zero
          > poprzytecznych informacji lub ciekawych uwag!

Tak sie sklada ze forum jako takie nie ma cenzora. Sa oczywiscie jacys
          moderatorzy. Uczniowie pisza to, co mysla. Znam tylko kilka przypadkow, w
          ktorych wiadomsoci zostaly usuniete. Co rozumiesz pod pojeciem pozytecznych
          informacji lub ciekawych uwag? Uwazasz, ze nie mozna sie dobrze wypowiedziec o
          tej szkole i ze wszystko to jest podlizywaniem sie?

Pozdrawiam,
          Beata
          • Gość: tak tak pazdzioch ma rację IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 23:56
            to forum z daleka pachnie laniem wody i omijaniem drazliwych tematów.
            np. o prof. Suskim sa jakies bzury ze fajny jest bo przelozyl kartkowke, a
            potem jakies pozrrowienia od kasi dla ani, itp.
            A DLACZEGO NIE MA NIC O SŁYNNEJ SPRAWIEDLIWOSCI OCENIANIA???
            dlaczego tak trudno tam cos wpisac?
            tak jest i koniec.
        • Gość: ferdek kiepski Re: a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? IP: 62.233.154.* 11.02.03, 11:28
          ludzie,zenada!co za bzdury oni tam wypisuja????ta szkola to w 90% zbior jakis
          pomylencow i wykolejencow zyciowych.
          • klinta forum trojki 20.02.03, 21:49
            hmmm no coz,trzeba bylo wpasc na strone 3 lo jak odchodzila z liceum Bochman.
            Huczalo i furczalo na nim wystarczajaco zeby nie bylo sladu po cenzurze.

inna sprawa,z ekazdy z nostalgia w spomina jak to za jego starych dobrych
            czasow bylo :)
            ja tez uwazam,z eot co bylo z amoich czasow bylo najlepsze i najzabawniejsze :)
            Sulow co roku przez 3 lata z Hojka ktorego ja akurat lubie bardzo (moze
            dlatego,z enie musialam miec identycznych spodenek i koszulek jak reszta klasy?
            bo z nim ni emialam zajec?).
            Binczak jak zwykle cudowny
            Narkiewicz od historii,ks.Miroslaw a potem ks.Adam :)
            no i jezyk polski z cala plejada nauczycieli ktorych zaznalam na wlasnej
            skorze,bo tak czesto sie zmieniali z niesamowitym tarnackim o hipnotyzujacych
            blekitnych oczach :)
            i nade wszystko Wierzba :)
            fajnie bylo i to se newrati. ale to nie znaczy,z etma jest teraz zle... inan
            mentalnosc,inne dzieciaki,inni nauczyciele i inne problemy

nie ma sie co obrazac :)

przynajmniej laden boisko maja :)
            • Gość: pla Re: forum trojki IP: 161.242.221.* 22.04.06, 12:27
              narkiewicz jest teraz chyba ksiedzem. dobrych kilka lat temu wstapil do
              seminarium. ciekawa jestem jak mu sie wiedzie...
    • Gość: jaga Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.25.116.227.unregistered.k.pl 23.08.03, 17:26
      Nie zapominajmy o tej szkole, absolwenci i uczniowie.
    • Gość: Robson Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.tvk-gaj.pl 27.08.03, 16:14
      Matura 2002

Aż się łezka w oku kręci kiedy przypomnę sobie niektórych trójkowych
      nauczycieli: Posnow (ewentualnie AfterŚnieg), Szwarc, Kuczerę, Bochan czy
      Pacholskiego :)

Ale i tak najlepszy był mój wychowawca Łoziński - cenię go bardzo za to jak
      potrafił uczyć matmy i za jego podejście do młodzeży, był takim naszym dobrym
      wujkiem :)
      • Gość: gwiazdeczka2 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 17:20
        Matura 2002
        Hihih...witam kolege :D, to ja sie chyba dopisze do Twojej listy, chociaz p.
        Posnow nie wspominam najlepiej. Ale sie zdziwila jak ostatnio bylam z malutka w
        III i ja spotakalam :) Hihhihiih :)
    • Gość: MS PILNE!!!!! kto był dyrektorem... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 17:12
      kto pamieta dyrektora "Trójki" z lat 80-tych, który potem był jednym z
      założycieli ASSY?
      nie moge sobie przypomniec nazwiska
      • Gość: jaga Re: PILNE!!!!! kto był dyrektorem... IP: *.25.116.227.unregistered.k.pl 28.08.03, 07:59
        Gość portalu: MS napisał(a):

> kto pamieta dyrektora "Trójki" z lat 80-tych, który potem był jednym z
        > założycieli ASSY?
        > nie moge sobie przypomniec nazwiska

Daniel Manelski, uczył fizyki, już wtedy trochę eksperymentował, był moim
        wychowawcą.
        • Gość: MS dzięki :-) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 23:31
          a może wiesz, co sie z nim teraz dzieje? zdaje się, że ASSA wypaczyła znacznie
          Jego ideały i marzenia o "szkole samorozwoju"?
          • Gość: jaga Re: dzięki :-) IP: *.25.116.227.unregistered.k.pl 01.09.03, 08:41
            Gość portalu: MS napisał(a):

> a może wiesz, co sie z nim teraz dzieje? zdaje się, że ASSA wypaczyła
            znacznie
            > Jego ideały i marzenia o "szkole samorozwoju"?
            ####
            Niestety, nie wiem co się z nim teraz dzieje. Rozmawiałam w czasie weekendu z
            kilkoma osobami ze szkoły i też nie wiedzą.
            Tak ASSA nie za bardzo mu się podobała, rozmawialiśmy kiedyś o tym.
            Dobrze go wspominam, świetnie uczył fizyki, był bardzo otwarty, lubił uczniów.
            Jak chodzilam do szkoły uważałam, że bardzo ogranicza nasz "samorozwój", teraz,
            z perspektywy czasu, widzę, że było zupełnie inaczej.
          • Gość: Krzys Re: dzięki :-) IP: *.sympatico.ca 14.06.05, 23:52
            Slyszalem ,ze dyrektor Manelski byl internowany , czy nawet aresztowany w
            stanie wojennym i wskutek tego zapadl na zdrowiu , niektorzy mowia ,ze
            zwariowal .
    • Gość: Alicja W. Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 23:25
      Co słychać u maturzystów z 1993 roku?
    • Gość: Sylwek Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 01:59
      Matura 1988. Jest ktos z tego czasu? Klasa IVd. Albo b. Tego nikt nie wiedzial
      do konca, bo zamieniono b i d zeby podniesc prestiz d (ogolnej).

Nikt nie wspomnial o Romanopteryxie czyli Romanie Wytyczaku - fantastycznym
      geografie - zalapalem sie na rok jego nauczania.
      • Gość: jaga Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.25.116.227.unregistered.k.pl 17.11.03, 14:06
        Ja jestem wielbicielką Romana Wytyczaka, tyle, że ja jestem matura 1973, uczył
        mnie 3 lata. My nazywalismy go Diplodok. Miałam kiedyś przyjemność go spotkać,
        pracuje teraz w Ossolineum. Urządzał świetne wycieczki dla kółka geograficznego.
        • Gość: wojtek Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.twcny.rr.com 29.11.03, 00:07
          przez przypadek trafilem na to forum i ze zdziwieniem zobaczylem twoj post.
          Ja bylem w "e" klasie , wychowawczynia byla sp p. Lisowska
          czy jest ktos z mojej klasy, matura73
          ps diplodoka nie lubilem bo mnie gnebil ale chyba zasluzylem, w kazdym razie
          geografie sie dobrze nauczylem!
          wojtek
          • Gość: jaga Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.25.116.227.unregistered.k.pl 01.12.03, 09:31
            Nie pamiętam, niestety, nikogo z "e klasy", to była ta super matematyczna?
            Ja byłam w "c", u Słomiana.
            Fajna szkoła była, co? i chyba dalej jest, mój syn skonczył rok temu, też
            lubił. Głupio czułam sie na wywiadówkach i jak dorożkarska szkapa, zawsze szłam
            do "swojej" ławki.
            pozdrawiam -agnieszka
            • Gość: wojtek Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.twcny.rr.com 01.12.03, 22:55
              tak, matematyczna.
              nie mam niestety z nikim z klasy kontaktu juz od wielu lat,ostatnio
              rozmawialem kilka lat temu z jurkiem wroblem.
              wojtek
              • Gość: jaga Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.25.116.227.unregistered.k.pl 02.12.03, 08:31
                Próbowałam sobie przypomniec Twoja klase. Hanka Garyga, chyba byla w e, teraz
                uczy w trojce informatyki, a Piotrek Wiland tez byl z Tobą?, spotykam go raz na
                kilka lat. Byl jeszcze taki chlopak, nie pamietam jak sie nazywal, znal wiele
                jezykow, ciagle nam kazali brac z niego przyklad, do obrzydzenia, moze to Ty?
                agnieszka
                • Gość: wojtek Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.twcny.rr.com 02.12.03, 13:30
                  Wiland tak , Garyga nie , chyba ze inne nazwisko.
                  Mnie za przyklad nikomu nie dawano....
                  Z twojej "c" klasy to pamietam tylko takiego wysokiego chlopaka , z wasikiem,
                  chyba gral ze mna w pilke (?)Sitko chyba Krzysiek.
                  Ah ta pamiec!
                  Piotrek by "Piciu" Wiland jesli dobrze pamietam, pozdrow go jak go zobaczysz.
                  Wojtek
                  • o_agnieszka Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 02.12.03, 14:27
                    Gość portalu: wojtek napisał(a):
                    > Mnie za przyklad nikomu nie dawano....
                    No, nie mów, "e" klasy byly zawsze takie wzorowe, a "c" to bandy rozwydrzonych
                    nieuków.
                    > Ah ta pamiec!
                    Tak.....
                    > Piotrek by "Piciu" Wiland jesli dobrze pamietam, pozdrow go jak go zobaczysz.
                    Zalatwione.
                    Wiesz, niezrecznie mi pisac o konkretnych osobach, tak "na forum". Jesli chcesz
                    to napisz: o_agnieszka@gazeta.pl
                    Byles na 50-leciu szkoly?
                    agnieszka
              • Gość: ewa Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.14.vie.surfer.at 04.12.03, 20:06
                Ja robilam mature w 1975 w klasie Bednarka, Slomian uczyl nas matematyki i
                calek nie nauczyl bo za tepi bylismy. Typowi humanisci zagubieni w
                matematycznej szkole. Fajny byl jeszcze Maryniak z historii i okropna
                wicedyrektorka Demska z rosyjskiego. Z klasy e 1973 pamietam Pawla F.
                przyjaznil sie z nasza klasa i wiele sie u niego imprez odbylo. My wszyscy
                bylismy wypelnieni Hass-Liebe w stosunku do Bednarka. No tak troche wiekszy
                nacisk na "Liebe"
          • Gość: Siemion Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 88.156.80.* 10.03.07, 22:56
            > Ja bylem w "e" klasie , wychowawczynia byla sp p. Lisowska
            > czy jest ktos z mojej klasy, matura73
            Kochane Dzieciaki ! Wojtku,
            pewnie zostanę seniorem, = Matura 68* , pamietam Lisowską , Bednarka co się
            ciągle w moich Laskach podkochiwał ( chyba na końcu sie z jedną ożenił), Panią
            od chemii co się we mnie kochała i nawet ze mną studniówkę zaliczyła i paru
            innych popapranych... Szkoła była wtedy ponoc najlepsza we Wrocławiu - coś w
            tym było bo najgorzej nie skończyłem. Siemion
            • Gość: Siemion Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 88.156.80.* 10.03.07, 23:08
              Raz jeszcze... Doczytałem, ze Pan Bednarek został Profesorem - no i że z jego
              powodu ktoś chce zabrac córkę z tej szkoły - nic gorszego nie można było sobie
              wymyślec. A Pan Bednarek, albo jego duch,- jak go kiedyś zabraknie powinni
              uczyc dalej
    • Gość: sel medycyna po "Trójce" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 12:32
      mam zdolna córkę gimnazjalistkę, która bardzo chce w przyszłości studiowac na
      AM
      spośód wrocławskich liceów publicznych uważam "trójkę" za najbardziej godnę
      uwagi (bo ludzko, n-le na poziomie, młodzież bez przegięć i niebyt liczna)
      Czy ktos mógłby mnie poinformowac, czy ta szkoła potrafi przygotowac ucznia na
      medycynę, a wczesniej do olimpiady biol.?
      Bardzo prosze o odpowiedź osoby, które mają podobne zainteresowania, a sa lub
      były uczniami tej szkoły
      sel
    • Gość: cyrkowiec Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.04, 19:44
      Czy bywa tu ktoś, kogo wychowawcą był imć Romanowski?
      • Gość: kotek Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.02.04, 13:13
        bywa, bywa... :)
        Który rocznik, jeśli można???
        • Gość: cyrkowiec Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.04, 10:23
          Proszę bardzo - 79:-)
          • Gość: gość Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.math.uni.wroc.pl 29.07.05, 14:36
            ja też 79, oczywiście urodzenia.w cyrku...
            • Gość: placur Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 161.242.221.* 22.04.06, 12:34
              ahh ale fajnie was znalezc na forum troche pozno co prawda;)
    • Gość: sel CZY TO PRAWDA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 16:02
      że wielce zasłużony, ponad 80-letni prof. jęz. polskiego p.Bednarek jeszcze w
      tym roku oceniał prace maturalne!!!!
      Czy będzie uczył w trójce w roku szk. 2004/2005???
      Jesli I klasę to ...zabieram stąd dziecko!
      • Gość: klinta Re: CZY TO PRAWDA? IP: *.client.comcast.net 15.09.04, 06:33
        podejrzewam,ze tylko cmentarz tylko mu to uniemozliwi :) Inna sprawa, ze zaluje
        ze mnie nie uczyl :) Wiec odradzam zabieranie dziecka :) Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: CZY TO PRAWDA? IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 28.10.04, 16:41
          zabierać dziecko jak najszybciej !! ale tylko do innej klasy :) . bo ogólnie
          3LO to niesamowita i nieprzeciętna szkoła . TYLKO TRÓJKA !
          • Gość: Kasia-2004 Re: CZY TO PRAWDA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:35
            Szanowny Pan Profesor raczej, nietety, dla Pani dziecka nie będzie już
            przyjmował nowych klas. Nie rozumiem czego Wy wszyscy się boicie? Mnie bednarek
            uczył 4 lata, wspaniale przygotował do matury. Przed samym egzaminem uczyłam
            sie 2 tygodnie i dostałam 5 wystawione właśnie przez tego nauczyciela. I mimo,
            że jestem już studentką i nikt mnie z recenzji nie rozlicza przynajmniej raz w
            miesiącu chodzę do teatru. A co mi dały lekcje z Benem? Oprócz zdanej matury
            umiejętność szybkiego notowania tego co najważniejsze - co niesamowicie
            przydaje mi się podczas wykładów. A co do czasopisma to teraz czyta się "Odrę".
            • Gość: Lucysd Re: CZY TO PRAWDA? IP: *.rybnet.pl 12.01.05, 13:29
              Brawo KASIA 2004!.Szanujmy naszych profesorów! Mnie też uczył Pan Profesor
              Bednarek. Matura 1977. Pozdrawiam wszystkich Profesorów byłych i obecnych.
              Pozdrawiam wszystkich absolwentów Trójki. Pozdrawiam także Tych co przed 30
              laty zaczynali w Trójce, a po podziale znaleźli się w XIV LO.
              • Gość: sel Re: CZY TO PRAWDA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:05
                wszystko rozumiem i nie kpię z zasłuzonych nestorów nauki, ale...
                współczesna matura ma się tak do tej dawnej jak współczesna komóreczka do
                aparatu pana G.Bella ;-)
                Córka i tak zrezygnowała - wszystko było super - zwłaszcza dyrektor,polonistka,
                anglistka, po-wiec,wf-owiec itd i itp
                oprócz najwazniejszej dla niej osoby ...pani od biologii
                niestety zbyt bardzo zależało jej na tym przedmiocie,żeby pozwolić na masakrę
                ambicji i zainteresowań
                jest w I kl innego LO i własnie startuje w kolejnym etapie olimpiady biol.ma za
                sobą parę konkursów i kilka niezłych jak na I-klasistkę wyników
                ale klimatu trójki szkoda :-(
                nadal uważam, że to świetna szkoła, ale nie ma ideałów- jej rysą jest pani od
                biol.
                • doomsday Re: CZY TO PRAWDA? 28.12.22, 04:45
                  nnn
    • dmp8 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 31.05.05, 14:38
      Chodziłem do trójki w pierwszej połowie lat 80.Pozdrawiam woźną Panią
      Weronikę,Manelskiego (dyr),Szafran(połowa dziewczyn z mojej klasy skończyła na
      medycynie)Koziołka (wf)Ferdka(nikt go nie wspomniał a to super
      matematyk),Lewańską(fizyka),Szwarc(angielski)Kazia Jastrzębskiego(totalny
      kretyn,który uczył PO.)Wytyczaka (geografia,dwa razy dostałem bańkę za zjawiska
      krasowe)Posnow(chemia,podmiana sprawdzianów).Nie pozdrawiam Bochman
      (znerwicowanej polonistki)Maryniaka (47 zeszytów)Zielińskiej(męczyła ją
      historia)Demskiej(rusycystki Sekretarza POP PZPR w trójce)Słomiana z
      żoną.Specjalne pozdrowienia dla Sekretarki/niestety zapomniałem imienia Sylwia?/
      • machy65 Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 31.05.05, 16:46
        dmp8 napisał:

> Chodziłem do trójki w pierwszej połowie lat 80.Pozdrawiam woźną Panią
        > Weronikę,Manelskiego (dyr),Szafran(połowa dziewczyn z mojej klasy skończyła
        na
        > medycynie)Koziołka (wf)Ferdka(nikt go nie wspomniał a to super
        > matematyk),Lewańską(fizyka),Szwarc(angielski)Kazia Jastrzębskiego(totalny
        > kretyn,który uczył PO.)Wytyczaka (geografia,dwa razy dostałem bańkę za
        zjawiska
        >
        > krasowe)Posnow(chemia,podmiana sprawdzianów).Nie pozdrawiam Bochman
        > (znerwicowanej polonistki)Maryniaka (47 zeszytów)Zielińskiej(męczyła ją
        > historia)Demskiej(rusycystki Sekretarza POP PZPR w trójce)Słomiana z
        > żoną.Specjalne pozdrowienia dla Sekretarki/niestety zapomniałem imienia
        Sylwia?
        > Chodziłem do III LO w latach 80-84 wychowawczyni Ewa Bochman.Podpisuję się
        pod poprzednim postem.Chciałbym pozdrowić jeszcze kolegów Piotra Sworakowskiego
        (Radio Zet),Juliusza Słupskiego (TVP)przemiłą Ewę Chudziakiewicz oraz mojego
        przyjaciela Piotrka Łuczejko(Dresdner).Co do Hojki to z nami zaczynał przygodę
        edukacyjną(nieszkodliwy palant).
        • Gość: fant Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 01.06.05, 23:21
          Maryniak nie zyje,Kozlowski tez nie zyje,sekretarka miala na imie Bozena,pani
          Weronika odeszla z trojki,Hojka i Posnow pracuja chyba jeszcze,Szwarc tez.
          • Gość: no-one Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:51
            matura 2005 (czyżbym była tu jedyna??)
            muszę się pochwalić, że należałam do ostatniej klasy prof. Bednarka. Trzy lata
            temu w listopadzie odeszła prof. Bochman, z którą zaczynałam i w wyniku
            zaistniałej sytuacji dostaliśmy prof. Bednarka. Była jeszcze druga klasa w
            takiej samej sytuacji, ale wykłócili się z dyrektorem o zmianę polonisty, także
            w ostatniej klasie bylismy jedyną klasą Mariana. Samego profesora wspominam
            mile, ale jego lekcje i system doprowadził mnie do huśtawek nastrojów.
            Moim wychowawcą był prof. Suski, jako wychowawca był spoko, ale na nauczyciela
            tak nudnych przedmiotów jak historia i WOS się kompletnie nie nadawał. Wprawdzie
            było ciekawiej niż u Zofianny (prof. Posnow), ale to jednak nie było to co
            tygryski lubią najbardziej. Nie wiem czy dawniej też tak było, ale kamizelka
            profesora wprowadzała nas niezmiennie w dobry humor. :D
            Chemii uczyła mnie opisana już szeroko prof. Posnow. Najgorsze było to, ze we
            wtorki w drugiej klasie o 8 rano mielismy chemię. Połowa klasy odsypiała wówczas
            weekend :D A pamiętacie może magiczne kafelki w siódemce?? Nie wiadomo jakim
            cudem po każdej kradzieży w pustym miejscu pojawiał się nowy kafelek :D U mnie w
            pokoju na półce stoi jeden taki kafelek :D Nie rozumiem do końca waszego sposobu
            na sprawdziany (podmienianie). U nas po prostu siedziało się z zeszytem na
            kolanach (tylko dzięki zeszytom kolegów zdałam chemię :D Jako podsumowanie
            dodam, że prof. Posnow tak zaszła za skórę mojej klasie, że na koniec drugiej
            klasy, kiedy zakończyła sie nasza przygoda z chemią rytualnie spalona została
            figura Zofianny.
            Geografii uczył mnie oczywiście prof. Bińczak. Przez całe moje trzy lata w
            trójce widziałam go w dwóch niebieskich polarkach, przy czym drugi polarek
            sprezentowała mu któraś z klas i miał on napis: BE NEW (binju) :D Czy u was w
            klasach prof też wybierał sobie ofiary, które typował do mapy na każdej lekcji??
            Ja miałam przyjemność być taka ofiarą. Co do mapek to przypomina mi sie jedna:
            mapka Polski. Byliśmy pierwsza klasą w roczniku, która miała te mapkę, więc nie
            znaliśmy jeszcze pytań. Kilka lekcji po mapce mieliśmy lekcję z Suskim, który po
            wejściu do sali nie powiedział nic tylko napisał na tablicy: 1,6 20 Później
            wyjasnił, że ta pierwsza liczba oznaczała nasza średnia z mapki, a ta druga
            ilość jedynek :D Ja dostałam 3 :D

uff... wypracowanie jak dla Mariana :D
    • fan_gazety Matura'83 - klasa "a" (matematyczna ;-) ), Mariana 22.06.05, 17:25
      Wspominam tę szkołę z olbrzymim sentymentem i z uczuciem niesłabnącej
      satysfakcji, że dane mi było uczyć się właśnie w "trójce".

Charyzmatyczny, nieszablonowy dyrektor Manelski, który w nieczysty sposób
      przestał być dyrektorem w czasie stanu wojennego.

W pierwszek klasie - męka: "pała" na pierwsze półrocze u duetu: Słomian, Szulga
      (pracownik UWr, który u nas uczył geometrii, liczb zespolonych itp., jeśli się
      nie mylę.). A potem setki zadań, by "podołać" i .. udało się. Zdałem i
      zostałem. Warto było! To u Bednarka uczyliśmy się dyskutować, uzasadniać (czasem
      dziwne) zdania. Zapamiętałem brak tablicy - bardzo symboliczny :-). Zapamiętałem
      jego uczciwość względem nas, jego prostolinijność, no i ten niezwykły sposób
      prowadzenia lekcji, z pomocnikami,... A także całą furę zeszytów. Mam je do
      dziś. Kurcze, te recenzje sztuk pisane w klasie IV były naprawdę lepsze od tych
      w I. Czegoś się nauczyłem :-). Za przygodę z teatrem jestem mu szczególnie
      wdzięczny. Pamiętam nasz bunt na początku, gdy trzeba było tak często ganiać do
      teatru, a przecież my tu... matmy przyszliśmy sie uczyć! I teraz wiem - warto
      było złamać nasz ( w tym i mój) opór. Zresztą - o polskim made by Bednarek długo
      by pisać.

Ale oprócz niego:
      Znakomita, bardzo ciekawa, zaskakująca geografia, z dowcipnym i wielce
      wymagającym Romanem Wytyczakiem.
      Ciekawa biologia z p. Szafran. Można powiedzieć, że to w dużej mierze dzięki
      niej na serio zainteresowałem się biologią.
      Znakomity sport!! Tyle się działo! Wykazdy na zawody różnego szczebla, liga
      szkolna i ranking na najlepszego sportowca itd.. Stoły ping-pongowe na przerwach
      oblegane przez chętnych. Oj, grało się, grało mnóstwo. Wg mnie wszechstronne
      podejście do sportu to też coś co wyróżniało "Trójkę". A to chyba w dużej mierze
      dzięki panu Kozłowskiemu, którego obraz pozostał mi do dziś. Dresy, bródka,
      niski wzrost i zaangażowanie wielkie. Jaka szkoda, że zmarł tak młodo...

I inne...

Były też i minusy:

Historia w wykonaniu prof. Maryniaka to koszmar. Wyłącznie wykład - dyktowanka,
      żadnego prawie tłumaczenia. Tak naprawdę, to nawet wolałem, gdy pytał, bo...
      przynajmniej jakieś emocje były.

Przysposobienie obronne - szkoda gadać.

I pare jeszcze innych.
      Jednak - plusy zdecydowanie moim zdaniem przeważały.

A propos matmy - 15-20 lat po skończeniu szkoły zdarzało się mi bez większych
      problemów udzialać korepetycji (skutecznie :-) ) uczniom LO z ... matematyki
      właśnie, mimo, że to - zawodowo - nie moja dziedzina. Okazało się, że to
      wszystko jest gdzieś w głowie. Tylko pootwierać szufladki i już. To z pewnością
      zasługa prof. Słomiana. Dziękuję!
      Wszystkich nauczycieli z tamtej "Trójki", a także późniejszych, serdecznie
      pozdrawiam i życzę wielu sukcesów - im oraz ich uczniom.
      Powodzenia!
      • Gość: mat 74 Re: Matura'83 - klasa "a" (matematyczna ;-) ), Ma IP: *.plusgsm.pl 01.11.05, 22:50
        Nauczyciele prawie ci sami, rocznik - mój o 9 lat wcześniej. korepetycji z
        matematyki (to nie moja dziedzina) po Słomianie mogę udzielać do dziś
        (sprawdziłam). maryniaka nie tak odbierałam - Hammmmmmurabi był wspaniały.
        Bednarek - to nie mój - ale czy rosyjski ktoś znał lepiej od nas - do dzisiaj
        nie mam z nim w razie potrzeby problemów - a piosenki nadal nucę...
        pozdrowieniz dla Pani Wereszczaginy.. Tylko angielskiego szkoda, przydałby się,
        a pani Szczot - szkoda gadać. Jedno zostało - optymizm i przeświadczenie o tym,
        że cos zawsze przed nami ;-) Pozdrowienia dla wszystkich kolejnych roczników, w
        tym roczników moich dzieci (też trójkowiczów).
    • Gość: piekarnik Cyrkowcy wszystkich krajów- łączcie się! IP: *.math.uni.wroc.pl 29.07.05, 14:40
      gdzie są Cyrkowcy z tamtych lat...?
    • Gość: Tirsa matura '90 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.05, 15:09
      Czy pojawia się tu ktoś z tego rocznika?

Czasy liceum wspominam jako najwspanialsze lata mojej młodości :-)
      A zeszyt od geografii z wpisami brydżowymi Bińczaka (tak...tak... grywało się z
      nim i Szafranową na wycieczkach) trzymam do dziś.
      Ferdkowi zawdzięczam, że dziś uczę matematyki... a Romanowskiemu, że mówię po
      polsku lepiej niż niektórzy znani mi poloniści (no, w każdym razie nie gorzej);-
      ).
    • Gość: Mistrz Bo Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.10.05, 19:50
      ja u prof.Posnow miałem na koniec 3= i się jej pytam "po co te szyny?" a
      Ona "to jeszcze zaważy o Twojej przyszłości.."hmm.. Nie zaważyło :) pozdro dla
      Binia i Mariana. Mam nadzieje, że sie jakoś trzymają:)
    • Gość: corck Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 21:27
      hihi no hojka wlasnie mnie uczy, to ci dopiero czlowiek, daje po sobie jezdzic
      jak po trzylatku :]
    • Gość: Aragorn Powitanko... IP: *.foo.org / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:24
      nowy sort absolwentów nadchodzi... już Ci tylko po 3-letnim liceum, jak np. ja...
      niestety tylko 3 letnim... :(
      lecz atmosfera trójeczki wciąż niepowtarzalna :)

matura: 2005 klasa: mat-mat

a Bednarek uczy jeszcze teraz w 2005/2006 fakultet pol/hist!

pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych trójkowiczów
      • Gość: absolwent 74 prof Bednarek IP: 81.210.92.* 07.04.06, 15:01
        gdy ja kończyłam był juz legendą....
        • Gość: jacek74 Re: prof Bednarek IP: *.ct.us.ibm.com 08.02.07, 19:31
          Ile bylo klas w 1974 kto uczyl matematyki ?

Jacek25s@yahoo.com
          • Gość: też 74 Re: prof Bednarek IP: 83.238.214.* 15.02.07, 08:29
            4, mnie - zmarły niedawno prof. Słomian, poza tym Dobrzycki
    • teegebaeck Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 11.04.06, 13:16
      matura 1997
      calkowicie meska klasa (byly chyba 2 w historii szkoly)
      wychowawca/matematyka: Jozef Lozinski
      polski: prof. Romanowski
      fizyka: prof Zieba,
      historia (to byla jazda): prof. Maryniak, tylko przez rok, potem nie pamietam
      nazwisk, ale byla Aneta.. i iotr...
      biologia: niezapomniana p. prof Kruczkowskachemia Zosia Posnow - pamietam ze z
      calego naszego rocznika posypalo sie wiele "miernych" na swiadecto maturalne -
      dla tych co sie postawili i zdawali komisa.
      wf- Jacek Hojka - wspominam dobrze,
      angielski - Derek Handley a wczesniej p. Horwath.
      niemiecki - Kasia Wojcik
      PO- boze nie pamietam najpierw byl dziadzioktory mnie z lekcji wywalil, a potem
      general, ale tez nie pamietam nazwiska.
      ale WOS tez byl piekny... p. Horwath i taki smieszny czlowieczek ktorego tez
      nazwiska nie pamietam.
      informatyka, p. Hania Garyga

a oprocz tego prof. kaluza, prf. milewski, prof "djucik" prof. Bochman, p.
      krawczyk, prof. Lewanska, prof. Czycza, prof. Suski, sklepik na korytarzu,
      nieudana walka o radiowezel, barki, puchr szkoly w pilke nozna, milicz w maju,
      walka o lustro w meskiej ubikacji - podobno teraz jest. autobus. i to byly
      chyba najpiekniejsze dni mojej mlodosci.

aha no i p. Bozenka u ktorej zawsze wszystko zalatwilem co chcialem
      pozdrawiam wszystkich

Andrzej Gadek

• Gość: cyrkowka Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: 161.242.221.* 22.04.06, 13:58
        Andrzej jakze Ty nie pamietasz???? Aneta Chodzinska!!!! Zawsze podciagala
        rajstopy wychodzac na korytarz w trakcie zajec...i wiecznie o Tobie
        opowiadala... kiedys wpadla do 37 cala zdyszana krzyczac do Romana: co z
        Gadkiem Panie Profesorze, co z Gadkiem??? To chyba bylo po jakims wybryku...
        bardzo nas to wtedy ubawilo;)
        Byla jeszcze p. Pyszna od chemii- nazwiska niestety nie pamietam, Bodziu od
        angielskiego i Grzesiu w sklepiku. Pania Bozenke wszyscy kochalismy!!! Byla
        nasza najwierniejsza fanka;) cudne to byly czasy... ukochania dla Romana i
        wszystkich cyrkowcow... szkoda ze Roman nie ma juz wychowawstwa... wielka
        strata!!!

• jadzia.orbitrek Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 26.04.06, 14:42
          no, widzę,że nie jestem tu jedna cyrkowa...
          "ale ja daleko nie zaszłam..."
        • karolinea Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 14.05.06, 17:31
          hmm....ja tez pamietam to zdarzenie..a gdzie gądek..gdzie gądek....:)
      • karolinea Andrzeju Gadek...dlaje jesteś z ania???? 14.05.06, 17:29
        :) pamietam ta słynną pare...
        • Gość: placur Re: Andrzeju Gadek...dlaje jesteś z ania???? IP: *.l5.c2.dsl.pol.co.uk 21.05.06, 17:36
          Karolina P.'79 ciekawe czy to ty!!!!
          • jadzia.orbitrek cyrkowcy! łączcie się! 22.05.06, 09:07
            pewnie to Karolina.
            a ja to kto? a Ty to kto?
            • Gość: karolinea Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.os1.kn.pl 23.05.06, 07:06
              :) tak plącurku to ja!!!!!!Karolina P.....ale teraz to juz karolina M.
              • jadzia.orbitrek Re: cyrkowcy! łączcie się! 23.05.06, 08:59
                karola,wyprostuj się!
                i już się nie przebieraj za faceta!
                a kiedy będzie mała dzidzia u Was?
              • Gość: placur Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.lns2-c10.dsl.pol.co.uk 24.05.06, 15:42
                ah ah musimy sie zmailowac!!! moje gg 7765292 daj znac:)
            • Gość: placur Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.lns2-c10.dsl.pol.co.uk 24.05.06, 16:11
              kas p.? czy dalej mam zgadywac?
              • Gość: karolinka Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.05.06, 19:26
                :) mała dzidzia bedzie juz w paździochu:).....widze że ploteczki szybko się
                rozchodzą...
                • Gość: karolinka Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.05.06, 19:26
                  a ja myślę, że jadzia...to moze joanna...
                  • jadzia.orbitrek Re: cyrkowcy! łączcie się! 25.05.06, 08:32
                    oj Karo,nie znam plotek,bo się wyłączyłam zupełnie.ale tak sobie myślę, że to
                    czas chyba już,nie?
                    no w końcu ktoś, kto normalnie myśli.ja już też niedługo:)
                    ale mało nas tutaj.
                    plącurku, a Ty to jak żyjesz?
                    jadźka,nie joanna, ale proszę mnie nie wydawać, bo ja tu jestem jako jadzia.
                    • Gość: karolinka Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.05.06, 19:55
                      :) to ja juz wiem kim jestes:) k. k. była...
                    • Gość: placur Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.lns3-c11.dsl.pol.co.uk 29.05.06, 17:54
                      oj babeny moze zejdziemy z forum i sie zmailujemy hmm?
                    • Gość: placur Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.lns3-c11.dsl.pol.co.uk 29.05.06, 17:58
                      jak na razie nie narzekam:)troche daleko do domu...ale super im wiecej
                      dzieciakow tym weselej. ja tez pewnie niedlugo;)ale jak na razie niestety praca
                      na pierwszym miejscu:(((
                    • Gość: placur Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.lns1-c8.dsl.pol.co.uk 29.05.06, 22:21
                      KRYCHA!!!!!!!
                      • jadzia.orbitrek Re: cyrkowcy! łączcie się! 30.05.06, 09:19
                        dobra,dobra,dawaj mail'a!
                        • Gość: placur Re: cyrkowcy! łączcie się! IP: *.lns6-c8.dsl.pol.co.uk 30.05.06, 15:35
                          Wyslalam Ci adres na gazetowego maila. Daj znac orbitku:))))
                • Gość: k. <a href="http://nasza-klasa.pl/" target="_blank">nasza-klasa.p IP: *.as.kn.pl 11.03.07, 17:09
                  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: HOJKA Re: Andrzeju Gadek...dlaje jesteś z ania???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 19:23
          z pewnych tylko wiadomych mi źródeł moge was poinformować że o Gądku już nie
          powinniście dziewczęta spiwać pieśni bo się chłopak wżenił (nie wiem czy
          szczęśliwie)
      • Gość: libra Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:18
        > calkowicie meska klasa (byly chyba 2 w historii szkoly)

była jeszcze cała męska z rocznika matura 1991
      • doomsday Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu 28.12.22, 04:46
        hhhh
    • Gość: Anka Re: III LO im Adama Mickiewicza we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:47
      Hej ludzie czy nie ma już nikogo kto zdawał maturę w 86 roku? Przecież właśnie
      mija 20 lat fajnie byłoby się spotkać. Klasa "b" wychowawca-początek p. Szwarc
      a w czwartej-T.Bernaś. Jolka Szelachowska, Iwona Żylewicz, Marta Nowak, Grażyna
      Błoch, Artur Olszewski, Krzyś Fortuna ..... Gdzie się podziewacie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka