Dodaj do ulubionych

Doktor Murmyło nie ukarany

IP: 62.233.177.* 01.02.05, 23:18
a kiedy to Marcin Murmylo doktorat zrobil, zeby tytulowac go doktorem? Inni
na ten tytul musza sie mocno napracowac, a tu medycyne wystarczy skonczyc,
zeby pan redaktor tytulowal kolege
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 02:42
      pan doktor hi! hi! przeciez nawet specjalizacji nie ma. może zrobi z "medycyny
      sądowej" :-) ale na naukę brak czasu dziennikarzynie...
      • kazimierzp Najbardziej skorumpowane środowisko! 02.02.05, 06:54
        Lekarze to najbardziej skorumpowane środowisko w Polsce, żywiący się jak hieny
        na nieszczęściu ludzkim. Pan Doktor mówiąc o garstce był i tak bardzo
        delikatny. Sądząc po tych postach poprzednich mamy do czynienia z
        przedstawicielami konowałów którzy przez atak w nieistotne sformułowania
        usiłują zdyskredytować wymowę artykułu.
        Lekarze już dawno zapomnieli znaczenie przysięgi Hipokratesa!
        • holyfido Re: Najbardziej skorumpowane środowisko! 02.02.05, 08:35
          Si,
          ale nauczyli sie nowej przysiegi,
          niejakiego Hipokrytesa.
      • cozy.pal Re: Doktor Murmyło nie ukarany 02.02.05, 08:39
        Przecież na specjalizację trzeba czasu, M. robi wszystko w swoim czasie.
    • Gość: mr Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.klimiint.de / *.dip.t-dialin.net 02.02.05, 03:50
      . Miast przeraźliwego huku usłyszeliśmy, na szczęście, tylko zgrzyt zębów.

...raczej pierdniecie...
    • Gość: gość Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 07:36
      a szkoda
      • cozy.pal Re: Doktor Murmyło nie ukarany 02.02.05, 08:40
        Za to ty gościu już zostałeś ukarany, prawda? Tylko przez inna Izbę...
    • Gość: druf Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:36
      Marcin, Marcin
      A pamietasz uśmiech krzywy i zgryźliwy...A teraz publiczna osoboa..panie...
    • Gość: Zibi Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:14
      Czy dziennikarz piszący powyższy artykuł jest wiarygidny ?
      Dla mnie NIE!!!
      Jak mi wiadomo to Komisja Etyki Lekarskiej nie jest i nie była nigy powołana
      do karania lekarzy.
      Panie "Redaktorze" jak się pisze artytkuł w tak Poważnej Gazecie to trzeba
      najpierw mieć wiedzę o czym i o kim się pisze.
      Pan nadużywa zaufania czytelników pisząc o faktach które dla mnie są wątpliwe.
      Nie jestem lekarzem ale postanowilem trochę się dowiedzieć na tematy
      poruszonea w artykule.

• no.logo Drogi Mister Zibi! 02.02.05, 18:13
        > Czy dziennikarz piszący powyższy artykuł jest wiarygidny ?

Tak, to jeden z najbardziej wiarygodnych i uczciwych dziennikarzy w tym mieście, polecam historię jego potyczek z wymiarem sprawiedliwości.

> Jak mi wiadomo to Komisja Etyki Lekarskiej nie jest i nie była nigy powołana
        > do karania lekarzy.

To niewiele Panu wiadomo (co mnie szczególnie nie dziwi). Karą komisji etyki może być skierowanie sprawy do rzecznika odpowiedzialności zawodowej w wypadku, gdy komisja uzna, że lekarz złamał kodeks etyki lekarskiej.

> Panie "Redaktorze" jak się pisze artytkuł w tak Poważnej Gazecie to trzeba
        > najpierw mieć wiedzę o czym i o kim się pisze.

Panie "Wszystkowiedzący", jak się krytykuje kogoś anonimowo na Poważnym Forum to trzeba najpierw mieć wiedzę o czym i o kim się pisze.

> Nie jestem lekarzem ale postanowilem trochę się dowiedzieć na tematy
        > poruszonea w artykule.

Życzę zatem, by jak najszybciej się Pan czegoś DOwiedział i przestał tu wypisywać bzdury.
        • Gość: zibi Re: Drogi Mister Zibi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:36
          Jeżeli według Pana karą jest skierowanie sprawy do rzecznika odpowiedzialnosci
          zawodowej to dla mnie jest to dopiero wniosek do rozpatrzenia.
          Bzdury to Pan wypisuje .
          Moje zdanie wyraziłem wcześniej.
          W dalszym ciągu jestem przekonany o słuszności mojej wypowiedzi.
          Komisja Etyki Lekarskiej nie jest powołana do karania lekarzy.
          Moim zamiarem nie było negowanie dorobku Pana Redaktora.
          Dyskusja dotyczy konkretnego artykułu zamieszczonego w dzisiejszym wydaniu
          gazety.

• Gość: ms Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: .1.* / *.kogeneracja.com.pl 02.02.05, 12:06
      Gdyby było więcej tak myślących ludzi jak M. Murmyło to i Polska byłaby bliżej
      normalności. A że tak nie jest najlepiej świadczy komentarz mojego poprzednika,
      z którego poza niewytłumaczalną głupotą nic nie wynika.
      • Gość: zibi Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:10
        moja wypowiedż nie dot.Pana Murmyły ,a piszacego artykuł. który w głównej
        mierze pisze o domniemanej karze dla P.Murmyły. Trzeba jeszcze zrozumiec co
        sie czyta. Na glupote faktycznie nie ma rady.
    • Gość: Paweł Z. Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.02.05, 12:14
      I bardzo dobrze. Za przerwanie środowiskowej zmowy milczenia należy mu się
      medal.
      • Gość: joala Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: 81.219.224.* 02.02.05, 12:40
        Powiem wam co najbardziej boli lekarzy w tym przypadku: że Murmyłło dorabia
        pisząc artykuły a nie łupiąc pacjentów po kieszeni.
    • Gość: czas Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 02.02.05, 16:45
      Murmylo wybral sie na krucjate. Czas najwyzszy nazywac rzeczy po imeniu. Dobre
      czasy koncza sie i nie bedzie miejsca dla partaczy. Murmylo powinien byc
      dostrzezony jako ten ktory postanowil naprawic 'sluzbe zdrowia'i to od podstaw.
      Napewno nie powiedzial swego ostatniego slowa w tej sprawie.
      • Gość: lekarz Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.02.05, 21:48
        Krucjaty uwazane kiedyś za święte i słuszne, okazały sie być głównie wyżynaniem
        innych cywilizacji i zawłaszczaniem ich dóbr.
        Pan Murmyłło zachowuje się jak "zakuty" rycerz, co to mieczem siecze dookoła
        nie bacząc zbytnio kogo trupem kładzie. Ci, którzy mają wszystko, łącznie z
        pacjentem i etyką "tamże" nie zmienią się. Ci, którzy są uczciwi czują się jak
        idioci, no bo przecież powszechnie wiadomo,że lekarze to bagno, nawet doktor
        Murmyłło pisze o nich tylko w ten sposób.
        A może czegoś nie wiem?. Może doktor napisał kilka rzetelnych artykułów o
        lekarzach i pielęgniarkach, którzy harują za nędzne grosze, próbując leczyć
        ludzi na światowym poziomie mając do dyspozycji wielokrotnie mniej srodkow na
        to niż lekarze w innych krajach? Jakiś cud? Samo się to robi?
        Czytam wybiórczą codziennie, może mi się od tego wzrok popsuł i nie dostrzegam
        przykładów pozytywnych , które nasz dzielny rycerz prezentuje bo mu tak honor i
        uczciwośc rycerska nakazują?
        • Gość: pacjent Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:20
          Panie Doktorze Murmyło,
          a może by właśnie znaleźć jakieś ZOZy, kliniki, jakieś pojedyncze przypadki choćby, o których śmiało można by napisać, że nie ulegają korupcji. Ja znam takie. Może od tej strony zacząć nową kampanie? A przynajmniej prowadzić ją równolegle? Trzeba by tylko mieć absolutną pewność co do prezentowanych przykładów (ale to nie problem, wszyscy przecież wiedzą co i jak). Niech ci uczciwi poczują się lepiej, niż ci pozostali.
        • Gość: Lulek Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:26
          Gdzie te trupy, frajerze? Chetnie bym zobaczył jakiegoś lekarza-wywłokę,
          jak się tarza w swoim gó..e w celi, skazanego za wszystkie łapówy, ale
          środowisko będzie wszystkich broniło do końca (środowiska).
    • toka95 Re: Doktor Murmyło nie ukarany 02.02.05, 17:33
      "Pan kotek był chory ... i przyszedł doń DOKTOR, co ci jest koteczku"
      "Złapał katar Katarzynę ... więc wezwano wnet DOKTORA, Katarzyan bardzo chora"

Tak się składa, że trzeba rozumieć znaczenie słów w języku polskim.
      Jeśli dobrze pamiętam, to do nauczycieli w szkole średniej zwracałem się "panie
      profesorze", a chyba żaden z nich nie gościł w pałacu prezydenckim.
    • Gość: aa Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: 129.176.109.* 02.02.05, 23:06
      aa
    • Gość: czas Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 03.02.05, 16:23
      Proponujesz znowu hipokryzje, przypomina slodzenie herbaty w nocniku.
      Panie Hrabio, zero tolerancji dla korupcji w kazdej formie!.
    • Gość: Goska Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: 62.233.176.* 03.02.05, 18:39
      sama jestem lekarzem i znam mnostwo lekarzy ktorzy nigdy nie wzieli ani grosza
      od pacjenta, chociaz pracuja ciezko za niewielkie pieniadze.prosze nie
      uogolniac ze wszyscy lekarze to lapowkarze.krzywdzicie wielu ludzi,ale to jest
      teraz taka moda, zle pisac o sluzbie zdrowia...
      • Gość: Bongo Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:27
        Gosiu, podaj nazwisko, adres swojego szpitala i sprawdzimy czy nie bierzesz.
        • Gość: pacjent Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:07
          Podaję pierwsze nazwisko, za które ręczę głową. Niech to będzie początek listy przyzwoitych.
          dr Waldemar Gołębiowski
          Hospicjum dla Dzieci
          ul. Bujwida
          • Gość: Bongo Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:17
            No to mamy już jednego, który nie bierze.

Panie doktorze, gratulacje! Jest pan w sekcie.
        • Gość: Goska Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: 62.233.176.* 04.02.05, 19:22
          dyskusja z toba jest ponizej mojego poziomu
    • Gość: Roman Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:17
      Chyba dobrze wiesz, że lekarza zwyczajowo tytułuje się doktorem, tak jak
      nauczyciela liceum - profesorem. Więc tylko zaśmiecasz Forum.
    • Gość: natka Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 23:50
      A czy pan Murmyło pracuje jako lekarz ??czy tez zajmuje sie tylko
      dziennikarstwem ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka