Gość: drobiazgowy IP: 62.233.177.* 01.02.05, 23:18 a kiedy to Marcin Murmylo doktorat zrobil, zeby tytulowac go doktorem? Inni na ten tytul musza sie mocno napracowac, a tu medycyne wystarczy skonczyc, zeby pan redaktor tytulowal kolege Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 02:42 pan doktor hi! hi! przeciez nawet specjalizacji nie ma. może zrobi z "medycyny sądowej" :-) ale na naukę brak czasu dziennikarzynie... Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp Najbardziej skorumpowane środowisko! 02.02.05, 06:54 Lekarze to najbardziej skorumpowane środowisko w Polsce, żywiący się jak hieny na nieszczęściu ludzkim. Pan Doktor mówiąc o garstce był i tak bardzo delikatny. Sądząc po tych postach poprzednich mamy do czynienia z przedstawicielami konowałów którzy przez atak w nieistotne sformułowania usiłują zdyskredytować wymowę artykułu. Lekarze już dawno zapomnieli znaczenie przysięgi Hipokratesa! Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: Najbardziej skorumpowane środowisko! 02.02.05, 08:35 Si, ale nauczyli sie nowej przysiegi, niejakiego Hipokrytesa. Odpowiedz Link Zgłoś
cozy.pal Re: Doktor Murmyło nie ukarany 02.02.05, 08:39 Przecież na specjalizację trzeba czasu, M. robi wszystko w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.klimiint.de / *.dip.t-dialin.net 02.02.05, 03:50 . Miast przeraźliwego huku usłyszeliśmy, na szczęście, tylko zgrzyt zębów. ...raczej pierdniecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 07:36 a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
cozy.pal Re: Doktor Murmyło nie ukarany 02.02.05, 08:40 Za to ty gościu już zostałeś ukarany, prawda? Tylko przez inna Izbę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druf Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:36 Marcin, Marcin A pamietasz uśmiech krzywy i zgryźliwy...A teraz publiczna osoboa..panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:14 Czy dziennikarz piszący powyższy artykuł jest wiarygidny ? Dla mnie NIE!!! Jak mi wiadomo to Komisja Etyki Lekarskiej nie jest i nie była nigy powołana do karania lekarzy. Panie "Redaktorze" jak się pisze artytkuł w tak Poważnej Gazecie to trzeba najpierw mieć wiedzę o czym i o kim się pisze. Pan nadużywa zaufania czytelników pisząc o faktach które dla mnie są wątpliwe. Nie jestem lekarzem ale postanowilem trochę się dowiedzieć na tematy poruszonea w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Drogi Mister Zibi! 02.02.05, 18:13 > Czy dziennikarz piszący powyższy artykuł jest wiarygidny ? Tak, to jeden z najbardziej wiarygodnych i uczciwych dziennikarzy w tym mieście, polecam historię jego potyczek z wymiarem sprawiedliwości. > Jak mi wiadomo to Komisja Etyki Lekarskiej nie jest i nie była nigy powołana > do karania lekarzy. To niewiele Panu wiadomo (co mnie szczególnie nie dziwi). Karą komisji etyki może być skierowanie sprawy do rzecznika odpowiedzialności zawodowej w wypadku, gdy komisja uzna, że lekarz złamał kodeks etyki lekarskiej. > Panie "Redaktorze" jak się pisze artytkuł w tak Poważnej Gazecie to trzeba > najpierw mieć wiedzę o czym i o kim się pisze. Panie "Wszystkowiedzący", jak się krytykuje kogoś anonimowo na Poważnym Forum to trzeba najpierw mieć wiedzę o czym i o kim się pisze. > Nie jestem lekarzem ale postanowilem trochę się dowiedzieć na tematy > poruszonea w artykule. Życzę zatem, by jak najszybciej się Pan czegoś DOwiedział i przestał tu wypisywać bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Drogi Mister Zibi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:36 Jeżeli według Pana karą jest skierowanie sprawy do rzecznika odpowiedzialnosci zawodowej to dla mnie jest to dopiero wniosek do rozpatrzenia. Bzdury to Pan wypisuje . Moje zdanie wyraziłem wcześniej. W dalszym ciągu jestem przekonany o słuszności mojej wypowiedzi. Komisja Etyki Lekarskiej nie jest powołana do karania lekarzy. Moim zamiarem nie było negowanie dorobku Pana Redaktora. Dyskusja dotyczy konkretnego artykułu zamieszczonego w dzisiejszym wydaniu gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: .1.* / *.kogeneracja.com.pl 02.02.05, 12:06 Gdyby było więcej tak myślących ludzi jak M. Murmyło to i Polska byłaby bliżej normalności. A że tak nie jest najlepiej świadczy komentarz mojego poprzednika, z którego poza niewytłumaczalną głupotą nic nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:10 moja wypowiedż nie dot.Pana Murmyły ,a piszacego artykuł. który w głównej mierze pisze o domniemanej karze dla P.Murmyły. Trzeba jeszcze zrozumiec co sie czyta. Na glupote faktycznie nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.02.05, 12:14 I bardzo dobrze. Za przerwanie środowiskowej zmowy milczenia należy mu się medal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joala Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: 81.219.224.* 02.02.05, 12:40 Powiem wam co najbardziej boli lekarzy w tym przypadku: że Murmyłło dorabia pisząc artykuły a nie łupiąc pacjentów po kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 02.02.05, 16:45 Murmylo wybral sie na krucjate. Czas najwyzszy nazywac rzeczy po imeniu. Dobre czasy koncza sie i nie bedzie miejsca dla partaczy. Murmylo powinien byc dostrzezony jako ten ktory postanowil naprawic 'sluzbe zdrowia'i to od podstaw. Napewno nie powiedzial swego ostatniego slowa w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.02.05, 21:48 Krucjaty uwazane kiedyś za święte i słuszne, okazały sie być głównie wyżynaniem innych cywilizacji i zawłaszczaniem ich dóbr. Pan Murmyłło zachowuje się jak "zakuty" rycerz, co to mieczem siecze dookoła nie bacząc zbytnio kogo trupem kładzie. Ci, którzy mają wszystko, łącznie z pacjentem i etyką "tamże" nie zmienią się. Ci, którzy są uczciwi czują się jak idioci, no bo przecież powszechnie wiadomo,że lekarze to bagno, nawet doktor Murmyłło pisze o nich tylko w ten sposób. A może czegoś nie wiem?. Może doktor napisał kilka rzetelnych artykułów o lekarzach i pielęgniarkach, którzy harują za nędzne grosze, próbując leczyć ludzi na światowym poziomie mając do dyspozycji wielokrotnie mniej srodkow na to niż lekarze w innych krajach? Jakiś cud? Samo się to robi? Czytam wybiórczą codziennie, może mi się od tego wzrok popsuł i nie dostrzegam przykładów pozytywnych , które nasz dzielny rycerz prezentuje bo mu tak honor i uczciwośc rycerska nakazują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:20 Panie Doktorze Murmyło, a może by właśnie znaleźć jakieś ZOZy, kliniki, jakieś pojedyncze przypadki choćby, o których śmiało można by napisać, że nie ulegają korupcji. Ja znam takie. Może od tej strony zacząć nową kampanie? A przynajmniej prowadzić ją równolegle? Trzeba by tylko mieć absolutną pewność co do prezentowanych przykładów (ale to nie problem, wszyscy przecież wiedzą co i jak). Niech ci uczciwi poczują się lepiej, niż ci pozostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulek Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:26 Gdzie te trupy, frajerze? Chetnie bym zobaczył jakiegoś lekarza-wywłokę, jak się tarza w swoim gó..e w celi, skazanego za wszystkie łapówy, ale środowisko będzie wszystkich broniło do końca (środowiska). Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Doktor Murmyło nie ukarany 02.02.05, 17:33 "Pan kotek był chory ... i przyszedł doń DOKTOR, co ci jest koteczku" "Złapał katar Katarzynę ... więc wezwano wnet DOKTORA, Katarzyan bardzo chora" Tak się składa, że trzeba rozumieć znaczenie słów w języku polskim. Jeśli dobrze pamiętam, to do nauczycieli w szkole średniej zwracałem się "panie profesorze", a chyba żaden z nich nie gościł w pałacu prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 03.02.05, 16:23 Proponujesz znowu hipokryzje, przypomina slodzenie herbaty w nocniku. Panie Hrabio, zero tolerancji dla korupcji w kazdej formie!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: 62.233.176.* 03.02.05, 18:39 sama jestem lekarzem i znam mnostwo lekarzy ktorzy nigdy nie wzieli ani grosza od pacjenta, chociaz pracuja ciezko za niewielkie pieniadze.prosze nie uogolniac ze wszyscy lekarze to lapowkarze.krzywdzicie wielu ludzi,ale to jest teraz taka moda, zle pisac o sluzbie zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongo Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:27 Gosiu, podaj nazwisko, adres swojego szpitala i sprawdzimy czy nie bierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:07 Podaję pierwsze nazwisko, za które ręczę głową. Niech to będzie początek listy przyzwoitych. dr Waldemar Gołębiowski Hospicjum dla Dzieci ul. Bujwida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongo Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:17 No to mamy już jednego, który nie bierze. Panie doktorze, gratulacje! Jest pan w sekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: 62.233.176.* 04.02.05, 19:22 dyskusja z toba jest ponizej mojego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:17 Chyba dobrze wiesz, że lekarza zwyczajowo tytułuje się doktorem, tak jak nauczyciela liceum - profesorem. Więc tylko zaśmiecasz Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Doktor Murmyło nie ukarany IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 23:50 A czy pan Murmyło pracuje jako lekarz ??czy tez zajmuje sie tylko dziennikarstwem ? Odpowiedz Link Zgłoś