Dodaj do ulubionych

Pogrom studentów na administracji

• Gość: Ekus Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:42
      Zawsze wiedzialem ze we Wroclawiu mieszkaja pol mozgi :D
    • Gość: emigrant Polska to nadal dziki kraj IP: 67.111.137.* 05.02.05, 11:35
      Przeczytalem artykul i wypowiedzi do niego. I chce powiedziec ze Polska to
      nadal dziki kraj. Mieszkam za granica i widze jak wiele wam brakuje do
      demokratycznych standardow. W moim nowym kraju wykladowca ktory oblalby 100%
      roku juz by zostal zwolniony jako nienadajacy sie do pracy dydaktycznej.
      Osoba z wladz uczelni za komentarz w stylu 'sa przeciez poprawki' takze juz
      szukalaby nowej pracy. A studenci nie baliby sie zemsty wykladowcow.
      Ja prowadze warsztat samochodowy. To nie to samo co uniwersytet ale mimo jednak
      bez wahania zwolnilbym pracownika ktory ma zerowa skutecznosc pracy.
      Uwazam ze gazeta slusznie napisala o tym wydarzeniu bo podatnicy maja pelne
      prawo wiedziec na co ida ich podatki i jak te podatki sa wykorzystywane.
      Niestety przypuszczam ze cala ta afera skonczy sie w sposob typowo polski.
      To znaczy wykladowcom nic sie nie stanie wladzom uczelni tez nie a studentow
      sie zdziesiatkuje za to ze odwazyli sie walczyc o swoje. W mysl starej zasady
      'chwala nam i naszym kolegom **je precz'.
      Bo Polska to jeszcze dziki kraj i nie powinna byc w EU.
      Dla przykladu podam ze syn sasiada opowiadal ze jak u nich na uniwersytecie
      oblalo 40% roku to wladze uczelni powolaly komisje do zbadania tego stanu
      rzeczy.
      Pozdrawiam z USA
      Tomek
      • Gość: kay Re: Polska to nadal dziki kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:04
        Siedź w USA i klep swoje auta, jak trafiłeś do warsztatu samochodfowego, to co
        możesz powiedzieć o "uczelni" amerykańskiej, a poza tym, co ty chcesz
        porównywać stanowy coleg z uniwersytetem?
        • Gość: Wyjeżdżający Re: Polska to nadal dziki kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:36
          kay, ty dzikusie, nie rób nam wstydu.

kraj jest dziki i rządzą nim sitwy, które się niczego nie boją.

ja też stąd spier dalam, tylko skończę studia (jeszcze roczek!)
    • Gość: Ewa Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:52
      Zgadzam się z Tobą, ale to jest problem gazety, bo zamiast zatrudniać na etacie
      dziennikarzy to za wierszówki piszą tam studenci.
      Niestety są to studenci Uniwersytetu i to jest największy dramat.
      Prponuje gazecie zrobić dodatek do weekendowewgo wydania pt:" Co się dzieje na
      Uniwersytecie", pod redakcja głąba Mańkowskiej.
      pozdrawiam
      • Gość: Menthol Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.devs.futuro.pl 05.02.05, 12:59
        buhahabuhaha. Ewa, dajesz rade!!!! Kurcze, mam wrażenie,że sie znamy :-)
        • Gość: znający Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:37
          poznajcie się lepiej i zastanówcie nad sobą
      • tomek854 Re: Pogrom studentów na administracji 05.02.05, 16:37
        Nie za wierszówki. Oni tam ryczałt mają :)
      • Gość: X Re: Pogrom studentów na administracji IP: 213.77.43.* 16.02.05, 00:38
        Ale Ewa pojechała po Mańkowskiej. Ciekawe o co tak naprawdę poszło.
    • Gość: K2 Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.05, 14:59
      Kiedy nie zdaje ok 25% studentów, to można powiedzieć, że się nie nauczyli, ale
      gdy nie zdaje ponad 75% studentów, to można powiedzieć, że ich nie nauczono(!).
      Dobrze, że się o takich rzeczach pisze.
      • Gość: q Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 15:55
        No tak ale zobzczysz statystyki jak to się odbije na naszym roczniku!To będzie
        kRWAWA zemsta ze strony kadry pedagogicznej....
        • Gość: Derex Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:38
          krwawa zemsta pedagoga - brzmi to makabrycznie
    • Gość: toja Re: Pogrom studentów na administracji IP: 83.71.33.* 06.02.05, 02:56
      hehehe u mnie na tehj samej uczelni na kierunku prawie , dzieje sie tak zawsZe.
      ale odkrycie ...
    • Gość: student Re: Pogrom studentów na administracji IP: 195.117.149.* 06.02.05, 12:18
      ten temat jest dla mnie bardzo interesujacy, jak dla studenta, bravo GW,
      powowdzenia życzę studentom
    • Gość: hrabina Z-ska Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.client.comcast.net 06.02.05, 17:47

do Pana doktora Korczaka i Innych,

ja osobiscie bardzo prosze, aby pan jako wybitny wykladowca,o czym sami studenci
      wspominaja , jeszcze raz przemyslal swoje metody egzaminowania i sprawdzania
      wiedzy, i zaczal wymagac jeszcze wiecej:)

Jedna stdentka tu pisze , ze dostala cukrzycy i wspomina o samobojstwie.
      Ja wiem ze to jest ciezka manipulacja i szantaz na forum ,bo nikt nie dostaje
      cukrzycy z powodu uczenia sie i medycyna nie zna takich przypadkow.:))
      I tu ja bym sie nie przejnowala,bo szantazyk jest niegodny przeszlego prawnika
      czy administratorysty.

Ja chcialabym tylko wspomniec ze im ciezej jest na takich studiach tym lepiej
      potem jest dla nas obywateli,jak mamy przed soba kogos kto jest kompetentny i
      proffesnjonalny choc mlody:)
      My obywatele u w i e l b i a m y kompetentnych urzednikow,naprawde/

My obywatele pamietajacy czasy totalitaryzmu i kompletnej indolencji ,glupoty
      ,ignorancji,abolutnie czystego w swej postaci idiotyzmu urzednikow na K a z d ym
      szczeblu,otoz my polscy obywatele z uwaga sledzimy postepy naszej wspanialej
      mlodziezy studiujacej pilnie prawo i administracje.

Bo my zwykli ludzie bedziemy kiedys,juz wkrotce,mieli do czynienia z ta mloda
      armia prawnikow i administratorystow i chcemy aby nasze sprawy byly naprawde w
      dobrych rekach.

PANIE DOKTORZE KORCZAK!

Ja bardzo prosze aby pan edukowal z calych sil, i nawet jeszcze lepiej ,nasza
      mlodziez,bo przeciez to oni beda nasza forpoczta gdy nadejdzie czas,a juz
      nadchodzi wielkimi krokami, przy zmianie obowiazujacego prawa wyborczego na
      jednomandatowe okregi wyborcze JOW.

PANIE DOKTORZE KORCZAK,

ja bardzo prosze aby,gdy nadejdzie ten czas, przy egzaminowaniu z prawa
      wyborczego ,z ordynacji wyborczych, byl pan absolutnie nieustepliwy i
      wymagajacy az do bolu ,jesli chodzi o znajomosc jednoamandatowych okregow
      wyborczych ,ktory to system obowiazuje ,juz nie mowie w usa, ale nawet w takich
      Indiach,

otoz na pana barkach spoczywa odpowiedzialnosc,aby mlodzi administratorysci i
      prawnicy wiedzieli dokladnie i rozumieli na czym polega roznica miedzy
      szambem wyborczym jaki mamy obecnie a

O r d y n a c j a W y b o r c z a wg JOW.

To od pana zalezy
      aby n i g d y wiecej nie pojawili sie prawnicy i adminidtratorysci ,ktorzy beda
      przekonywac obywateli ze "proporcjonalny" system wyborczy da nam prawdziwa
      demokracje,wzrost produkcji, oraz zwalczenie:
      korupcji i bandytyzmu w zarzadzaniu panstwem,nepotyzmu, wyzysku i
      niechcianej ciazy:):))

Panie doktorze Korczak,

wnosze do pana specjalna prosbe ,aby kosil pan tak jak pan kosil na egzaminch
      ,bo to przynajmniej gwarantuje,ze wyjda z uczelni prawdziwi
      profesjonalisci,prawdziwe p e r e l k i,ktore swobodnie posluguja sie litera
      prawa i przepisami dla dobra obywateli ,i polskiej racji stanu. Tak, polskiej
      racji stanu.

Panie doktorze KOrczak ,

co pan powie na fakt ,ze nasi eurodeputowani,ktorzy powinni znac prawo i walczyc
      o polska racje stanu, oddali walkowerem boj o wprowadzenie jezyka polskiego na
      liste jezykow urzedowych UE???? My,38 milionowy narod,nie mamy takiej
      reprezentacji!

Jestem pewna ze nie bylo wsrod nich bylych pana studentow.To niemozliwe.Prawda????

A zatem panie doktorze Korczak prosze wymagac i jeszcze raz wymagac.

Bo jak juz zmienimy prawo wyborcze i zaczniemy budowac nasza ojczyzne tak jak
      chcemy,my Polacy, to moze juz nie bedzie takich wypowiedzi,ze "ja spierd...m z
      tego kraju,bo tu nie ma szans na normalne zycie"
      I moze nasi mlodzi prawnnicy i administratorysci, nie mowiac o mlodych
      inzynierach, zechca tu zostac,bo to jest i c h Ojczyzna, a nie szambo.

Dziekuje:)

• tomek854 Re: Pogrom studentów na administracji 06.02.05, 17:53
        A od kiedy to rzetelni i wyedukowani prawnicy biorą się z KOSZENIA ich na studiach?

Ja myślałem że się biorą z porzaðnego nauczania i uczciwych egzaminów...

No, ale ja się podobno nie znam :)
      • Gość: a Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:27
        A propos postu hrabiny Z-ski - po pierwsze - wow - bardzo ladne
        przemowienie,cos mi tak polityka lekko zawialo ;P, po drugie - co fakt,to fakt -
        tak nas wymlocili z tego administracyjnego przez te 9 miesiecy,ze w indexie
        niby warunek wpisany,ale za to teraz wiemy co jest w ustawach - tylko kto nam
        odda te stracone nerwy,stres,placz i zgrzytanie zebow ??? po trzecie - w
        poscie jest napisane o poziomie naszego wyksztalcenia,sposobie wyrazania sie -
        ale czy aby czasem nie administratywistow a nie administratorystow - hmm -
        pierwszy raz slysze takie okreslenie ( czy jak to tam napisane jest :)) - od
        trzech lat na wykladach slysze - administratywisci - tak wiec powolujac sie na
        to - niechaj tak zostanie hrabino Z-sko :))
    • lukasmws Re: Pogrom studentów na administracji 06.02.05, 19:05
      Myślę, że ten artykuł, to straszny śmieć. Bardzo lubię czytać Gazetę, również
      dlatego, że ten tytuł często pomaga czytelnikom.
      Tym jednak razem zaszkodził i jeszcze o wiele bardziej zaszkodzi wszystkim.
      Jestem studentem administracji na UWr i też mam za sobą zajęcia i egzamin
      zarówno z drem J.Korczakiem, jak i drem A.Pakułą. Dr Korczak jest konkretnym
      człowiekiem, który poważnie traktuje to co robi. Jego wykłady są fenomenalne:
      rzeczowe, treściwe, można bez problemu notować, można czasem też rozerwać się,
      bo jeśli grupa jest w porządku, dr Korczak potrafi też rozluźnić treść wykładu.
      Egzaminy jednak są u niego bardzo, ale to bardzo trudne. Sam oblałem pierwszy
      termin i wiem, że uczciwe zaliczenie wymaga ogromu pracy. Nie robi tego ani ze
      złośliwości, ani dla samego celu oblania. Reguły były jasne od samego początku,
      prawda? Test wielokrotnego wyboru, materiał do nauki podany na pierwszym
      wykładzie. Trzeba się było po prostu uczyć od samego początku. To jest gderanie
      w stylu psora, ale do solidnego człowieka trzeba się solidnie przygotować - nie
      ma rady.
      Jaki zaś będzie efekt tego artykułu prasowego, wolę nie przewidywać. Jedno wiem,
      drodzy oblani studenci - wasza sytuacja wraz z tym artykułem pogorszyła się po
      stokroć! A mogliście spokojnie podejść ze swoim już nabytym bagażem doświadczeń
      do drugiego terminu i wszyscy zdać... Trzeba było popytać na wydziale, pokręcić
      się, no i przede wszystkim wsadzić nos w podręcznik. A tak, polecieliście do
      prasy, no to teraz polecicie - na drugim terminie...
      Współczuję.
      Współczuję także drowi Korczakowi, tego że na tym forum doszczętnie zszargano
      jego imię i często robili to ludzie, którzy na oczy go nie widzieli...
      Ech... pogoń za sensacją...
      A mieliście może już Ustrój i zadania samorządu terytorialnego z drem Piotrem
      Lisowskim? Test dokładnie taki sam, z tą różnicą, że wykłady nadają się tylko
      do... spania. I co: też będzie artykuł, że nikt nie zaliczył ustroju?
      Trzeba niestety walczyć o swoje. Jesteśmy na studiach i jeśli komuś wydaje się,
      że przeleci lekko, to niestety jest w błędzie.
      • lukasmws Re: Pogrom studentów na administracji 06.02.05, 19:17
        > A mieliście może już Ustrój i zadania samorządu terytorialnego z drem Piotrem
        > Lisowskim?

Nieprecyzyjnie się wyraziłem... Nie zwracałem się do Was - oblanych u dra J.K.,
        tylko do innych grup Adm., które mają ezg. z drem Lisowskim.
        Sorry za niejasne sformułowanie.
      • Gość: Piotr Re: Pogrom studentów na administracji IP: 62.233.177.* 06.02.05, 20:24
        Taki typ wykładowcy jak Korczak powinien przeprowadzać egzaminy ustne.

A co do samego testu - proponuję, żeby dać go rozwiązać 10 innym doktorom, specom od tematu. Zapewne żaden nie osiągnie wyniku 50/50. Wydaje mi się, że taka konstrukcja testu (50 pytań, 30 minut, wielokrotny wybór, konieczność dokładnego zaznaczania odpowiedzi z powodu czułości maszyny) powoduje, że tego testu NIE DA SIĘ BEZBŁĘDNIE rozwiązać, co go oczywiście dyskwalifikuje.
        • Gość: X Re: Pogrom studentów na administracji IP: 213.77.43.* 16.02.05, 00:32
          Co prawda to prawda - jeżeli oczywiście to jest prawda! Nie zmienia to jednak
          faktu, że lukasmws ma rację. Trzeba się uczyć i tyle.
    • Gość: buleczka22 Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:34
      Byli po prostu słabo przygotowani - mówi dr Andrzej Pakuła, który prowadził
      ćwiczenia z jedną z grup III roku administracji. - Ja nie mam sobie nic do
      zarzucenia. Poprawka jest 22 lutego.

To ja mam pytanko do dr Andrzeja Pakuły
      'Skoro byli nie przygototwani to dlaczego Pan ich dopuścił do egzaminu?
      to tylko świadczy o Panu. Nie przyłożył się Pan Panie Pakuła.
    • Gość: Piciotti Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.05, 16:13
      To wpadnijcie na AE tutaj ciagle są takie pogromy!!!!
    • Gość: e Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:50
      Dr Korczak to spoko gosc - na wykladach niezle jajca robil i to fakt -
      posmialismy sie z nim nie raz,bo niezle zarty na dobrym poziomie walil,wiedze
      swoja tez fajnie przekazywal, ale co prawda,to prawda - dzisiejsza sytuacja na
      studiach spowodowala,ze te durne tesciki sa standardem - zaloze sie,ze gdyby
      byly tylko mozliwosci przeprowadzenia examinu w innej formie,to calego tego
      syfu by teraz nie bylo,i nikt by sie nie musial przejmowac -ani studenci,ani Dr
      Korczak - a tak tylko zrobil sie niepotrzebny syf - i tyle :|
      • Gość: szczerba Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:14
        czyli to niczyja wina

tak?
      • Gość: JA Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.e-wroc.com 08.02.05, 22:41
        Dla mnie to jedna wielka kiła te całe testy i wogóle to jedna wielka bzdura
        test nie odzwierciedla umiejetnosci studenta jestem przekonan ze wiekszosc byla
        przygotowana do egzaminu a szanowny Dr B... okazal sie wielkim frajerem i tyle
        jedyny sposob na niego to taki by jego postawic przed czyms trudnym nie
        osiagalnym i jak glupek by sie wtedy poczuł fizol jeden ma zryta psyche i nikt
        z nas na to nie poradzi poprostu zycze Wam wszystkim co oblali zebyscie
        pokazali temu frajerowi jacy naprawde jestesci zdolni a wierze ze tak jest
        niech moc na poprawce bedzie z wami sama ja mam 5 marca ale u innego profesora
        z ekonomii od kochanej historii gospodarczej trzymam kciuki i pokazcie co
        potraficie !!! tym wszystki zajefajnym belfrom!!!!
        • Gość: do JA Re: Pogrom studentów na administracji IP: 213.77.43.* 16.02.05, 00:23
          No to belfry na drzewo a wy do roboty, bo z takiego forum dyskusyjnego
          wykształcenia też nie będzie. Widać to po prawie każdej wypowiedzi: "okazal
          sie wielkim frajerem i tyle jedyny sposob na niego to taki by jego postawic
          przed czyms trudnym nie osiagalnym i jak glupek by sie wtedy poczuł fizol jeden
          ma zryta psyche" albo "pokazcie co potraficie !!! tym wszystki zajefajnym
          belfrom!!!!" Kobieta tak mówi? Język polski jest dużo ładniejszy, radzę nim się
          posługiwać, młoda damo.
    • Gość: lexus Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.magma-net.pl 08.02.05, 16:35
      no sorki ale jak ludzie uczą się tylko z ksero testów z poprzednich lat to
      takie są wyniki:-)
    • Gość: Kristian Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.05, 18:11
      Ehh... a ja u pana dr Bojarskiego 3+ z prawa :| A w czwartek poprawa z
      Sitologii... :((((
    • Gość: Wiaczeslaw A ile ten pan dr ma lat? IP: *.library.ucla.edu 09.02.05, 23:10
      moze juz dawno minal byl "Jego termin" na dysertacje
      habilitacyjna, a On - bidula, pracuje na 5 etatach w
      7 miejscach i odgrywa swoje braki na studentach?
      • Gość: kay Re: A ile ten pan dr ma lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:12
        Niestety ten kretyn ciągle pracuje tylko na jednym etacie.
    • Gość: jakiś tam student Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:32
      BEZ KOMENTARZA
    • Gość: Dorota KLESKA WYKLADOWCY A NIE STUDENTOW IP: 70.27.91.* 11.02.05, 22:34
      Powinien sie wytlumaczyc z efektow swojej pracy przed wladzami Uczelni. W koncu
      gosciu bral pieniazki a robote jak widac wykonal zle.
    • Gość: marta Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:43
      Dzisiaj zaoczni zmagali się z egzaminem dr Korczaka.Ciekawa jestem ile osób zda
      tym razem egzamin. Obstawiam że zaoczni będą lepsi. Trzymam za wszystkich
      kciuki, wyniki po 14:00!!!!!!
    • Gość: marta Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 14:59
      Zaoczni górą!!!! Zdało aż 5 osób. Mi się niestety nie udało :(
      • Gość: Bugas Re: Pogrom studentów na administracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 21:57
        Hehehehehe na 3 roku zaocznych jest 290 studentów :( i zdało 5 czy t nie jest
        nienormalne :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka