Dodaj do ulubionych

Map4 - diagnoza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:54
Map4 to współczesny Faust. Pozjadał wszystkie rozumy, sprzedawszy się
Lucyferowi. Teraz płaci za to cenę - mdli go. Wiedza i inteligencja w
nadmiarze pomieszały mu się i teraz swoje pseudointelektualne wymiociny
wypluwa na forum i kto wie gdzie jeszcze.
Obserwuj wątek
    • no.logo Re: Map4 - diagnoza 09.02.05, 16:16
      map4:
      - nie obraża innych forumowiczów
      - nie łamie Netykiety i Regulaminu forum
      - nie podszywa się pod innych forumowiczów
      - ma własne, jasno sprecyzowane poglądy i wyraża je na forum, które służy właśnie do wymiany poglądów

Więc przestań go atakować i spróbuj - jeśli potrafisz - dyskutować. Masz prawo nie zgadzać się ze wszystkim, co map4 napisze. Ale to jest forum, a nie pręgierz, chociaż Tobie najwyraźniej te dwa miejsca się pomyliły.
      • Gość: frajer forum w/g no.logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:19
        no/logo, widzę że przedstawiłeś konstytucję forum,
        ktoś cię do tego upoważniał?

ja lubię się podszywać, bo uważam, że to jedyna
        forma uprawiania dyskusji na poziomie wszechpolaczków,
        zatem nie wyjmuj mi proszę rewolweru na homofobów
        z kieszeni. oni tylko rozumieją przekaz wprost,
        najlepiej podniesionym głosem.
        • no.logo Chociaż raz wystąpiłeś pod prawdziwym nickiem ;-) 09.02.05, 16:25
          > no/logo, widzę że przedstawiłeś konstytucję forum,
          no.logo - z kropką, a nie kreską. Poza tym źle widzisz.

> na poziomie wszechpolaczków
          Żyjemy w kraju, w którym (czy Ci się to podoba, czy nie) "wszechpolaczki", brunatni, czerwoni, zieloni i niebiescy mogą głosić swoje poglądy, o ile nie łamią prawa. A Ty masz prawo z nimi DYSKUTOWAĆ, a nie rzucać wirtualnymi kamieniami.

> oni tylko rozumieją przekaz wprost,
          > najlepiej podniesionym głosem.
          Podaj mi link do wątku, w którym spróbowałeś z kimś DYSKUTOWAĆ i się nie udało.

A tak w ogóle, to zafunduj sobie jakiegoś oryginalnego nicka i zacznij brać odpowiedzialność za to, co piszesz. Naprawdę będzie ciekawiej...
          • Gość: bóg mama Re: Chociaż raz wystąpiłeś pod prawdziwym nickiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:44
            odpowiedzialność za darmo? o nie, dzięki.
          • Gość: autorytet Re: Chociaż raz wystąpiłeś pod prawdziwym nickiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:47
            > Żyjemy w kraju, w którym (czy Ci się to podoba, czy nie) "wszechpolaczki", brun
            > atni, czerwoni, zieloni i niebiescy mogą głosić swoje poglądy, o ile nie łamią
            > prawa. A Ty masz prawo z nimi DYSKUTOWAĆ, a nie rzucać wirtualnymi kamieniami.

Kto decyduje, co jest "wirtualnym kamieniem"? Skąd wiadomo, co jest "wirtualnym
            kamieniem", jeżeli jeszcze tym czymś nie rzuciłem? Słyszałeś o "free market of
            ideas"? Klasyka: JS Mill, Smith, etc. zob.
            rp.pl/gazeta/wydanie_050209/publicystyka/publicystyka_a_6.html ;)
            • no.logo Dziękuję! 09.02.05, 17:04
              Dziękuję za linka - felietonów plagiatora Rybińskiego nie czytuję.
              Tym razem przeczytałem. I wydaje mi się, że on pisze DO CIEBIE. Innymi słowy - spróbuj kłócić się, rozmawiać, dyskutować. To pożyteczniejsze niż akcje w stylu podszywania się albo zakładania wątków "x.y. to kretyn i już".

A już zupełnie na marginesie: "klasycy wolności", na których powołuje się Rybiński (i Ty) to nie moja formacja intelektualna. A ich poglądy na temat wolności to już tylko historia.
              • Gość: autorytet Re: Dziękuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:13
                > Dziękuję za linka - felietonów plagiatora Rybińskiego nie czytuję.

Należysz do tych, dla których ważniejsze jest *kto* napisał niż *co* ten ktoś
                napisał?

> Tym razem przeczytałem. I wydaje mi się, że on pisze DO CIEBIE. Innymi słowy -
                > spróbuj kłócić się, rozmawiać, dyskutować. To pożyteczniejsze niż akcje w stylu
                > podszywania się albo zakładania wątków "x.y. to kretyn i już".

Nie napisałem czegoś takiego. Ty to napisałes.

> A już zupełnie na marginesie: "klasycy wolności", na których powołuje się Rybiń
                > ski (i Ty) to nie moja formacja intelektualna. A ich poglądy na temat wolności
                > to już tylko historia.

O! Jesteś zwolennikiem oligarchicznych, autorytarnych, totalitarnych, itp.
                ustrojów społecznych??
                • no.logo Re: Dziękuję! 09.02.05, 17:22
                  > Należysz do tych, dla których ważniejsze jest *kto* napisał niż *co* ten ktoś
                  > napisał?

Nie, po prostu te, które czytuję mi się nie podobają, więc NIE czytuję :-)

> O! Jesteś zwolennikiem oligarchicznych, autorytarnych, totalitarnych, itp.
                  > ustrojów społecznych??

Nie. Strasznie upraszczasz. Po prostu w sporze między wolnością pozytywną i negatywną staję po stronie tej pierwszej.

Pozdrawiam DYSKUTANTA ;-)
                  • Gość: autorytet Re: Dziękuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:39
                    > > O! Jesteś zwolennikiem oligarchicznych, autorytarnych, totalitarnych, itp
                    > > ustrojów społecznych??
                    >
                    > Nie. Strasznie upraszczasz.

Nie! Podkopujesz sam fundament...

> Po prostu w sporze między wolnością pozytywną i neg
                    > atywną staję po stronie tej pierwszej.

W tym sęk. Jak oddzielisz ziarno od plew nie dopuszczając obydwu do oceny
                    publicznie? Jeżeli dobrze rozumiem, co masz na myśli mówiąc o "wolności
                    negatywnej", to jest ona ceną za "wolnośc pozytywną".

Nie odrobiłeś lekcji. Gdybyś poczytał przedstawicieli "nie twojej formacji", nie
                    wpadałbyś w pułapki, w które już tylu przed tobą wpadło.
                    • no.logo Re: Dziękuję! 09.02.05, 17:49
                      > Jeżeli dobrze rozumiem, co masz na myśli mówiąc o "wolności
                      > negatywnej", to jest ona ceną za "wolnośc pozytywną".

Zdaje się, drogi autorytecie, że to jednak Ty nie odrobiłeś lekcji... Spór między tymi dwoma typami wolności jest "na czasie" od kilkunastu co najmniej lat. Zacznij od Isaiaha Berlina. Choć to też nie moja formacja ;-), to ładnie opisał cały problem...

> Gdybyś poczytał przedstawicieli "nie twojej formacji",
                      > nie wpadałbyś w pułapki, w które już tylu przed tobą wpadło.

Oj, naczytałem się ich, naczytałem... W sumie to nawet cały czas czytuję.
                      O jakich pułapkach piszesz? Bo nie rozumiem.

A w ogóle, to zmieńmy wątek (na przykład na maile), bo chyba odbiegliśmy od głównego tematu :-)
      • Gość: autorytet Re: Map4 - diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:29
        W którym miejscu obraziłem Mapa4? Wyrażam swoje poglądy o nim. Czy krytyczną
        opinię o kimś automatycznie uważasz za obraźliwą dla tej osoby lub atak na nią?

Znajdź sobie opinię Mapa4 o Władysławie Frasyniuku (wątek "map4 cyrk
        otwarty..."). Czy to jest obrażanie Frasyniuka? Ja wyraziłem swoją opinię o
        Mapie4 w takiejż luźnej formie.
        • no.logo O - zaczynamy rozmawiać... 09.02.05, 16:34
          > W którym miejscu obraziłem Mapa4?
          :-)))

> Wyrażam swoje poglądy o nim.
          No właśnie. Zakładasz nowy wątek, żeby mu przypieprzyć. Nie piszesz "map4 ma idiotyczne poglądy, bo to, to i to" albo "map4 obraził Frasyniuka", tylko w specjalnie założonym wątku piszesz, że to ogólnie mówiąc kretyn.
          A ja się nie zgadzam z takim sposobem dyskusji i o tym napisałem.
          • Gość: autorytet Re: O - zaczynamy rozmawiać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:55
            > tylko w specj
            > alnie założonym wątku piszesz, że to ogólnie mówiąc kretyn.

To ty tak zrozumiałeś.

Wyjaśniam, tak dla przykładu, o co mi chodziło: map4 jest głuchy na argumenty
            inne niż swoje. Widocznie uważa się za nieomylnego, wiedzącego więcej i lepiej
            od wszystkich, itd.
            • Gość: polka w trepach Re: O - zaczynamy rozmawiać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:14
              na tym forum pełno dzieci jak im po antypolskich postach mapa4 wytłumaczycie
              słowa jestem patriotą,jestem polakiem,to niebespieczny cwaniak,swoje robi nie
              wychylajac sie,w zgodzie regulaminem i zasadami,
    • Gość: Lesio Re: Pa pa - diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:16
      Jan Paweł II jest już prawie zdrowy!

Chwała na wysokościach, chwała na wysokościach!

Amen. Amen. Amen. Amen. Amen. Amen. Amen. Amen. Amen. Amen. Amen. Amen. Amen.
    • Gość: zupper autorytet...przez małe "a". IP: *.crowley.pl 09.02.05, 16:50
      Mapa rózni to od Ciebie, że nie urządza sobie osobistych wycieczek pod twoim
      adresem a to in plus dla niego.
      Pozdrawiam
    • map4 Re: Map4 - diagnoza 09.02.05, 17:19
      > Map4 to współczesny Faust.
      > Pozjadał wszystkie rozumy, sprzedawszy się Lucyferowi.

Ech, żebym wiedział tyle, ile nie wiem ...

> Teraz płaci za to cenę - mdli go.

Mdli mnie zbyt rozwinięta zdolność obserwacji. Między innymi. Gdybym mniej
      widział, to pewnie żyłbym zdrowiej, dłużej i ciągle jeszcze we Wrocławiu :-)

> Wiedza i inteligencja w
      > nadmiarze pomieszały mu się i teraz swoje pseudointelektualne wymiociny
      > wypluwa na forum i kto wie gdzie jeszcze.

Z jednej strony piszesz "wiedza i inteligencja w nadmiarze" a zaraz potem
      dodajesz "pseudointelektualne wymiociny". Czy mógłbyś się proszę na którąś z
      wersji zdecydować ?

A tak poza tym - to fajnie się dyskutuje z opiniami nie popartymi żadnymi
      argumentami. Gadał dziad do obrazu ...

Próba przekonania adwersarza (mniemam, że tym wątkiem próbujecie mnie do swoich
      tez przekonać) za pomocą inwektyw jest mocno oryginalna. W moich oczach jest to
      sieciowa wersja zawołania "ten ma rację, kto ma karabin". Tyle, że nawet waszych
      tez jakoś do tej pory wyłowić nie mogę.

Dziękuję tym wszystkim z poprzednich listów (no.logo et consortes) za wzięcie
      mnie w obronę. Nie muszę się z wami zawsze zgadzać, lecz miło jest poczytać, że
      ktoś jeszcze ma ochotę na merytoryczną dyskusję. Wyrazy szacunku.

Plujących pozdrawiam równie mocno. Broń Boże nie emigrujcie. W szerokim świecie
      bowiem taka postawa społeczna skazuje was co najwyżej na zmywanie ręcznie
      malowanych talerzy w chińskiej restauracji. Nawet w MC Shicie nie wolno bowiem
      bluźnić na bliźniego swojego, a już pod żadnym pozorem, jeśli przypadkiem jest
      do tego klientem. Buractwo i kołtuństwo poza Polską utrzymuje się bowiem jeszcze
      tylko w kilku pohoneckerowskich barakach w DDR. Tam jednak też się nie
      załapiecie - na socjal nie macie najmniejszych szans.
    • Gość: kklement Panie i panowie, bez paniki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:48
      Pacjent ps. "Autorytet" zatrzasnął się w moim gabinecie i dorwał do mojego
      komputera. Sytuacja jest już opanowana, Autorytet nie będzie już więcej wam
      przeszkadzał. Przepraszamy za zakłócenia.
      • Gość: pacjent o ps 7kl Re: Panie i panowie, bez paniki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:28
        zajecia z tematu "naprawa tego świata"odbedą się w naszym psychiatryku w innym
        terminie,z naczelnym doktorem coś nie tęgo,poczekamy,
      • map4 Re: Panie i panowie, bez paniki! 09.02.05, 18:32
        Gość portalu: kklement napisał(a):

Nieważne, co klon podający się za kklementa napisał.
        Stężenie klonów w wątku osiągnęło takie rozmiaty, że proponuję go zamknąć.

Nie rozumiem ludzi. To już sobie nawet nicka samodzielnie wymyślić nie potrafią ?
        • Gość: pacjent o ps 7klas Re: Panie i panowie, bez paniki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:43
          nie rozumiesz map4 i o to chodziło
          • Gość: Łoś_bimbacz Re: Panie i panowie, bez paniki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:35
            Rozwój wątku ponownie potwierdza przyrodniczą regułę, że klonowanie licznych
            osobników z tego samego podrzędnego materiału genetycznego prowadzi do ich
            degeneracji, klony szybko staczają się do poziomu biomasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka