Gość: Maciek IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 14:29 Przed chwilą podano w radio, że w jednym z wrocławskich lub opolskich liceów OKE unieważniła maturę. Czy ktoś wie więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STrup Re: Unieważnienie matury IP: *.chem.uni.wroc.pl 04.06.02, 08:30 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Przed chwilą podano w radio, że w jednym z wrocławskich lub opolskich liceów > OKE unieważniła maturę. Czy ktoś wie więcej na ten temat? Ja to bym unieważnił całą maturę na starych zasadach. Każdy wie dobrze, jak ona wygląda. A ja, niestety, mam studentów, walących przeraźliwe byki ortograficzne i niepotrafiących wykonać prostych obliczeń. A przecież ci ludzie zdali niedawno maturę! Jakim cudem? Dlatego bym ją unieważnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonk Re: Unieważnienie matury IP: *.pl 04.06.02, 08:32 Gość portalu: STrup napisał(a): > Gość portalu: Maciek napisał(a): > > > Przed chwilą podano w radio, że w jednym z wrocławskich lub opolskich lice > ów > > OKE unieważniła maturę. Czy ktoś wie więcej na ten temat? > > Ja to bym unieważnił całą maturę na starych zasadach. > Każdy wie dobrze, jak ona wygląda. > A ja, niestety, mam studentów, walących przeraźliwe byki ortograficzne i > niepotrafiących wykonać prostych obliczeń. > A przecież ci ludzie zdali niedawno maturę! Jakim cudem? > Dlatego bym ją unieważnił. KIEDYŚ TO BYŁY MATURY - nie to co teraz :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Kiedyś to były matury... IP: *.chem.uni.wroc.pl 04.06.02, 10:42 Gość portalu: bonk napisał(a): > KIEDYŚ TO BYŁY MATURY - nie to co teraz :-)))) Ja zdawałem bardzo dawno. Może moje liceum (nie wrocławskie, daleko stąd) było wyjątkiem, a może nie. W każdym razie nikt mi ściąg nie podrzucał, żaden nauczyciel mi nie pomagał, wszystko napisałem sam. Moi koledzy też. Teraz szanuję moich nauczycieli za to. I współczuję tym maturzystom, którzy zdają dzięki ściągawkom: chyba zdają sobie sami sprawę, że coś z ich edukacją jest nie tak jak powinno... Odpowiedz Link Zgłoś
nelka Re: Unieważnienie matury 04.06.02, 08:38 Nie było powiedzine, że we Wrocławiu lub w Opolu, tylko, że na teranie tych województw. Z opinii ekspertów wynika, że w jednej klasie tylko 3 osoby napisały samodzielnie maturę z matematyki. Pozostałe osoby (ok. 20) ściągały, przepisując żywcem każda kropke i kreskę ze ściągi. Podobnie było z chemii. Na temat ściągania toczyło się juz wiele dyskusji, ale wg mnie to dobrze, że biora się za to. Ściąganie to oszustwo i w pewnym sensie kradzież. Odpowiedz Link Zgłoś