Dodaj do ulubionych

Świeża - czy ktoś ma pomysł?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:46
Nie da się dojechać do domu....Nie można przejechać przez Świeżą, ani żadną z
pobliskich ulic. Możnaby zostawić gdzieś samochód i przejść na nogach, ale na
piechotę tam też się nie da. Rozumiem, że trwa budowa, ale żeby chociaż jedna
z osiedlowych ulic była przejezdna! Przecież musimy jakoś docierać do domów!
Może ktoś ma pomysł co zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Też-kierowca Re: Świeża - czy ktoś ma pomysł? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 21:03
      O co chodzi? Od dawna mówiłem, zadbajcie o to, by zamieszkał tam ktoś ważny.
      Wtedy będzie ulica. A tak całe władze mają Was w d...

Poza tym, czy musisz nocować w domu? Poszukaj kochanki przy dobrej ulicy.
      • Gość: Kierowca Re: Świeża - czy ktoś ma pomysł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:21
        Nie wiem tylko czy znajdę taką kochankę przy dobrej ulicy, która mnie przyjmie
        z żoną, dziećmi, psem i kotem :(
    • Gość: Emeryt Re: Stoper alias STrup miał pomysł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.05, 22:06
      Dla wykaśnienia to forumowicz ze Świeżej. Pierwszy wpis /właśnie Stoppera/ na
      forum wrocławskim był poświęcony tej ulicy. Miał pomysł prosty. Zrobic ze
      Świeżej przyzwoitą uliczkę. Teraz można doradzić tylko jedno. Polać wodą i mróz
      wyrówna. Powstanie przyzwoity tor do trenowania jazdy w warunkach zimowych.
      • piast9 Re: Stoper alias STrup miał pomysł 27.02.05, 22:46
        Jechałem tamtędy 2 tygodnie temu i się jakoś dało. Na jedynce, bez gazu,
        starając się trzymać głowę tak, aby nie obijała się o szybę w drzwiach,
        kierownicę ani o zagłówek.
        • Gość: mieszkanka Re: Stoper alias STrup miał pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:29
          Dwa tygodnie temu to była luksusowa autostrada w porównaniu z tym, co się
          dzieje teraz.
      • Gość: rencista Re: Stoper alias STrup miał pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:54
        przyznaj się, emerycie, kim byłeś na forum
        dawniej. bo już nieliczni pamiętają
        stoppera i jego walkę ze zdikiem.
        kim jesteś, tajemniczy emerycie?
        • Gość: Kaktus Re: Stoper alias STrup miał pomysł IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.02.05, 23:16
          Proponuję:
          1) Porwać kilku ważniaków z władz miejskich w ich pięknych samochodach i
          zostawić na środku Świeżej
          2) Porwać kilka Ważnych Pań na obcasach i wypuścić na środku Świeżej. Mozna to
          zrobić teraz, w czasie mrozów ( obtłuczenia, złamania kostne, czasem zgon z
          powodu urazu czaszki), ale w czasie roztopów może być bardziej malowniczo i
          medialnie
          3) Oszczędzę Wam kilku równie pięknych pomysłów np. na dzieci, kobiety w ciąży
          i staruszków
          Mieszkańcom Świeżej nikt jednak tego nie szczędzi od 25 lat! Powinni skarżyć
          kogo się da o narażenie zdrowia i życia, zniszczenie mienia ( samochody),
          straty moralne (rodzina i znajomi nie docierają), utrudnianie spełnienia
          obowiązku szkolnego dzieciom i utrudnienie dotarcia do pracy dorosłym.
          Już dawno powinni zaprzestać płacenia podatków.
    • rossa51 Re: Świeża - czy ktoś ma pomysł? 28.02.05, 23:11
      Problem mam ten sam ; jak dojechac na Piotrkowska.( boczna świeżej)
      Mam wrazenie, ze Świeza od czasu do czasu równaja, w lecie ,a u nas
      nic.Odczuwam bezsilnosc wieloletnia.
    • aabjp Re: Świeża - czy ktoś ma pomysł? 02.03.05, 14:00
      Jak mieszkaliśmy w podobnych warunkach był wśród mieszkańców pomysł, aby na
      przystanku MPK postawić zamykane szafki (takie odzieżowe) i tam zamykać obuwie
      zmienne, czyli gumofilce ewentualnie wodery dla każdego.
      Halo, Świeża: czy wodery wystarczą?
    • squat_kromera Mamy pomysł. Ostatnio to nawet popularne. 02.03.05, 19:45
      Wpisać ją do rejestru zabytków i udupić burżujów na cacy! :-DDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka