strumyczy 30.06.12, 22:26 Nie tylko ograniczana jest wolnosc zgromadzen na ulicach, ale i w domach. Przebywanie w jednym miejscu ludzi w wieku emerytalnym jest nielegalne. wyborcza.pl/1,75478,12033520,Pensjonat__nie_spokojnej_starosci.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strumyczy Re: Rozejsc sie 01.07.12, 09:48 Euro sie odbyło. Sam premier Tusk powiedział, że gdyby od niego zależało to by go nie organizował bo Polski na to nie stać. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,127529,12042929.html Nie bardzo rozumiałem opowiesci o skoku cywilizacyjnym i tytanicznej pracy organizacyjnej, bo nie rozumiem różnicy specjalnie między przyjazdem ludzi na koncert madonny lub metaliki, a przyjazdem na mecz. I w pierwszym przypadku się takich opowieści nie snuje. Ale jeśli ten skok w postaci odmalowanego centralnego, skonczonej autostrady jest dzieki Euro, to po co weszlismy do Unii Europejskiej, dzieki ktorej mialo sie to dziac a nawet wiecej, wystarczyło do Uefa. Jesli atak na Rosjan to był incydent to ja pierdole. Ten kraj brunatnieje coraz bardziej, ale nie ma problemu. Odpowiedz Link
strumyczy Re: Rozejsc sie 01.07.12, 09:57 a ostattnie zdjecie to chyba Bareja. Bo na tym stadionie dziesieciolecia to chyba cos kiedyś Polacy wygrywali. NIe wiem, ale widziałem tam na filmie biegającą Szewińską. A teraz polska wygra...... jak ten Murawski na zdjeciu wygra. A po drugie stadion na siebie zarabiał, bo był duży jarmark. Teraz będzie pusty odgrodzony od ludzi stadion, do ktorego sie bedzie doplacac. Odpowiedz Link
strumyczy Re: Rozejsc sie 01.07.12, 10:06 Ale nastapil wreszcie dlugo oczekiwany przez wielu chrzest Polski czyli polacy poczuli sie zachodni. A ja sie na przyklad dowiedzialem, ze pis ktorego polacy maja sie wstydzic to nie polska mentalnosc, bo wlosi irlandczycy mieli jakies waty i pretensje do Merkelowej, o grekach nie wspominajac. Pewnie o to ze im pieniadze daje. Wiec ogolnie sie polacy mieli szanse podleczyc Odpowiedz Link
strumyczy Re: Rozejsc sie 01.07.12, 10:26 a jesli chodzi o promocyjna prace, to niech kazdy sam sobie odpowie, jak ubogacil sie jego obraz Szwajcarii, Austrii. Euro to tylko stadiony i nic wiecej. Od dawna zreszta miejsce organizacji nawet w takich imrezkach jak Olimipada letnia przestaje miec znaczenie. To sie tak ujednolicilo, ze jedna olimpiada niczyms ie nie rozni od drugiej. Grecka tylko zrobila delikatny wyjatek. A tak rzadza po prostu globalne koncerny. Ludzi interesuje mecz. Czy Polsce udalo się chociaz lepszy obraz Ukrainy uzyskac? Wiecej reporterow bylo w Niemczech chyba, zeby sie spytac dlaczego Polacy sa wspaniali. Odpowiedz Link
biegun.kubusia.puchatka Re: Rozejsc sie 10.07.12, 14:52 strumyczy napisał: Wiecej reporterow bylo w Niemczech chyba, zeby sie spytac dlaczego Polacy s > a wspaniali. Czy ilość reporterów i tych pytań rośnie wprost proporcjonalnie do kompleksów Polaków ? Jakie to wszystko smutne. Odpowiedz Link
biegun.kubusia.puchatka Re: Rozejsc sie 10.07.12, 15:10 W radio powiedziano, że wszelkie tablice umieszczane przy drogach, na ulicach miast dla informacji o EURO, dojeździe na stadiony itd. są własnością UEFA i jej zostaną przekazane a skończą na utylizacji. Powiedziano też, że ci, którzy sobie wcześniej tablice takie podkradli, mają pamiątkę, bo dla innych za późno, gdyż tablice już są zdjęte. I oznajmił to prezenter tonem uznania dla tych, którzy w porę ukradli. Ciekawe czy bardziej naganną jest taka kradzież, gdy się wie, że własność to UEFA, a nie miasta i że tablice mają zostać zutylizowane, niż, gdy się nie wie. Odpowiedz Link