Dodaj do ulubionych

Senator obdarowuje potrzebujących

22.03.05, 20:53
co to dla niego. Ma miesięcznie dwa razy tyle.
Opłaciło mu się najbardziej jednak odebrać kiedyś te wybrane z banku 11 12
1981r. na placyku przy osobowickiej od Piniora i zaieść je na Ostrów
To jest jego największa zasługa dla ludności
Obserwuj wątek
    • sevrin Re: Senator obdarowuje potrzebujących 23.03.05, 08:55
      przyznaję - bardzo rozsądne i uczciwe - gratulacje!

tylko dlaczego 3/5 kwoty dostał Caritas ????

nie wygląda to sprawiedliwie !!!!
      • Gość: jemioła Re: Senator obdarowuje potrzebujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:53
        > tylko dlaczego 3/5 kwoty dostał Caritas ????
        >
        > nie wygląda to sprawiedliwie !!!!

czyżby? twoje rozumienie sprawiedliwości to rozumienie komunistyczne, a już na
        pewno nie masz żadnego prawa do rozporządzania nie swoją kasą i wpieprzanie
        pokręconej ideologii w nie swój interes.
        • sebasr Kasa z podatkow... 23.03.05, 10:36
          Pieniadze te pochodza z naszych podatkow, wiec choc posrednio mozna sie
          interesowac na co ida. Rowniez wyrazac opinie.
          Chwala p. Huskowskiemu, ze tak postapil.

Generalnie nie powinno byc zwrotow kasy za kampanie wyborcze.
        • sevrin Re: Senator obdarowuje potrzebujących 23.03.05, 22:02
          Jak mówi mądre powiedzenie: "uderz w stół... itd."

1) Przepraszam, ale która część cytowanej (czy nawet całej) wypowiedzi sugeruje moje poglądy polityczne?

2) Absolutnie nie roszczę sobie "prawa do rozporządzania nie swoją kasą" - zastanawiałem się tylko, dlaczego Senator akurat tak rodzielił pieniądze.

3) O jakiej "pokręconej ideologii" piszesz - bo jeśli w trzech zdaniach mojej wypowiedzi zawarta jest jakakolwiek ideologia to sam jestem pozytywnie zaskoczony :) Muszę bardziej uważać na to co mówię, bo jeszcze przypadkiem kiedyś - dajmy na to w sklepie - prosząc o zapałki wywołam rewolucję polityczną :)

PS. Mam dziwne przeczucie, że trafiłem w czuły punkt kolegi/koleżanki.
          A mojego poprzedniego posta napisałem tylko dlatego, że zdziwiła mnie widoczna gołym okiem dysproporcja w podziale pieniędzy i zastanawia mnie - czy miało to jakiekolwiek racjonalne uzasadnienie.

------------------------------
          That's all, folks. :)
      • Gość: A-Team Re: Senator obdarowuje potrzebujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:27
        Caritas dostal 3/5 bo x. MK - jego dyrektor to kumper senatora.
    • Gość: lelen Re: Senator obdarowuje potrzebujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:19
    • Gość: juzwa Re: Senator obdarowuje potrzebujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:22
      Jak zwykle jeszcze do tego dołożył,podliczcie.
      A jeszcze chce dać 1 procent - ładną ma kasę.
      • Gość: altos Re: Senator obdarowuje potrzebujących IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.03.05, 21:46
        Po pierwsze to ten 1 % nic go nie kosztuje , gdyż każdy może odliczyć w PIT cie
        tą wartość i przekazać na instytucję pożytku publicznego.
        Po drugie to z tymi w czarnych i purpurowych sukienkach jest zaprzyjaźniony od
        momentu jak im przekazał w 81r całą kasę solidarności. Rączka rączkę myje.
        Po trzecie już Lenin powiedział że każdy polityk działa w interesie klasy
        społecznej dzięki której sprawuje wadzę. Dlaczego ten przypadek miałby być
        wyjątkiem.
      • sevrin Re: Senator obdarowuje potrzebujących 23.03.05, 22:08
        Podliczyłem - suma wymienionych kwot to: 51.480 PLN

A teraz cytat: "Jego Komitet Wyborczy uzbierał na kampanię PONAD 50 tys. zł. Huskowski wygrał wybory i skarb państwa zwrócił komitetowi koszty kampanii."

Wnioskuję, że słowo "ponad" oznacza właśnie te 1480 PLN - które rzekomo dołożył, a o 1% na OPP już kolega wyjaśnił powyżej.
    • Gość: Wrocławianin Re: Senator obdarowuje potrzebujących IP: 83.16.144.* 24.03.05, 08:40
      Całe szczęście,że aż prawie 23 tys. trafiły do Caritasu. To taka biedna
      instytucja, która bardzo potrzebuje wsparcia ! Mam tylko nadzie3ję, że ktoś w
      końcu sprawdzi, na co i w jaki sposób są wydawane pieniądze przez tą cudowną
      instytucję.
      • Gość: radis Re: Senator obdarowuje potrzebujących IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.05, 10:24
        po pierwsze - do tej pory chyba nie zdarzało się, panu senatorowi zbyt często
        obdarowywać biednych (oj, chyba wybory idą)
        po drugie - myślę, że lista instytucji jest nieprzypadkowa i także poza
        Caritasem są w ich władzach koledzy senatora...
        Wesołych Świąt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka