Dodaj do ulubionych

Ranking Wroc Marketów

IP: *.ig.pwr.wroc.pl 05.09.01, 12:09
Bylem w Carrfourze i zostalem mile zaskoczony uprzejmoscią pana pracujacego
przy kasie: dziendobry Panu , dziekuje do widzenia z usmiechem i zyczliwoscia
rzadko spotykane
proponuje zatem zabawe - ranking supermarketow wroclawskich - na poczatek 4 z
nich
Jest ona zupelnie subiektywna i nie uwzglednia cen towarow- kryteria oceny:
widzimisie

1. Centrum Borek
za uprzejmosc
2. Korona - nie narazili mi sie
3. Tesco - sproboj postac w kolejce po fakture, gwarancje lub w sprawie
reklamacji...

4. Hit bo jest brudno (plamy na tasmie przy kasie, zwrocilem pani uwage czy jej
to nie przeszkadza - odpowiedziala ze wyciera po pracy - czyli jak nie
ma klientow? )
Obserwuj wątek
    • Gość: holyfido Re: Ranking Wroc Marketów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 12:31
      Oto moje Typy:

1. Carrefour
      2. Geant
      3. Castorama Korona

To jest pierwsza trójka in plus.
      Teraz trzy najgorsze:

1. Hit
      2. Leclerc
      3. IKEA

Może zdiwicie się dlaczego umieściłem IKEA''e na liście najmniej lubianych?
      Jest tam czysto, to prawda, miła obsługa to prawda, ale szlag mnie trafia jak
      chcę pójść tylko po jeden produkt i muszę przejść cały sklep po tych
      pieprzonych strzałkach. Jak nie muszę do do Ikei nie jeżdżę, właśnie z tego
      powodu.

Leclerc to jest sklep, w którym niekompetecje sprzedawców i obsługi rażą
      najbardziej.

A HIT? Mały, ciasny, brudny, może to jest powtarzanie stereotypów, ale jako
      klient takowych się jeszcze nie wyzbyłem. Hit nie przekonał mnie, że jest
      sklepem czystym i miło jest w nim robić zakupy.

A co do najlepszych to jest tak jak napisał mój poprzednik, w Carrefourze jest
      najmilsza obsługa, dzień dobry, do widzenia, dziękuję itd.
      Zawsze miło jest być szanowanym przez sprzedawcę.

Z uwagi na charakter mojej pracy jestem częstym gościem w supermarketach, ale
      nie jako klient, ale jako dostawca usług. Poprzez to mam do czynienia z
      supermarketami od "kuchni".
      Pozwolę sobie ranking supermarketów zrobić z uwględnieniem moich doświadczeń
      zawodowych:

1. Geant
      2. Carrefour
      3. Galeria Centrum

Zdecydowanie najlepszym moim współpracownikiem jest Geant. Udało mi się tak
      stosunki z nimi ułożyć, że nie muszę latać po jakieś przepustki, nie jestem
      zatrzymywany za każdym razem przez ochronę (tylko przy wyjściu), najprzyjemniej
      tam mi się pracuje.

Carrefour ma natomiast chory system ochrony, za kazdym wejściem muszę się
      wpisywać na listę, przydzielony mi zostaje ochroniarz, a chodzę po całym
      supermarkecie i on łazi za mną. To powoduje, że w Carrefourze nie pracuje się
      tak dobrze jak w Geancie.

Galeria Centrum to już inna bajka. Inny asortyment niż w
      przypadku "spożywczaków" sprawia, że ochrona zupełnie mną się nie interesuje.
      Dobre układy z kierownictwem sprawiają, że praca tam jest przyjemna, ale trzeba
      się nachodzić.
      Oczywiście pisząc o układach nie mam na myśli jakićhś tam potajemnych układów
      powstałych przy libacjach alkoholowych, ale najzwykejszą kulturę drugiej osoby
      i zaufanie do stałego współpracownika.
      • Gość: lidia Re: Ranking Wroc Marketów IP: 10.40.65.* 05.09.01, 12:43
        Nie jestem handlowcem, więc pozwolę sobie ocenić hipermarkety jako baba często kupująca.
        1. Carrefour (duży wybór towarów, uprzejmi pracownicy (kasjerkom wyświetlają się na kasach
        komunikaty �Dzień dobry pani, dziękuję pani, do widzenia, w galerii wokół jest wszystko, czego
        potrzebuję (nawet od niedawna księgarnia)
        W środku stawki dałabym Tesco i Hita, Obi, Ikeę i Castoramę, w Leclercu nigdy nie byłam, bo od
        początku znajomi mi odradzali, natomiast zdecydowanie najgorzej jest mi w Koronie. Geant sprzedaje
        nieświeże produkty w małym wyborze, co potwierdzają wszystkie znane mi panie domu.
        Poza konkurencją Epi, mimo że tak strasznie jest tam drogo
        • Gość: marus Re: Ranking Wroc Marketów IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 12:54
          Wk....am się jak mam robić zakupy w tych molochach!!!
          Wolę małe z miłą obsługą sklepiki. Nie zawsze są one droższe od marketów.
          A znajomy sprzedawca nigdy nie wcisnął mi zepsutych lub uszkodzonych towarów.
          Niestety nie można całkowicie uciec od zakupów w centrach handlowych.
          Moje notowania:
          1 m-ce - centrum borek
          2 - korona
          3 - selgros
          4 - tesco
          hit i makro to syf
          • Gość: marus Re: Ranking Wroc Marketów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 15:28
            a najbardziej lubię młodych ochroniarzy we wszystkich hipermarketach. Bo lubią
            robić mi laskę. Jak wiecie jestem znanym we Wrocławiu gejem. Czasowo jestem w
            Jeleniej bo tam jest świeższy towar niż we Wrocławiu.

Wasz marus andzia anna i co jeszcze tylko chcecie geje kochane
    • Gość: tos Re: Ranking Wroc Marketów IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 13:54
      "... i pójdź do świątyni swej i chłoń tę woń, odurzającą. Zatrać się bez
      pamięci, czcząc bożki swoje..."
      • Gość: Roberto Re: Ranking Wroc Marketów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 15:45
        Gość portalu: tos napisał(a):

> "... i pójdź do świątyni swej i chłoń tę woń, odurzającą. Zatrać się bez
        > pamięci, czcząc bożki swoje..."

Co TY cioto pierdolisz?
        • Gość: Ssaczek Re: Ranking Wroc Marketów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 17:56
          1- Tesco + duży wybór towarów
          małe kolejki do kas
          porzędek w cenach
          - dojazd
          galeria
          2-Borek + pod samym nosem
          faktycznie uprzejmi aż do bólu
          galeria, jest to co potrzebne
          - bałagan z cenami (całkowity brak kontroli)
          ochrona to pyskate chamy
          wybór towarów ograniczony (brak Tyskiego)

pozostałe z powodu dojazdu odpadają (jestem wygodny)
          Pozdro.
          • Gość: Jureek Re: Ranking Wroc Marketów IP: 62.8.156.* 06.09.01, 18:24
            Gość portalu: Ssaczek napisał(a):

> 1- Tesco + duży wybór towarów

Ale musztardy "Roleski" nie mają, ani keczupu "Tortex".
            I wędliny niedobre, jakieś takie niepolskie w smaku.
            Kto wie, który hipermarket oferuje moją ulubioną musztardę i keczup?
            Będę wdzięczny za informacje.
            Jurek
            • Gość: hen Re: Ranking Wroc Marketów IP: 156.17.85.* 06.09.01, 21:05
              Tesco i inne markety za bałagan (nieprzypadkowy?) w cenach. Trzeba naprawdę
              uważać, bo normalnie oszukują. Albo cena się zapodziała, albo produkt leży nad
              wywieszką, która okazuje się być przypisana innemu, podobnemy, lecz tańszemu
              produktowi, promocje typu: książka za 2.99 zł, a okazuje się, że na stole leży
              kilka badziewnych książek po 2.99 i reszta w normalnej cenie, o czym przekonać
              się można przy kasie. Podpadło mi Tesco, za, mam wrażenie świadome, oszukiwanie
              mnie przy wydawaniu reszty (dwukrotnie), za brak kluczyków do schowków w ilości
              bodajże 9 sztuk, podpadł mi Carefour za przypadek mordobicia pzrez ochroniarza,
              podpadł mi Geant za nie podawanie prawdziwych cen przy produktach. No i
              ogólnie, za nie płacenie podatku dochodowego (chyba, ze jest inaczej - to niech
              mnie ktoś oświeci), nie dotrzymyawnie terminów płatności dostawcom. Acha, na
              razie jestem pozytywnie zaskoczony tym co oferuje i w jaki sposób, MediaMarkt w
              galerii, pomimo jawnego dumpingu.
            • Gość: MKK Re: Ranking Wroc Marketów - do Jureek''a IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 22:50
              Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Ale musztardy "Roleski" nie mają, ani keczupu "Tortex".
              > I wędliny niedobre, jakieś takie niepolskie w smaku.

tortexa widziałam na targu na Grunwaldzkim, ale nie jest on moim ulubionym.
              Najlepsze są PUDLISZKI! w słoiku (tzn.w opakowaniu szklanym). Roleskiego nie
              znam. A wędliny - jedynie dobre - to "własnego" przetwórstwa. Nie ma jak kiełbasa
              wg receptury mojego wujka. Najlepsza szynka na rynku nazywa się "szynka podstoli"
              albo "szynka z podstolego" - w przeliczeniu coś. ok. 15 DM.
              • Gość: Jureek Re: Ranking Wroc Marketów - do MKK IP: 62.8.156.* 07.09.01, 19:06
                Gość portalu: MKK napisał(a):

> tortexa widziałam na targu na Grunwaldzkim, ale nie jest on moim ulubionym.
                > Najlepsze są PUDLISZKI! w słoiku (tzn.w opakowaniu szklanym).

PUDLISZKI (właśnie te w słoiku) były moim ulubionym keczupem, gdzieć tak do 1998, później dzieci
                przekonały mnie do TORTEXU pikantnego.

> Roleskiego nie
                > znam.

A szkoda. Tani i dobry. Kiedyś na jakiejś firmowej imprezie dałem kolegom skosztować musztardy
                chrzanowej Roleski i od tej pory zawsze jak jechałem do Polski musiałem ją przywozić. Od jakiegoś
                czasu nie muszę, bo przekonałem właściciela polskiego sklepiku we Frankfurcie, żeby ją sprowadzał i...
                nie przeklina mnie, wręcz przeciwnie bardzo dobrze mu schodzi.

> A wędliny - jedynie dobre - to "własnego" przetwórstwa. Nie ma jak kiełba
                > sa
                > wg receptury mojego wujka. Najlepsza szynka na rynku nazywa się "szynka podstol
                > i"
                > albo "szynka z podstolego" - w przeliczeniu coś. ok. 15 DM.

Najlepsze kiełbasy woził kolega mojego ojca spod Bochni. Później udało mi się kupić bardzo podobną w
                małym sklepiku osiedlowym w Nowej Hucie.
                Kiełbasę śląską najlepszą robią poza granicami śląska, w Krzepicach i powiecie wieluńskim. Dobra
                kiełbasa głogowska robiona jest w rzeźni GS-owskiej w Turawie.
                Krupnioki najlepsze były na tzw. świniobiciach, ale ostatnio w mojej wsi już mało kto prowadzi ubój
                domowy. Szkoda. Ale to chyba wina przepisów.
                A tę szynkę Podstolego to można kupić gdzie? Koło Placu Grunwaldzkiego?
                Kurcze, najgorsze, że nie wiem kiedy znowu będę mógł przyjechać do Polski. Póki co, pozostaje mi polski
                sklepik na miejscu, a wędliny mają w nim zdecydowanie lepsze niż w Tesco.
                Pozdrawiam
                Jurek

P.S. Nie zdziwią się, jak skasują mi ten list za bezinteresowną kryptoreklamę. Ale co mi tam. Jeśli któryś z
                supermarketów bedzie miał w ofercie wszystkie wymienione tu przeze mnie produkty, to obiecuję mu
                jeszcze więcej kryptoreklamy :)))
                • Gość: MKK Re: Ranking Wroc Marketów - do Jureek''a IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 23:03
                  W ofercie (którą dziś przyniosła mi poczta) Selgrosa paczka 2kg ketchupu z
                  Roleskiego kosztuje niecałe 5 zł (z VAT''em). Musztardy nie zauważyłam. Szynka
                  podstolego jest sprzedawana na pl. Grunwaldzkim. Pychota. Ale lepsza jest
                  szynka wiejska, w sposób tradycyjny wykonana. Bez fosforanów, E... i innych
                  truciznach, utrzymujących wodę w mięsnych ryzach.
        • Gość: tos Re: Ranking Wroc Marketów IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 08:04
          Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Co TY cioto pierdolisz?

Do gnoju, buraku.... Won z Forum.
          • roberto65 Re: Ranking Wroc Marketów 07.09.01, 21:59
            Widzę, że gówniarz znów bawi się moim starym nickiem...jak dobrze, ze
            zalogowałeem się i założyłem maila na portalu GW...
            • roberto65 Re: Ranking Wroc Marketów 07.09.01, 22:00
              A moje ulubione wrocławskie hipermarkety to:

1. CAREFURR - Borek
              2. GEANT - Korona
              3. TESCO - Bielany
    • Gość: Jajaccek Re: Ranking Wroc Marketów IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 07.09.01, 23:45
      Podczas wizytacji Wroclawia w lipcu, jak posiadacz karty w ''macro''zaprosilem
      swoja amerykanska kolezanke na male zakupy, zwiazane z przyjatkiem dla
      najblizszej sitwy.Towar ,jak towar: lososie, alkohole i misz masz bez wedlin(
      wedlinki z wedzonka wlacznie kupuje u p. Danusi na Kochanowskiego).rachunek
      nanasze warunki nieduzy ok 2k, leczkiedy przyszlo do placenia okazalo sie ze
      nasze Visy mozemy sobie wsadzic.Jazda do kantoru i strata czasu.
      Bez problemu moglismy placic karta we wroclawskich knajpkach n.p.''Szwejku''.i
      fajnie bylo!Pozdr.
      • roberto65 Re: Ranking Wroc Marketów 07.09.01, 23:53
        ...widocznie w MAKRO Twoja amerykańska Visa wydała się im nieco podejrzana...
        bywa i tak...
        • ssaczek Re: Ranking Wroc Marketów 08.09.01, 10:57
          O ile się nie mylę to oni tylko gotówę przyjmują w kasach. Ale jest tam
          bankomat i okienko BPH.
          Pozdro.
          PS
          Musztardę to tylko Kamis Saperską, a keczup Hellmans Pikantny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka