Gość: mruczuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:08 szkoda,ze Polityka nie pokusiła się o ocenę kierunku stosunki miedzynarodowe m.in. na Wydziale Nauk Społecznych UWr... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jodko Uniwerek - prawda o wiedzminie zawarta w Polityce IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.03.05, 21:12 cala prawda o dzialaniach wiedzmina zostala zawarta w Polityce, Jak mozna doprowadzic do sytuacji zeby w 3 lata tak spadl poziom NAUCZANIA na Uniwersytecie (kiedys najlepszej wrocławskiej Uczelni). Bez dyskusji wynika z tego ze z 1 miejsca we Wrocławiu spadli na 3 po Polibudzie i Ekonomicznej. Troche mi wstyd, ale mnie to juz nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orangutan z ZOO Co sie przejmujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:23 Mojej uczelni i tak tam pewno nie bylo a nie narzekam. nie wazne czy jest 70 doktorow i profesorow czy 2och magistrow byle tylko uczelnia dawala papiery zeby godnie zyc i zarobic, a reszte mam gdzies, moze byc ostatnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Uniwerek - prawda o wiedzminie zawarta w Poli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.05, 18:47 Też się cieszę, że mnie to już nie dotyczy . jak studiowałam na Uniwerku Wrocławskim to był jedną z najlepszych uczelni w kraju. ech jednak żal że teraz się tak nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomuś Słaba socjologia IP: *.wroclaw.sa.gov.pl 01.04.05, 07:28 Jezu, to po to ja przez tyle lat tyrałem i płaciłem (kupił bym sobie samochód niezły) a tu teraz piszą że socjologia ostatnia. Dobrze ze obrona dopiero za 2 miesiące, zdąże jeszcze zmienic kierunek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wrocławia a na UJ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:55 Co do kadry: profesorowie są rzeczywiście fantastyczn, ale nie prowadzą zajęć więc co nam po nich!!! Z kolei zdarzają się mgr prowadzące zajęcia jak w szkółce, co bywa nieskończenie irytujące. Podkreślam, że mam porównanie, bo równolegle studiuję filozofię, gdzie też często nie jest najlepiej. Po prostu kursy dla "pierwszaków" są odwalane... później jest juz tylko lepiej. PS Ale za to we Wrocławiu macie boskie sale na Koszmarowej a my siedzimy ściśnięci w klitkach jezuickiego kolegium. Odpowiedz Link Zgłoś
minarskipiotr Re: a na UJ... 15.04.05, 15:10 tam jest naprawdę ul. Koszmarowa, żeby tam dojechać z pl. Grunwaldzkiego, to trzeba było przejechać ok. 20 minut jednym, potem przesiadka, potem ok 6 minut drugim, jak się jechało na czas, a to w przpadku komunikacji (nie Wrocławskiej, tylko, po Wrocławiu :)); jest rzeczą dosyć nieprawdopodobną; dobrze, że w końcu zrobili przejście z pl Bema w kierunku Koszarowej, to można tam jechać bez przesiadki, ale mimo to.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodi Re: Wrocławskie uczelnie w rankingu "Polityki" IP: *.Dwudziestolatka.ds.uni.wroc.pl 06.04.05, 16:58 a pozycja wydziału prawa na UWr tez nie jest zadawalajaca.dopiero 7 miejsce. zwracam uwage na orientacje na studenta ktora jest przerazliwie niska okolo 40 gdzie np na UJ jest kolo 80. Ale z przykroscia stwierdzic ze jest to jednak smutna prawda a nie tyko statystyka Odpowiedz Link Zgłoś