Dodaj do ulubionych

Wrocławskie uczelnie w rankingu "Polityki"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:08
szkoda,ze Polityka nie pokusiła się o ocenę kierunku stosunki miedzynarodowe
m.in. na Wydziale Nauk Społecznych UWr...
Obserwuj wątek
    • Gość: jodko Uniwerek - prawda o wiedzminie zawarta w Polityce IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.03.05, 21:12
      cala prawda o dzialaniach wiedzmina zostala zawarta w Polityce, Jak mozna
      doprowadzic do sytuacji zeby w 3 lata tak spadl poziom NAUCZANIA na
      Uniwersytecie (kiedys najlepszej wrocławskiej Uczelni). Bez dyskusji wynika z
      tego ze z 1 miejsca we Wrocławiu spadli na 3 po Polibudzie i Ekonomicznej.
      Troche mi wstyd, ale mnie to juz nie dotyczy

• Gość: Orangutan z ZOO Co sie przejmujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:23
        Mojej uczelni i tak tam pewno nie bylo a nie narzekam. nie wazne czy jest 70
        doktorow i profesorow czy 2och magistrow byle tylko uczelnia dawala papiery
        zeby godnie zyc i zarobic, a reszte mam gdzies, moze byc ostatnia...
      • Gość: Ala Re: Uniwerek - prawda o wiedzminie zawarta w Poli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.05, 18:47
        Też się cieszę, że mnie to już nie dotyczy . jak studiowałam na Uniwerku
        Wrocławskim to był jedną z najlepszych uczelni w kraju. ech jednak żal że teraz
        się tak nie liczy.
    • Gość: Tomuś Słaba socjologia IP: *.wroclaw.sa.gov.pl 01.04.05, 07:28
      Jezu, to po to ja przez tyle lat tyrałem i płaciłem (kupił bym sobie samochód
      niezły) a tu teraz piszą że socjologia ostatnia. Dobrze ze obrona dopiero za 2
      miesiące, zdąże jeszcze zmienic kierunek ;-)
      • Gość: z Wrocławia a na UJ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:55
        Co do kadry: profesorowie są rzeczywiście fantastyczn, ale nie prowadzą zajęć
        więc co nam po nich!!! Z kolei zdarzają się mgr prowadzące zajęcia jak w
        szkółce, co bywa nieskończenie irytujące. Podkreślam, że mam porównanie, bo
        równolegle studiuję filozofię, gdzie też często nie jest najlepiej. Po prostu
        kursy dla "pierwszaków" są odwalane... później jest juz tylko lepiej. PS Ale za
        to we Wrocławiu macie boskie sale na Koszmarowej a my siedzimy ściśnięci w
        klitkach jezuickiego kolegium.
        • minarskipiotr Re: a na UJ... 15.04.05, 15:10
          tam jest naprawdę ul. Koszmarowa, żeby tam dojechać z pl. Grunwaldzkiego, to
          trzeba było przejechać ok. 20 minut jednym, potem przesiadka, potem ok 6 minut
          drugim, jak się jechało na czas, a to w przpadku komunikacji (nie Wrocławskiej,
          tylko, po Wrocławiu :)); jest rzeczą dosyć nieprawdopodobną; dobrze, że w końcu
          zrobili przejście z pl Bema w kierunku Koszarowej, to można tam jechać bez
          przesiadki, ale mimo to....
    • Gość: wlodi Re: Wrocławskie uczelnie w rankingu "Polityki" IP: *.Dwudziestolatka.ds.uni.wroc.pl 06.04.05, 16:58
      a pozycja wydziału prawa na UWr tez nie jest zadawalajaca.dopiero 7 miejsce.
      zwracam uwage na orientacje na studenta ktora jest przerazliwie niska okolo 40
      gdzie np na UJ jest kolo 80.
      Ale z przykroscia stwierdzic ze jest to jednak smutna prawda a nie tyko
      statystyka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka