Gość: SKANDAL IP: 195.122.216.* 08.04.05, 22:05 Skandal, kto za to zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: felix Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 22:21 na pewno nie ty, bracie. moge ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlep Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 22:28 Bardzo to przykre, że gdy ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia to wypisuje byle bzdury zamiast milczeć. Skandalem jest obecność Twojego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro65 Sklepy osiedlowe rulez ! 08.04.05, 22:34 Wyruszyłem niedawno na poszukiwanie piwa i ku mojemu zadowoleniu a wbrew ostatnim "zaleceniom" najbliższy osiedlowy sklep okazał się otwarty. Tak, zdecydowanie należy wspierać małe sklepy. Aby jego oszczędzić mu ewentualnych represji, nie zdradzę adresu :P Odpowiedz Link Zgłoś
agasik4 Re: Sklepy osiedlowe rulez ! 08.04.05, 22:39 Na moim osiedlu (w Lubinie) wszystkie sklepy byly otwarte. Nawet jeden wiekszy mial tylko przerwy na msze w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Sklepy osiedlowe rulez ! IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 08.04.05, 22:52 jaro65 napisał: > Wyruszyłem niedawno na poszukiwanie piwa Ja tam na Twoim miejscu bym kupił dzien wcześniej, ale dziś bym nie pił. Za mojego życia raczej nie trafi się drugi gościu, którego żegnał (czyli lubił) miliard ludzi. Na bani ciężko by było zapamiętać ten wyjątkowy moment. Smacznego. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Sklepy osiedlowe rulez ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 22:52 Mogles sie dobry czlowieku napic do woli,szczegolnie dzisiaj tak Cie suszylo, czy to zalecenia tak Cie zfrustrowaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Nie ty mieszkając w Czechach IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.04.05, 22:43 Gość portalu: SKANDAL napisał(a): > Skandal, kto za to zapłaci? Nie ty mieszkając w Czechach A kto płacił za twoją naukę? To też strata pieniędzy bo nic ta nauka nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.amsnet.pl 08.04.05, 22:47 " Czasem lepiej milczeć i wydać się głupim niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." Dobrze byłoby, aby SKANDAL skorzystał czasem z tej rady. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak158 IGNORANCI 08.04.05, 23:37 ludzi enie rozumiem was. dzisiaj odbył si epogrzeb najwspanielszego człowieka na świecie i naszego wielkiego roadka, który tylke zrobl dla naszego kraju, a wy przejmujecie sie ze sklepy były pozamykane i nie można było kupić piwa? jakimi wartościami kierujecie sie w życiu skoro nie mozecie docenic tak wyjątkowego, JEDYNEGO dnia???? to świadczy tylko i wyłacznie o waszej głupocie i ignorancji w stosunko do tego co dzieje sie wokół was. współczuje wam waszego marnego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: IGNORANCI IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 09.04.05, 01:45 Wielkość Jana Pawła II polegała na tym, że nie zmuszał milionów osób do takich czy innych zachowań, lecz one same, z własnej i nie przymuszonej woli gromadziły się, modliły i w każdy inny sposób starały się być miłe dla siebie. Jan Paweł II nie zabraniał komentowania niedogodności związanych z Jego obecnością i czasem żartował z tych trudności, których sam doświadczał. Myślę, że gdyby Jan Paweł II miał w niebie łącze internetowe i mógł skomentować tą dyskusję, zakończył by ją raz i skutecznie. Dowcipem. Pozdrawiam. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.nwhcn.org.au 09.04.05, 04:49 W piatek pozegnalismy Wielkiego Czlowieka, Ojca calej wielkiej rodziny Blekitnej Planety. Pokoj Jego Duszy, modlmy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.04.05, 14:24 Przepraszam, ale za co zapłaci? za to, ze przez minute stanely samochody czy tramwaje???? To raczej nic nie kostuje. To tylko dobra wola. Ale czy skandal to zrozumie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:33 Kolega "Skandal" ma kłopoty z liczeniem i zapewne uważa, że gdy samochody stoją to wypalają paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bmrq Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża 10.04.05, 23:42 Lol, a nie palą? :D Ty kiedykolwiek widziałeś samochód? ;] Liczyć pewnie potrafi i ma rację. W moim pokoju było cicho tylko dlatego, że spałem. Nie jestem hipokrytą i nie "zakochuję" się w Papieżu dopiero po jego śmierci. Również nie widzę powodu bym się prześcigał z innymi kto będzie sprytniejszy w czczeniu Go przez SMS, Internet, krążeniu po chodnikach i machaniu flagami. Dla mnie to ma wręcz przeciwny rezultat - puste słowa powtarzane przez wszystkich na fali popularności wydarzenia i zachowań oraz ten cały pokaz odczytuję jako opluwanie. "Kochamy Cię, Janie Pawle II." - a gdzie byliście gdy żył? Czemu takie tłumy nie zjeźdżały za Jego życia? Zastanówcie się czy robicie to bo chcecie i tak czujecie czy tylko dlatego, że inni tak robią. Ewentualnie może wypowiadają się tu sami zagorzali "fani" Papieża, których przygnała tu tematyka - wówczas to inna sprawa, ale co do innnych... Czemu wg was każdy winien bić pokłony w stronę Watykanu? Nie każdy Polak jest katolikiem i nie każdy Polak musi czcić kogokolwiek. A może woli celebrować to na swój sposób właściwy własnym przekonaniom, bez zbędnej demonstacji. Może dla niego ten JEDYNY dzień dopiero nastąpi wówczas gdy narodzi się mu dziecko? A może kogoś nie interesuje papież w ogóle? Czemu więc nie może sobie wyjść kupić piwa? To nie swiadczy o jego/mojej głupocie i ignoracji, ale o waszym braku tolerancji i rozumienia. Gdyby Karol Wojtyła nie został papieżem i robiłby to samo, co zrobił jako JPII Jego śmierć nie interesowała by wielu. A gdyby z kolei papieżem nie był Polak to by i nie było tego szumu. Papież-Polak, Papież-Polak - tylko to dla was się liczy? Bo dla mnie *W OGÓLE* - miło, że mówił po polsku jednak nie to jest ważne. Ba, obecnie być Polakiem to nie powód do dumy. To Właśnie wy jesteście ignorantami wyzywając ludzi tylko dlatego, że nie przystają na to. //"Czasem lepiej milczeć i wydać się głupim niż odezwać się i rozwiać // wszelkie wątpliwości." - niezbyt adekwatne do sytuacji - uważacie // Go za głupka bo się odezwał, nie, że milczał // urlep: //"Bardzo to przykre, że gdy ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia to // wypisuje byle bzdury zamiast milczeć. Skandalem jest obecność Twojego // posta." // To czemu nie pomilczałeś? Ależ to ty piszesz bzdury, zapewniam cię. // Boli? SKANDAL ma rację a masy jej nigdy nie miały. Minuta nic nie // kosztuje? Oj, kosztuje - nie wszędzie, ale jednak... // Skandalem jest to, że ci wszyscy wielcy katolicy pewnie się nawet // nie modlą, a teraz wzdychają do Boga o losy Papieża i urządzają show na // ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.idea.pl 11.04.05, 00:39 Za duzo mamy w kraju dni wolnych od pracy, dni dzieki ktorym nasz kraj wciaz jest jednym z najbiedniejszych w Europie. Sprawa uczestnictwa w pogrzebie Ojca Swietego, to sprawa indywidualna kazdego Polaka - katolika. Ta osoba, ktora chciala obejrzec transmisje, mogla sobie wziac wolne. Nie probujmy byc bardziej papiescy od papieza. Opublikujcie badania telemetryczne, ile osob tak naprawde obejrzalo transmisje, a ile ogladalo inne kanaly tv, lub w ogole nie wlaczylo tv, tylko inaczej wykorzystalo wolny czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:22 Wczoraj wieczorem wrociłem z Rzymu. Miasto tamto reagowało całkowicie normalnie - otwarte sklepy, ludzie idący do pracy na ulicach, ot, umarł kolejny papież. O 10tej Ci, ktorzy chcieli pozegnac Jana Pawła II byli w Watykanie albo pod którąś z bazylik, reszta żyła sobie spokojnie. Jedyne uniedogodnienie bylo takie, że część ulic była wyłączona z ruchu kołowego i część autobusów miała zmienione trasy. Rozgłośnie radiowe nadawały nawet podczas mszy muzyke dyskotekową (sprawdziłem jak szukałem polskiej transmisji na 93.3MHz). Podczas mszy wszystkie resteuracje i sklepy także otwarte, włosi jedli sobie spokojnie pizzę przy stoliku na ulicy i z zaciekawieniem patrzyli na polaków i hiszpanów próbujących dostać się jeszcze do Watykanu. Kupiłem kilka włoskich gazet: np. Il Tempo z piątku - 30 stron o polityce, 5 o sporcie, 3 o modzie, 1 (słownie: JEDNA) o papieżu. Troszkę lepiej w Il Messagero i w Observatore Romano. Z kolei rzymskie Metro i City skupiły się na syfie robionym przez pielgrzymów i na koczowaniu na ulicach :) Jedynie polskie gazety (GW i Fakt) rozdawane na ulicach były poświęcone w całosci papieżowi. W drodze powrotnej spotkałem tuż pod Rzymem na parkingu trzy autokary pijanych kiboli, jakiekolwiek znaki żałoby dał sie zauważyć dopiero po przekroczeniu granicy polsko-czeskiej. BTW. Ludzi w Rzymie było MAŁO. Widywałem już więcej (np. latem w sezonie turystycznym). Jedynie Watykan a konkretnie jedna ulica w nim była zapchana do granic możliwości. Nie wiem czy w Rzymie był choć milion pielgrzymów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: 195.117.40.* 11.04.05, 15:38 Dla nich to kolejny, a z punktu widzenia statystycznego Polaka nie jest to "taki kolejny papież"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Disco Papa IP: 195.122.216.* 11.04.05, 18:19 Ja mam złe zdanie o papieżach, o tym również. Nie dziwię się Włochom, że dają na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAkir Re: Disco Papa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.05, 19:53 Dlatego dodałem "statystyczny". We wszystkim istnieje inaczej myslący margines :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotras Na szczescie bylem w tym dniu zagranica!!! IP: 5.5.* / 80.58.41.* 11.04.05, 12:55 Naprawde TYLKO Polska oszalala tak kompletnie! Bedac w kraju uchodzacym za bardzo katolicki nawet nie mozna bylo zauwazyc, by byl to jakis inny dzien! Opamietajmy sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba z wroclawia Re: Cisza na osiedlach w czasie pogrzebu Papieża IP: *.ny325.east.verizon.net 11.04.05, 15:21 NIC MNIE JUZ NIE DZIWI , TYPOWA KATOLICKA HISTERIA...... Odpowiedz Link Zgłoś