Dodaj do ulubionych

Wyłudzone z fiskusa

IP: *.crowley.pl 16.04.05, 00:00
O ja... To mozna wykonac taki numer i pozostac "nieznanym sprawca"?
Numer Identyfikacji Popdatkowej, zeznania PIT, Urzad Statystyczny wydajacy
stosowne numerki, siedziba, pieczatki... Wreszcie - jakas dzialalnosc, bo w
koncu za cos sie ten podatek "nalezal"...
I NIEZNANI SPRAWCY???????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: ep Re: Wyłudzone z fiskusa IP: 81.219.236.* 16.04.05, 09:07
      burdel tam maja i tyle.
    • robak_wroc Re: Wyłudzone z fiskusa 16.04.05, 13:24
      ciekawi mnie jak to sie stalo. skoro wyplacili 5 duzych okraglych baniek, to
      chyba nalezalo sprawdzic komu to wyplacaja. przy zwrotach po 100-200pln robia
      taaaaaaaaaaaakie problemy, a 5 baniek wyplacaja ot tak a potem sie okazuje ze
      ZONK. to tylko w polsce moglo przejsc. a zeby taki walek poszedl o musieli
      ziomki firme na lewe papiery rejestrowac, wszystko lewe pozalatwiac, ale to tez
      musialo miec troche faktur powystawianych skoro taka sytuacja wyszla, wiec
      wystarczyla prosta kontrola krzyzowa i by dorwali kogo trzeba. kto za to jest
      odpowiedzialny? znowu nikt? i zadna glowa nie poleci? no tak... polska piekny
      kraj. pewnie urzedas byl w zmowie z fikcyjna firma.
      • Gość: Firma Re: Wyłudzone z fiskusa IP: *.block.alestra.net.mx 16.04.05, 19:22
        Robie to od kilku lat. US moze mi naskoczyc.!!W przyszlym roku
        wyciagne "dyche"!!!
    • Gość: podatnik Re: Wyłudzone z fiskusa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.05, 19:37
      Co to jest 5 mln??? Szybciutko sobie to odrobią (odbiją) na kilku tysiącach
      przeciętnych podatników. Najłatwiej przecież ściągnąć pieniądze z
      przeciętnego "Kowalskiego", który np. w 2002 roku machnął się o 8 zł wypisując
      PIT. A odsetki rosły....
    • Gość: ja wiem Re: Wyłudzone z fiskusa IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 17.04.05, 09:10
      Spokojnie, fiskus WIE. Historia wyglada zupelnie inaczej.
      To GW ma kiepskie informacje.
      • ed_norton Re: Wyłudzone z fiskusa 18.04.05, 06:37
        Gość portalu: ja wiem napisał(a):

> Spokojnie, fiskus WIE. Historia wyglada zupelnie inaczej.
        > To GW ma kiepskie informacje.

ktokolwiek i ajkiekolwiek informacje by mial, to i tak mega oibciahc, ze dali
        sie tak zrobic, a piszac ze fiskus wie jeszcze bardziej ich pograzasz...jak
        mozna wiedziec i wyplacic?
        nosz w pale sie nie miesci, burdel na kolkach, nie ma po co wracac...
      • Gość: Ramzes wiedzą ? czyli jest cool ;) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.04.05, 10:44
        > Spokojnie, fiskus WIE.
        Dolnośląski Urząd Skarbowy wie że zrobił błąd. Podatniku śpij spokojnie!

Pozdro
        Ramzes.
        • robak_wroc Re: wiedzą ? czyli jest cool ;) 18.04.05, 19:56
          a tak btw to slowo polskie podalo pelniejsze info, a nie pieprzenie w stylu
          "sprawca nieznany" ehhh... naprawde gazeta idzie na dno!
    • Gość: icc Re: Wyłudzone z fiskusa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.04.05, 21:21
      dziś składałem formularz akualizacyjny dane mojej małej spółeczki, właśnie w
      zakresie nr konta- sprawdzanie dowodu, kwity z banku, pełnomocnictwa- a spółka
      ma obroty w porównaniu z tymi przekretami co kot napłakał i nie ma zwrotów VATu-
      widocznie urząd śpi tylko przy wielkiej kasie
    • wielki_czarownik Nie fiskus stracił a my. 18.04.05, 22:32
      To nie fiskus stracił a my. Z powodu urzędniczej głupoty, amatorszczyzny i olewactwa kilka milionów zniknęło. Teraz powinno się zwolnić odpowiedzialnych za to pracowników i ich bezpośrednich przełożonych oraz kazać im zapłacić pieniądze które przez ich nieudolność stracono.
      • Gość: PAWEL Re: Nie fiskus stracił a my. IP: *.18.akron.wroc.pl 19.04.05, 10:49
        Kiedy pracownik w prywatnej firmie coś zrobi nie tak to odpowiedzialnym jest właściciel. Powinno bć tak, że teraz Naczelnik tego Urzędu Skarbowego powinien iść do więzienia!!!! oraz wszyscy urzędasy którzy za to odpowiadają. A sądzę że musiała być współpraca pomiędzy obiema stronami!!! Do pierdla ich wszytskich.
    • Gość: sfc Re: Wyłudzone z fiskusa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.05, 07:29
      Trochę nie zgadza mi się ta historia z relacjami innych mediów, które pisały o
      tym wcześniej. Dotąd stanowczo było mówione, że to cała firma zniknęła, a nie
      oszuści.
      • praczka Re: Wyłudzone z fiskusa 19.04.05, 08:15
        Wyborcza napisała puste bzdury. Dopisali sobie bezczelnie wyssaną z palca
        informację.
        Jeśli ktoś chce rzetelnej prawdy, zapraszam na www.skarbowcy.pl
        <" target="_blank">www.skarbowcy.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1856&mode=thread&order=0&thold=0>
    • Gość: yan Re: Wyłudzone z fiskusa IP: *.ifd.uni.wroc.pl 19.04.05, 16:00
      Trzeba dluzej czekac ze zmiana procedur. Moze sie jeszcze uda naciagnac urzad
      na kolejne miliony. Jakos nie umiem uwierzyc, ze to tylko zaniedbanie. Chlopcy
      nie wzieli 5 tysiecy ale 5 milionow. Ciekawe jak dlugo trzeba sprawdzac kto i
      jak postapil w takiej kosztownej sprawie ?
    • Gość: M. Re: Wyłudzone z fiskusa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.05, 09:25
      Szybko to sobie urzędasy odbiją!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka