Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:42 Cześć absolwenci 93 odezwijcie się, ja chodzę właśnie do tej szkoły,chodziła do nie też moja mama i ciocia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 IP: 209.162.249.* 28.06.05, 16:00 Chodzilam tam przez 4 lata pierwsze lata mojej edukacji. Zaczelam w 1971 w klasie p. Durajczyk, ktora wkrotcec odeszla na emeryture. Wtedy byla to nowa, ladna szkola. Na pewno juz nie jest. im. Malgorzaty Fronalskiej, a i ja nie mieszkalabym na ul. Obroncow Pokoju. Potem przeprowadzilismy sie na jedno a nowych (wtedy) osiedli i nie utrzymywalam raczej kontaktow z nikim z klasy. Pamietam zjezdzanie na pupie po schodach do szatni po wyfroterowanych granitach, wyjscia do Teatru Lalek i nad Odre. Rowniez kino Pionier i Lalka. Odlegle czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 15:10 hej, też chodziłam do 93, zaczęłam w 76roku, małam okazje być w naszej szkole w ubiegłym roku; tam sie nic nie zmieniło, dzieci nadal zjeżdżają po tych samych schodach do szatni. A pamięta ktoś z was p.Jasińską? Odpowiedz Link Zgłoś
brat.dariusz Re: Szkoła podstawowa NR 93 05.03.06, 23:30 Gość portalu: ela napisał(a): > hej, > też chodziłam do 93, zaczęłam w 76roku, Ja też wtedy tam zaczynałem. > małam okazje być w naszej szkole w > ubiegłym roku; tam sie nic nie zmieniło, dzieci nadal zjeżdżają po tych samych > schodach do szatni. Sam tak zjeżdżałem, siadało się na schodach i jazda w dół, potem opanowałem technikę zjeżdżania na butach ;-) >A pamięta ktoś z was p.Jasińską? Oj bardzo ją pamiętam, ale nie byłem w jej klasie tylko przez rok mieliśmy z nią muzykę, no i w jednym roku byłem u niej na zajęciach wyrównawczych, niezbyt mile ją wspominam. Brat Dariusz Odpowiedz Link Zgłoś
enea5 Re: Szkoła podstawowa NR 93 06.03.06, 12:37 schody przez te wszystkie lata są tak świetnie wyjeżdżone, że teraz jeszcze lepiej się zjeżdża, miałam okazje wypróbować, nie mogłam sie oprzeć musiałam zjechać :) Odpowiedz Link Zgłoś
bomd Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 16.11.05, 19:33 Jeśli możesz, to podaj jej adres. Może ktoś z mojej famili tam chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 18.11.05, 23:19 To moja dzielnica! Tez do niej chodzilem, musze nawet przyznac ze bylem w klasie pierwszych absorwentow. Na poczatku, miescila sie w gmachach 18-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
enea5 Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 22.11.05, 13:31 Moja rodzina też chyba była w gronie pierwszych absolwentów.Które to gmachy 18-tki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.05, 21:12 jestem rocznik szkolny 69-77 ;-) p. Jasinska pamietam doskonale, chociaz zawsze chodzilam do "b" a Ona uczyla zawsze "a".... ale strach i zgrzytanie zebow, rozchodzilo sie po korytarzach z szybkoscia swiatla, na samo slowo "Jasinska". Szkole wspominam z doza ciepla :-) niezapomiane solanki w piekarni na Niemcewicza, oranzada w proszku farbujaca palec w sklepiku prawie na przeciwko szkoly, malowanie ogrodzenia zielona farba w dniach czynu spolecznego, wyspa Slodowa na ktora zwiewalo sie w dniu wagarowicza. No i oczywiscie Pionier i Lalka... "Krzyzacy" i "W pustyni i puszczy" ech to byly czasy, czasy Klubow "Czterej pancerni i pies" (w mojej zalodze byla papuga-bo psa nikt z nas nie mial) Kluby "Niewidzialnej reki" , obowiazkowe zbieranie makulatury i obowiazkowe picie mleka bleee - dobrze ze moja skaza bialkowa uchronila mnie do tego niegodziwego zajecia ;-) Ale tak jak napisano wyzej, moja byla szkola nie nazywa sie tak jak dawniej i moja byla ulica tez nie nazywa sie tak jak dawniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: SZKOŁA PODSTAWOWA NR 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:12 witaj,chodziłam do "naszej"szkoły dokładnie w tym samym czasie i też do "b" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.06, 16:52 oj... jaka szkoda ze nie wdepnelam tu wczesniej, widze ze ktos z "moich" sie odezwal buuu ale tak tu pusto i cicho bylo przez dluzszy czas, ze dalam sobie juz spokoj z zagladaniem. tym bardziej ze juz sie wszystko w mojej starej pamieci rozmywa, chociaz pamietam joasie, baske, beate i jadzie z niemcewicza i ewe ktora mieszkala kolo strazy pozarnej i poszla do pielegniarskiego ;-) bylo tez trzech darkow, jurek, andrzej ktory poszedl do plastyka, maciek i paru innych. nie bede rzucac nazwiskami, bo nie wiem czy sobie tego zyczyli ;-) z harcerskim pozdrowieniem Pierozek :-) dziwne ze na tym forum nie mozna uzywac duzych liter hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:58 ja tu też chętnie zaglądam,ale straszna cisza,może teraz coś sie rozkręci :)podnoszę do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u..b Re: SP 93 IP: *.chello.pl 25.11.06, 01:25 w 1966 r chodzilam do tej szkoly jasinska pamietam jej curka tez do tej szkoly chodzila pamietam kolegow zietkiewicz kowalska marysia ,wołoszyn marek bienkowska,sosnowska,matuszk urszula,lech,gołebiowska lidia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:57 szkoda że tak mało ludzi sie odzywa :(a przecież to taka fajna szkoła była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ub Re: SP 93 IP: *.chello.pl 01.12.06, 21:46 a to co ma przedstawiac nowa moda na posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWISTER700 Re: SP 93 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.06, 19:53 Ludzie! jest forum o szkole i o gazetce szkolnej sp93wroc.phorum.pl i niecodziennik.phorum.pl właźcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madin22 Re: SP 93 29.12.06, 19:18 zaczęłam tam edukację w 1977!!!czy kogoś uczyła gogolewska?była moją wychowawczynią!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ub Re: SP 93 IP: *.chello.pl 30.12.06, 23:25 chodzilam w latach 65/68 ale pamietam panią gogolewska i pania jasinska brrrr. jasinska straszna byla jej córka tez sie uczyla w tej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:10 Ja zaczęłam naukę w 76.Pamiętam panią Gogolewską,panią Czaplińską. Do tej pory uczy pani Andrzejewska (matma).Za moich czasów dyrektorem była pani Rodziewicz,historii uczyła "Salcia" :))to były czasy.ZPT pani Milewska :) Odpowiedz Link Zgłoś
madin22 Re: SP 93 02.01.07, 21:48 Gość portalu: xx napisał(a): > witaj w klubie!!!!salcie uwielbiałm a ona mnie,zwłaszcza że mogłam pleść co mi ślina na język przyniosła a ona i tak była wpatrzona jak nomen omen w bitwę pod grunwaldem!!!wtedy jechało się na tzw.opinii!!!dziś to nie do pomyślenia.wiem bo moje dziecko codzień musi wykazywać się wiedzą i nie jest mu raz na zawsze być geniuszem!!a pani gogolewska????najcudowniejszy pedagog!!moja wychowawczyni!!chodziłam do głośnej 8C!skończyłam w 1985czy ktoś wie co sie dzieje właśnie z gogolewską?albo z klauzunią?a apropos andrzejewskiej to jak odwiedziłam niedawno wrocław i siedziałam w oknie(a mieszkałam prawie na przeciw szkoły i tam jeżdzę do rodziców)to ją widziałam!!konserwa!!!a kto pamięta panią mazurek???a kto bił linijką po łapach??podpowiadam że był panem matematykiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:07 :) :)matematyków wtedy przewinęło się kilku,a nie był to Stojanowski?Przypomniałaś mi Klauzę-to była geografia,boże jak mozna było sie pośmiać.Panią Mazurek pamiętam,pamiętam też Raszko.Polskiego uczyła mnie Dutkowiak-wychowawczyni.A od ruskiego Arnikowska pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:14 Olśniło mnie :)kojarzę twoja klasę,a czy my nie byliśmy na wspólnej wycieczce w Krakowie?To było pod koniec podstawówki,ja chyba nawet mam jakieś zdjęcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madin22 Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:51 witaj!no jasne że pamiętam wycieczkę do krakowa ale zdjęcia niestety nie mam ! pamiętam bo zakochałam się w kierowcy naszego autokaru:)!!!dutkowiak też uczyła mnie polskiegoa wiesz co z nią?a właściwie to my powinnyśmy się znać.nazwisk z twojej klasy chyba nie pamiętam.do mnie chodziły między innymi dębniak błaszyńska stykała termanowska piasecki.mówią ci coś te nazwiska? a tak w ogóle to nomen omen mieszkam teraz w krakowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:10 No pewnie,że kojarzę te nazwiska Dębniak to Małgosia? Basia Stykała-spotykam ją w kościele (w okrąglaku) z dwójką dzieci,tamte nazwiska też coś mówią,ale mniej.Do mojej klasy chodziły Renata Rozmiarek,Sylwia Włodarczyk,Mączyński,Kałużyński,Marlena i Mietek-pamiętasz?To te osoby takie bardziej barwne.Nie wiem co z Dutkowiak,ale uczy tam taka babka co przez jakis czas uczyła nas przyrody nazywała sie Kubacka-potem poszła rodzić i przyszedł taki śmieszny facet :)pamiętasz go?pare lat temu szkola obchodziła 40-lecie podobno było sporo nauczycieli.Cholera,a jak wyglądał ten kierowca autobusu,koniecznie muszę poszperac w zdjęciach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madin22 Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:08 no cześćto znowu ja!pamiętam rozmiarek mączyńskiego i marlenę.zwłaszcza że to moja imienniczka!!z baśką stykałą dzwno się nie widziałam ponad rok ale wcześniej miałyśmy super kontakt i z jej mężem też.a ten śmieszny facet od biologii to nie był czsem owsik?tznpan szczerbicki krzysztof?pamiętam też że do waszej klasy chodziła też dziewczyna o ksywce willma-miała chyba na imię beata ale mogę się mylić.a to ty napisałaś na forum -18lat po maturze I LO?też tam chodziłaś?jak znajdziesz zdjęcia z tej wycieczki to wrzuć je tu jakoś żebym mogła zobaczyć.zdrać też kto ty jesteś?a błaszyńska to ja moja siostra też tam chodziła tylko jest o dwa lata młodsza.fajnie siedząc w domeczku w krakowie ,,odkopać,,odkopać kogoś z wrocławia i to sprzed tylu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:19 Mam na imię Beata > waszej klasy chodziła też dziewczyna o ksywce willma-to właśnie RenataR. Do tych zdjęć postaram się dokopać w sobotę,zostały chyba w moim rodzinnym domu :)Twoje nazwisko też mi coś mówi,ale nie mogę skojarzyć z twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: SP 93 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:24 tak to był owsik,pamiętam jak wyszedł na zaplecze w gabinecie biologicznym,my trzymaliśmy drzwi żeby nie wyszedł,a reszta stopnie dopisywała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: SP 93 IP: *.e-wro.net.pl 14.05.07, 12:31 Witam ja tez chodzilam do tej szkoly. Zaczynalam zerowke w 1976r uczyla mnie P.Mazurek Danuta.A od 1-3 wychwawca byla P.Teresa Golachowska i to byl koniec nauki w tej szkole bo sie przeprowadzilismy a tak milo ją wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SP 93 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.07, 00:00 rok 66-75 (chyba!) 100 lat temu! moją wychowawczynia była p.Gogolewska, a w klasach młodszych p.Kubik.Kto z Was pamięta p.Cypelt super polonistkę, która nauczyła nas pisać rozprawki!Oczywiście pamiętam P.Jasińską,p.Czaplińską, a pmiętacie pana Kuzię, który uczył fizyki???P.Ludwik od w-fu, z jej córką chodziłam do klasy. P. Milewska, P.Klauze. A od spraw kulinarnych p.Skrobańska-szefowa kuchni! A P.woźna nazywała się chyba Kondziołkowa!...teraz mój syn kończy własnie tę szkołe i udaje się w dalszą drogę... Pamiętacie dyżury na schodach? pamiętam jak dyżurował Grzesiu Kozicki...;)Odezwijcie się!!!to takie miłe wspomnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.07, 17:55 to tez moja szkola !!! rocznik 69-77 dla mnie nie ten sam, bo chyba w 6-stej klasie moja rodzinka przeprowadzila sie w inne miejsce. Halo Jurek, Andrzej, Darek !!! odezwijcie sie !!! Pierozku, chyba wiem kim jestes :-) bardzo sie ciesze ze spotkania tutaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SP 93 IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.07, 09:06 No gdzie są Ci absolwenci? dlaczego się nie odzywacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
joven Re: SP 93 18.07.07, 15:00 pewnie wszyscy absolwenci sa tutaj: www.nasza-klasa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.07, 16:05 Hejka Maciek, ja tez wiem kim jestes ;-) I pamietam ze "urwales" sie od nas wczesniej gdzies kolo 6 klasy.. chyba Ty odeszles i Iwona z Obr.Pokoju. To co pamietam o innych... Z Jarkiem z Niemcewicza chodzilam do sredniej.. Darek - hmm nie wiem, Andrzej poszedl do plastyka, co pozniej to nie mam pojecia. Ewa chodzila do L. pielegniarskiego. Darek z Obr. Pokoju z tego co wiem siedzi w Berlinie juz kupe lat. Co do innych to przykro mi ale kontakty pourywaly sie z czasem, czesc sie powyprowadzalo w tym ja.. no i tak jakos sie rozeszlo wszystko. czesze sie ze sie odezwales, cmokas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.07, 18:01 aaa chodzilo mi o Jurka z Obroncow a nie Darka hihi starosc nie radosc... ikonka bijaca sie w piers ;-) obiecuje ze bede chociaz raz w tygodniu zagladac tutaj podpisano Rozowa zwana Pierozek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Re: SP 93 IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.07, 21:18 To jednak jest Darek, az musialam zadzwonic do rodzicielki bo mnie to meczylo hihi Asia zalozyla nasza klase, to moze ktos sie jeszcze znajdzie i dolaczy ? rocznik 1969-77 Odpowiedz Link Zgłoś