Dodaj do ulubionych

"Polar" w tarapatach

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.01, 18:25
Przeczytałem o złoszeniu upadłości grupy Moulinex Brandt. Wiem, że wrocławski
"Polar" wykupiony został przez Brandta. Czyżby kolejny zakład miał zostać
wykreślony z mapy Wrocławia? Szkoda mi tej firmy. Jej wyroby, tzn. lodówki i
pralki w mojej rodzinie cieszyły się wielką estymą, a co ważniejsze bez awarii
po kilkanaście lat służyły. No ale takie czasy. Szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 18:48
      Ja osobiście wolę kuchenki Polara i lodówki Wrozametu.A Polar pralki ma nie
      zastąpione!!!
      • roberto65 Re: 07.09.01, 22:36
        Janek - spokojnie z tym Brandt-em... Nie jest tak żle jak piszą...
        Pozdro !
        • Gość: Jajaccek Re: IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 08.09.01, 00:04
          Szkoda by bylo.Sila ludzi z Psiego, Pawlowic ,Kielczowa i innych straciloby
          zatrudnienie.Pozdr.
          • roberto65 Re: 08.09.01, 00:15
            Brandt zostanie przejęty przez inny koncern i nie będzie redukcji
            zatrudnienia...

A dla osób mieszkających na Psim Polu i poszukujących pracy, dobra mam nadzieję
            wiadomość - ruszają prace przy budowie wielkiej fabryki BOSCHA w Mirkowie, na
            granicy Wrocławia (Psiego Pola)...
            Będzie tam się odbywała produkcja systemów hamulcowych. Inwestycja w pierwszym
            etapie ma kosztować około 30 - 32 mln DM i fabryka w pierwszym okresie ma
            zatrudnić około 500 osób.

A w pod oleśnickim Bykowie - 15 km od Wrocławia rozbudowywać zamierza się
            kooperant Volvo -, nazwa wyleciałą mi w tej chwili z pamięci, w każdym razie
            firma na W...
            • Gość: Jajaccek Re: IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 08.09.01, 00:54
              Toz to dzialki tam pojda w gooore, ze hoho.Pozdr.
              PS.Do Bykowa robilem sobie marszobiegi, dla zdrowia.
              Powrot na noszach.:)Pozdr.
              • roberto65 Re: 08.09.01, 01:03
                Czy dziąłki pódą w górę ? - raczej nie (działki pod budowę domków
                jednorodzinnych), wszak lokalizacja działki przy takiej fabryce, to niezbyt
                dobra lokalizacja, a co do cen za działki pod inwestycje, to tam już 95 %
                takich działek jest wykupionych dużo wcześniej i włąśnie wielu inwestorówe
                zaczyna budować tam fabrykui, salony itp...

Pozdro !
                • roberto65 Re: 08.09.01, 01:04
                  I jeszcze jedno - w połowie przyszłego roku w Długołęce ma być powiększany
                  ponooć SELGROS - jego dotychczasowa powierzchnia powiększy się dwókrotnie...
                  • roberto65 Re: 08.09.01, 12:49
                    Dzisiaj potwierdzenie moich wczorajszych słów...Brandt nie zamierza zwalniać
                    ludzi i likwidować fabryki we Wrocławiu, za to w ramach poprawy efektywności i
                    poprawy finansów zamierza zamknąć fabryki w innych krajach. Po za tym jak
                    nieoficialnie się mówi chrapkę na przejęcie od Brandta Polaru mają 2 duże,
                    międzynarodowe firmy z branży AGD...
    • Gość: A piniu Re: IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 12:54
      Nie wiem czy masz świadomość, ale od kilku lat nie produkowane są już pralki,
      lodówki w Polarze, ściągają oni z zagranicy, dostosowuja do polskich norm i
      pchają nieświadomym ludziom. A poza tym Polar od wielu lat "dogorywa", szkoda,
      ale może jakiś geniusz wpadnie na pomysł uratowania Polaru... a szczególnie
      ludzi
      • roberto65 Re: 09.09.01, 01:31
        Nie znam na tyle Polaru - Brandta by zaprzeczyć lub potwierdzić Twoje
        informacje, ale wydaje mi się, że nadal są tam produkowane i pralki i lodówki,
        tyle, że pod nową marką handlową...
        A co do dogorywania, to jeżeli wszystko się powiedzie, to wkrótce nadejdą dobre
        dni dla Nowego Polaru (pod inną nazwą ) i dla wielu jego pracowników...

Pozdro !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka