Dodaj do ulubionych

JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ??

IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 11:58
Dzien dobry proszę o pomoc - o jakąś rozpiskę jak mam jechać jakimi nr
autobusów aby dostać się na ul.Koszarową na Wydział Nauk Społecznych....o
8:30 jestem na dworcu PKP- GDZIE MAM ISC , NA JAKI NR, GDZIE JAKAŚ
PRZESIADKA!!!!!!!!!PROSZĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘE O POMOC!!!!!!!!!!!!!Wroclaw Rulez
Obserwuj wątek
    • Gość: wrocka Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.05.05, 12:07
      najlepiej na Dworcową o 8:36 w A -na pl.Daniłowskiego a potem piechotką na
      koszarową lub dla leniwych aut.105 aut jeździ w dni powszednie a rozkład jazdy
      pod adresem
      www.wroclaw.pl/zdik/000a/w.htm
      • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:13
        A nie jeździ chyba z Dworcowej tylko z Pod Arkad na Świdnickiej?
        • Gość: wrocka Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.05.05, 12:34
          sprawdź zanim podpowiesz ,ja sprawdziłam i podałam źródło :)
          • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:55
            zanim podałam sprawdziłam!!! Podałam też źródła, a poprzednia wypowiedź była
            pytaniem - po prostu ten przystanek mi umknął...
    • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:11
      Najlepiej wsiąść w autobus N - obok dworca PKP - wyjście od strony kina,
      pojechać na Plac Kromera a z tamtąd - piechotką jakieś 10 minut, lub złapać
      autobus 105 na Koszarową,
      Opcja II przejść od Dworca pod Arkady ul. Świdnicka i autobusem A dojechac do
      Placu Daniłowskiego a dalej na nóżkach jakieś 10 minut, lub poczekać na autobus
      119 z Daniłowskiego na Koszarową.
      Połączenia można wyszukać na stronie:
      gisserver.um.wroc.pl/agc_dll/businf013.dll, a dokładne godziny odjazdu
      na stronie www.zdik.wroc.pl www.zdik.wroc.pl/komunikacja/rozklady.html
      • skarolina Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? 25.05.05, 12:20
        Nie ma sensu iść pod Arkady. Bliżej jest przystanek na rogu Dworcowej i Kościuszki.
        • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:26
          W sumie racja...
    • wro73 Dojazd do Koszarowej 25.05.05, 14:08
      o 08:30? A jedziesz może od Głogowa?
      Bo jeśli tak, to wysiądź na stacji Wrocław Muchobór, pod estakadą, którą widac
      z pociągu jest przystanek autobusu linii 119 wprost na Koszarową.
      pozdrawiam.
    • Gość: woy Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 14:15
      KURDE DZIEKUJE SERDECZNIE ZA TYLE ODPOWIEDZI -!!!!!!!!!! ALE JA JUZ SAM NIE
      WIEM KAZDY MOWI CO INNEGO !!! W KOŃCU W CO WEJŚĆ ?!?!?HEHE jeszcze razzzz;)
      • Gość: wrocka Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.05.05, 14:22
        żeby zobaczyć o co chodzi trzeba otworzyć mapę Wrocławia (linki były) i wtedy są
        tam różne opcje -wyszukiwanie połaczeń od -do ,,zobacz gdzie jest dworzec a
        gdzie Koszarowa i będzie jaśniej, ja dalej obstaje za odjazdem z
        dworcowej/kościuszki przystanek A -jest to linia która się zatrzymuje najbliżej
        dworca i najblizej miejsca dokąd zmierzasz, bo jadąc N ,owszem jest bliżej
        przystanek bo na piłsudskiego ale piechotka z pl.Kromera to juz większy spacer a
        płacic za jeszcze jeden autobus (105) to już są dodatkowe koszty, pzdr
        mieszkam w tej okolicy i powiem że dojazd na sołtysowice nie jest wygodny,
    • Gość: woy Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 14:20
      DO STUDENTA !! CO ZNACZY - "autobus N " JEST TAKIE OZNACZENIE "N"? KURDE wy tu
      takie sformuowania robicie- kurde ja z wiochy chłopak ledwo kumam !!!!!!
      hehe.......pod jaki nr wsiąść i gdzie /?
      WYDAJE MI SIE ZE CHCIAŁBYM WSIASC Z DWORCOWEJ NA ULICE KROMERA DOJECHAC=CZYLI
      JAKI NR TO BY BYŁ - I GDZIE JEST TAKA ROZPISKA KIEDY TO ODLATUJE :)
      • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:35
        Autobus N - pospieszny podobnie jak A - ale jeśli jeździsz w sobotę płacisz jak
        za normalny. A rozpiski o której odjeźdżają autobusy znajdziesz na stronie
        www.zdik.wroc.pl/komunikacja/rozklady.html - poszukaj autobus który Cię
        interesuje, a potem przystanek i wszystko będzie jasne.
        Rozkład lini A z Dworcowej w kierunku Daniłowskiego - podaję co to rozwiązanie
        przez kilka osób zostało uznane za najlepsze :)
        www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/000a/000at014.html
        • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:37
          Rozkład lini A z Dworcowej w kierunku Daniłowskiego - podaję bo - (miało być
          słówko bo a nie co - przepraszam) to rozwiązanie
          przez kilka osób zostało uznane za najlepsze :)
          www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/000a/000at014.html
    • Gość: WOY Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 14:47
      www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/000a/000at014.html NIE DZIAŁĄ !!!!!!!
      • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:02
        U mnie działa.. ale skoro jest problem to wpisz www.zdik.wroc.pl i dalej po
        lewej stronie na szarym tle znajdziesz napis KOMUNIKACJA a dalej na górze
        strony ROZKŁADY dalej linie autobusowe będą mniej więcej na środku strony
        szukaj dzienne, znajdziesz tam pospieszne A - kliknij na A, pojawi Ci się
        strona podstawowe kierunki po lewej stronie znajdź przystanek 14.Dworcowa,
        kliknij - tam jest rozkład.
    • Gość: WOY Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 15:18
      A NAPRZYKŁAD JAK ZROBIE TAK :
      08:52 DWORZEC GŁ. PKP CZEKAM NA AUTOBUS 11 -KOWALE I KOŁO 9:09 JESTEM NA
      KROMERA TO TEŻ MOZE BYC ??!??!?LINIA 11 ?
      • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:20
        też może być, ale Autobusem - przynajmniej dla mnie jedzie się wygodniej, a
        dojeżdżasz do Placu Daniłowksiego a z tamtąd jest bliżej na Koszarową.
        • Gość: student Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:20
          bo 11 - to tramwaj.
    • Gość: woy Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 18:56
      czyli 8:51 naprzykład z dworcowej na daniłowskiego LINIA A - KURS POSPIESZNY, A
      Z TAKICH ZWYKŁYCH TO JAKIE BY BYŁY? JAKIE NUMERY JESZCZE JADĄ POD PLAC
      DANIŁOWSKIEGO CZY KROMERA CZY NA KOSZAROWĄ- TE WYKRESY JAZDY są mocno
      poj//////////////////:/
      • tomek854 Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? 25.05.05, 19:31
        Zróbmy tak (krok po kroku)

1.Wychodzisz z pociągu i schodzisz do szerszego tunelu (jeżeli przyjechałeś od Strzelina/Opola - w stronę lokomotywy, w innym przypadku w przeciwną)
        2. Po zejściu do tunelu skręcasz w lewo i wychodzisz "od tyłu" dworca. Dochodzisz do ulicy i idziesz wzdłuż krawężnika w lewo.
        3. Pierwszy słupek ktory mijasz to przystanek autobusu 125 (i nocnych, na czarnym tle - to cię nie interesuje)
        4. Następny słupek to przystanek autobusu "N" - jeżeli nie stoi, a przeważnie stoi, bo ma tam pętle to zaraz podjedzie.
        5. W automacie lub w kiosku na przystanku kupujesz bilet - jeżeli jest sobota to wystarczą 2 za złotówkę (lub za dwa, ale zakładam, że masz zniżkę), (i tyle samo na powrót) jeżeli inny dzień tygodnia, to jeden na pośpieszny a jeden za złotówkę
        6. Autobus wiezie cię przez miasto a ty kukasz przez okienka. Jak przejedziesz przez drugi most (po lewej będzie most kolejowy widac i nabrzerze pomazgrolone wielkimi napisami białą farbą przez ćwoków ze zmechu) to wysiadasz zaraz - przystanek pl. kromera.
        7A. Na placu kromera jest dużo słupków z przystankami autobusowymi, bo to duża pętla. Sprawdzasz kiedy będzie 105. Jeżeli wkrótce, to jedziesz nim i wysiadasz na koszarowej
        7B. Jeżeli na 105 byś musiał długo czekać, to idź w tym kierunku, w którym odjechał Twój autobus N. Niedługo będzie droga w lewo prowadząca do przejazdu kolejowego. W nią skręcasz.
        8. Za przejazdem / po wysiądnięciu z autobusu 105 na przystanku Koszarowa pytasz o szczegóły.

mam nadzieję, że teraz już będzie jasne.
    • Gość: WOYI PO MECZU 0-3 Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 21:49
      no nie do końca...ale ok...ale odpowie mi ktoś JAKIE INNE NUMERY OPRÓCZ TEJ
      LINI POSPIESZNEJ A MNIE INTERESUJĄ - KOSZAROWA-DANIŁOWSKIEGO-KROMERA TE 2
      OSTATNIE SĄ BLIZIUTKO WIEC SOBIE DOJDE.......JAKIE TO NR ?!?!liverpool ;/
      • tomek854 Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? 25.05.05, 21:57
        Jedź 11. Sprzed dworca po lewej stronie przystanek, przód tramwaju skietrowany w prawo :)

A co złego w pośpisznym?
        • Gość: wyobraźnia Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.05, 22:13
          Jedna uwaga - oczywiście nie do pytającego /nie chcę mieszać w głowie/ tylko do
          odpowiadających-
          • tomek854 Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? 25.05.05, 22:16
            Moze i oficjalnei nie ma, ale tam, gdzie jest petla wszyscy to nazywalja placem.

Placu spolecznego tez oficjalnie nie ma. A nawet tramwaje R tam jezdza :)
    • Gość: CO ZA MECZ Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 22:39
      CZY KTOŚ MI POWIE DO JASNEJ MALINY OPRÓCZ TEGO A CO MNEI JESZCZE INTERESI JAKI
      NUMER 119 ,112 ?!?!?!?ABY DOSTAC SIE POD WYDZIAŁ NAUK SPOŁ 3-3 !!!!!!!!
      DOGRYWKA !!!!!!!!
      • wro73 Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? 25.05.05, 22:50
        Gość portalu: CO ZA MECZ napisał(a):

> CZY KTOŚ MI POWIE DO JASNEJ MALINY OPRÓCZ TEGO A CO MNEI JESZCZE INTERESI
        JAKI
        > NUMER 119 ,112 ?!?!?!?ABY DOSTAC SIE POD WYDZIAŁ NAUK SPOŁ 3-3 !!!!!!!!
        > DOGRYWKA !!!!!!!!

Człowieku! Weź się na chwile skup!
        A teraz przeczytaj:
        Na ul. Koszarową kursują autobusy zwykłe linii "105" i "119". Niestety żaden z
        nich nawet nie zbliża sie do Dworca Głównego PKP.
        Inni Koledzy Forumowicze, proponują Tobie dojazd w okolice ul. Koszarowej
        autobusami linii pospiesznych "A" i "N" lub tramwajem linii zwykłej "11".
        Jest to najlepsza mozliwość dojazdu na Koszarową.

Jak bardzo chcesz to podaje trasę do przejechania autobusami zwykłymi.
        "145" lub "146" z przystanku koło Komisariatu Kolejowego Policji do pl.
        Grunwaldzkiego,
        "116" z pl. Grunwaldzkiego do pl. Daniłowskiego,
        "105" lub "119" z pl. Daniłowskiego na Koszarową.

albo
        "135" z przystanku koło Dworca PKS do ul. Zielińskiego,
        "144" z ul. Zielińskiego do ul. Żmigrodzkiej ( przystanek nazywa się
        Broniewskiego ),
        "119" z Kasprowicza ( przystanek nazywa się Broniewskiego ), na Koszarową
    • Gość: woy Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.05.05, 23:58
      nooooo i cos takiego lubie KONKRETNA ODPOWIEDZ A NIE OWIJANIE W
      BAWEŁNE.......MAŁO KMINIE TEGO WROCKA ALE TA OSTATNIA ODPOWIEDZ DAJE MI CAŁĄ
      WIEDZE TO CO POWIENIEM WIEDZIEC I TYLE!!!!!!!!!!!!!THANKS AT ALL
      • Gość: kaś Re: JAK DOJECHAĆ NA UL KOSZAROWĄ Z DWORCA PKP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:38
        nie rozumiem, czemu nie chcesz jechac autobusami pośpiesznymi. uznając, że masz
        ulgę 50% (czyli jestes uczniem, studentem) to za bilet na linie zwykłe płacisz
        1 zł, a na linie pośpieszne płacić 1,4 zł. Więc jadąc A (i mając ochotę na
        niewielki spacer) wydajesz 1,4, bo A z Dworcowej dojedziesz na pl.
        Daniłowskiego, a stamtąd to już jakieś 10 minut z buta musisz iść (ul.
        przybyszewskiego). albo N do Kromera i tam w 105 (ktory jeździ raz na ruski
        rok), albo tramwajem 11 do Kromera i tez 105. to jest na pewno taniej niż jak
        zaproponował wro73. Możesz także koło Dworca wsiąść w trawaj 15, dojechać do
        ul. Broniewskiego i tam w autobus 119 i do końca. napisz może skąd jedziesz, to
        może będzie Ci lepiej wysiąść na innej stacji skąd bedziesz miał łatwiejszy
        dojazd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka