Dodaj do ulubionych

żółw w fosie

30.05.05, 20:34
Witajcie,

Dzisiaj w fosie koło Akademi Muzycznej widzielem żółwia :)))
Jak dla mnie to bomba :))))

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: żółw w fosie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.05.05, 20:38
      to chyba od powodzi :)
    • Gość: el_che Re: żółw w fosie IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.05.05, 20:44
      Żółwi w fosie jest całkiem sporo :-)
      • Gość: matt Re: żółw w fosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:22
        a jakich??????cikawa sprawa!
        • Gość: el_che Re: żółw w fosie IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.05.05, 21:24
          Czerwonouchych. Pewnie paru ludzi pozbyło się swoich no i tak sobie żyją w tej
          fosie.
    • Gość: Oktoberfest Re: żółw w fosie IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 30.05.05, 21:34
      Dziwisz się? Każdego w tych dniach ciagnie nad wodę.... ;)
      • Gość: matt Re: żółw w fosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:02
        a ja bym był zdziwiony gdyby były to żółwie błotne:)
    • rzulw Re: żółw w fosie 31.05.05, 06:00
      > Jak dla mnie to bomba :))))

dla mnie też :D
    • Gość: R-R Re: żółw w fosie IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 31.05.05, 15:00
      one ta sie gniezdza juz od jakiegos czasu! Rok temu mieszkal u nas na melince
      student biologii, zapalony Herpetolog - od żółwi spec. Chodził je oglądać,
      fotografować, swojego czasu miał nawet jakąs prezentacje o tym na wydziale. Nie
      wiem czy jakiegos licencjatu o tym nie chcial popełnić.

ZTCP, to rzeczywiście żółwie błotne jakies są. Ale skad sie tam wzięły??? No
      idea....

Pozdro 600 - szczególnie dla M.K - herpetologa z biologii!
      Radarro
      • luka182 Re: żółw w fosie 31.05.05, 15:30
        a jak one zime przetrzymują? czy to co roku nowa seria? :P
        • Gość: właścicielka żółwi Re: żółw w fosie IP: *.milicz.jarsat.pl 31.05.05, 19:16
          myślę że to jest co roku nawa partia bo przecież czerwonolice lubia temperaturę
          około 28-30 stopni w zimie pewnie padają. Myślę że one same nie uciekaja tylko
          ludzi je wypuszczaja do rzeki jak np za duzo urosną i za dużo brudzą. takiemu
          zwierzakowi tzreba poseięcić dużo czasu i uwagi a im jest starszy czyli
          większy to potrzebuje wszystkiego więcej
          • tomek854 Re: żółw w fosie 03.06.05, 01:42
            własnie nie - u nas we wro nigdy nie bylo zolwi blotnych, ale okazalo sie ze czerwonolice sobie calkiem zadziwiajaco dobrze radza, i wygryzaja tez nasze blotne, bedace pod ochrona...
            • Gość: Rafis Re: żółw w fosie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 03.06.05, 10:12
              własnie chodzi o to, że te wyrzucane żółwie przystosowały sie do warunków i
              przezywaja zimy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka