Dodaj do ulubionych

!!! DWR 47SW !!!! - UWAGA!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:38
uwaga na debila w srebrnej skodzie (fabii albo oktawii) kombi z kratką. ten
tłuk zajechał mi dziś drogę przy akademikach na Wittiga. jechałem w stronę
biskupina, a ten zjeb próbował mnie wyprzedzić za wszelką cenę (jechałem ok
55km/h). manewr rozpoczął przy ulicy Wittiga i tuż przed samym przejściem dla
pieszych zepchnął mnie na chodnik. prawie wjechałem w grupę ludzi czekających
przed przejściem. później jeszcze coś mi wygrażał.

marzę o spotkaniu z tobą śmieciu z auta o numerach DWR 47SW
Obserwuj wątek
    • Gość: farer Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: 213.199.251.* 31.05.05, 11:45
      Odpuść sobie ,on prędzej spotka się z drzewem niż z Tobą-to kandydat na dawcę
      organów.
      • Gość: P.L. Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:09
        współczucie bo wiem co czujesz Kolego. sam wiele razy spotkałem takich debilków
        którzy nie potrafią się dowartościować w inny sposób. Tak naprawdę to
        zakompleksieni ludzie którzy chcą zademonstrować swoją "przewagę" nad ludzmi o
        zdecydowanie wyższym ilorazie inteligencji.
        • moniczkabb Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 31.05.05, 22:54
          Tępić takich.
          A tak na marginesie to dobry pomysł na napiętnowanie takich kierowcow.
          Tylko bez przegięć.
    • Gość: q Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.media4.pl 31.05.05, 17:00
      Skoda i rejestracja DWR

taki mix gwarantuje kłopty: podwójny burak za kierownicą
    • Gość: Zenon Wypierd To Ty nie wiesz że aut z rejestracją DWR należy IP: *.wroclaw.mm.pl 31.05.05, 17:32
      unikać jak ognia??? Za wyjątkiem kilku nielicznych z tą rejestracją (niech się
      oni nie obrażą) - reszta to nastojaszcze buraki!
      No i smutne jest to, że ich ofiarami mogą być zupełnie przypadkowi ludzie...
      Ale oczywiście nie oznacza to ze rejestracje DW należą tylko do dżentelmenów i
      asów kierownicy......
      • piast9 Re: To Ty nie wiesz że aut z rejestracją DWR nale 31.05.05, 19:09
        DB jest jeszcze lepsze... Niedawno widziałem taki samochód zjeżdżający pod prąd
        z estakady na pl. Społecznym...
    • czarnuszka Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 31.05.05, 18:19
      Pisałam o nim parokrotnie. Od ubiegłego roku jeździ Octawią, przedtem pędził
      Fabią. Raz mnie o mało co nie rozjechał, jak wysiadałam z samochodu na
      Olszewskiego. Wyskoczył ze Spółdzielczej z takim pędem, że w lusterku był
      niewidoczny. Jesienią ubiegłego roku o mało co nie wyrżnęłam w drzewo tuż przed
      skrętem w Chełmońskiego. Bo leciał od strony miasta środkiem, spychając na boki
      wszystko inne. W ubiegłym roku niewiele brakowało, a rozjechałby przechodnia na
      Olszewskiego.
      Przez jakiś czas był spokój, miałam nadzieję, że spotkał się z jakims drzewem i
      przeniósł do wieczności. Ale parę tygodni temu przeleciał po Spółdzielczej,
      rozganiając przechodniów na przejściu koła kościoła. Miał zapewne kontakt z
      czymś twardym, bo blachy z przodu miał oksydowane.....
      Prawa jazdy pozbawić takiego, to mało.
      • Gość: kierownik Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:40
        o! to nie tylko ja go widzialem? jestes pewna, ze natknalem sie na tego buraka,
        o ktorym piszesz?
        • Gość: dixipixi Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 18:52
          A może czas najwyższy zawiadomić odpowiedni organ.
          Ciekawe co z tego wyniknie!
          • Gość: Tomek Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.dsl.chmpil.ameritech.net 01.06.05, 01:14
            Kolejny raz napiszę to samo. Zamiast produkować się na forum (co nic nie daje),
            należy pisemnie poprosić policję o zbadanie sprawy i ukaranie sprawcy. Jeżeli ma
            się świadków (jak było w opisywanym przypadku), sprawa na 90% trafi do sądu i
            zapadnie wyrok. Przechodziłem tę drogę i to naprawdę potrafi pięknie działać.

Pozdrawiam!

T.
            • Gość: ziutek DSW to prawdziwie zakompleksione tłuki IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.06.05, 06:19
              Są zdecydowanie gorsi od DB.
        • czarnuszka Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 01.06.05, 08:40
          Na pewno, "podziwiałam" jego wyczyny kilkakrotnie. Niektóre razem z mężem.
          • Gość: kierownik Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:40
            ten kretyn z DWR pracuje gdzies na biskupinie? moze jakies blizsze namiary?
            • nevra Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 01.06.05, 12:53
              Mam wrażenie, że tak. Spróbuję się zorientować. Jeśli nie mieszka tu, to
              pracuje. Ale ponieważ bywa widoczny w niedzielę, to chyba mieszka. Mam już
              pewne sygnały, sprawdzę.
              Czy pamiętasz kierowcę? Młody facet, chyba blondyn, ale głowy sobie uciąć nie
              dam. Za szybko się przemieszcza.
              • Gość: kierownik Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:25
                > Czy pamiętasz kierowcę? Młody facet, chyba blondyn, ale głowy sobie uciąć nie
                > dam. Za szybko się przemieszcza

ja tez sobie niedam uciac, ale jego leb chetnie ;)))

dokladnie nie pamietam jak wyglada, ale jak zobacze to mysle, ze rozpoznam :]
                • aleksandrawu Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 01.06.05, 15:06
                  no to ja z głupim pytaniem: a skąd to dwR w tablicy rejestracynej?co to ma
                  oznaczać?i dlaczego mówicie ze to buraki jezdza z tymi tablicami?Przepraszam za
                  te pytania, ale naprawde nie wiem:))
                  • wielki_czarownik DWR 01.06.05, 15:13
                    DWR oznacza województwo dolnośląskie, powiat wrocławski czyli okoliczne miasteczka i wioski (bez Wrocławia). Niektórzy tamtejsi kierowcy czasami nie kojarzą, że samochodem po mieście jeździ się trochę inaczej niż traktorem po polach.
                    • aleksandrawu Re: DWR 01.06.05, 18:54
                      dzieki:)a ze to dolnośląskie to wiem, sama mam DWL.Wiedzialam ze wroclaw ma DW,
                      stąd moje zdziwienie tą R-ką, bo nie moglam tego pokojarzyc z żadnym misteczkiem
                  • Gość: irizar Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:52
                    hmm, a moze tak wypadalo by wiedziec ze w wyniku reformy administracyjnej, mamy
                    trojstopniowy podzial wladzy oraz podzial:
                    na wojewodztwa (pierwsze litery w rejestracjach, np: N - Warmińsko-Mazurskim,
                    albo F w Lubuskim czy tez L w Lubelskim)
                    oraz
                    powiaty grodzkie (2 litery w rejestracji, np. LZ - Zamość, RP - Przemyśl) i

powiaty ziemskie (3 litery w rejestracji, np DWR - powiat wrocławski ziemski,
                    czy np. DBL - powiat bolesławiecki, GPU - powiat pucki w województwie Pomorskim)
                    Czemu ludzie tak nic nie chcecie wiedzieć o swoim Państwie? Gdzie obywatelska
                    postawa?
                    No i co z tego, że ja to wiem, jak i tak będę musiał wyjechać stąd bo nie ma dla
                    mnie żadnych perspektyw na normalne, spokojne finansowo życie :|
                    • aleksandrawu Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 02.06.05, 17:35
                      No cóż. przepraszam za niewiedzę, ale częściową, bądź co bądź:)Bo nie wiedzialam
                      tylko o tym DWR;)Ale chyba lepiej zapytac niz trwac w niewiedzy.A co do
                      perspektyw i finansów, znam ten ból-mama mi "uciekla" do W.Brytanii, wlasnie z
                      tego powodu:(
                      Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • windyk20 Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 01.06.05, 19:15
      Gość portalu: kierownik napisał(a):

> uwaga na debila w srebrnej skodzie (fabii albo oktawii) kombi z kratką. ten
      > tłuk zajechał mi dziś drogę przy akademikach na Wittiga. jechałem w stronę
      > biskupina, a ten zjeb próbował mnie wyprzedzić za wszelką cenę (jechałem ok
      > 55km/h). manewr rozpoczął przy ulicy Wittiga i tuż przed samym przejściem dla
      > pieszych zepchnął mnie na chodnik. prawie wjechałem w grupę ludzi czekających
      > przed przejściem. później jeszcze coś mi wygrażał.
      >
      > marzę o spotkaniu z tobą śmieciu z auta o numerach DWR 47SW

widziałem to zdarzenie wczoraj!! Prawko takiemu odebrac na stałe bo w koncu
      dojdzie do tragedii!!
      • czarnuszka Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 01.06.05, 21:10
        Może on już nie ma prawka?
        A przy okazji, o której to mniej więcej było godzinie?
        Bo mnie taranował przed Chełmońskiego około południa.
        • Gość: kierownik Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:26
          kolo 9 rano, tak jak pisalem 31.05.05. ciekawe ilu ludzi widzialo to zdarzenie?
          • Gość: jot Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.amsnet.pl 01.06.05, 21:39
            "DWR oznacza województwo dolnośląskie, powiat wrocławski czyli okoliczne
            miasteczka i wioski (bez Wrocławia).
            Niektórzy tamtejsi kierowcy czasami nie kojarzą, że samochodem po mieście
            jeździ się trochę inaczej niż
            traktorem po polach."

No, niezupełnie. Niezbyt dobrze orientuję się w tych rejestracyjnych sprawach,
            ale syn znajomych mieszka razem z nimi we Wrocku, tu jest zameldowany itd...
            Nawet rodziny poza miastem żadnej nie mają, a ma właśnie taką rejestrację: DWR.
            Sami się dziwili dlaczego taką, ale myśleli, że to dlatego, że chłopak jest
            młody i może to jakieś specjalne oznaczenie.
            Od razu jednak mówię, że to nie jest ten ze skody:)
            Sama jestem bardzo ciekawa, o co chodzi z tym DWR.
            • Gość: DW Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.05, 00:51
              Czy mieszkaja we Wrocku wg podziału administracyjnego czy już na obrzeżach?
              Czy ich gmina na pewno jest Wrocław (MNP dokładnie)
              Rejestracje dla:
              D - dolnośląskie

DB Wałbrzych * DJE Jelenia Góra DPL Polkowice
              DJ Jelenia Góra DKA Kamienna Góra DSR Środa Śląska
              DL Legnica DKL Kłodzko DST Strzelin

DW WROCŁAW

DLB Lubań DSW Świdnica
              DBA Wałbrzych DLE Legnica DTR Trzebnica
              DBL Bolesławiec DLU Lubin DWL Wołów
              DDZ Dzierżoniów DLW Lwówek Śląski

DWR Wrocław powiat ziemski

DGL Głogów DMI Milicz DZA Ząbkowice Śl.
              DGR Góra DOA Oława DZG Zgorzelec
              DJA Jawor DOL Oleśnica DZL Złotoryja

* - powiat grodzki Wałbrzych został zlikwidowany w 2002 r., od tego czasu w
              mieście i powiecie wydaje się tablice DBA

więcej:
              www.polskietablice.pl
      • Gość: rrr LUDZIE!! TO SZANSA... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.05, 23:00
        zeby nie doszlo do tragedii, jest juz dwoje swiadkow!! Skontaktujcie sie ze soba
        i zgloscie to na policje! Widziales? To rewelacja, potwierdzisz to w sadzie!
        • petrobudowa Re: LUDZIE!! TO SZANSA... 01.06.05, 23:40
          Odebrac mu Skode i wsadzic w kartonowego Trabanta! Tak jest! Zabrac mu Skode!
          Proponuje ogólno-foralna akjce poszukiwawcza "BISKUPIN 2000", która niesie za
          soba wykrycie "Killer-Skody". Po uchwyceniu sprawcy, zostanie on przywiazany
          paskiem rozrzadu do pregierza na rynku! Tak zrobimy! Szable w dlon bracia
          kierowcy!!!
          • matmichal Re: LUDZIE!! TO SZANSA... 02.06.05, 10:46
            ja już mam zebrany chrust(po ostatniej burzy) na stos :)))
            • petrobudowa Re: LUDZIE!! TO SZANSA... 02.06.05, 13:58
              Nie bedzie SKODZIASZ plul nam w twarz! W góre serca bracia kierowcy! (potem
              zrobimy zawody pt. "jedna zapalka")
              • Gość: Wetian Działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:02
                To kiedy składacie zgłoszenie na policji?
                • petrobudowa Re: Działanie 02.06.05, 14:09
                  a jak ma wygladac zarzut wykroczenia i przez kogo ma byc napisany? Jest opis
                  kierowcy, data zdarzenia, dokladne miejsce? - o to wszystko beda sie panowie
                  policjanci pytac. Napisac musi ta osoba, która zostala przez ów Skodowicza
                  poszkodowana lub zagrozona w ruchu drogowym.
                  • matmichal Re: Działanie 02.06.05, 15:42
                    po co nam policja-wyrok już jest - trzeba tylko znaleść tego od skody:))
    • Gość: matys Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:13
      Nie wiem nad czym sie zastanawiacie...macie przeciez numer jego blachy. Zbieracie sie swiadkowie w jeden dzien i walicie na komende. Mowicie ze taki debil jezdzi Skoda o takich numerach po Wrocku i w dupie ma prtzepisy i ludzi na drogach. Oni go sami znajda, a wy tylko na konfrontacje pojdziecie poznac buraka i autko. Jak wqyjdzie ze to ten to sprawa w grodzkim.

Pozdrawiam!!!
      • Gość: kierownik Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:57
        od razu po tym zdarzeniu zadzwonilem na 112 (dodzwonilem sie za pierwszym
        razem:]), przelaczyli mnie na drogowke, zglosilem, podalem opis, numery, pan z
        drogowki powiedzial, ze skoro tak brawurowo jechal, to moze ukradl ten
        samochod... potem podobno podal te dane patrolom na miescie i... na tym koniec.
        chyba trzeba skodziarzowi wytlumaczyc "na wlasna reke".
        • czarnuszka Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 02.06.05, 18:12
          One ten samochód ...kradnie za każdym razem, kiedy tylko ma na to ochotę.
          Pewnie wcześniej rabnął kluczyki...
          • Gość: Jaro Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.direct-adsl.nl 02.06.05, 19:13
            Dobreeeee ;-)

• Gość: Bart Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.05, 00:23
              A DWR to po mojemu... Durny Wrocławski Rajdowiec ;) jakies inne pomysły? ;)
              • Gość: ! Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:38
                nie!!!! to było najbłupsze.........
      • czarnuszka Policja i sąd? To nie takie proste. 07.06.05, 09:57
        W ubiegłym roku jechaliśmy busem przez miasto. Wczesny ranek, ruch niemal
        zerowy. Po Pułaskiego snuła się środkiem ciężarówa, skutecznie blokując, co się
        dało. Na Dyrekcyjnej powtórka z rozrywki. Na skrzyżowaniu z Borowską palant
        stał na obu pasach. Łaskawie za skrzyżowaniem zjechał na prawy tylko po to, by
        na lewoskręcie w Ślężną przyciąć, na szczęście nie "skontaktował się " z nami.
        Po poświeceniu i potrąbieniu na Ślężnej bezmyślne chamidło uparło się nas
        staranować. Zaczął "wyprzedzać" od prawej, spychając nas na lewy krawężnik.
        Złożył nam prawe lusterko. Na skrzyżowaniu z Kamienną, gdy na światłach
        zatrzymaliśmy się obok niego -on na lewym, bo jezdnia jego i podeszliśmy do
        szoferki, wyciągnął sparay i psiknął po oczach.
        Dzwoniłam na policję, ale z Hubskiej widać było im za daleko, żeby się ruszyć i
        zatrzymać głąba. Środkiem i slalomem jechał dalej, a my za nim, w bezpiecznej
        odległości.Przez całą Ślężną i Wyścigową aż do Karkonoskiej. Cały czas gadałam
        z policją przez telefon. Czekali, czekali i się doczekali. Facet sobie pojechał
        w siną dal.
        W sądzie wyglądało to tak, że my byliśmy, pirat nie. Żadnej konfrontacji. Nie
        mam pojęcia, czy i jak się to skończyło.
        W cywilizowanych krajach wygląda to tak, że telefon na policję z podaniem
        numeru rej, daty i godz. zdarzenia wystarcza, żeby takiemu wlepić mandat. Bo z
        góry wiadomo, że zgłaszający i tak potwierdzi zeznania. U nas nikomu nie chce
        się palcem kiwnąć.
    • Gość: Zmienił numery? Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.05, 00:22
      • Gość: Gość Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:44
        Nie tylko we Wrocławiu macie takich debili.W Zielonej Górze jest równie, a może
        nawet bardziej niebezpieczny kolo w BMW serii 5 czy 7 o nr rej. F5 DARO...
        • ksenos Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! 07.06.05, 13:40
          ZNAM wieśniaka-z drogi-faktycznie kamikadze-uwaga-skrajnie niebezpieczny
          • Gość: kierownik Re: !!! DWR 47SW !!!! - UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:11
            > ZNAM wieśniaka-z drogi-faktycznie kamikadze-uwaga-skrajnie niebezpieczny

wlasnie tego DWRa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka