Gość: poli IP: *.agumo.k.pl / *.NAT.WRO.Korbank.PL 31.05.05, 22:40 No i wakacje na Kubie nie wyszły !!! Po co tyle zawiści z tego powodu, przecież można jechać gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ditran Ale on pojechał bronić więżniów z Gwantanamo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.05, 22:46 Wkurzył się na Busha i pojechał wizytować obóz koncentracyjny na Gwantanamo. Szkoda, że go amerykanie tam nie wpuścili. Gnębienie opozycji przez Castro to małe piwko w porównaniu z torturami. Czytaj raport AE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tazet Re: Ale on pojechał bronić więżniów z Gwantanamo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.05, 00:08 A czy można się dołożyć do znaczków na korespondencję euroosła? Dajmy coś z siebie sami, by za unijną kaskę nie robił sobie Pan J.P. publicity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostromo Re: Po skandalu na Kubie IP: *.iitd.pan.wroc.pl 01.06.05, 08:14 a ja widzialem zdjecia z wizyty na Kubie zespołu DIE TOTEN HOSEN , to mialo miejsce z dwa lata temu i spoko ludzie sa tam szczesliwi i nie potrzebuja USA , bo jeszcze pamietaja jak ich chłopaki z Texasu i Florydy wyzyskiwaly, przynajmniej jeden z nielicznych wolnych krajów gdzie nie ma McDonaldsa symbolu nowego imperializmu ekonomicznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Po skandalu na Kubie IP: *.lan.pop.pl 01.06.05, 09:59 > miejsce z dwa lata temu i spoko ludzie sa tam szczesliwi i nie potrzebuja USA , > bo jeszcze pamietaja jak ich chłopaki z Texasu i Florydy wyzyskiwaly, ROTFL! Ciekawe dlaczego ciągle Kubańczycy ryzykując życie próbują dopłynąć do Florydy, a jakoś nikt nie próbuje wracać tą samą drogą do raju Castro ;-))) Ty się tutaj gościu marnujesz, Kuba, Białoruś i KRLD czekają na takich fachowców od propagandy sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostromo Re: Po skandalu na Kubie IP: *.iitd.pan.wroc.pl 01.06.05, 10:06 stary nigdy nie jest tak ze wszyscy sa zadowoleni a miales kontakt kiedys osobisty z ludzmi ktorzy uciekli z Kuby?? ja mkialem i wcale nie sa szczesliwi ze spieprzyli do stanów, ale niestety dla zdrajców tak sa odbierani na Kubie jest to droga w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sts Re: Po skandalu na Kubie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:56 Może Pan J.P. bedzie chętny zapoznac sie osobiście i z narażeniem własnego życia z tragediami mającymi miejsce dzień w dzień w Iraku. Na pewno tak nie zrobi, gdyz ceni wygodę i profity ze swoich dotychczasowych i w miarę bezpiecznych dokonań. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Dziwny coś ten europoseł. 01.06.05, 10:50 Po pierwsze: jeśli już leci z wycieczką licząc na zgubienie się w tłumie turystów, to wymachiwanie paszportem dyplomatycznym (boimy się o własny tyłeczek, panie pośle ?) jest równoznaczne z ujawnieniem się. Czyli własnoręcznie się w Varadero zdemaskował. Jeśli poważnie myślał o wzięciu udziału w spotkaniu opozycji, to albo powinien wsiąść w samolot rejsowy i posługując się paszportem dyplomatycznym oficjalnie wylądować w Hawanie albo zaś ze zwykłym paszportem i bez ochrony dyplomatycznej powinien po cichu wylądować w Varadero wtopiony w tłum turystów, a potem wyśliznąć się z hotelu - z tym, że wtedy miałby prawdopodobnie okazję odwiedzenia kubańskiego mamra. Chyba by mu nie zaszkodziło, a i stare wspomnienia pewnie by wróciły ... Podsumowując: była to zwykła hucpa, a jej celem było zwrócenie na siebie uwagi. Zwracam uwagę Szanownych Czytaczy, że na Kubie jest teraz pora deszczowa i turystów jest tam teraz niewielu. Zadziwia mnie ten "profesjonalizm" ex-solidarnościowych konspiratorów. To tak, jakby na Białoruś próbować wwieźć TIR'a wypełnionego antyłukaszenkową bibułą oznaczonego wielkimi napisami "ściśle tajne dokumenty opozycji". Nie dziwnym się wydaje, że SB miała ich wszystkich swego czasu dobrze na widelcu. Przy takiej fachowości w sprawie przekraczania granic... śmiać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOSTROMO BYŁ ROK 1988 IP: *.iitd.pan.wroc.pl 01.06.05, 11:27 TAK TO JUZ 17 LAT TEMU BYŁEM WTEDY W OGÓLNIAKU I BRAŁEM UDZIAŁ RACZEJ BIERNY W JEDNEJ Z AKCJI POMARANCZOWYCH NA SWIDNICJKIEJ I ZGARNELA MNIE MILICJA ZA IROKEZA NA GŁOWIE KTO BY PRZYPUSZCZAŁ WTEDY ZE TERAZ ZNÓW BEDA MODNE ALE WTEDY BYŁEM ZŁY A PRIORI, I ZALADOWANO MNIE Z NYSKI DO STARA ZWANEGO LODÓWA KOLO PIWNICY SWIDNICKIEJ W SRODKU BYLA JUZ SPORA GRUPA ROZNYCH LUDZI W SROD NICH WYROZNIALI SIE DWAJ KOLEDZY STUDENCI JAK MNIEMAM WTEDY J. PROTASIEWICZ I G. SCHETYNA , NIE WIEDZIALEM JAK SIE NAZYWAJA ALE DLA MNIE GOWNIARZA BYLO TO PRZEZYCIE 1 RAZ ZATRZYMANY ZA NIC WIEC ZAPAMIETALEM ICH TWARZE PROTASIEWICZ WYGLADA TAK SAMO PRAWIE NATOMIAST SCHETYNA ZNACZNIE PRZYTYL, ALE CZYM SIE WYROZNIALI BYLI DOSKONALE ZORGANIZOWANI PELNA KONSPIRA, ROBILI ZDJECIA Z UKRYCIA , INFORMOWALI NAS ZAGUBIONYCH LICEALISTÓW JAK SIE MAMY ZACHOWAC NA KOMISARICIE , ETC MYSLE ZE PAN JACEK MA TO PO PROSTU WE KRII TZN NABRAL UZDOLNIEN ZA MLODU I SIE PRZYZWYCZAIL I CHCIALBY ZEBY TAK SAMO BYLO ZAWSZE TZN ON W W LACE Z KOMUNIZMEM FAJNIE BY BYŁO GDYBY ZLIKWIDOWANO WSZELKI KOMUNIZM I SOCJALIZM NA CALYM SIECIE , CIEKAW JESTEM Z CZYM BY WTEDY WALCZYLI ANTY CZERWONI???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Karaiby długie i szerokie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:38 dokładnie tam tyle wysepek ślicznych a on sie na Kube uparł. Widocznie tam jeszcze nie był:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinP KPP Re: Po skandalu na Kubie IP: *.srodaslaska.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:26 Ciekawe po co pan pseudodeputowany poleciał na Kubę? Czyżby po to aby zanieść dumnemu kubańskiemu narodowi wszystkie zdobycze tyrbokapitalizmu - bezrobocie, nędzę, rozgrabienie majątku narodowego, polaryzację społeczną, ozdobione tu i ówdzie mcdonaldsem i reklamą coli? A może po to, aby pogrozić Fidelowi palcem, za rzekome łamanie praw człowieka, gdy tuż za rogiem, w swojej bazie Amerykanie bez wyroku przetrzymują i torturują tysiące jeńców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP KPP RĘCE PRECZ OD KUBY!!! IP: *.srodaslaska.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:29 Odpowiedz Link Zgłoś