Dodaj do ulubionych

gdzie rodzic we wroclawiu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.05, 14:22
witajcie
mam problem z wyboerm szpitala , tym bardziej ze termin mam na 29
czerwca .Pierwsze dziecko urodzilam przez c.c.ale nie we WROCLAWIU .
MOJ lekarz polecil mi lekarza z DYREKCYJNEJ ale tyle sie nasluchalam opinii
ze
juz sama nie wiem co wybrac.
Slyszalam ze na Brochowie jest bardzi nowoczesnie , ale jak dotrzec do
personelu lub jakiegos lekarza ginek ?
moze MI ktos pomoze ?
opzodr
Obserwuj wątek
    • Gość: maria Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.05, 14:28
      Na Dyrekcyjnej trzymaj się z daleka od niejakiego "doktora" Popieli!!!!
      Co do Brochowa to co prawda mają tam niezłe warunki, ale personel jest do bani.
      Pielęgniarki leniwe okrutnie a cały zły przykład idzie z gory od ordynatora
      Bielanowa.
      Ja poleciłabym ci Kamieńskiego. Rodziłam tam przychodząc zupełnie z ulicy i nie
      mam żadnych zastrzeżeń. Jedyne co mogę poradzić to postaraj się o kontakt z
      położną a nie z lekarzem. Dobra położna jest kluczem do sukcesu udanego porodu.
      • Gość: iw Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.core.lanet.net.pl 09.06.05, 14:47
        i tu Maria ma rację położna do porodu koniecznie ,szczgólnie że nie znasz tam
        nikogo tylko Kamieńskiego na razie zamknięty ,
    • Gość: erni Re: Na Kamieńskiego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 14:36
      W Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym przy ul.Kamieńskiego jest najlepsze
      położnictwo.
    • Gość: Akra Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: 195.116.106.* 09.06.05, 14:40
      Wrogowi nie życzę Brochowa. Rodzenie w porządku. Funkcjonuje spółdzielnia
      założona przez siostry położne. Ale opieka nad matką i dzieckiem żadna.
      Powodzenia:-)))))
      • Gość: erni Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 14:42
        Wogóle Brochowski szpital od lat nazywany jest umieralnią.
        • Gość: arla5 Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.05, 12:14
          nie zgadzam sie absolutnie z opiniami na temat Brochowa,rodzilam tam raz i
          teraz mam rowniez zamiat tam rodzic,bylam bardzo ale to bardzo zadowolona,z
          obslugi,warunkow...itp
    • Gość: M. Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.mlm.cablered.net.mx / 200.92.225.* 09.06.05, 14:54
      Dobre opinie ma też szpital w Trzebnicy.
    • Gość: Rita Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.ac.pwr.wroc.pl 09.06.05, 15:11
      Wejdz na forum e-dziecko/ poród. Wrzuć do wyszukiwarki nazwy szpitali- uzyskasz
      full informacji. W okresie letnim (od początku czerwca) wszyskie porodówki są
      po kolei zamykane na remont i dezynfekcje.Pierwsza idzie Kamińskiego.Każda na
      conajmiej 3 tygodnie. Dowiedz się o tym koniecznie.A co do lekarzy z
      Dyrekcyjnej, to dominująca wiekszość jest swietna.
    • Gość: Paweł Z. Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: 195.117.149.* 09.06.05, 16:22
      Porodówka na Brochowie to generalnie prywatny szpital utzymywany za pieniądze z
      NFZ. Jeśli nie jesteś prywatną pacjentką któregoś z lekarzy (mają
      taką "spółdzielnię" na Hirszfelda), to jest spora szansa, że w ogóle Ciebie nie
      przyjmą z powodu braku miejsc.
      Mi się w tym roku urodził syn na klinikach (Chałubińskiego) i byliśmy całkiem
      zadowoleni.
      • Gość: Kitekat Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:54
        W "Vitcie" (Przychodnia Vita czyli) na Wita Stwosza przyjmuje ginekolog Janusz
        Hapon, jest jednym z najlepszych lekarzy na Brochowie, odbieral mojego syna,
        spec od cesarek. Mozesz sie do niego zapisac na wizyte, w poniedzialek przyjmuje
        (40 zl chyba) i pochodzic troche, na pewno przyjmie Cie na oddzial. Fakt -
        pielegniarki leniwe, ale nie wszystkie, natomiast lekarz bardzo dobry i mozna
        mu zaufac. Brochow jest ok, szczegolnie wtedy kiedy zaczynaja sie nie daj Boze
        jakies klopoty po porodzie, zawsze wiedza co robic. Pozdrawiam, udanego
        rozwiazania!
    • Gość: ania_73 Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.devs.futuro.pl 09.06.05, 22:10
      polecam Chałbińskiego-Kliniki ze względu na lekarzy polecam dr Korzeniowskiego
      i pediatrów (najlepsza) dr Baran. Rodziłam tam 2 synów-pierwszy z komplikacjami
      po miesiącu wyszłam synek miał wszystkie mozliwe konsultacje innych lekarzy
      specjalistów, robione USG, opieka była bardzo fachowa- drugi urodził się przez
      c.c i wyszłam po 4 dniach.
      w obu przypadkach opieke nad maluchami po wyjściu ze szpitala sprawuje Pani dr
      Baran (pediatra), która poznałam właśnie na Klinikach-Reasumując przy wyborze
      szpitala do porodu musisz się kierować: sprzętem medycznym w oddziale
      noworodkowycm, lekarzami pediatrami-poród trwa max.14 godzin i na porodówce
      koło Ciebie chodzą bo muszą najważniejsze jest to co dzieje się po porodzie i
      opieka nad maluchem a tam(tj.na Klinikach) masz zapewnione że nie wypuszczą Ci
      dziecka chorego.
      pozdr.
      pozdr.
    • Gość: yanga Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 11.06.05, 18:48
      Od Brochowa trzymaj sie z daleka, jesli zalezy Ci na zdrowiu Twojego dziecka.
      Szpital owszem nowoczesny ale nowoczesnośc, ład i porządek to tylko pozory.
      Mówiąc krótko...afera goni tam aferę.
    • Gość: anamd Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.05, 19:03
      Na dyrekcyjnej. A następną ciąze pokazuj sie już u lekarza który pracuje w
      szpitalu. Niestety bezpieczeństwo kosztuje...
      • Gość: bali Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.spox.org / *.org 11.06.05, 21:22
        Brochów to tragedia, tych małych dramatów się nie nagłaśnia, wypuszczają
        stamtąd chore dzieci, potem mamy z dziećmi spotykają się w szpitalu dziecięcym
        na Kasprowicza, a niektórzy spotykają się na cmentarzu
    • Gość: buła Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 11.06.05, 21:25
      Rodziłam na Kamieńskiego rok temu, jestem bardzo zadowolona, ale lepiej mieć
      znajomą położną.
    • Gość: enehy Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.finemedia.pl 13.06.05, 11:01
      Witam mamusie ;o)
      rodzialam swojego groszka w szpitalu w Olawie (30km od W-wia). Dojazd wspanialy
      zero korkow, prosta droga, maly oddzial, mamusie i dzieci w jednej sali, sale
      2-osobowe, warunki sanitarne bardzo dobre (kilka prysznicy). Przyjecie do
      szpitala i porod MASAKRA, bylam bardzo nie zadowolona. Chodzilo glownie o brak
      zainteresowania moja osoba. Wtargnelam do nich na dyzur w nocy i zachcialo mi
      sie rodzic a oni biedni zapracowani sa zmeczenie albo sie nie chce. Moze zle
      odebralam wtedy zachowanie personelu, ale oczekiwalam, ze beda mowic co robia,
      na co sie nie doczekalam musialam z mezem prosic o wyjasnienia:
      dlaczego zakladaja kroplowke?
      dlaczego podaja mi tlen, oksytocyne?
      dlaczego caly czas KTG?
      dlaczego nie bedzie porodu w wodzie (na to bylam najbardziej wkurzona)?
      itp.
      Natomiast opieka po porodzie wspaniala. Siostry przemile, pomagaja w opiece nad
      dzidzia, przystawic do piersi. Moja niunia byla zdrowiutka wiec nie wiem jak
      opiekuja sie chorymi groszkami.
      Ze szkoly rodzenia wiem ze podobno w Trzebnicy jest fajniutko.
      Na Kamienskiego lubia jak sie daje w lape.
      Zdecydowanie polecam rodzenie z wlasna polozna. Komfort psychiczny, ale niestety
      nie finansowy ;o(
      cmokuski
      • Gość: iw Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.core.lanet.net.pl 13.06.05, 16:20
        -jak to mówią każda sroczka swój ogonek chwali -a wniosek jest jeden- jak nie
        posmarujesz to nie pojedziesz(czyli prywatna połozna)
        • isima Re: gdzie rodzic we wroclawiu 13.06.05, 19:49
          tzn,co? skąd mam wytrzasnąć "Swoją,prywatną położną"?I możecie napisać ile
          mniej więcej takowa kosztuje?Załóżmy ,że chciałabym mieć poród rodzinny na
          Kamieńskiego..to z tamtąd muszę wcześniej dogadać sie z jakąś połóżną?Miejsce
          się rezerwuje wcześniej ( a skąd człowiek może wiedzieć tak naprawdę kiedy to
          się zacznie;o) ? Czy po prostu czujesz bóle,jedziesz tam gdzie chcesz i mająć
          Cię przyjąć?
          • Gość: Paweł Z. Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.06.05, 21:38
            My tam z żoną przyjechaliśmy po prostu taksówką do szpitala. Zapłaciliśmy
            ekstra za poród w wodzie - i tyle. Nie płaciliśmy nic nikomu do kieszeni.
            Prawdę mówiąc, nawet się trochę pokłóciliśmy z lekarzami. :-) A pani położna
            była naprawdę bardzo OK, sympatyczna i pomocna kobieta. To, że w szpitalach
            trzeba dawać w łapę, to głupi zwyczaj, który tylko rozzuchwala personel. Nie
            wiem, może są takie szpitale, gdzie jest to konieczne, ale wystarczy nie
            korzystać z ich usług. W dzisiejszych czasach pacjent ma wybór i trzeba z tego
            prawa korzystać.
          • Gość: enehy Re: gdzie rodzic we wroclawiu IP: *.finemedia.pl 14.06.05, 21:52
            Hej SLONCE ...
            jezeli chodzi o (brzydko mowiac) cene takiej poloznej wynajeten to okolo 800zl.
            To zalezy wylacznie od was jak sobie ustalicie, ale mniej wiecej wyglada to tak:
            Spotykacie sie kilka razy przed porodem, ustalacie rozne roznosci, mowisz czego
            oczekujesz a ona w czym moze ci pomoc. Gdy zaczynaja sie skurcze jedziesz do
            szpitala albo juz z polozna albo spotykacie na miejscu w szpitalu.
            Jednak nie mam zielonego pojecia gdzie szukac takiej kobitki. Jezeli sie
            zdecydujesz to moze spytaj swojego lekarza. Albo popytaj w szpitalu gdzie
            planujesz rodzic. Na pewno cos doradza.
            Pozdrowionka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka