Gość: poeta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.01, 18:48 o ile rynek,i jego bliskie okolice są bardzo zadbane,to już kilkaset metrów dalej jest już strasznie brudno,moze za dużo wymagam,ale chciałbym, aby uległo to zmianie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberto65 Re: dbac o miasto! 13.09.01, 18:48 Wiesz Poeto, nawet Rynek i okoliczne uliczki nie są w cale tak piękne, jak się wydaje od frontu (elewacje itd). Prawie połowa tych kamieniczek ma tylko wyremontowane elewacje i ew elewacje od podwórek, ale już w środku tych kamienic remontu nie było od kilkunastu dobrych lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: dbac o miasto! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.01, 20:12 no aczego wymagać, w końcu my tylko w Polsce mieszkamy.A i tak uważam ,że jak na Polskę Wrocław jest cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: dbac o miasto! 13.09.01, 20:44 Zgadza się Poeto, porównując Wrocław z innymi dużymi miastami Polskimi, to jesteśmy niewątpliwie naprawdę bardzo pięknym miastem i tak jakby coraz czyściej w jego centrum...(jeszcze kilka lat temu można było iść i z 200 metrów i nie napotkać w centrum na jakiś kubeł, by móc do niego wrzucić np papierek po cukierku)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clayman Re: dbac o miasto! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 18:23 Centrum niby jest czyste choc tez nie calkiem, ale to co sie dzieje na nie dawno odnowionej ulicy Traugutta to zgroza. Nie mowiac juz o co niedzielnym syfie, ktory robi sie po targowisku na ulicy Na Niskich Łąkach, ktore tez niedawno odnowiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: dbac o miasto! IP: *.cec.be 19.10.01, 14:35 Wroclaw to moze nie takie cudo (sporo rzeczy mozna jeszcze zmienic), ale to i tak czysta perelka w porownaniu z Warszawa, w ktorej mam nieszczescie mieszkac od 2 lat. Tym, ktorzy nie znaja "stolycy", polecam warszawskie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMBi Re: dbac o miasto! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 21:41 Mnie osobiście bardziej mierzi pisanie sprayami po murach. Koślawe tagi (bo tak się chyba nazywają) kojarzą mi się przede wszystkim ze zwyczajami zwierząt, np. lwów, które poprzez wydalanie moczu zaznaczają swe terytorium. Może uświadamiając "twórcom" bazgrołow prymitywizm takiego zachowania uda nam się wreszcie ujrzeć piekno wielu budynków? Odpowiedz Link Zgłoś