Dodaj do ulubionych

Dobry fryzjer we Wrocławiu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:36
Szukam dobrego fryzjera ( nie szaleńczo drogiego) w Rynku lub okolicach.
Czy ktoś może coś doradzić ?
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: ladyc Re: Dobry fryzjer we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.05, 12:48
      sebastian machocki 'salonik fryzerski' w rynku, ul. przejście garncarskie 2
      343.1441
    • wielki_czarownik Brakowało mi tego. /nt 22.06.05, 14:08

• Gość: magi Re: Brakowało mi tego. /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:55
        Trzebabyło więc samemu rozpocząć podobny wątek, np pod tytułem: " Dobry
        psychoanalityk we Wrocławiu "
        • redroose Fryzjer:) 23.06.05, 18:17
          Ja dziś byłam w Jean Louis David - polecam!! Ul. Więzienna 18/1
          Za ścięcie włosów z modelowaniem zapłaciłam 43zł (promocja dla studentów i
          uczniów za okazaniem legitymacji). Fryzurka naprawdę mi się podoba:D
          • Gość: anka Re: Fryzjer:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 18:48
            ja chodzę od kilku lat do jednego i tego samego salonu i jestem zasze zadowolona,zasze mam to czego chce a po za tym normalne ceny i niczym nie odbiegająca jakość od relkamowanych tutaj saloników.Tylko,że to nie są okolice rynku,ale jak jesteś zaineresowana to napisz podam dokładne namiary.
            :-)
            • Gość: sonia Re: Fryzjer:) IP: *.wroclaw.mm.pl 23.06.05, 19:06
              Anka, powiedz proszę! Może to gdzieś koło mnie?
              • Gość: Anka Re: Fryzjer:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:11
                Salon nazywa sie MEJ a mieści sie na ul.Al.Pracy a moja fryzjerka to Pani Ania
          • Gość: marysia Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.06.05, 21:46

Ci ludzie po zawodówkach, lub kursikach mają fantazję, nie ma co - cóż to za
            nazwa salonu Jean Louis David, tylko pozazdrościć,

Mali ludzie pozujący na wielkich tego świata - nawet nie snobi, tylko zwykłe
            buraki.
            • nat.wroclaw Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh 23.06.05, 23:06
              Ja to się tam może nie znam na fryzjerach i fryzurach i od dziesięciu lat
              bezskutecznie usiłuję urosnąć moje własne włosy, więc fryzjerów raczej winnam
              unikać, zwłaszcza tych z fantazją ułana,

ALE,

wieść gminna niesie, Marysiu, że Jean Louis David to sieć salonów obecna na
              całym świecie na zasadzie franchisingu. W NY na jednej tylko alei Manhattanu
              naliczyłam chyba z 5 Davidów.

Nie obarczaj więc Bogu ducha winnych absolwentów szkół mistrzostwa
              fryzjerskiego odpowiedzialnością za nazwę salonu, której ani nie wymyślali, ani
              nic ich to nie obchodzi. Ważne, że dobrze im płacą, dają dobre produkty i
              jeszcze całkiem nierzadko szkolą.

Słowo burak w stosunku do bliżej nieznanej nam grupy ludzi wykonujących pewien
              zawód w firmie o takiej a nie innej nazwie to chyba zbyt mocna figura
              retoryczna, co?
              Zachowajmy to dosadne określenie na lepsze czasy Maryś.

Pozdrawiam ciepło
              Nat
              • Gość: marysia Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.06.05, 23:38

A czy wiesz, że Ci "mistrzowie" są przeważnie po kursach i otwierają salony, a
                potem udają, że mają nie wiadomo jaką wiedzę,super farby i z resztą wszystko u
                nich jest naj naj, tylko że nie ma to potwierdzenia w praktyce.
                • Gość: marysia Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.06.05, 23:43

Tak samo wygląda sprawa kosmetyczek ich wiedzy, doświadczenia i pań które
                  robią tipsy (pedikiur), trochę skromności się przyda.
                  • nat.wroclaw Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh 23.06.05, 23:49
                    Maryś, mówią - świata nie zbawisz.
                    A tak między nami, otwórz okno, włącz coś na komary, zapal małą świeczkę, dodaj
                    do tego klimatyczną muzykę. Weź dobrą książkę, jeśli nie możesz dziś zasnąć i
                    zrób coś dla swojego szczęścia przez chwilę :)

Zostawmy kosmetyczki, fryzjerów, wielkie stukilogramowe psy (swoją drogą, znam
                    dwa bardzo potulne dobermany, sarenki nie skrzywdzą) - im samym. Niech tez mają
                    spokojną noc :)

Serdeczności
                    Nat
                    • Gość: marysia Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.06.05, 00:02
                      A i owszem tak zrobię, a tobie również dam radę a czy z niej skorzystasz to
                      już twoja sprawa, przestań udawać kogoś, kim nie jesteś jak również nie próbuj
                      promować kosmetyków „wielkich firm” a w szczególności kompetencji fryzjerów
                      nabytej podczas kilkugodzinnych pokazach, bo w przeciwieństwie do Ciebie znam
                      dość dużo osób po tej szkole i wiem bardzo dokładnie jak to wszystko wygląda.
                      • nat.wroclaw Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh 24.06.05, 00:09
                        Ok, juz przestaję udawać. Natychmiast też porzucam plan promowania
                        czegokolwiek, zwłaszcza czyichś kompetencji ;)

W skrusze dodam jeszcze, że nie znam nikogo po szkole fryzjerskiej i nie mam
                        zielonego pojęcia jak to wszystko wygląda.

Z niezmienną sympatią i serdecznością pozdrawiam :))
                        Ty fajna musisz być Maryś, o psach byśmy kiedyś pogadały, bo ja psiara jestem,
                        co? Na te bez smyczy też są sposoby, tak, żeby, parafrazując - pies był syty i
                        Twoja łydka cała :)

Dobrej nocy, komary tną okrutnie u mnie.
                        Nat
                    • Gość: marysia Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.06.05, 00:10

> bardzo potulne dobermany

A czy te dobermany są tak potulne jak ty?:)

Jeśli tak samo dużo wiesz na temat kosmetyków jak na temat psów to szkoda w
                      ogóle z tobą polemizować.
                      • Gość: ninka Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh IP: *.wroclaw.mm.pl 24.06.05, 00:20
                        Gość portalu: marysia napisał(a):

> Jeśli tak samo dużo wiesz na temat kosmetyków jak na temat psów to szkoda w
                        > ogóle z tobą polemizować.

Przepraszam, ze się wtrącę, ale miało chyba być na odwrót ;)
                        Juz przez chwile tez pomyślałam, że fajna jesteś Maryś, ale widze, ze ty nie
                        jestes fajna, przynajmniej nie dziś:(
                        Może ktoś ci nadepnął na odcisk, ale jestes dość nieprzyjemna :((
                        Idź się może prześpij, proszę!
                • ed_norton Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh 24.06.05, 07:05
                  jest jeszcze cos takiego jak zdolnosci i talent...
                  • Gość: maansz Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh IP: *.wroclaw.mm.pl 08.07.05, 20:19
                    Byłam wczoraj w JLD - wykorzystałam kupon rabatowy Z Gazety - strzyżenie za
                    43 zł - jestem baaaardzo zadowolona. Fryzurka świetnie sie układa mimo moich
                    prostych jak druty wlosów. Naprawdę polecam !! Aha i cała wizyta trwala ...
                    30 minut :)
            • ed_norton Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh 24.06.05, 07:04
              nazwa sieci salonow, nie sadze zeby wymyslil ja jakis absolwent zawodowki,
              poza tym na 99% pochodzi z zagranicy wiec trzyma nazwe sieci. Przypiernicz sie
              do producenta zarowek, ze sie OSRAM nazywa...
              na to samo wyjdzie
            • Gość: stylista JLD-Wawa Re: Fryzjer:)))) Jean Louis David - heh IP: *.chello.pl 13.10.05, 16:49
              Ludzie po zawodówkach, często swoim poziomem inteligencji przewyższają wielu
              wykszałconych, z tytułami.Tego czy są po zawodówkach i kursikach nie brałbym
              pod uwagę, sam jestem po Liceum Ogólnokszałcącym, po maturze-tu można się
              pomylić w swoich płytkich ocenach innych ludzi. Kocham to co robie, to moja
              pasja.Jestem jedynym przypadkiem w tych salonach który nie ma żadnego
              wykształcenia fryzjerskiego-a mam bardzo dużo klientek, które do mnie
              przychodzą i są bardzo zadowolone.
    • ckodwro Re: Dobry fryzjer we Wrocławiu 24.06.05, 00:53
      dobry, odmóżdzający wątek, takie lubie najbardziej, serio... i kultura
      wypowiedzi na zasadzie różnijmy się pięknie:)
    • Gość: marysia Re: Dobry fryzjer we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.06.05, 08:51

Tak jestem bardzo zawiedziona (wręcz wściekła)ostatnim dziełem, które wykonał
      na mojej głowie fryzjer. Mistrzowi nie wyszło, a ja muszę czekać kilka
      miesięcy, aż będę mogła zowu pujść do innego "mistrza" w celu skorygowania
      poprzedniego dzieła. I zapewne również będę prosiła, aby ktoś mi polecił
      dobrego, sprawdzonego fryzjera.

• Gość: m Re: Dobry fryzjer we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.06.05, 09:36
        Faktycznie moja powyższa opinia generalizująca środowisko fryzjerskie jest
        głęboko krzywdząca i jest mi z tego powodu bardzo głupio tym bardziej, że osoba
        korzystająca z owego zakładu pisze bardzo pozytywnie o pracy, jaką wykonali
        fryzjerzy w tym salonie. No cóż chyba faktycznie miałam zły dzień.

Chodziło mi o to, że używając nazw renomowanych firm i ich kosmetyków nie jest
        gwarantem, że znajdziemy tam tak dobrych fryzjerów jak owe kosmetyki i
        wyjdziemy usatysfakcjonowane z takiego salonu.

Pozdrawiam Marysia – ja jestem fajna z małymi wyjątkami, kiedy mam zły dzień :)
      • Gość: A Re: Dobry fryzjer we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.05, 19:55
        Marysiu, a gdzie byłaś?
        • Gość: M.Sołtys Re: Dobry fryzjer we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:12
          A ja polecam Cesare'a w Sukiennicach. Dobrze, w miarę tanio (przynajmniej dla mężczyzn) i w przyjemnej atmosferze! Pozdrowienia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka