Dodaj do ulubionych

Wrocław świętuje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:21
" Ogólnokrajowy rozgłos mają zapewnić spoty emitowane w telewizji i radiu, billboardy w największych miastach i zainteresowanie mediów koncertami gwiazd: Ala Di Meoli, Andreasa Vollenweidera, Marizy, zespołów Osibisa i Mo'Horizons"

eeee jakie spoty? ktos cos widzial? jakie gwiazdy? ktos slyszal o tym czyms? bo ja nie, ale pewnie jestem ignorantem

imho szykuje nam sie kolejny koncert jakiegos mega patałacha na rynku, jak mu tam bylo? placido domingo?

pozdro
tawnos
Obserwuj wątek
    • Gość: ro-ro Re: Wrocław świętuje IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.06.05, 06:26
      "Głównym adresatem cyklu są młodzi ludzie - wrocławianie i przyjezdni" - a
      wapniakom ustawi sie dodatkowe kubły na smieci, by mogli w nich myszkować do
      woli w poszukiwaniu żebraczego zarobku. Ech, to jest polityka, mosty i wiadukty
      się walą, korki wielokilometrowe, w Śródmieściu kamienice sypią sie na głowy
      przechodniów, kolejki do darmowej garkuchni ks. Głodzia wydłuzyły sie do
      kilkuset osób codziennie, nie ma roboty, szmalu na stypendia dla dzieci z
      wielodzietnych rodzin, a Dutkiewicz tylko by się bawił. Skończył z czytaniem
      bajek, to jego świta nadwornych pretorianów (kolesi)wymyśliła mu nową rozrywkę -
      "Wrocław non stop". Czy ty już, chłopie (to do prezydenta wszystkich
      wrocławian)do cna zdurniałeś? Weź się do roboty, a nie za igrzyska!
      • Gość: lfr Re: Wrocław świętuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 09:39
        Toż to jest wypowiedz, ktora nikomu nic nie tlumaczy ani nie wyjasnia. W
        zasadzie to jedna wielka pomylka,obelga i kpina. Prosze pamietac, ze pieniadze
        przeznaczone na kulture i duze datki sponsorow mają jedno przeznaczenie-
        KULTURA. A kultura to nie budowanie drog, to nie karmienie głodnych, to nie
        remontowanie kamienic.
        Promocja miasta dopiero zmierza do tego, bo przeciez WrocNonStop ma na celu
        jeszcze wiekszy rozglos o naszym miescie. A to z kolei ma przyprowadzic
        inwestorow, ktorzy dadzą prace i nakarmią biednych.
        Koledzy! Kolezanki! Badzcie wdzieczni wladzom, ze tak dbają o mieszkancow. W
        innych miastach inaczej się szykują do wyborow: pokazują np. jak szybko
        wprowadzają stan krytyczny - alarm bombowy...
        Gdy czyta sie takie wasze opinie, to wszystkiego sie odechciewa i przykre
        jest , ze "inteligenty narod Polski, a zwlaszcza wrocławski" jest tak
        ograniczony i tak bardzo brudzi słowem.
        pozdrawiam
      • Gość: pan Re: Wrocław świętuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:36
        Jeżeli to miałoby być adresowane do młodych ludzi to należało zaprosić gwiazdy
        młodzieżowe, anie taki, które błyszczały gdy prezydent był młodzieżą!
      • wil Re: Wrocław świętuje 28.06.05, 08:21
        Głównym adresatem są młodzi ludzie...To prawda - młodzi ludzie na wakacjach.
        Jestem troszkę starsza i wakacji nie mam. Też chciałam wybrać się na koncert,
        ale 21.30 w niedzielę okazała się godziną ZBYT PÓŹNĄ. Aby rano wstać do pracy i
        wydajnie pracować niestety nie można uczestniczyć w TAK WSPANIAŁEJ imprezie do
        rana. No i kwestia powrotu w nocy na osiedla dalekie od centrum - jeden autobus
        na godzinę (najczęściej mały) i setki ludzi chcących do niego wsiąść. Dlaczego
        imprezy nie mogą się zaczynać wcześniej, o 18.00 19.00 lub 20.00?
    • Gość: Tomi Re: Wrocław świętuje IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.06.05, 08:14
      Jedna przedwyborcza farsa. Miasto i ta zgraja trzesacych sie gryzipiórków
      wyciągneli poteżne pieniądze od sponsorów nie dając im wiele w
      zamian........... Wspierają kulture i promuja Wroclaw ale jeszcze jedno za
      czyje pieniądze i jakim kosztem?? Gdzie na co i dlaczego az tyle poszlo na
      poszlo z budzetu promocji miasta na inne rzeczy ??
      • Gość: Wrocław Re: Wrocław świętuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 08:27
        Mnie też śmierdzi wyborami, poziom tych spektakli żałosny - Wodecki
        to był niezły 100 lat temu...
      • Gość: do tomiego Re: Wrocław świętuje IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.05, 11:34
        Przeczytałeś choć raz to, co napisałeś?

> wyciągneli poteżne pieniądze od sponsorów

> za czyje pieniądze i jakim kosztem??

Czyje pieniadze? Jakim kosztem? Sam sobie odpowiedziales - od sponsorow.
        • Gość: pan Re: Wrocław świętuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:38
          sponsorzy dają wtedy, gdy im miasto coś obieca w zamian. To nie jest tak, że
          dają na co chcą. Dają na to na co chcą władze. Gdyby władze kazały dać na
          przedszkole na przykład , to też by dali.
          • Gość: AAA Re: Wrocław świętuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 10:19
            A TO CIEKAWE, I TO Z DOSWIADCZENIA???
            BO JA NA CO DZIEN WLASNIE ZAJMUJE SIE PODOBNYMI DZIALANIAMI
            I NIGDY NIE ZAUWAZYLAM OBEZWLASNOWOLNIENIA SPONSOROW JAK ICH PAN NAZWAL.
            KAZDA FIRMA MA SWOJA STRATEGIE, A PRZEDE WSZYSTKIM LUDZI, PRZESYMPATYCZNYCH
            MADRYCH LUDZI,KTORZY DECYDUJA... POZA TYM NIE SADZE BY JAKAKOLWIEK OSOBA
            ZAJMUJACA SIE PR LUB MARKETINGIEM STOSOWALA ZASADE PISTOLETU... TA DRUGA STRONA,
            I TO PRZEDE WSZYSTKIM ONA, MUSI WYKAZAC SIE KULTURA OSOBISTA, ZNAJOMOSCIA
            TEMATU, A PRZEDE WSZYSTKIM BYC: MMMMIIIIILLLLLAAAAA!!!!!

A Z RESZTA JEST OBECNIE WIELE PUBLIKACJI NA TEN TEMAT...
            WEZCIE SIE LUDZIE DO ROBOTY!

I DOBRA RADA

NA FRUSTRACJE SA ROZNE METODY...
            WIEC ...
            WYBOR NALEZY DO WAS
            HEH
            • Gość: pan Re: Wrocław świętuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:09
              Carlsberg za swój sponsoring dostał ogródek w rynku( działa pod nazwą Piast),
              a inne firmy też coś dostały. Nie wolno wypisywać takich bzdur i to dużymi
              literami, bo się młodym ludziom w głowach na miesza i jeszcze
              tych "przesympatycznych" ludzi zaczną nachodzić i prosić o pieniądze na
              szpitale, wystawy, przedszkola, koncerty i takie tam głupoty. A jak uczy twardy
              kapitalizm : nie ma nic za darmo.
      • Gość: PRZYCHYLNA Re: Wrocław świętuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 10:06
        ciekawi mnie pana branza... miasto i reszta obezwladniaja sponsorow,napadaja na
        firmy, by realizowac cne i okrutne plany wlasne, by spoleczenstwo polskie,
        tudziez wroclawskie, niedoedukowane, nieobyte z kultura moglo choc na tym
        masowym, acz niczego sobie poziomie pobyc wsrod muzyki,sztuki...
        nooo tak,zamiast tego powinni zorganizowac wyprzedaz na bielanach!!!
        a tak na marginesie jak sie maja wybory do natezenia w wydarzeniach kulturalnych
        TEGO TO JA NIEROZUMNA ZUPELNIE NIE POJMUJE!!!
        MOZE BY TAK PAN WZIAL SIE DO TEGO CO PAN POTRAFI NAJLEPIEJ I LITERACKIE
        WYCIECZKI POZOSTAWIL KOMPETENTNYM
        PRZYCHYLNA
    • Gość: Art Re: Wrocław świętuje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 09:03
      A może nim zaczniesz pisać takie bzdury, zapoznaj się z dokonaniami zaproszonych
      artystów ?
      • Gość: Radiks Re: Wrocław świętuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:04
        Z takimi nie pogadasz...
        Zaprosisz jakąś Shakirę - będzie "papka dla grzecznych dzieci"
        zaprosisz U2 lub podobne - będzie "stare ramole udające młodych próbują grać rocka"
        są po prostu ludzie którzy tylko będą narzekać, dla nich nie ma nic dobrego.
        o przepraszam - jest - jakby tak dostali 1000zł do ręki miesięcznie, oczywiście
        nic nie robiąc...ale z drugiej strony, wtedy pewnie by głośno nazekali ze TO ZA
        MAŁOOOOOOO!!!!
    • Gość: tl Jak zwykle odezwala sie grupka osob, ktorym... IP: *.magma-net.pl 25.06.05, 09:56
      ...nigdy sie nic nie podoba.
      Jesli nie widzicie zadnych korzysci w tego rodzaju imprezach, to swiadczy to o
      waszym wielkim ograniczeniu umyslowym.
      • Gość: Jurek Re: Jak zwykle odezwala sie grupka osob, ktorym.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:49
        Swięta racja
      • kolejar Re: Jak zwykle... 25.06.05, 11:04
        Jak zwykle jest, co jest. A jest to, co tłum kupi. Niech więc tłum ma do siebie
        pretensje, że kupuje to, co kupuje. A czy Ty jeden a drugi malkontencie kupiłeś
        już najlepszą powieść, jaką kiedykolwiek napisano w Twoim mieście? Wiem, że nie
        czytałeś "Tramwaju na Wyspę Umarłych"... A na Placido Dmingo narzekasz, ale
        polazłeś...
        A Major Waldemar Maria Fydrych i tak będzie Cesarzem Europy!
        • Gość: co coc o Re: Jak zwykle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 14:46
          placek domingo? nie jadłem.
    • Gość: dfgfdg Re: Wrocław świętuje IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.06.05, 13:16
      "Głównym adresatem cyklu są młodzi ludzie"
      " (...) koncertami gwiazd: Ala Di Meoli, Andreasa Vollenweidera, Marizy,
      zespołów Osibisa i Mo'Horizons"

Jakos nigdy o tych 'gwiazdach' za wiele nie slyszalem, nikt z moich znajomych
      rowniez takiej muzyki nie slucha wiec nie wiem czym sie tutaj podniecac. Gdyby
      udalo sie zaprosic jakos gwiazde swiatowego formatu np: U2, Red Hot Chili
      Peppers czy cos w tym klimacie to by bylo cos. A tak... Prowincja i tyle...
      • Gość: szok Re: Wrocław świętuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:38
        Wiesz, rzeczywiście reprezentujesz prowincję skoro nie słyszałeś o Meoli czy
        Vollenweiderze... Słuchaj sobie dalej jakichś dj i innych takich discopolo. To
        chyba odpowiednia muzyka dla takich ignorantów jak Ty. Bo po co poszerzać
        horyzonty? Lepiej tylko narzekać, że coś się w mieście dzieje.
        • Gość: dfgfdg Re: Wrocław świętuje IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.06.05, 18:59
          Gość portalu: szok napisał(a):

> Wiesz, rzeczywiście reprezentujesz prowincję skoro nie słyszałeś o Meoli czy
          > Vollenweiderze... Słuchaj sobie dalej jakichś dj i innych takich discopolo.
          To
          > chyba odpowiednia muzyka dla takich ignorantów jak Ty. Bo po co poszerzać
          > horyzonty? Lepiej tylko narzekać, że coś się w mieście dzieje.

Nie napisalem ze "nie slyszalem" tylko ze "za wiele" nie slyszalem wiec nie
          wiem na jakiej podstawie wyzywasz mnie od ignorantow. Poza tym wg. jakich
          kryteriow sadzisz ze sa to gwiazdy odpowiednie na taka impreze, po to zeby
          przyciagnela ona ludzi a nie garstke sympatykow obu wykonawcow. Nie slucham
          rowniez zadnych dj'ow i innych disco polo ale nie zamierzam sie z tego
          tlumaczyc i rozliczac. Nie narzekam wcale ze cos sie dzieje, napisalem tylko ze
          mozna bylo to troche inaczej zorganizowac.
      • Gość: dorsz A najlepiej mandarynę! IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.06.05, 18:54
        A najlepiej mandarynę! Wtedy większość koneserów na pewno by nie żałowała
        wydanych na ten cel pieniędzy.
    • Gość: belfer Re: Wrocław świętuje IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.06.05, 13:25
      Jezu...
    • Gość: jol Re: Wrocław świętuje IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.06.05, 17:11
      Ja widzialem spoty w CNN i na Discovery (nie zartuje) i slyszalem w RMF FM.
      Wiec wydaje mi sie ze jetses ignorantem.:)
      • Gość: zy Re: Wrocław świętuje IP: *.tsk.trzebnica.pl / *.tsk.trzebnica.pl 26.06.05, 13:57
        cóz, lfr ma niemałą rację.
        poprawianie ogólnej sytuacji nie może odbywać się poprzez włożenie ludziom kasy w ręcę. czasami trzeba pójść okrężną drogą, żeby osiągniąc długotrwałe rezultaty.
        bardzo mi się przykro robi, jak czytam wypowiedzi - no, niestety, z bólem - wrocławian. osobiście bardzo cenię organizatorów za to, że nie zrobili kolejnego marnego festiwalu z żałosnymi gwiazdami polskiej sceny. jeśli do tego Was ciągnie, przyjeżdżajcie do Trzebnicy na Sistars, do Opola też niedaleko. nażryjcie się tym syfem. no i na Waszym miejscu wstyd mi byłoby się przyznać że nie znam Meoli, ja rozumiem Mariza, ja rozumiem Vollenweider, ale Al Di Meola!? rzeczewiście fajnych macie znajomych (jeszcze lepszych od Was samych), jeśli wśród 20 osób nikt nie ma pojęcia, co to za postacie przyjeżdżają!
        wczorajszy koncert Marizy pokazał, że warto było strowadzić do nas taką osobę. na Rynku było naprawdę dużo ludzi i nie staliby tam przez 2 godziny, gdyby im się podobało. a wy, koneserzy, znawcy muzyki znajdzie sobie miejsce na rozwijanie swych marnych pasji, a nie zaśmiecajcie uroczego wrocławskiego rynku.
        no i do 4 VII bądźcie lepiej cicho, bo po co się ośmieszać...
        pozdrawiam - co niektórych.
        • Gość: janek Re: Wrocław świętuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 14:45
          "na Rynku było naprawdę dużo ludzi i nie staliby tam
          przez 2 godziny, gdyby im się nie podobało"

wiśniewski niech przyjedzie, dużo większa frekwencja!
          • Gość: em.em.em Re: Wrocław świętuje IP: *.godot / *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 09:16
            z perspektywy wroclawianina, ale tylko "wpadnietego" w trakcie dluzszego pobytu
            w innym kraju w ten weekend do Wrocka - musze wam powiedziec, ze Wroclaw to
            fajne miasto i ciesze sie ze sie tutzaj tyle dzieje.
            Wladza (moze nie najlepsza) robi duzo, zeby to miasto bylo jeszcze bardziej
            fajne.
            Troche wiecej marketingu na swiecie i wyprzedzimy niektore przereklamowane
            metropolie europejskie, ktore nie maja niczego do zaoferowania, poza
            np. "kultura picia piwa" czy "psimi odchodami przed znanym na swiecie muzeum".
    • Gość: gość Re: Wrocław świętuje IP: *.6th.pl / *.6th.pl 27.06.05, 15:27
      ja widziałem parę dni temu spot na CNN
      • beemwu1 Re: Wrocław świętuje 27.06.05, 18:13
        Co Wy tu o kulturze mowicie, o przyciaganiu inwestorow. Chcecie zeby Was
        powaznie traktowano ?A jaki macie stosunek do np. Spiewakow skads tam ?
        Jestescie przyjaznym miastem ? To sie Wam tylko wydaje. Pracowalem kiedys z
        para homosexualistow na Hallera I daj Boze kazdemu takich kolegow. Ludzie,
        opamietajcie sie, nie tedy droga.Czy jak tu pisza ,pedalstwem , mozna sie
        zarazic?Wstyd mi za Was , zamilczcie,nie robcie obciachu miastu.

• Gość: Asia Re: Wrocław świętuje IP: 192.168.248.* / 212.69.247.* 27.06.05, 18:23
      a gdzie zdjecia jakies ??? !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka