Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz wystartuje, a Kwaśniewska będzie...

IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 28.06.05, 12:24
szefem jego Komitetu Wyborczego.
_____

Nieźle to sobie wymyślili....
Obserwuj wątek
    • bad_news Re: Cimoszewicz wystartuje, a Kwaśniewska będzie 28.06.05, 12:49
      Włodek powinien cieszyć się szczególną sympatią
      we Wrocławiu,w końcu to na jego cześć w trakcie
      powodzi w 1997r. zbudowano tamę na ul.Ruskiej
      (im.Włodzimierza Cimoszewicza) :)

--------
      "Mamrocz"
      • Gość: teraz Re: Cimoszewicz wystartuje, a Kwaśniewska będzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:13
        się zacznie ....
        • Gość: Oktoberfest Re: Cimoszewicz wystartuje, a Kwaśniewska będzie IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 28.06.05, 13:33
          Sprytnie pomyślane - nasza rodzima "Diana" nie będzie miała problemów ze
          zdobywaniem dla Cimocha głosów żenskiej części elektoratu, bo dla kobitek to
          najważniejsze, aby kandydat "był przystojny i ładnie się uśmiechał"...

• wromario czyli co? już się prawie zdecydował? 28.06.05, 13:36
      że niby na amen? zaklepane?
      czy jeszcze się gość waha?
      • marmullo Re: czyli co? już się prawie zdecydował? 28.06.05, 13:39
        A jak Włodek wygra zostanie taką Szymanek-Deresz i Olo bedzie w pałacu.Już się
        ustawiają kolejki donatorów bez barier i kasa płynie jak gaz pod Bałtykiem.
        Trza walczyć by nasi w pałacu zostali.Służby do roboty.
      • Gość: Oktoberfest Re: czyli co? już się prawie zdecydował? IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 28.06.05, 13:40
        wromario napisał:
        > że niby na amen? zaklepane?
        > czy jeszcze się gość waha?

tak, na 100% - bo to chyba jedyna szansa "czerwonych" na druga turę.
        Tym samym załatwili Borowskiego. Teraz on będzie bez szans. Mały rewanż :))

Ale i tak "czerwoni" nie wygrają.
        • bad_news Jacy czerwoni ?? 28.06.05, 14:19
          Przecież to Europejczycy.
          Walczą wicie rozumicie o lepszą przyszłość
          dla tej umęczonej krainy :)
          Pierwsza dama (żadna tam żona komunistycznego
          kacyka) i On- twardy,zdeterminowany obrońca
          polskich interesów...
          • Gość: czujczuj z kalinówka do eseldówka back IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:58
            Chcę to rozumieć jako "bój to będzie ostatni" pomiędzy sobą.Ta "ostatnia
            twarz" na naszym np. rynku uratować ma posła Krasonia & company przed
            politycznym niebytem.To walka,żarty skończone.Panowie,sprawdzajcie co wasze
            kobiety mają w głowie,nie wahajcie się rządać teczek.
            Liczy się każdy głos a nie elegancja.
    • map4 Cimoszewicz: za i przeciw. 28.06.05, 15:34
      • map4 Re: Cimoszewicz: za i przeciw. 28.06.05, 16:04
        Shit !

Trochę mi się za wcześnie "enter" nacisnął.

Szukam w cimoszce wad ale poważniejszych nie potrafię znaleźć. Ostatnio jak
        byłem w Polsce wrzuciłem przez pomyłkę obrady Sejmu na telewizor i zaraz za
        mówcą stał taki jeden o urodzie i mimice Frnakensteina z jakimś plakatem. Gość
        najwyraźniej miał luźne trybiki, bo mu się trybuna sejmowa z wiecem
        poprzestawiała. Mam pretensje, że cimoszka wtedy nie wyniósł tej parodii posła z
        sali plenarnej na butach.
        Swego czasu powiedział Cimoszka, że się trzeba było ubezpieczyć. Jasne, że miał
        rację. Nie widzę powodu, dlaczego miałby się do kamery szczerzyć o współczuciu
        pieprząc. Od powodzi się ubezpiecza. Państwo nie jest zaś od tego, żeby wypłacać
        odszkodowania ludziom, którzy koniecznie muszą oszczędzić parę złotych na
        stawkach ubezpieczeniowych. To jest normalna, biznesowa decyzja - ponoszę ryzyko
        sam, czy też się od niego ubezpieczam. Oczywiście mówię tu o rolnikach, którzy
        lamentowali z powodu straconych zbiorów.

Za: potrafi powiedzieć nie, potrafi zagłosować przeciw. Zdanie zmienia po
        przemyśleniu sprawy, a nie pod wpływem sondaży.
        Zdecydowanie przeciw cimoszce świadczy ubabranie w poprzedni ustrój. Ale to było
        dwadzieścia lat temu. Ja wybieram według poglądów, a nie życiorysu.

Oczywiście jest cimoszka tylko politykiem. Ale nie wzbogacił się na tej polityce
        za bardzo, a jeśli nawet - potrafi to bardzo dobrze ukryć. Generalnie: polityka
        nie złamała mu do tej pory kręgosłupa moralnego. Jeśli do tej pory pozostał
        sobą, to istnieją duże szanse, że i ewentualna prezydentura nie przewróci mu w
        głowie. To jeden z niewielu polityków (niezależnie od obozu), za którym dzisiaj
        nie ciągnie się smród lewych interesów.

Nie rozumiem więc tych wściekłych ataków na niego, ataków personalnych nie
        mających z argumentami wiele wspólnego. Nie podobała Wam się jago praca jako
        premiera ? A może jako szefa MSZ ? Albo teraz - jako marszałka sejmu ? No to
        napiszcie, co skopał. Chętnie poczytam. Czy ma ta wasza furia jakieś racjonalne
        podstawy, czy też może to tylko strach, że z tej talii pajaców kandydującej do
        fotela prezydenta RP wyłania się nagle cimoszka - facet porażający swoją
        normalnością ?

PS. To nie jest reklama, nie jestem przez sztab cimoszki opłacany, nie oczekuję
        również żadnej gratyfikacji po wyborach. Wyrażam tu swoje prywatne zdanie,
        korzystając z praw zdefiniowanych w Art. 54, par.1 konstytucji RP.
    • Gość: zbyt płodny! Re: Cimoszewicz wystartuje, a Kwaśniewska będzie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 21:40
      Octoberfest jesteś zbyt płodny. Jedź zapyalac chmiel do Bawarii!!
      • Gość: Oktoberfest Re: Cimoszewicz wystartuje, a Kwaśniewska będzie IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 28.06.05, 21:53
        > Octoberfest jesteś zbyt płodny. Jedź zapyalac chmiel do Bawarii!!

Są wydajniejsi na tym forum i wcale nie mam zamiaru się z nimi ścigać.
        Ja tylko zapodaję ciekawe tematy i tyle...

____

Zum Wohl! :))
    • Gość: nareszcie! Re: Cimoszewicz wystartuje, a Kwaśniewska będzie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 23:29
      Nareszcie godny kandydat!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka