Dodaj do ulubionych

Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 20:13
Szymon Kalinowski, przedstawiciel eurozetu w Radiostacji, tak zwany dyrektor
operacyjny zwolnił Pawło Sito, dyrektora muzycznego wymienionej stacji i w jego
miejsce mianował Piotra Metza "współtwórcę sukcesu RMF FM" jednocześnie
próbując wmówić słuchaczom iż profil radia nie ulegnie zmianie. Paweł Sito
wywalczył w koncesji dla radia puszczanie muzyki alternatywnej wszelkiej maści
+ 15% audycji mówionych mimo sprzeciwu Eurozetu. Sito sprawił że Radiostacja
jest rozgłośnią kultową niemal niekomercyjną jedyną w której liczyli się ludzie
muzyka i idee. Niestety była niszowa skierowana do określonej, inteligentnej
grupy słuchaczy a Eurozet chce KASY. Radiostacja było czymś czym się chwaliłam
za granicą na czym się wychowałam i na czym chciałam wychować moje dzieci.
Czymś w czym było słychać MUZYKĘ. Teraz już będzie następne komercyjne radyjko.
Sita zaś wywalono w sposób bardzo nieładny, po prostu wystawiono go za drzwi
jak niepotrzebny przedmiot
Pieniądze zwyciężyły z czymś co kochało masę ludzi
Upadek Radiostacji jest dla mnie osobiście tragedią większą niż WTC
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • Gość: danek Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.01, 22:16
      To niesłychane.Nie wierzę własnym uszom. To gdzie ja teraz posłucham punka oraz
      inną alternatywę.Czyżby mamona ponad wszystko?
      • Gość: spoden Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.01, 22:38
        jezu,nie wiedziałem co z makakofonią i zkn-em?
        • diabelek! Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację 13.09.01, 22:42
          po Pawle mają polecieć inni
          będzie źle właściwie nie będzie wcale-Metz dyr. muzycznym Radiostacji!
          Scyzoryk w kieszeni mi się otwiera
    • Gość: Pafik Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.kom-net.pl 13.09.01, 22:47
      Gość portalu: diabełek napisał(a):

> Upadek Radiostacji jest dla mnie osobiście tragedią większą niż WTC

Pisze to jako sluchacz i wielbiciel dotychczasowej Radiostacji. Zdecydowanie nie
      wszystkich, ale sporej czesci audycji muzycznych (sporej zwlaszcza na tle innych
      komercyjnych stacji). Nic, ale to kompletnie nic, nie znaczy dla mnie ewentualna
      Britney Spears w Radiostacji w obliczu tego co sie stalo w USA. Mysle ze jak
      troche ochloniesz to przyznasz mi racje. Wymiary obu tych zdarzen sa biegunowo
      odlegle.

Pozdrawiam.
      • diabelek! Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację 13.09.01, 22:55
        zgoda, przesadziłam
        piszesz "biegunowo odległe" ale na każdym z tych biegunów dzieją się rzeczy
        straszne
        faken szit, co z tym światem się porobiło
        • Gość: cojak Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.01, 03:43
          Wszechobecne pieniądze!
          No to w Polsce nie będzie już żadnej rozgłośni puszczającej niezależną muzykę.
          Wieeelka szkoda. Póki jeszcze gra starą ramówką to polecam dwie audycje :
          "Uchem po mapie" (środa 23.00) i "muzyka dla frików i fraków" (czwartek 23.00).
          Audycji z taką muzą i komentarzem nie usłyszycie nigdzie. Pozdro i zapalmy
          świeczkę radiostacji.
    • Gość: Jureek Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: 62.8.156.* 14.09.01, 06:45
      No i niestety, sprawdzają się moje czarne prognozy z wątku o Radiu Pogoda na forum warszawskim.
      Pisałem tam, że za niedługo będziemy mieli eter pełny różnych stacji radiowych, ale nie będzie między
      czym wybierać, bo wszystkie będą takie same - muzyka dobierana przez komputer przerywana
      infantylno-luzackimi wstawkami prezenterów. Najpierw próby zmian ramówki w Trójce, teraz
      Radiostacja - smutna to perspektywa dla radiosłuchacza.
      Pozdrawiam "radioaktywnych"
      Jurek
    • Gość: sabra Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: 212.244.150.* 14.09.01, 07:56
      Z całym szacunkiem dla Twojego umiłowania Radiostacji, ale kiedy przed Bożym
      Narodzeniem 2000 usłyszałem na tejże antenie tekst, że przed świętami trzeba
      zerżnąć swoją dziewczynę, żeby wiedzała że idą święta, a teraz czytam, że
      chciałabyś na Radiostacji wychowywać swoje dziecko to ja przepraszam. Chyba
      wyjadę na Madagaskar.
      • Gość: diabelek! Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 15:35
        nie pomyliłaś stacji przypadkiem (pewnie mnie bo inne są pod każdym względem
        cenzurowane)
        ja tego nie słyszałam, za to słyszałam mnóstwo mądrych audycji z pozytywnym
        przekazem, audycji które naprawdę robią ludzie z pasją, muzyki której w eterze
        nie uświadczysz nigdzie indziej, to było radio w którym dj mogli puszczać co
        chcieli, nie było idiotycznej playlisty sporządzonej przez komputer, to było
        radio w którym można było zadzwonić do dyrektora i pogadać o tym co ci się nie
        podoba, a dyskusje za słuchaczami na ważne tematy -łezka w oku się kręci
        niektórzy ludzie radiostacji faktycznie mogą budzić sprzeciw swoim antenowym
        zachowaniem np Makak ale przynajmniej to radio miało charakter!

czuję się tak jakby zabierali mi coś bardzo cennego a ja nie mogę nic zrobić
      • Gość: diabelek! Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 15:36
        nie pomyliłaś stacji przypadkiem (pewnie mnie bo inne są pod każdym względem
        cenzurowane)
        ja tego nie słyszałam, za to słyszałam mnóstwo mądrych audycji z pozytywnym
        przekazem, audycji które naprawdę robią ludzie z pasją, muzyki której w eterze
        nie uświadczysz nigdzie indziej, to było radio w którym dj mogli puszczać co
        chcieli, nie było idiotycznej playlisty sporządzonej przez komputer, to było
        radio w którym można było zadzwonić do dyrektora i pogadać o tym co ci się nie
        podoba, a dyskusje za słuchaczami na ważne tematy -łezka w oku się kręci
        niektórzy ludzie radiostacji faktycznie mogą budzić sprzeciw swoim antenowym
        zachowaniem np Makak ale przynajmniej to radio miało charakter!

czuję się tak jakby zabierali mi coś bardzo cennego a ja nie mogę nic zrobić
        • Gość: cojak Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.01, 04:27
          Sabra gdzie Ty to słyszałeś?
    • holyfido Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację 15.09.01, 13:08
      No i co z tego?
      Może miałem pecha, ale zawsze trafiałem na muzykę, która podobna jest do
      dzwięku psującego się wzmacniacza ,mówię o jakimś tam techno.
      Wiem, że nie tylko techno leciało na radiostacji,
      ale przysłuchiwanie się jakiemuś dudnieniu, które dla mnie (co podkreślam,
      tylko dla mnie) muzyką nie jest po to aby posłuchać dwuch czy trzech dobrych
      kawałków nie było interesującym zajęciem.
      Nie ma po czym rozpaczać, przynajmniej dla mnie.

Pozdrawiam.
    • Gość: wroclawi SA INNE STACJE... IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 15.09.01, 14:49
      w internecie
      moze za jakies 10 lat bedziemy mogli w Polsce sobie pozwolic na 2 megabitowe
      lacze i sluchac mp3 radia...
      o ile swiat do tego czasu bedzie istnial

http://9news.com/newsroom/13294.html

to mnie zabilo
    • Gość: bonczek Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.pl 15.09.01, 23:19
      i znów na kazdym kanale "ich troje " i krawczyk z inna
      popierdolencją...wstyd ..umiera ostatnia muzyczna stacja ...
      zwyciężył rmf -józef...szkoda
      • Gość: cojak Re: Pan Kalinowski rozpieprzył Radiostację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.01, 02:28
        Radiostacja to nie samo techno!!!!
        Ps.
        W każdym razie zawsze będzie można posłuchać dj Rydzyka z radia M.
        Nawet na środku Pacyfiku.
    • Gość: Kachna RATUJ RADIOSTACJĘ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 05:24
      Jeżeli jesteś przeciwny odwołaniu Pawła Sito z funkcji dyrektora
      programowego "Radiostacji", prześlij ten tekst mailem na adres

pr@radiozet.com.pl

Wydrukuj tekst petycji, zbierz podpisy i dołącz do nas we wtorek 18 września o
      godz. 18.00 przy ul. Żurawiej 6/12 - brama po prawej stronie budynku (dojazd na
      Pl. Trzech Krzyży).

PETYCJA

Żądamy przywrócenia Pawła Sito na stanowisko dyrektora
      programowego "Radiostacji".

Uważamy decyzje o Jego odwołaniu za nieprzemyślaną, bezpodstawną i niesłuszną.
      Jako człowiek utożsamiany z "Radiostacją", jej twórca zgromadził wokół siebie
      unikatową wspólnotę ludzi emocjonalnie związanych z rozgłośnią, dla których
      stała się istotnym elementem ich życia. Dzięki Pawłowi Sito, który jest sercem
      i mózgiem "Radiostacji" powstało jedyne w Polsce medium otwarte na słuchaczy,
      współtworzone przez nich i bez zastrzeżeń akceptowane.

Próba rozwiązania problemów ekonomicznych poprzez usunięcie dyrektora
      programowego, który gwarantuje słuchalność stacji, wydaje się całkowitym
      nieporozumieniem.

Usunięcie Pawła Sito pozbawia "Radiostację" wiarygodności.

PODPISY:

Dodatkowe informacje:
      answerq@poczta.onet.pl
      skozielec@interia.pl
      aszumowski@poczta.onet.pl
      mazicjusz@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka