Dodaj do ulubionych

Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne ?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 20:18

Tak sie zastanawiam, jakie wrocławskie biura cenicie
i za co ? Czy jest ktoś kogo się wstydzić nie musimy?

I drugie pytanie, jaką inwestycję ostatnich 10 lat uważacie
za najbardziej udaną?
Obserwuj wątek
    • mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 20:24
      Gość portalu: climec napisał(a):

>
      > Tak sie zastanawiam, jakie wrocławskie biura cenicie
      > i za co ?

Mackow za WPAiE.

Czy jest ktoś kogo się wstydzić nie musimy?
      >

jw.

> I drugie pytanie, jaką inwestycję ostatnich 10 lat uważacie
      > za najbardziej udaną?

WPAiE, B. UWr, Europeum, Wratislavia Center, Galeria na Czystej.

Generalnie stosunek bardzo dobrych realizacji do wszystkich inwestycji jest
      bardzo niekorzystny. Niestety.
      • Gość: Rafis Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 20:37
        Archicom za ilość i równy poziom wprowadzonych projektów do realizacji oraz
        własny styl :)
        najlepsze Renaissance Business Centre, budynek AR,Centrum Orląt.

Miller(?) za projekty Wratislawia Center(Sofitel) i W.Tower(Helios).

Jarząbek za oryginalność projektów i własny styl.Najlepszy Solpol i DINT.

Lach za Howella i mimo wszystko GD gdyz wszyscy do niej nawiązują :)

BWA za EPI Centrum i LPP-niestety oba niezrealizowane :(

Oczywiscie wydział Prawa,europeum itp też mi sie podobaja ale takich budynków w
        Europie sa tysiące.
        • Gość: . Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.07.05, 21:03
          1.BABW,Maćków,Archipelag to już europejski poziom.
          ArC2 też dobra architektura i niepowtarzalny lekko zakręcony styl.
          Pracoffnia to moim zdaniem największa nadzieja wrocławskiej architektury.
          Jarząbka też lubię za niepowtarzalny pastiszowy styl chociaż trochę wsteczny.
          2.BUWr,G.Czysta.
          • mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:18
            Gość portalu: . napisał(a):
            > ArC2

Wlasnie, zapomnialem o ArC2. Sa swietni. Jak narazie wszystki ich realizacje
            bardzo mi sie podobaly. Ciekawy jestem co wyjdzie z Wall Street, ale nie sadze,
            ze bedziemy narzekac.
            • Gość: kotb Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:19
              > Wlasnie, zapomnialem o ArC2. Sa swietni. Jak narazie wszystki ich realizacje
              > bardzo mi sie podobaly. Ciekawy jestem co wyjdzie z Wall Street, ale nie sadze,
              >
              > ze bedziemy narzekac.

WallStreet juz teraz bardzo ladnie zamyka te ulice. Mnie tylko niepokoi fakt, ze w ktoryms z artykółów wspominano cos o .. secesyjnych detalach na WS;)
              • mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:22
                Gość portalu: kotb napisał(a):

>
                > WallStreet juz teraz bardzo ladnie zamyka te ulice.

Marzy mi sie, zeby ktos zainwestowal w nastepna dzialke i zamknal do konca ta
                pierzeje. Ach, byloby pieknie :)
                A i jeszcze jak najszybciej powinno sie zabudowac ten warsztat samochodowy i
                skup metali kolorowych na lewo od budynku Radcow Prawnych.
                • Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:40
                  > Marzy mi sie, zeby ktos zainwestowal w nastepna dzialke i zamknal do konca ta
                  > pierzeje. Ach, byloby pieknie :)
                  > A i jeszcze jak najszybciej powinno sie zabudowac ten warsztat samochodowy i
                  > skup metali kolorowych na lewo od budynku Radcow Prawnych.

napisze cos, za co na forum Inwestycje powinienem zostac wykluczony;) ale jak dla mnie Włodkowica to najbardziej klimatyczna ulica Wrocławia wlasnie przez czesciowe niedoinwestowanie (o ile mozna tak nazwac zawaloną kamienice i sypiącą sie synagoge;))
        • Gość: ! Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:04
          Najlepszy BABW za na razie niestety nie zrealizowane EPI i LPP (mam nadzieję,
          że chcociaż dane nam będzie podziwiać LPP).

Renaissance Business Center Vratislavia Center, Howell, Centrum Orląt, Parking
          na Szewskiej (za orginalność i wieżę), ładna plomba na Ciepłej.

Najgorsze: Europeum, bud wydz Prawa (za zniszczenie pięknej działki), galeria
          na Czystej oraz zielony potworek na Oławskiej i kilkanaście różnych plomb, z tą
          zieloną na skryż Kościuszki i Pułaskiego na czele.
      • Gość: . Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 05.07.05, 10:14
        mi.chal napisał:

> > I drugie pytanie, jaką inwestycję ostatnich 10 lat uważacie
        > > za najbardziej udaną?
        >
        > WPAiE, B. UWr, Europeum, Wratislavia Center, Galeria na Czystej.
        >
        > Generalnie stosunek bardzo dobrych realizacji do wszystkich inwestycji jest
        > bardzo niekorzystny. Niestety.

No właśnie,dobre projekty można policzyć na palcach jednej ręki a i te
        realizacje uważane u nas za najlepsze to zaledwie przyzwoity poziom nawet w
        porównaniu z Warszawą,brakuje prawdziwych wydarzeń architektonicznych na miarę
        krakowskiej Mangghi i warszawskiej Agory,Metropolitana czy planowanego Muzeum
        Żydów Polskich.
    • Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:17
      dlugo sie zastanawialem i jak dla mnie

1. Bieniasz. I pasaz pod blekitnym sloncem. Absolutny top

2. Maćków. Wydział Prawa i nie tylko

3. Arc 2. Jedyni sposrod "wroclawskiego stylu" ktorzy swietnie dobieraja kolory i potrafia ten chaos szczegolow uporzadkowac:) Po prostu uwielbiam osiedle pod skrzydlami

4. BABW za caloksztalt

5. Archipelag za kilka bardzo purystycznych budynków.

A jesli chodzi o same obiekty

1. Pasaz pod Błękitnym Słońcem
      2. Europeum
      3. Wydział Prawa na pl. Uniwersyteckim
      4. Galeria na Czystej
      • mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:23
        Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

>
        > 3. Arc 2. Jedyni sposrod "wroclawskiego stylu" ktorzy swietnie dobieraja
        kolory
        > i potrafia ten chaos szczegolow uporzadkowac:) Po prostu uwielbiam osiedle
        pod
        > skrzydlami
        >

Tak, swietne jest to osiedle. Wedlug mnie jedyne tej klasy osiedle we
        Wroclawiu. Deklasuje rywali.
        • Gość: Rafis Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 21:29
          na osiedle "Osada Gencz" jest juz 300 rezerwacji :)
          • mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:30
            Gość portalu: Rafis napisał(a):

> na osiedle "Osada Gencz" jest juz 300 rezerwacji :)

Tylko, ze osiedlo to ma jedna, ale dyskwalifikujaca je wade. Jeszcze nie
            istnieje. ;) Jak powstanie, to moze zmienie zdanie.
          • Gość: jm Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:32
            BABW podoba mi się z dwóch powodów: świetny projekt LPP i budynek, w którym
            mieszkam :)
            • Gość: Rafis Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 21:33
              a mnie sie nie podoba z jednego powodu, ich budynki nie powstają... :-(
              • Gość: jm Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:35
                ale jeden powstał, przy ul.Prusa, to było tak z 10 lat temu
                • Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:38
                  powstalo duzo ich budynków, na poludnie od nasypu kolejowego cale wielkie osiedle. A LPP powstanie, nie bójta sie
              • mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:37
                Gdzies czytalem, ze juz niedlugo na plac budowy maja wjechac maszyny budowlane.
                Pewnie bedzie jak z Sliver House, tam tez zabierali sie dosyc dlugo. A skala
                inwestycji duzo mniejsza.
                • mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:38
                  ehh, zle popatrzylem. Myslalem, ze mi odpisujesz. sorry za pomylke.
                  • Gość: Rafis Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 21:41
                    nom 2 tygodnie temu w biznesie wrocławskim pisali ze juz koncza rozmowy
                    kredytowe i lada dzien rusza budowa...
                    minęły dwa tygodnie...

PS Wiadomo ze cos musi powstawac bo jakby nie powstawało to by zbankrutowali :)
            • Gość: mk_ww Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: 217.153.188.* 30.10.05, 16:35
              Moim zdaniem to Arichicom, co tu dużo mówić... wybieram ich za całokształt/czy
              jak to się piszę/, za ich najlepsze projety uwarzam 'EFI" na pl Orląt LW.,
              Quattro, RBC, budynek brzy Bya-Żeleńskiego. pozdrawiam

p.s co to jest to "LPP"
    • Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:44
      czy naprawde nikomu z Was nie podoba sie pasaz pod błękitnym słoncem?;)

przed
      wroclaw.hydral.com.pl/9913,foto.html
      po
      wroclaw.hydral.com.pl/10174,foto.html
      przeciez to mozna traktowac jako zupelnie nowe miejsce, zupelnie nowy obiekt..
      • mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:46
        Wow, robi wrazenie :)
        A co do Pasazu to podoba mi sie, nawet bardzo.
      • Gość: jm Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:49
        Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> czy naprawde nikomu z Was nie podoba sie pasaz pod błękitnym słoncem?;)

Owszem, to jest super, tyle że to można nazwać twórczą adaptacją, a nie
        projektem de novo
        • Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:51
          > Owszem, to jest super, tyle że to można nazwać twórczą adaptacją, a nie
          > projektem de novo

eee, jak dla mnie to nowy obiekt- wczesniej w tym miejscu nic konkretnego nie było. To jest nowy budynek, wcisniety zupełnie miedzy stare rudery i wyciągnięte z nich 100%;)
          Poza tym, są takie polpubliczne wnętrza we Wro,ktore są 100x gorsze.
          • Gość: jm Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 22:17
            > To jest nowy budynek, wcisniety zupełnie miedzy stare rudery i wyciągnięte
            > z nich 100%;)

nie widzę tam nowego budynku, tylko przebudowane stare, z dodanym dachem, windą
            i łącznikami, ale nie chcę się czepiać, to rzeczywiście duże osiągnięcie,
            chociaż na małą skalę

a z nowych fajnych realizacji dodałbym jeszcze Wydział Elektryczny PWr
          • Gość: ! Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 22:21
            Podoba, podoba, zresztą jak np pasaż w ART Hotelu (też przy Kiełbaśniczej).
            Jednak bardziej skupiłem się na budynkach niż pasażach :)

Z niezrealizowanych budynków bardzo podobał mi się pierwotny projekt prawie 20
            p hotelu-biurowca?, jaki przedstawił Plaza Centers - obiekt miał powstać na
            Zdrowa/Tęczowa. Na samym szczycie miała sie znależć wspaniała, przeszklona
            restauracja z widokiem na cały Wrocław.

Ale i tak wolałbym EPI Centrum. Może się jednak doczekamy?
            • Gość: Rafis BABW-Krzycka Park? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 22:48
              a propo BABW czy ktos wie cos o projekcie "Krzycka Park" który ma byc budowany
              przez EMPOR? pewnie autorami projektu jets własnie BABW.
              • Gość: kotbehemot Re: BABW-Krzycka Park? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:49
                najpierw muszą sie wygrzebac z LPP, pozniej przyjdzie czas na Krzycką..
                • Gość: Rafis sprostowanie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 23:08
                  autorem projektów heliosa, sofitelu, parkingu na Szewskiej jest Impressio i
                  arch Łękawa.
                  • Gość: kotb Re: sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:12
                    a parkingu na szewskiej nie jest muller?
                    • Gość: dxf Re: sprostowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 14:08
                      parking na szewskiej robił Muller z Ropackim i Grochowskicm, a częściowo ( ale
                      w jakim zakresie to nie wiem) projekt Heliosa robił także Jarząbek
                • Gość: jm Re: BABW-Krzycka Park? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 23:16
                  zdaje się,że jeszcze nie wygrzebali się (Empor) z apartamentowca na
                  ul.Partyzantów
              • Gość: yn Re: BABW-Krzycka Park? IP: 62.233.177.* 05.07.05, 08:32
                A kiedy Ołbińska Park albo Bermudzka Park Trójkątny?
    • Gość: RP Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.core.lanet.net.pl 05.07.05, 10:35
      1. BABW, Archipelag Studio
      2. na razie: Wratislawia Center;
      za 2-3 lata: Arkady Wrocławskie/LPP/Willa Orkana (Najlepsza realizacja
      ktoregos z tych projektów).
      • preslaw Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 05.07.05, 11:53
        Apartamentowiec na Biskupinie, a właściwie na Bartoszowicach budwany przez
        Empor stoi jak stał do zeszłego roku, nic się tam nie dzieje.
        Przyznaję rację kotowi, że z obiektów najlepszy jest pasaż Pod błękitnym
        Słońcem, choć na zewątrz go nie widać. Przyznać też muszę, że nowe budynki we
        Wrocławiu średnio wypadają przy nowych budowanych w Warszawie. Europeum może
        być, ale jest w złym miejscu położone. Podoba mi się Centrum Orląt, ale tylko
        od przodu, może być Wratislawia Center, ale tylko za bryłę i umiejętne
        wkomponowanie w starą archietekturę, może być nowy budynek Wydzuału Prawa, ale
        nie od ul. Uniwersyteckiej.

• Gość: Mick O'why Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:11
      jako ciekawostka:

dosyc dobrze sie prezentuje mieszkaniowka realizowana przez spectrum development
      www.nieruchomosci.com.pl/wiecej.php?id=30
      lepiej niz na wizualizacjach!!! ciekawie sie wyroznia na tle mieszkaniowek
      pomalowanych w 'majtkowe' kolory,z balkonikami w podkowke i niesmiertelnymi
      oknami polaciowymi.

budynek (oraz drugi,starszy, zespol na pawiej) projektowali mlodzi kolesie.
      - tyle pamietam z prezentacji w Architekturze.
      nic mi nie wiadomo na temat jakosci mieszkan wiec trudno oceniac czy inwestycja
      jest udana czy nie.

slyszalem jeszcze chalebne opinie na temat jakiejs mieszkaniowki na gazowej.
      ale nie widzialem :)))
      • Gość: orzeł Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 13:08
        Najbardziej podobają mi sie obiekty Archicomu. Najlepsza ich realizacja to wg
        mnie Centum Orląt (bez skojarzeń ;))
      • Gość: IRE Re: PM Group Polska IP: 62.87.136.* 08.11.05, 17:54
        PM jest jednym z największych biur w Polsce z siedzibą we Wroclawiu..
    • ert3 Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 21.08.05, 11:35
      www.ozone.com.pl/ trochę mniej znane to biuro ale całkiem fajne robią
      projekty.
      • Gość: kóń Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.10.05, 15:44
        www.arc2.com.pl/59.html# niezłe to biuro,mam nadzieję że wystartują w
        konkursie na sale koncertową lub Capitol we Wrocławiu.
    • Gość: pakt Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.206.115.176.telsat.wroc.pl 29.10.05, 13:27
      zajrzyjcie co sie dzieje na Wybzerzu Wyspianskiego - swietna przebudowa H3 i
      wielkie wydarzenie - Centrum Studenckie PWr. Oba budynki to Manufaktura nr1 -
      B. Wowrzeczka i grupa moich przyjaciol - mlodych architektów z www.pmaa.pl . To
      jest nowosc we Wroclawiu, a nie jakies Jarzabki i Lachy (tek budowano 20 lat
      temu. tak trzymac
      • Gość: pakt Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.206.115.176.telsat.wroc.pl 29.10.05, 13:30
        polecam jeszcze formu ze zdjeciami www.skyscrapercity.com/showthread.php?
        t=186771&page=10&pp=20 - tam sa zdjecia z realizacji PWr na wybrzezu
        wyspianskiego
      • Gość: zniesmaczony Popularne polskie porzekadło IP: *.visp.energis.pl 29.10.05, 21:43
        Gość portalu: pakt napisał(a):

> zajrzyjcie co sie dzieje na Wybzerzu Wyspianskiego - swietna przebudowa H3 i
        > wielkie wydarzenie - Centrum Studenckie PWr. Oba budynki to Manufaktura nr1 -
        > B. Wowrzeczka i grupa moich przyjaciol - mlodych architektów z www.pmaa.pl .
        > To jest nowosc we Wroclawiu, a nie jakies Jarzabki i Lachy (tek budowano 20
        lat
        > temu. tak trzymac

Chwała nam i naszym znajomym.....
        • Gość: kotbehemot Re: Popularne polskie porzekadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:36
          a widziales chociaz te budynki? Ja jako hobbysta stwierdzam, ze prezentuja naprawde wysoki poziom architektury, szczegolnie podoba mi sie h3! :)
          • Gość: koledzy Szczerze? H3 jest bezpłciowe. Sztampa bez polotu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 00:38
    • Gość: G__D Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.generacja.pl 30.10.05, 21:28
      Zastanawiam się jakie jest kryterium wyboru bo zgłaszane propozycje biur są
      lekko mówiąc przerażające a kreowanie z Quattro Forum i budynku Archicomu na
      Orląt Lwowskich arcydzieł architektury jest lekko dołujące. Mam nadzieję że w
      większości nie piszą tego architekci bo nie widzę przyszłości dla tego miasta.
      Pozdrawiam wszystkich którzy próbują robić lepszą architekturę ale jak widać
      będzie ciężko-brak odbiorcy. Nie zgłoszę nikogo bo dobre biura dopiero powstają
      powoli ale jeśli można to dla Archicomu i Arc2 minus
      • Gość: simonka Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.11.05, 18:23
        POPIERAM!!!!!!!!!!!!! madra wypowiedź, zgadzam sie w 100% !!!
        • Gość: simonka Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.11.05, 18:24
          oczywiscie zapomniałam dodac że zgadzam się z G_D
        • Gość: kóń Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 08.11.05, 18:59
          ...a ja się nie ze wszystkim zgadzam,Arc2 moim zdaniem to świetne biuro np.
          www.ronet.pl/czolo/2005.11.08.poczta.arc2/index.htm
      • Gość: Gehry Moje typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:13
        Ogólnie architektura Wrocławia zadziwia wysokim poziomem (uchroniliśmy się
        przed zalewem szablonowego i monotonnego modernizmu, z nielicznymi wyjątkami
        brak rzadkiej brzydoty potworków typu warszawska Agora, Kredyt Bank czy Focus
        Filtrowa). Ale do rzeczy:
        1. Archicom
        2. Jarząbek, Impressio
        3. BWA, Lach
        4. Maćków
    • Gość: NEW Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: 62.87.136.* 08.11.05, 17:49
      Oczywiście PM Group Polska (www.pmg.pl). Ponad 150 osob (architekci,
      projektanci, kierownicy projektow etc). Głównie projektowanie nowoczesnych
      zakładów przemysłowych.
      • Gość: simonka Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.11.05, 18:21
        ale to co mówisz ze są najlepsi to tak z praktyki wiesz czy teoretycznie??? bo
        ja wiem z praktyczej strony i nie jestem zachwyciona ale kazdy ma prawo do
        swoich sądów wazne aby to co piszemy opierac na znajomości praktycznej np
        wspólpracy z tym czy innym biurem bo to że ktoś ma super strone i głośna nazwę
        nie wystarczy liczy się człowiek i jego podejscie a takze zmysł w towrzeniu
        architektury a nie kopiowanie
        • Gość: bastek Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ibrokers.pl / *.ibrokers.pl 08.11.05, 18:50
          POTWIERDZAM!!!
          PM Group Polska to najbardziej "światowe" biuro projektowe we Wrocławiu.
          Najnowsze trendy tylko w PMGP. Jeżeli chodzi o jakość to chyba jedno z
          najlepszech biur jakie znam, a znam ich sporo. Do tego znakomity Project
          Management. Wiem to z praktycznej strony, znakomita współpraca, sami
          specjaliści wiedzący jak poprowadzić najlepiej Inwestycje, czego sam
          doświadczyłem,
          Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
          • Gość: simonka Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.11.05, 17:12
            a napisałbyś o tej praktycznej stronie? a szczególnie jak to ładnie nazwałeś
            o "znakomitym Project Management"???
            • Gość: bastek Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 00:43
              > a napisałbyś o tej praktycznej stronie? a szczególnie jak to ładnie nazwałeś
              > o "znakomitym Project Management"???

Chodziło mi o marketing. Ale za to kreatywni są, przynajmniej w księgowości.
        • Gość: AntySimonka [...] IP: 83.147.131.* 29.11.05, 15:38
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: . Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.rozanka.wroc.pl 09.10.06, 15:04
      Kilka moich typów
      www.q2studio.pl/
      www.pmaa.pl/index.php
      www.0048.pl/
    • Gość: KK Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.um.wroc.pl 12.10.06, 14:10
      Ja wolę małe biura. Np. ostatnio skorzystałem z usług Mieczysława Ciesielskiego
      (projekt przebudowy domu) - uczciwy i zna się na rzeczy. Polecam... nie jestem
      pewien czy to prawidłowy numer do Niego, ale chyba 604131276

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka