Gość: climec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 20:18 Tak sie zastanawiam, jakie wrocławskie biura cenicie i za co ? Czy jest ktoś kogo się wstydzić nie musimy? I drugie pytanie, jaką inwestycję ostatnich 10 lat uważacie za najbardziej udaną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 20:24 Gość portalu: climec napisał(a): > > Tak sie zastanawiam, jakie wrocławskie biura cenicie > i za co ? Mackow za WPAiE. Czy jest ktoś kogo się wstydzić nie musimy? > jw. > I drugie pytanie, jaką inwestycję ostatnich 10 lat uważacie > za najbardziej udaną? WPAiE, B. UWr, Europeum, Wratislavia Center, Galeria na Czystej. Generalnie stosunek bardzo dobrych realizacji do wszystkich inwestycji jest bardzo niekorzystny. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 20:37 Archicom za ilość i równy poziom wprowadzonych projektów do realizacji oraz własny styl :) najlepsze Renaissance Business Centre, budynek AR,Centrum Orląt. Miller(?) za projekty Wratislawia Center(Sofitel) i W.Tower(Helios). Jarząbek za oryginalność projektów i własny styl.Najlepszy Solpol i DINT. Lach za Howella i mimo wszystko GD gdyz wszyscy do niej nawiązują :) BWA za EPI Centrum i LPP-niestety oba niezrealizowane :( Oczywiscie wydział Prawa,europeum itp też mi sie podobaja ale takich budynków w Europie sa tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.07.05, 21:03 1.BABW,Maćków,Archipelag to już europejski poziom. ArC2 też dobra architektura i niepowtarzalny lekko zakręcony styl. Pracoffnia to moim zdaniem największa nadzieja wrocławskiej architektury. Jarząbka też lubię za niepowtarzalny pastiszowy styl chociaż trochę wsteczny. 2.BUWr,G.Czysta. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:18 Gość portalu: . napisał(a): > ArC2 Wlasnie, zapomnialem o ArC2. Sa swietni. Jak narazie wszystki ich realizacje bardzo mi sie podobaly. Ciekawy jestem co wyjdzie z Wall Street, ale nie sadze, ze bedziemy narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotb Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:19 > Wlasnie, zapomnialem o ArC2. Sa swietni. Jak narazie wszystki ich realizacje > bardzo mi sie podobaly. Ciekawy jestem co wyjdzie z Wall Street, ale nie sadze, > > ze bedziemy narzekac. WallStreet juz teraz bardzo ladnie zamyka te ulice. Mnie tylko niepokoi fakt, ze w ktoryms z artykółów wspominano cos o .. secesyjnych detalach na WS;) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:22 Gość portalu: kotb napisał(a): > > WallStreet juz teraz bardzo ladnie zamyka te ulice. Marzy mi sie, zeby ktos zainwestowal w nastepna dzialke i zamknal do konca ta pierzeje. Ach, byloby pieknie :) A i jeszcze jak najszybciej powinno sie zabudowac ten warsztat samochodowy i skup metali kolorowych na lewo od budynku Radcow Prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:40 > Marzy mi sie, zeby ktos zainwestowal w nastepna dzialke i zamknal do konca ta > pierzeje. Ach, byloby pieknie :) > A i jeszcze jak najszybciej powinno sie zabudowac ten warsztat samochodowy i > skup metali kolorowych na lewo od budynku Radcow Prawnych. napisze cos, za co na forum Inwestycje powinienem zostac wykluczony;) ale jak dla mnie Włodkowica to najbardziej klimatyczna ulica Wrocławia wlasnie przez czesciowe niedoinwestowanie (o ile mozna tak nazwac zawaloną kamienice i sypiącą sie synagoge;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:04 Najlepszy BABW za na razie niestety nie zrealizowane EPI i LPP (mam nadzieję, że chcociaż dane nam będzie podziwiać LPP). Renaissance Business Center Vratislavia Center, Howell, Centrum Orląt, Parking na Szewskiej (za orginalność i wieżę), ładna plomba na Ciepłej. Najgorsze: Europeum, bud wydz Prawa (za zniszczenie pięknej działki), galeria na Czystej oraz zielony potworek na Oławskiej i kilkanaście różnych plomb, z tą zieloną na skryż Kościuszki i Pułaskiego na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 05.07.05, 10:14 mi.chal napisał: > > I drugie pytanie, jaką inwestycję ostatnich 10 lat uważacie > > za najbardziej udaną? > > WPAiE, B. UWr, Europeum, Wratislavia Center, Galeria na Czystej. > > Generalnie stosunek bardzo dobrych realizacji do wszystkich inwestycji jest > bardzo niekorzystny. Niestety. No właśnie,dobre projekty można policzyć na palcach jednej ręki a i te realizacje uważane u nas za najlepsze to zaledwie przyzwoity poziom nawet w porównaniu z Warszawą,brakuje prawdziwych wydarzeń architektonicznych na miarę krakowskiej Mangghi i warszawskiej Agory,Metropolitana czy planowanego Muzeum Żydów Polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:17 dlugo sie zastanawialem i jak dla mnie 1. Bieniasz. I pasaz pod blekitnym sloncem. Absolutny top 2. Maćków. Wydział Prawa i nie tylko 3. Arc 2. Jedyni sposrod "wroclawskiego stylu" ktorzy swietnie dobieraja kolory i potrafia ten chaos szczegolow uporzadkowac:) Po prostu uwielbiam osiedle pod skrzydlami 4. BABW za caloksztalt 5. Archipelag za kilka bardzo purystycznych budynków. A jesli chodzi o same obiekty 1. Pasaz pod Błękitnym Słońcem 2. Europeum 3. Wydział Prawa na pl. Uniwersyteckim 4. Galeria na Czystej Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:23 Gość portalu: kotbehemot napisał(a): > > 3. Arc 2. Jedyni sposrod "wroclawskiego stylu" ktorzy swietnie dobieraja kolory > i potrafia ten chaos szczegolow uporzadkowac:) Po prostu uwielbiam osiedle pod > skrzydlami > Tak, swietne jest to osiedle. Wedlug mnie jedyne tej klasy osiedle we Wroclawiu. Deklasuje rywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 21:29 na osiedle "Osada Gencz" jest juz 300 rezerwacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:30 Gość portalu: Rafis napisał(a): > na osiedle "Osada Gencz" jest juz 300 rezerwacji :) Tylko, ze osiedlo to ma jedna, ale dyskwalifikujaca je wade. Jeszcze nie istnieje. ;) Jak powstanie, to moze zmienie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:32 BABW podoba mi się z dwóch powodów: świetny projekt LPP i budynek, w którym mieszkam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 21:33 a mnie sie nie podoba z jednego powodu, ich budynki nie powstają... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:35 ale jeden powstał, przy ul.Prusa, to było tak z 10 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:38 powstalo duzo ich budynków, na poludnie od nasypu kolejowego cale wielkie osiedle. A LPP powstanie, nie bójta sie Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:37 Gdzies czytalem, ze juz niedlugo na plac budowy maja wjechac maszyny budowlane. Pewnie bedzie jak z Sliver House, tam tez zabierali sie dosyc dlugo. A skala inwestycji duzo mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:38 ehh, zle popatrzylem. Myslalem, ze mi odpisujesz. sorry za pomylke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 21:41 nom 2 tygodnie temu w biznesie wrocławskim pisali ze juz koncza rozmowy kredytowe i lada dzien rusza budowa... minęły dwa tygodnie... PS Wiadomo ze cos musi powstawac bo jakby nie powstawało to by zbankrutowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk_ww Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: 217.153.188.* 30.10.05, 16:35 Moim zdaniem to Arichicom, co tu dużo mówić... wybieram ich za całokształt/czy jak to się piszę/, za ich najlepsze projety uwarzam 'EFI" na pl Orląt LW., Quattro, RBC, budynek brzy Bya-Żeleńskiego. pozdrawiam p.s co to jest to "LPP" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:44 czy naprawde nikomu z Was nie podoba sie pasaz pod błękitnym słoncem?;) przed wroclaw.hydral.com.pl/9913,foto.html po wroclaw.hydral.com.pl/10174,foto.html przeciez to mozna traktowac jako zupelnie nowe miejsce, zupelnie nowy obiekt.. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 04.07.05, 21:46 Wow, robi wrazenie :) A co do Pasazu to podoba mi sie, nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:49 Gość portalu: kotbehemot napisał(a): > czy naprawde nikomu z Was nie podoba sie pasaz pod błękitnym słoncem?;) Owszem, to jest super, tyle że to można nazwać twórczą adaptacją, a nie projektem de novo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:51 > Owszem, to jest super, tyle że to można nazwać twórczą adaptacją, a nie > projektem de novo eee, jak dla mnie to nowy obiekt- wczesniej w tym miejscu nic konkretnego nie było. To jest nowy budynek, wcisniety zupełnie miedzy stare rudery i wyciągnięte z nich 100%;) Poza tym, są takie polpubliczne wnętrza we Wro,ktore są 100x gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 22:17 > To jest nowy budynek, wcisniety zupełnie miedzy stare rudery i wyciągnięte > z nich 100%;) nie widzę tam nowego budynku, tylko przebudowane stare, z dodanym dachem, windą i łącznikami, ale nie chcę się czepiać, to rzeczywiście duże osiągnięcie, chociaż na małą skalę a z nowych fajnych realizacji dodałbym jeszcze Wydział Elektryczny PWr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 22:21 Podoba, podoba, zresztą jak np pasaż w ART Hotelu (też przy Kiełbaśniczej). Jednak bardziej skupiłem się na budynkach niż pasażach :) Z niezrealizowanych budynków bardzo podobał mi się pierwotny projekt prawie 20 p hotelu-biurowca?, jaki przedstawił Plaza Centers - obiekt miał powstać na Zdrowa/Tęczowa. Na samym szczycie miała sie znależć wspaniała, przeszklona restauracja z widokiem na cały Wrocław. Ale i tak wolałbym EPI Centrum. Może się jednak doczekamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis BABW-Krzycka Park? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 22:48 a propo BABW czy ktos wie cos o projekcie "Krzycka Park" który ma byc budowany przez EMPOR? pewnie autorami projektu jets własnie BABW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: BABW-Krzycka Park? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:49 najpierw muszą sie wygrzebac z LPP, pozniej przyjdzie czas na Krzycką.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis sprostowanie IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.07.05, 23:08 autorem projektów heliosa, sofitelu, parkingu na Szewskiej jest Impressio i arch Łękawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotb Re: sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:12 a parkingu na szewskiej nie jest muller? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dxf Re: sprostowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 14:08 parking na szewskiej robił Muller z Ropackim i Grochowskicm, a częściowo ( ale w jakim zakresie to nie wiem) projekt Heliosa robił także Jarząbek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: BABW-Krzycka Park? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 23:16 zdaje się,że jeszcze nie wygrzebali się (Empor) z apartamentowca na ul.Partyzantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yn Re: BABW-Krzycka Park? IP: 62.233.177.* 05.07.05, 08:32 A kiedy Ołbińska Park albo Bermudzka Park Trójkątny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.core.lanet.net.pl 05.07.05, 10:35 1. BABW, Archipelag Studio 2. na razie: Wratislawia Center; za 2-3 lata: Arkady Wrocławskie/LPP/Willa Orkana (Najlepsza realizacja ktoregos z tych projektów). Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 05.07.05, 11:53 Apartamentowiec na Biskupinie, a właściwie na Bartoszowicach budwany przez Empor stoi jak stał do zeszłego roku, nic się tam nie dzieje. Przyznaję rację kotowi, że z obiektów najlepszy jest pasaż Pod błękitnym Słońcem, choć na zewątrz go nie widać. Przyznać też muszę, że nowe budynki we Wrocławiu średnio wypadają przy nowych budowanych w Warszawie. Europeum może być, ale jest w złym miejscu położone. Podoba mi się Centrum Orląt, ale tylko od przodu, może być Wratislawia Center, ale tylko za bryłę i umiejętne wkomponowanie w starą archietekturę, może być nowy budynek Wydzuału Prawa, ale nie od ul. Uniwersyteckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick O'why Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:11 jako ciekawostka: dosyc dobrze sie prezentuje mieszkaniowka realizowana przez spectrum development www.nieruchomosci.com.pl/wiecej.php?id=30 lepiej niz na wizualizacjach!!! ciekawie sie wyroznia na tle mieszkaniowek pomalowanych w 'majtkowe' kolory,z balkonikami w podkowke i niesmiertelnymi oknami polaciowymi. budynek (oraz drugi,starszy, zespol na pawiej) projektowali mlodzi kolesie. - tyle pamietam z prezentacji w Architekturze. nic mi nie wiadomo na temat jakosci mieszkan wiec trudno oceniac czy inwestycja jest udana czy nie. slyszalem jeszcze chalebne opinie na temat jakiejs mieszkaniowki na gazowej. ale nie widzialem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 13:08 Najbardziej podobają mi sie obiekty Archicomu. Najlepsza ich realizacja to wg mnie Centum Orląt (bez skojarzeń ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRE Re: PM Group Polska IP: 62.87.136.* 08.11.05, 17:54 PM jest jednym z największych biur w Polsce z siedzibą we Wroclawiu.. Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne 21.08.05, 11:35 www.ozone.com.pl/ trochę mniej znane to biuro ale całkiem fajne robią projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kóń Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.10.05, 15:44 www.arc2.com.pl/59.html# niezłe to biuro,mam nadzieję że wystartują w konkursie na sale koncertową lub Capitol we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakt Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.206.115.176.telsat.wroc.pl 29.10.05, 13:27 zajrzyjcie co sie dzieje na Wybzerzu Wyspianskiego - swietna przebudowa H3 i wielkie wydarzenie - Centrum Studenckie PWr. Oba budynki to Manufaktura nr1 - B. Wowrzeczka i grupa moich przyjaciol - mlodych architektów z www.pmaa.pl . To jest nowosc we Wroclawiu, a nie jakies Jarzabki i Lachy (tek budowano 20 lat temu. tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakt Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.206.115.176.telsat.wroc.pl 29.10.05, 13:30 polecam jeszcze formu ze zdjeciami www.skyscrapercity.com/showthread.php? t=186771&page=10&pp=20 - tam sa zdjecia z realizacji PWr na wybrzezu wyspianskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Popularne polskie porzekadło IP: *.visp.energis.pl 29.10.05, 21:43 Gość portalu: pakt napisał(a): > zajrzyjcie co sie dzieje na Wybzerzu Wyspianskiego - swietna przebudowa H3 i > wielkie wydarzenie - Centrum Studenckie PWr. Oba budynki to Manufaktura nr1 - > B. Wowrzeczka i grupa moich przyjaciol - mlodych architektów z www.pmaa.pl . > To jest nowosc we Wroclawiu, a nie jakies Jarzabki i Lachy (tek budowano 20 lat > temu. tak trzymac Chwała nam i naszym znajomym..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Popularne polskie porzekadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:36 a widziales chociaz te budynki? Ja jako hobbysta stwierdzam, ze prezentuja naprawde wysoki poziom architektury, szczegolnie podoba mi sie h3! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koledzy Szczerze? H3 jest bezpłciowe. Sztampa bez polotu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 00:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G__D Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.generacja.pl 30.10.05, 21:28 Zastanawiam się jakie jest kryterium wyboru bo zgłaszane propozycje biur są lekko mówiąc przerażające a kreowanie z Quattro Forum i budynku Archicomu na Orląt Lwowskich arcydzieł architektury jest lekko dołujące. Mam nadzieję że w większości nie piszą tego architekci bo nie widzę przyszłości dla tego miasta. Pozdrawiam wszystkich którzy próbują robić lepszą architekturę ale jak widać będzie ciężko-brak odbiorcy. Nie zgłoszę nikogo bo dobre biura dopiero powstają powoli ale jeśli można to dla Archicomu i Arc2 minus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simonka Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.11.05, 18:23 POPIERAM!!!!!!!!!!!!! madra wypowiedź, zgadzam sie w 100% !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simonka Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.11.05, 18:24 oczywiscie zapomniałam dodac że zgadzam się z G_D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kóń Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 08.11.05, 18:59 ...a ja się nie ze wszystkim zgadzam,Arc2 moim zdaniem to świetne biuro np. www.ronet.pl/czolo/2005.11.08.poczta.arc2/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gehry Moje typy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:13 Ogólnie architektura Wrocławia zadziwia wysokim poziomem (uchroniliśmy się przed zalewem szablonowego i monotonnego modernizmu, z nielicznymi wyjątkami brak rzadkiej brzydoty potworków typu warszawska Agora, Kredyt Bank czy Focus Filtrowa). Ale do rzeczy: 1. Archicom 2. Jarząbek, Impressio 3. BWA, Lach 4. Maćków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEW Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: 62.87.136.* 08.11.05, 17:49 Oczywiście PM Group Polska (www.pmg.pl). Ponad 150 osob (architekci, projektanci, kierownicy projektow etc). Głównie projektowanie nowoczesnych zakładów przemysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simonka Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.11.05, 18:21 ale to co mówisz ze są najlepsi to tak z praktyki wiesz czy teoretycznie??? bo ja wiem z praktyczej strony i nie jestem zachwyciona ale kazdy ma prawo do swoich sądów wazne aby to co piszemy opierac na znajomości praktycznej np wspólpracy z tym czy innym biurem bo to że ktoś ma super strone i głośna nazwę nie wystarczy liczy się człowiek i jego podejscie a takze zmysł w towrzeniu architektury a nie kopiowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ibrokers.pl / *.ibrokers.pl 08.11.05, 18:50 POTWIERDZAM!!! PM Group Polska to najbardziej "światowe" biuro projektowe we Wrocławiu. Najnowsze trendy tylko w PMGP. Jeżeli chodzi o jakość to chyba jedno z najlepszech biur jakie znam, a znam ich sporo. Do tego znakomity Project Management. Wiem to z praktycznej strony, znakomita współpraca, sami specjaliści wiedzący jak poprowadzić najlepiej Inwestycje, czego sam doświadczyłem, Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simonka Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.11.05, 17:12 a napisałbyś o tej praktycznej stronie? a szczególnie jak to ładnie nazwałeś o "znakomitym Project Management"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 00:43 > a napisałbyś o tej praktycznej stronie? a szczególnie jak to ładnie nazwałeś > o "znakomitym Project Management"??? Chodziło mi o marketing. Ale za to kreatywni są, przynajmniej w księgowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntySimonka [...] IP: 83.147.131.* 29.11.05, 15:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.rozanka.wroc.pl 09.10.06, 15:04 Kilka moich typów www.q2studio.pl/ www.pmaa.pl/index.php www.0048.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Najlepsze wroclawskie biuro architektoniczne IP: *.um.wroc.pl 12.10.06, 14:10 Ja wolę małe biura. Np. ostatnio skorzystałem z usług Mieczysława Ciesielskiego (projekt przebudowy domu) - uczciwy i zna się na rzeczy. Polecam... nie jestem pewien czy to prawidłowy numer do Niego, ale chyba 604131276 Odpowiedz Link Zgłoś