Dodaj do ulubionych

WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:19
Nie wiem czy mam tam p[osłać synka do I klasy.
Propaganda jest duża, a jak jest naprawdę ??

Czy ktoś coś wie ?

M
Obserwuj wątek
    • Gość: były Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.05, 19:51
      Jeszcze coś takiego istnieje? To truchło po niegdysiejszej pięknej idei. Teraz
      przedsięwzięcie na wymarciu, w dodatku aferalne.
      • kawa_89 Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! 07.07.05, 20:04
        Ale o jaką szkołę chodzi :> podstawówka, gimnazjum...?
        • Gość: nabrany Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.05, 07:57
          Chodzi o podstawówkę, której właściciel przez swoją pazerność i nieudolność
          zupełnie położył ciekawe w zamierzeniu przedsięwzięcie.
          • Gość: MIRPO Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:35
            Co to znaczy położył ?

- Jakieś konkrety ??
      • Gość: MIRPO Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:34
        Jakie afery ??

O co chodzi ??
        • Gość: eska Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.05, 14:25
          Daj spokój, moje dziecko ciągle tam chodzi.
          • Gość: MIRPO Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 15:50
            Skoro chodzi to znaczy że ........................
            Łukasiewicz namierzy Twoje IP ???
            • Gość: lolek Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.05, 19:40
              Przestańcie się wygłupiać. Można mieć jakies zastrzeżenia, ale szkoła jak
              szkoła.
      • Gość: były Re: WROCŁAWSKA SZKOŁA PRZYSZŁOŚCI !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.05, 14:28
        Doszły mnie słuchy - najwyraźniej nieprawdziwe, skoro pada tu nazwisko prof.
        Łukaszewicza - że WSP obniżyła loty na skutek jej przejęcia przez inną osobę
        lub osoby. Skoro jednak prof. Łukaszewicz dalej szkołę prowadzi, to nie ma obaw
        o poziom merytoryczny i wartość przedsięwzięcia. Bardzo mi przykro z powodu
        tego nieporozumienia i niezamierzonej dezinformacji.
        • Gość: MIRPO To w końcu jak jest ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:56
          ŁUKASIEWICZ jest tam nadal, są też nauczyciele wysoko notowani więc ta szkoła
          pada czy też nie ??
          • eiff Re: To w końcu jak jest ?? 11.07.05, 14:40
            Witam, moja żona kilka lat temu pracowała w WSP i dalej dostaje co jakiś czas informacje, co tam się dzieje. Z tego co słyszymy, rzeczywiście nie jest najlepiej z tą szkołą, tzn. spada liczba dzieci, nauczyciele odchodzą, itd. Abstrahując od sytuacji nauczycieli, którzy musieli harować jak woły (oprócz edukacji dzieciaków, na porzadku dziennym było - malowanie sal, sprzątanie, przenoszenie sprzętu, itp. nierzadko do późnych godzin wieczornych) dla dzieciaków było to naprawdę znakomite miejsce do nauki i poznawania świata. W niewielu szkołach zajmowano się dziećmi tak, jak w tej szkole (nauka dostosowana do ich możliwości, uczenie się poprzez ciekawe doświadczenia, wyjazdy, itp.)

Wydaje mi się, że przyczyną upadku szkoły było m.in. fatalne traktowanie nauczycieli. Wiele wartościowych osób, które tworzyły tę szkołe odeszło, a rodzice to obserwowali i woleli też przenieśc dzieciaka gdzieś indziej. Wielu przeniosło się za nauczycielami. Wierzę, ze obecna kadra tez jest niezła, ale jeśli Łukasiewicz w dalszym ciągu ich tak traktuje, to i oni odejdą. A rodzice wolą oddać dzieciaka do szkoły, gdzie mają pewnośc, ze przez kilka lat będzie się opiekować nimi ta sama osoba - zwłaszcza ważne jest to dla kilkulatków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka