Dodaj do ulubionych

Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na jedn...

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 00:12
Niestety to jest także marnowanie czasu i nerwów pracowników wszystkich
uczelni. Jedno świadectwo jeden możliwy kierunek do wybrania jeden egzamin
uczelniany, a nie bzdura punktowa matura uprawniająca do nie wiadomo czego.
Sztuczny tłok od razu znika.
nn
Obserwuj wątek
    • squat_kromera Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je 12.07.05, 00:26
      Nie lepiej wprowadzić miejsca dziedziczne, jak na prawie?
    • coitusik gloopia moda na psychologie............... 12.07.05, 00:31
      a madrych psychologow i tak nie ma :(
      • Gość: fikołek Re: gloopia moda na psychologie............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:42
        Dlaczego młodzi bohaterowie telenowel głównie są studentami psychologii ( panie
        reżyserze ja ja ja chce byc psycholożką )
        Kuwa a moze astrofizyka he
        • Gość: Tomek Re: gloopia moda na psychologie............... IP: *.b.jawnet.pl 12.07.05, 01:06
          Czy ktos jest w stanie mi wytłumaczyć czy to znaczy, że zwiększyła się skala
          głupoty w tym kraju ?
        • thelynx Re: gloopia moda na psychologie............... 13.07.05, 17:43
          Gość portalu: fikołek napisał(a):

> Dlaczego młodzi bohaterowie telenowel głównie są studentami psychologii (
          panie
          >
          > reżyserze ja ja ja chce byc psycholożką )
          Rozumiem, że wolalabyś oglądać kleryków...
    • Gość: obserwator Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 01:40
      Młodzi ludzie nie idę na psychologię po to aby nauczyć sie jak leczyć innych z
      ich "obłędów" ale jak uleczyć samego siebie i "ozdrowiec" na umyśle. Chirurgiem
      nie może zostać człowiek bez dłoni. Tak samo psychologiem nie może zostać ktoś,
      kto ma problemy z własną osobowiością. Marnowanie pięciu lat studiów na
      odnalezienie drogi do samego siebie uważam za czyste marnotrastwo, które
      powinno być ukrucone przez weryfikowanie kandydatów na takie studia poprzez
      obowiazkowy specjalistyczny test psychologiczny - predyspozycyjny. I wtedy nie
      byłoby takiego tłoku bo ilu miałoby odwagę poznać w wieku 19-20 lat odpowiedż
      na pytanie: "czy jest zdrowym na umysle?"
      • Gość: obłęd Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 03:09
        mnie się też tak zdaje, nie znam nikogo normalnego na psychologii
        • Gość: Smoczus Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.hsd1.co.comcast.net 12.07.05, 06:10

a ja znam!:-0)) I to nie jedna, taka zwyczjana,fajna osobe ktora jest z psychologii.

Chyba mam szczescie:-0))
          • Gość: jaś Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 12.07.05, 07:48
            Przecież poziom studiów na psychologii nie jest za wysoki, więć nie wiem skąd
            to zainteresowanie?? No gorszy jest na pewno na pedagogice...
      • Gość: PSYCHOLOG Dyrdymałki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:24
        Psychologia to znakomita "podbudowa" wszystkich zawodów jakich można łatwo się
        wyuczyć a zwuiązanych z budowaniem relacji z ludźmi - HR,. Sprzedaż,
        negocjacje, szkolenia, wychowanie, edukacja itp itd.
        Większość psychologów wcale nie jest KLINICYSTAMI.
      • tbernard Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je 12.07.05, 15:25
        Pewnien problem by się pojawił. Przy tak wielkiej liczbie chętnych zapewne
        okazałoby się, że najlepsze (dziedziczne) predyspozycje mają dzieci psychologów.
    • Gość: pracujący inżynier Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.getinleasing.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:57
      I za parę latek rzesze biednych bezrobotnych z wyższym wykształceniem.
      Ehh kiedy do tych łepetyn dotrze w większosci wypadków po studiach
      humanistycznych nie ma pracy (popatrzcie na statystyki ile inżynierów jest
      bezrobotnych a ilu humanistów). Nie mam nic do tych ludzi, ale zastanawia mnie
      to dlaczego mają takie krótkowzroczne patrzenie.
      Psychologia to teraz modne i jak ktoryś z przedmowcow napisał w telenowelach
      wszyscy to studiują. ROTFl.
      Życze wam powodzenia w pracy zawodowej.

pozdrawiam wszystkich studiach technicznych i humanistycznych :)
      • Gość: Tomek Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.246.jawnet.pl 12.07.05, 09:59
        Ja jestem Mgr inż. i powiem, że o prace nie jest łatwo dlatego tym bardziej
        dziwi mnie ten pęd do kierunków humanistycznych.
      • Gość: Psychologów TO dotyczy głownie inżynierów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:25
        Mentalnie ograniczonych i mało podatnych na zmiany
        • Gość: Tomek Re: TO dotyczy głownie inżynierów !!! IP: *.b.jawnet.pl 12.07.05, 11:49
          Rozumiem, że musisz sie takimi wypowiedziami dowartościować.
        • Gość: wkesik Re: TO dotyczy głownie inżynierów !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 11:53
          Widac przez 5 lat studiow na UWr, to ci wpoili do glowy, bys mial zludzenie wyzszosci, kiedy bedziesz stac w posredniaku za praca...
          • jirzi Re: TO dotyczy głownie inżynierów !!! 12.07.05, 12:13
            Rynek pracy jest po prostu trudny dla wszystkich. Studia psychologiczne, wbrew
            stereotypom, nie ukierunkowuja ludzi tylko w kierunku terapii, a dają naprawdę
            dużo mozliwości zatrudnienia (np. przy selekcji i doborze kadr, w działach
            marketingu, agencjach reklamowych, aktywizacji bezrobotnych, diagnozie róznych
            sfer kompetencji itd.). Mało kto wie, ze studentów psychologii jest w Polsce
            tylko nieco więcej niż np. studentów filozofii (a czego praktycznego uczy się
            filozof?).
          • Gość: eh Re: TO dotyczy głownie inżynierów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:13
            Tak jak kiedyś wypowiadała sie pewna panna jaka to kultura i poziom na asp :D
            Może to ta sama osoba :D
            • Gość: D jak DUPA D to ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:53
            • Gość: D jak DUPA D to ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:54
              DUPA BLADA Z PUSTYM ŁBEM
          • Gość: PSYCHOLOG BUHAHA - nie mierz innych swoją miarę tłuczku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:53
    • Gość: h Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 13:39
      mozna bylo zlozyc nie na tylo/az 3 kierunki, ale i na 15. wystarczylo "tylko"
      wniesc oplate 80 zl za kazdy kierunek, na niektore wydzialy doniesc od razu
      komplet dokomentow (ale UWr przyjmuje odpisy bez problemow),a na inne, jak np na
      WNHiP wystarczyl kwestionariusz. sama nie wierzylam i dzwonilam, pytalam, i tak
      jest naprawde.
    • Gość: erni Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 14:02
      To świadczy tylko o tym że psychologia na wrocławskim uniwersytecie jest jedną
      z najlepszych w Polsce.
    • Gość: Alojz Re: A co się dziwić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 14:47
      Młodzież napatrzyła sie obrad śledź komisji d/s Orlenu i nie ma co się dziwic,
      że rwą się na psychologię. Maja gotowy material do pracy naukowej bez żadnych
      dodatkowych badań.
    • vigla Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je 12.07.05, 15:02
      A jak stoi uniwersytet w nauce, tej globalnej, niepolskiej ?
      • Gość: światowiec jak to jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:07
        nie stoi, leży - i to metr pod ziemią
        • Gość: ja Re: jak to jak? IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 12.07.05, 19:22
          Prawda lezy i kwiczy. A ta psychologia to też niezły ogon polskiej nauki. Kto
          zna jakiegoś wybitnego psychologa z Wrocławia?
          • jirzi Re: jak to jak? 12.07.05, 22:53
            Ja znam, ale pracuje na wrocławskim swpsie, a nie na uniwersytecie. To prof.
            Doliński, którego prace omawiane są we wszystkich najnowszych wydaniach
            amerykańskich podręczników psychologii społecznej.
            • Gość: trakt Re: jak to jak? IP: *.visp.energis.pl 13.07.05, 01:59
              Jejku, tylko Dolinski i Dolinski... Jest tez spora grupa innych, rownie
              dobrych, choc mniej medialnych i moze mniej atakujacych dookola (aczkolwiek
              swoja praca naukowa-to przynajmniej plus), psychologow!!! Ty, jirzi, to jakis
              PRowiec swego profa jestes czy co?
              • jirzi Re: jak to jak? 13.07.05, 08:09
                Faktem jest, że jestem jego fanem, bo uwielbiałęm jego wykłady. Ale też faktem
                jest, że obecnie w polskiej psychologii po prof. Strelaule z Warszawy jest to
                najczęściej cytowany na swiecie psycholog.
                • Gość: trakt Re: jak to jak? IP: *.cust.tele2.pl 13.07.05, 11:45
                  He, ciekawi mnie, skad te dane? Twarde przynajmniej? To o cytowaniu polskich
                  psychologow z ksiazkach wydawanych za granica na wykladach z profesorem
                  rozmawiacie?! Nie sadze, zeby on sam robil takie badania, ale skoro ma takiego
                  fana, to kto wie, czy ow fan tegoz nie zrobil? Prof = super star :) I jaki PR!
                  Pozazdroscic
                  • jirzi Re: jak to jak? 13.07.05, 17:53
                    Profesor nigdy nie powiedział o tym ani słowa, a te dane są twarde. Znam je od
                    psychologów z Uniwersytetu Jagiellońskiego. Widziałem dokładny wydruk z baz
                    indeksów cytowań. Jeśli Cię to interesuje, to z polskich psychologów w czołówce
                    są jeszcze: Bogdan Wojciszke, Grzegorz Sędek, Mirosław Kofta, Edward Nęcka i
                    Tadeusz Tyszka (żaden z nich nie jest z Wrocławia, dla jasności).
          • theresathe Re: jak to jak? 15.07.05, 13:49
            Psychologia to wcale nie ogon polskiej nauki. Z całą pewnością polska
            psychologia jest zdecydowanie najlepsza z krajów dawnego "bloku", a -
            abstrahując od kategorii politycznych - w Europie wyrźnie silniejsza jest tylko
            psychologia w Wlk. Brytanii, Holandii i w Niemczech. Psychologia we Francji,
            Włoszech czy Hiszpanii jest porównywalna jakościowo z psychologią polską (jesli
            mierzyć to publikacjami w znaczących pismach światowych), a co do wrocławskiej
            psychologii, to rzeczywiście -jak ktoś tu napisał- mamy jedną wybitną postać!
            Ogonem polskiej nauki jest natomiast pedagogika (średnio 2 publikacje z listy
            filadelfijskiej rocznie na kilka tysięcy osób pracujących "naukowo" w polskiej
            pedagogice!), ale wbrew temu, co się wielu ludziom wydaje, te dyscypliny są od
            siebie bardzo odległe.

• Gość: Paweł Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:19
      Wow! Nieźle! A wszystkich którzy dostana sie na studia zapraszam na obóz
      adaptacyjny!!! Tydzień super zabawy:) Szczegóły na www.oboz.pl/
      • Gość: Marcin Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:21
        A ja zaprASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY SZUKAJĄ LAKUM WE wROCŁAWIU NA FAJNA STRONĘ
        www.bank.stancji.pl/
        • Gość: kolo Re: Rekord na Uniwersytecie - ponad 40 osób na je IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.07.05, 19:53
          A Pani dr Dębek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka