red_rk 07.08.02, 17:12 Zrobmy maly ranking lodziarni we Wroclawiu. Napiszcie gdzie lubicie chodzic na lody (plus kilka zdan o tych miejscach). Czekamy na Wasze opinie. r. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jjasio Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 17:17 Czy jezeli masz ochote na loda to zawsze idziesz do tej najlepszej? Nie nie po prostu wchodzisz do tej najblizszej.Czy nawet do spozywczaka na Śnieżkę śmietankową. Całusy Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Wrocławskie lodziarnie 07.08.02, 20:14 Pewnie - nie będę przez pół miasta leciał do tej ulubionej...no chyba, że wiem, że ta w pobliżu ma ochydne lody:( No i jeśli nie ma beżowych lodów - Magician potwierdzi że są pyszne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 20:20 mastat napisał: > No i jeśli nie ma beżowych lodów - Magician potwierdzi że są pyszne;) yeeee beżowe lody na świdnickiej!!! ;)) a tak naprawde to raczej Red powinien pytać o nasz ulubiony RODZAJ lodów a nie o lodziarnię :) więc moj ulubiony to... hmmm..czekoladowy z polewą czekoladową ! ! ! magician Odpowiedz Link Zgłoś
red_rk Re: Wrocławskie lodziarnie 08.08.02, 09:28 Gość portalu: magician napisał(a): > a tak naprawde to raczej Red powinien pytać o nasz ulubiony RODZAJ lodów a > > nie o lodziarnię :) O to zapytalem juz dawno: wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=937393&dzial=wrw0003 Tutaj pytam Was o ulubiona lodziarnie :-) r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 20:18 Kiedyś były lody lepsze, gorsze i tfuj!!! Teraz wszędzie to samo, łącznie z polewami i dodatkami. Jak mi wystrój nie odpowiada, biorę "na wynos" i już.po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 20:19 szczerze to ja bardzo lubie lody i jest mi to obojetne czy jem jakis ciekawy pucharek czy zwyklego na patyku. slyszlaem wiele dobrego o lodziarni na pl. solnym ale jakos jeszcze tam nie zawedrowalem. w galerii tesh jest fajnie:)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 07.08.02, 21:54 a ja znam fajną piosnkę o lodach... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Wrocławskie lodziarnie 07.08.02, 21:56 Gość portalu: m. napisał(a): > a ja znam fajną piosnkę o lodach... :))) Śpiewaj:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 07.08.02, 22:15 > Śpiewaj:)) oj-NIE...!!! Tirsa potwierdzi,że to baaaardzo brzydka piosenka :) Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Wrocławskie lodziarnie 07.08.02, 22:21 Gość portalu: m. napisał(a): > oj-NIE...!!! Tirsa potwierdzi,że to baaaardzo brzydka piosenka :) Nie sądzisz chyba, że Red wrzuci Cię do oślej;) Odpowiedz Link Zgłoś
red_rk Re: Wrocławskie lodziarnie 08.08.02, 09:31 mastat napisał: > Nie sądzisz chyba, że Red wrzuci Cię do oślej;) W zyciu! :-) r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 22:10 w galerii wg mnie sa bez smaku a tyle tylko ze duzo i ladnie podane.Na slonym sa jak najbardziej oki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 22:37 Zgadzam się te w Galerii w smaku są raczej nieciekawe. Ja bardzo lubie lody z Mc, są dobre i tanie, tym którzy nie próbowali polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 22:37 Moim zdaniem najlepsze lody są w "Świecie lodów" na Kasprowicza. Kiedyś trafiłem tam przypadkiem i teraz często tam zaglądam. Lody są bardzo smaczne, duży wybór smaków, duże gałki i umiarkowane ceny. Polecam. Pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczów. Leon Odpowiedz Link Zgłoś
johny82 Re: Wrocławskie lodziarnie 07.08.02, 23:21 Ja polecam "Słodką Bramę". Lody wspanaiłe, szczególnie kawowe, a ceny przystępne. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Wrocławskie lodziarnie 08.08.02, 00:16 > Ja polecam "Słodką Bramę". > [...] a ceny przystępne. yyy tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaza Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 06:30 Poproszę o adres. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Wrocławskie lodziarnie 08.08.02, 00:17 - Komandorska - Estońska - dają tam lody z automatu, ale naprawdę świetne (co potwierdzają moje "kontakty" nawet z Kątów Wrocławskich :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lem lodowiec Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.um.wroc.pl 08.08.02, 10:43 oryginalne to moze nie bedzie, ale jesli chodzi o galkowane lody to naljepsiejsze we wroclawiu sa w la'scali - jak kupujesz jagodowa to czujesz jagody a nie "aromat identyczny z naturalnym i emulgator E233 ;), a jak smietankowa to smietane...mniam. a niektore kelnerki tam sa tak fajne ze laduja tych loduw naprawde duzo. choc sa i takie co daja ledwie pol galki jako jedna cala... no coz, w przyrodzie ponoc nic nei ginie :) klopot w tym ze ostatnio podniesli ceny... na komandorskiej maja smaczne truskawkowe. reszty nie probowalem. na kasprowicza sa moim zdaniem zbyt wodniste, no i galki sa male. no a jesli chodzi o lody wloskie, to najsmaczniejsze sa na biskupinie, kolo spoldzielczej. calkiem fajne sa tez pod arkadami [plus gofry, ale to chyba nie o tym mialo byc :)] a tak na marginesie dodam tylko ze tak naprawde, to najlepsze lody na swiecie sa w kroscienku, przy dworcu autobusowym. te jagody, te smietany, te czekolady... ach. jakiez to jest WSPANIALE pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 11:36 > a tak na marginesie dodam tylko ze tak naprawde, to najlepsze lody na swiecie > sa w kroscienku, przy dworcu autobusowym. te jagody, te smietany, te > czekolady... ach. jakiez to jest WSPANIALE > no i przez Was idę po lody!!! Narobiliście mi smaku a jeszcze w dodatku nie wiem gdzie mam po nie iść :)) pa m Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Wrocławskie lodziarnie 09.08.02, 19:03 > na kasprowicza sa moim zdaniem [...] galki sa male. JAKIE??????????? > a tak na marginesie dodam tylko ze tak naprawde, to najlepsze lody na swiecie > sa w kroscienku, przy dworcu autobusowym. te jagody, te smietany, te > czekolady... ach. jakiez to jest WSPANIALE nie tylko w Krościenku ale w sumie w wielu okolicznych miejscowościach - pierwszy raz jadłem takie w Nowym Targu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xandria Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 15:14 Zdecydowanie lodziarnia na Komandorskiej.Nie ma to jak wieczorny spacerek ( z Grabiszynskiej) na 6 ulubionych galek. Nabyte kalorie zrzucam w drodze powrotnej. Mniam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 17:19 Gość portalu: xandria napisał(a): > Zdecydowanie lodziarnia na Komandorskiej.Nie ma to jak wieczorny spacerek ( z > Grabiszynskiej) na 6 ulubionych galek. Nabyte kalorie zrzucam w drodze > powrotnej. Mniam!! to chyba wracasz tydzien zeby takich 6 gal zwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 21:44 1. La Scala pomimo mikroskopijnych gałeczek i wysokich cen. We Wrocławiu the best. 2. Centrum Bielany. Ale nie w galerii tylko idiotycznie sprzedawane koło pizzy i kurczakow w Tesco. Wybór niewielki, ale oryginalne smaki, przyzwoita ilość, tylko jak je jeść z wózkiem i rodziną? Durnota niemożebna, takie sprzedawanie. Ani do miseczki, ani usiąść, tylko chyłkiem lizać w tłumie. 3. (pod Wrocławiem, jakieś 1500km, więc dopiero na 3. miejscu). Siena - Toskania, Włochy, Gelateria koło placu gdzie jest Palio. Ludzie! To się nie da opisać. Nie wiem, jak oni robią te lody, ale to jest poezja. Mięta+kokos+tiramisu+grapefruit. 4 gały (GAŁY w porównaniu z polskimi) za 2 Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.02, 13:26 ponieważ w temacie jest "wrocławskie" to o naprawde porządnych lodach nie bedzie. :P komandorska - moje ulubione truskawkowe (50 gr tylko) no i ekspedientki sie fajnie patrzą jak zamawiam 8 gałek ;), reszta też dobra, tylko niektóre smaki rzadko sie pojawiają no i mały wybór. la scala - nawet niezłe, dawno nie byłam, trzeba będzie sie znowu wybrać. dom lodów na kasprowicza - cynamonowe super, pozostałe różnie, wiekszość za słodka. no i "rum piracki" nic nie miał wspólnego z rumem i był zielony. tutti frutti - gałki małe, lody różnie, nic specjalnego. galeria dominikańska - świństwo starszliwe, tak przesłodzone że zjeść się nie da, poza tym straszny plastik. uff, ale się rozpisałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabłko Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.biuro.kom / 10.101.1.* 20.08.02, 19:40 a więc z tymi lodami wg zdania mojej skromnej osoby jest tak: najlepsze lody są o smaku jogurtowym w te wakacje postanowiłam je jeść tak długo aż mi po prostu sie obrzydzą ...tylko szkoda że w tak w niewielu miejscach mozna je kupić ...ja zazwyczaj wybieram sie na nie do La scali albo do Galeri(tutaj tańsze i większe i chyba tak samo smakuja)... jeśli znacie jeszce jakiś lodziarnie gdzie mozna skosztować te cudowne lody to prosze o powiadomienie:) Odpowiedz Link Zgłoś