Dodaj do ulubionych

Wrocławskie lodziarnie

07.08.02, 17:12
Zrobmy maly ranking lodziarni we Wroclawiu. Napiszcie gdzie lubicie chodzic
na lody (plus kilka zdan o tych miejscach).
Czekamy na Wasze opinie.
r.
Obserwuj wątek
    • Gość: jjasio Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 17:17
      Czy jezeli masz ochote na loda to zawsze idziesz do tej najlepszej?
      Nie nie po prostu wchodzisz do tej najblizszej.Czy nawet do spozywczaka na
      Śnieżkę śmietankową.
      Całusy
      • mastat Re: Wrocławskie lodziarnie 07.08.02, 20:14
        Pewnie - nie będę przez pół miasta leciał do tej ulubionej...no chyba, że
        wiem, że ta w pobliżu ma ochydne lody:(
        No i jeśli nie ma beżowych lodów - Magician potwierdzi że są pyszne;)
        • Gość: magician Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 20:20
          mastat napisał:

> No i jeśli nie ma beżowych lodów - Magician potwierdzi że są pyszne;)

yeeee beżowe lody na świdnickiej!!! ;))

a tak naprawde to raczej Red powinien pytać o nasz ulubiony RODZAJ lodów a nie
          o lodziarnię :)
          więc moj ulubiony to... hmmm..czekoladowy z polewą czekoladową ! ! !

magician
          • red_rk Re: Wrocławskie lodziarnie 08.08.02, 09:28
            Gość portalu: magician napisał(a):
            > a tak naprawde to raczej Red powinien pytać o nasz ulubiony RODZAJ lodów a >
            > nie o lodziarnię :)

O to zapytalem juz dawno:
            wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=937393&dzial=wrw0003
            Tutaj pytam Was o ulubiona lodziarnie :-)
            r.
    • Gość: terka Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 20:18
      Kiedyś były lody lepsze, gorsze i tfuj!!!
      Teraz wszędzie to samo, łącznie z polewami i dodatkami. Jak mi wystrój nie
      odpowiada, biorę "na wynos" i już.po.
    • Gość: bobopik Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 20:19
      szczerze to ja bardzo lubie lody i jest mi to obojetne czy jem jakis ciekawy
      pucharek czy zwyklego na patyku. slyszlaem wiele dobrego o lodziarni na pl.
      solnym ale jakos jeszcze tam nie zawedrowalem. w galerii tesh jest fajnie:)!!!
      • Gość: m. Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 07.08.02, 21:54
        a ja znam fajną piosnkę o lodach... :)))
        • mastat Re: Wrocławskie lodziarnie 07.08.02, 21:56
          Gość portalu: m. napisał(a):

> a ja znam fajną piosnkę o lodach... :)))
          Śpiewaj:))
          • Gość: m. Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 07.08.02, 22:15

> Śpiewaj:))

oj-NIE...!!! Tirsa potwierdzi,że to baaaardzo brzydka piosenka :)
            • mastat Re: Wrocławskie lodziarnie 07.08.02, 22:21
              Gość portalu: m. napisał(a):

> oj-NIE...!!! Tirsa potwierdzi,że to baaaardzo brzydka piosenka :)

Nie sądzisz chyba, że Red wrzuci Cię do oślej;)
              • red_rk Re: Wrocławskie lodziarnie 08.08.02, 09:31
                mastat napisał:
                > Nie sądzisz chyba, że Red wrzuci Cię do oślej;)

W zyciu! :-)
                r.
      • Gość: ada Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 22:10
        w galerii wg mnie sa bez smaku a tyle tylko ze duzo i ladnie podane.Na slonym
        sa jak najbardziej oki.
        • Gość: me Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 22:37
          Zgadzam się te w Galerii w smaku są raczej nieciekawe. Ja bardzo lubie lody z
          Mc, są dobre i tanie, tym którzy nie próbowali polecam
    • Gość: Leon Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 22:37
      Moim zdaniem najlepsze lody są w "Świecie lodów" na Kasprowicza. Kiedyś
      trafiłem tam przypadkiem i teraz często tam zaglądam. Lody są bardzo smaczne,
      duży wybór smaków, duże gałki i umiarkowane ceny. Polecam.
      Pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczów.
      Leon
      • johny82 Re: Wrocławskie lodziarnie 07.08.02, 23:21
        Ja polecam "Słodką Bramę".
        Lody wspanaiłe, szczególnie kawowe, a ceny przystępne.
        • szarykot Re: Wrocławskie lodziarnie 08.08.02, 00:16
          > Ja polecam "Słodką Bramę".
          > [...] a ceny przystępne.

yyy tego...
        • Gość: jaza Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 06:30
          Poproszę o adres.
    • szarykot Re: Wrocławskie lodziarnie 08.08.02, 00:17
      - Komandorska
      - Estońska - dają tam lody z automatu, ale naprawdę świetne (co potwierdzają
      moje "kontakty" nawet z Kątów Wrocławskich :)))
      • Gość: lem lodowiec Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.um.wroc.pl 08.08.02, 10:43
        oryginalne to moze nie bedzie, ale jesli chodzi o galkowane lody to
        naljepsiejsze we wroclawiu sa w la'scali - jak kupujesz jagodowa to czujesz
        jagody a nie "aromat identyczny z naturalnym i emulgator E233 ;), a jak
        smietankowa to smietane...mniam. a niektore kelnerki tam sa tak fajne ze laduja
        tych loduw naprawde duzo. choc sa i takie co daja ledwie pol galki jako jedna
        cala... no coz, w przyrodzie ponoc nic nei ginie :)
        klopot w tym ze ostatnio podniesli ceny...

na komandorskiej maja smaczne truskawkowe. reszty nie probowalem.

na kasprowicza sa moim zdaniem zbyt wodniste, no i galki sa male.

no a jesli chodzi o lody wloskie, to najsmaczniejsze sa na biskupinie, kolo
        spoldzielczej. calkiem fajne sa tez pod arkadami [plus gofry, ale to chyba nie
        o tym mialo byc :)]

a tak na marginesie dodam tylko ze tak naprawde, to najlepsze lody na swiecie
        sa w kroscienku, przy dworcu autobusowym. te jagody, te smietany, te
        czekolady... ach. jakiez to jest WSPANIALE

pozdrawiam
        • Gość: magician Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 11:36

> a tak na marginesie dodam tylko ze tak naprawde, to najlepsze lody na swiecie
          > sa w kroscienku, przy dworcu autobusowym. te jagody, te smietany, te
          > czekolady... ach. jakiez to jest WSPANIALE
          >

no i przez Was idę po lody!!! Narobiliście mi smaku a jeszcze w dodatku nie
          wiem gdzie mam po nie iść :))

pa

m
        • szarykot Re: Wrocławskie lodziarnie 09.08.02, 19:03
          > na kasprowicza sa moim zdaniem [...] galki sa male.

JAKIE???????????

> a tak na marginesie dodam tylko ze tak naprawde, to najlepsze lody na swiecie
          > sa w kroscienku, przy dworcu autobusowym. te jagody, te smietany, te
          > czekolady... ach. jakiez to jest WSPANIALE

nie tylko w Krościenku ale w sumie w wielu okolicznych miejscowościach -
          pierwszy raz jadłem takie w Nowym Targu.
    • Gość: xandria Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 15:14
      Zdecydowanie lodziarnia na Komandorskiej.Nie ma to jak wieczorny spacerek ( z
      Grabiszynskiej) na 6 ulubionych galek. Nabyte kalorie zrzucam w drodze
      powrotnej. Mniam!!
      • Gość: alissa19 Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 17:19
        Gość portalu: xandria napisał(a):

> Zdecydowanie lodziarnia na Komandorskiej.Nie ma to jak wieczorny spacerek ( z
        > Grabiszynskiej) na 6 ulubionych galek. Nabyte kalorie zrzucam w drodze
        > powrotnej. Mniam!!
        to chyba wracasz tydzien zeby takich 6 gal zwalic.
    • Gość: cookie Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 21:44
      1. La Scala pomimo mikroskopijnych gałeczek i wysokich cen. We Wrocławiu the
      best.
      2. Centrum Bielany. Ale nie w galerii tylko idiotycznie sprzedawane koło pizzy
      i kurczakow w Tesco. Wybór niewielki, ale oryginalne smaki, przyzwoita ilość,
      tylko jak je jeść z wózkiem i rodziną? Durnota niemożebna, takie sprzedawanie.
      Ani do miseczki, ani usiąść, tylko chyłkiem lizać w tłumie.
      3. (pod Wrocławiem, jakieś 1500km, więc dopiero na 3. miejscu).
      Siena - Toskania, Włochy, Gelateria koło placu gdzie jest Palio. Ludzie! To się
      nie da opisać. Nie wiem, jak oni robią te lody, ale to jest poezja.
      Mięta+kokos+tiramisu+grapefruit. 4 gały (GAŁY w porównaniu z polskimi) za 2
      Euro.
    • Gość: Kociątko Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.02, 13:26
      ponieważ w temacie jest "wrocławskie" to o naprawde porządnych lodach nie
      bedzie. :P
      komandorska - moje ulubione truskawkowe (50 gr tylko) no i ekspedientki sie
      fajnie patrzą jak zamawiam 8 gałek ;), reszta też dobra, tylko niektóre smaki
      rzadko sie pojawiają no i mały wybór.
      la scala - nawet niezłe, dawno nie byłam, trzeba będzie sie znowu wybrać.
      dom lodów na kasprowicza - cynamonowe super, pozostałe różnie, wiekszość za
      słodka. no i "rum piracki" nic nie miał wspólnego z rumem i był zielony.
      tutti frutti - gałki małe, lody różnie, nic specjalnego.
      galeria dominikańska - świństwo starszliwe, tak przesłodzone że zjeść się nie
      da, poza tym straszny plastik.
      uff, ale się rozpisałam ;)
      • Gość: jabłko Re: Wrocławskie lodziarnie IP: *.biuro.kom / 10.101.1.* 20.08.02, 19:40
        a więc z tymi lodami wg zdania mojej skromnej osoby jest tak:
        najlepsze lody są o smaku jogurtowym w te wakacje postanowiłam je jeść tak
        długo aż mi po prostu sie obrzydzą ...tylko szkoda że w tak w niewielu
        miejscach mozna je kupić ...ja zazwyczaj wybieram sie na nie do La scali albo
        do Galeri(tutaj tańsze i większe i chyba tak samo smakuja)... jeśli znacie
        jeszce jakiś lodziarnie gdzie mozna skosztować te cudowne lody to prosze o
        powiadomienie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka