Dodaj do ulubionych

nowa linia DLA

18.07.05, 15:03
Linia 525 relacji Wrocław - Chrząstawa Wielka rusza już 22.07.2005 r

Miło nam zakomunikować Państwu fakt, że z dniem 22.07.br firma nasza rozszerza swoją ofertę o kolejną linię.

Linia nr 525 relacji Wrocław - Chrząstawa Wielka kursować będzie przez Dobrzykowice Wrocławskie - Nadolice Małe - Nadolice Wielkie - Chrząstawę Mała do Chrząstawy Wielkiej
Na początek, uruchamiamy pilotażowo kilka kursów w dni robocze.
Po wakacjach rozszerzymy naszą ofertę o pozostałe kursy (wykonywane w dni robocze oraz soboty i niedziele)

www.dla.com.pl
Obserwuj wątek
    • meh_ow Re: nowa linia DLA 18.07.05, 15:12
      ol.o napisał:
      > Linia 525 relacji Wrocław - Chrząstawa Wielka rusza już 22.07.2005 r

a powinno być 545
      • smi Re: nowa linia DLA 18.07.05, 15:22
        Meh_ow,

mylisz i numeracje i firmy :-)
        • meh_ow Re: nowa linia DLA 18.07.05, 20:01
          smi napisał:
          > mylisz i numeracje i firmy :-)

skoro ZPRTPAW nie obejmuje DLA to dlaczego został przyjęty numer przypisany w
          planie dłuższej trasie?
          • smi Re: nowa linia DLA 19.07.05, 07:24
            Meh_ow,

zauważ jedno, numerację zaczynająca się na 5XX juz dawno wprowadziło właśnie
            DLA :P Co do trasy, to strategia nie była oparta o żadne badania rynku w celu
            ustalenia tras. To dopiero będzie robione :-)
            • svarte_sjel Re: nowa linia DLA 19.07.05, 18:43
              smi napisał:
              > zauważ jedno, numerację zaczynająca się na 5XX juz dawno wprowadziło właśnie
              > DLA :P Co do trasy, to strategia nie była oparta o żadne badania rynku w celu

Ja może przypomnę, że numeracji 5xx nie wymysliło DLA, choć z myslą o nich ją
              wymyślono.
              • almac Re: nowa linia DLA 20.07.05, 03:38
                svarte_sjel napisał:
                > Ja może przypomnę, że numeracji 5xx nie wymysliło DLA, choć z myslą o nich ją
                > wymyślono.
                >
                A dokładnie kto (i w jakich okolicznościach)wymyślił ją z myślą o nich?? :)
                • svarte_sjel Re: nowa linia DLA 20.07.05, 11:05
                  almac napisał:
                  > A dokładnie kto (i w jakich okolicznościach)wymyślił ją z myślą o nich?? :)

O ile się nie mylę późniejszy szef DLA gdy jeszcze pracował w ZDiK-u :^)
    • smi Re: nowa linia DLA 18.07.05, 15:16
      Od września będzie para linii - 505 i 525. Co do numeracji, to już polityka
      firmy :-)
      • meh_ow Re: nowa linia DLA 18.07.05, 20:04
        smi napisał:
        > Od września będzie para linii - 505 i 525.

patrząc na ściągę to to pierwsze 'planowo' wygląda tak:
        Wrocław Centralny – pl.Dominikański – pl. Grunwaldzki – Wojnów – Łany n/ż –
        Kamieniec Wr. – Gajków skrzyż,– Jeszkowice – Czernica – Ratowice – Łęg –
        Jelcz–Laskowice – Stary Otok – Oława

a jak będzie w rzeczywistości? : )

> Co do numeracji, to już polityka firmy :-)

ehh no właśnie : )
        • Gość: gosc Re: nowa linia DLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:35
          czy ta linia bedzie komercyjna jak 501 to dziekuje bardzo szlak
          mnie trafia jak mam tam placic jeszcze raz chociaz mam bilet
          miesieczny dawno bym to rozgonil
          • smi Re: nowa linia DLA 19.07.05, 07:28
            Gość,

najpierw zapoznaj się z tematem, dopiero potem komentuj :-)
            505/525 nie stanowi żadnego "zastępstwa" za istniejąca linię podmiejską, jak ma
            to miejsce w przypadku 501, czy miało w przypadku 504. 502, 507 też nie
            sa "zastępstwem" za linie podmiejskie - zatem o co chodzi? :P
            • Gość: PIK Re: nowa linia DLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:35
              Strasznie ten koles jest nerwowy moze to rzecznik DLA
        • smi Re: nowa linia DLA 19.07.05, 07:27
          Meh_ow,

patrz post wyżej. To sa linie obsługujące północ obu gmin, a nie południe :-)
          Co do linii szeregu 5XX to obydwie znane firmy robią według własnych badań, a
          nie na podstawie nieistniejących badań, które powinny byc zwarte w strategii ...

I co do tej polityki, to przypomnę Ci jeszcze raz - szereg 5XX wymyśliło DLA
          już w 1997 roku, a w strategii jest to dopiero od 2004. Zatem kto od kogo tu
          ściągnął? :P
          • meh_ow Re: nowa linia DLA 19.07.05, 08:42
            smi napisał:
            > patrz post wyżej. To sa linie obsługujące północ obu gmin, a nie południe :-)

a plan obejmuje całe gminy nie części : )

> Co do linii szeregu 5XX to obydwie znane firmy robią według własnych badań, a
            > nie na podstawie nieistniejących badań, które powinny byc zwarte w strategii

ja tylko jestem ciekawy dlaczego 525 nie może być 545 skoro dokładnie taka
            trasa, poza startem we Wrocławiu, jest w planie wymieniona? : )

> I co do tej polityki, to przypomnę Ci jeszcze raz - szereg 5XX wymyśliło DLA
            > już w 1997 roku, a w strategii jest to dopiero od 2004. Zatem kto od kogo tu
            > ściągnął? :P

widać komuś zależało na podniesieniu rangi skoro są to teraz linie aglomeracyjne :P
            • smi Re: nowa linia DLA 19.07.05, 08:57
              Meh_ow,

505/525 nie obsługują całości gniny Czernica i Jelcz-Laskowice, lecz ich
              północne rejony. Strategia jest planiem wymyślonym w przeciągu paru miesięcy i
              nie przeprowadzono żadnych badań, ani głebszej analizy tras aglomeracyjnych i
              ich numeracji.

Jest 505, jest 615 (moze w przyszłości 515), zatem kolejnym numerem jest 525.
              Jest też 555, ale to już Urbus, a nie DLA :-)

Poza tym strategia nie jest dokumentem obligatoryjnym.

Komuś zależało? A komu? :P
              • meh_ow Re: nowa linia DLA 19.07.05, 09:41
                smi napisał:
                > Strategia jest planiem wymyślonym w przeciągu paru miesięcy i
                > nie przeprowadzono żadnych badań, ani głebszej analizy tras aglomeracyjnych i
                > ich numeracji.

tak źle nie jest skoro pojawiają sie chetni na trasę wypisz wymaluj z planu : )

> Jest 505,

eee gdzie? : )

> Komuś zależało? A komu? :P

nie wiem : )
                • smi Re: nowa linia DLA 19.07.05, 09:43
                  Meh_ow,

ci chetni sami opracowali tą sieć :P

505 będzie, spokojna głowa, od wrzesnia :-)

Jeśli nie wiesz komu, to po co mówisz?
                  • meh_ow Re: nowa linia DLA 19.07.05, 17:28
                    smi napisał:
                    > ci chetni sami opracowali tą sieć :P

eee teraz to sie już pogubiłem - to w końcu DLA brało udział czy nie? : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka