Dodaj do ulubionych

Wiesci z budowy 4

21.07.05, 14:41
Od razu fotki z budowy na Kepie.
W wykopie pod rezydencje od strony ul. Zyndrama pojawily sie dolki pod
elementy zbrojenia plyty fundamentowej:
img326.imageshack.us/img326/8420/kepa23lc.jpg
img293.imageshack.us/img293/9550/kepa35lv.jpg
Trwa powiekszenie wykopu od ul. Jagielly:
img293.imageshack.us/img293/3232/kepa3av.jpg
Obserwuj wątek
    • pluto10 Troche wieści. 21.07.05, 15:48
      Pasaż Grunwaldzki:
      Na oko po budowie kręci sie 40-50 robotników, jest jeden żuraw, doliczyłem sie
      6 podstaw do żurawi.

Arkady Wrocławskie:
      Wszędzie było szczelnie zamknięte. Na placu są 3 żurawie, jeden z nich miał
      numer 8 z tego wnioskuje że żurawii będzie minimum 8.

Kazimierza Wielkiego:
      Najprężniej budowana droga ze wszystkich. Na budowie ze 35 robotników, każdy
      coś robi. Wyrywali stare szyny tramwajowe.

Szewska:
      Odpust zupełny. Na samym początku koło mostu Uniwersyteckiego taka scenka:
      jeden chłop kopie w ziemi pięciu mu sie przygląda, idzie (chyba kierownik) i
      sie pyta:
      - jak panowie dobrze?
      - dobrze - odpowiadają chórem
      - no to dobrze - zakończył (chyba kierownik)

Oławska:
      Robią robią, na oko 15 robotników, zakładali jakąś rure.

Krzywoustego:
      Tam w ogóle zaczęli? Nigdzie nic nie widziałem, mimo wytężania wzroku.
      ***************pluto10***************
      • pluto10 Co będą budować na Kępie? (sie pogubiłem) 21.07.05, 15:50
        Z góry dzięki za odpowiedź.
        • Gość: ! Re: Co będą budować na Kępie? (sie pogubiłem) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.05, 15:57
          Apartamenty Silesia & Rezydencję Leopoldinum
          Tu masz więcej info na ten temat plus kronikę fotograficzną budowy (by Michał):
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=219298
          Pozdrawiam.
          • pluto10 Re: Co będą budować na Kępie? (sie pogubiłem) 21.07.05, 18:29
            Dzięki !, tyle tych inwestycji że już sie pogubiłem :)
            • Gość: ! Re: Co będą budować na Kępie? (sie pogubiłem) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.05, 18:54
              Ja też zaczynam się gubić w tych wszystkich inwestycjach...zwłaszcza
              komunikacyjnych :) Ale żebyśmy mieli tylko takie problemy :)
      • Gość: he Re: Troche wieści. IP: *.finemedia.pl 21.07.05, 20:39
        Na Krzywoustego zabezpieczyli drzewa i ustawili slupki pod barierki.
        • pluto10 Re: Troche wieści. 21.07.05, 21:27
          Gość portalu: he napisał(a):

> Na Krzywoustego zabezpieczyli drzewa i ustawili slupki pod barierki.

To to ja widziałem, myślałem że ruszyli już ze sprzętem....
          • preslaw Re: Troche wieści. 21.07.05, 21:45
            Jeszcze nie ruszyli, ale ruszą.:))
    • Gość: ak Jelcz-fabryki w strefie i nie tylko IP: *.olnet.com.pl 22.07.05, 17:07
      Dziś wracając z pracy postanowiłem zatoczyć koło i odwiedzić Jelcz (niestety
      bez aparatu):
      -Toyota-największy zakład w strefie, imponujące wrażenie, pełny parking aut-
      (rejstracje:najwięcej miejscowych-Oława, dużo wrocławskich oraz Brzeskich i
      namysłowskich)trwa rozbudowa części socjalnej, duża działka z tyłu na rezerwę
      pod dalszą rozbudowę
      -Faurecia-trwa budowa i to pełną parą stoi już część konstrukcji hali, widać że
      bedzie to dość duży zakład
      -Duże są także hale Simoldes plasticos i Italmetalu (ta fabryka podoba mi się
      najbardziej "architektonicznie"). Już pracują tam ludzie, ,ale widać ze to
      dopiero rozruch
      -inne firmy w strefie mają skromniutkie fabryczki, ale zawsze zatrudnią po te
      kilkadziesiąt osób-jeszcze chyba nie ruszyły
      -Ronal (felgi)poza strefą działa prężnie, ładna fabryka, duży ruch, podobno
      cały czas zatrudniają nowych pracowników
      -Jelcz-obraz nędzy i rozpaczy
      -i droga do domu: Oleśnica GKN i nowa kużnia-potężny budynek z częścią biurową
      i całym zapleczem socjalnym jest prawie skończony (jest bardzo wysoki).
      Wielkość GKNu po 2 rozbudowach jest zbliżona do Toyoty
      -w Oleśnicy zauważyłem ponadto ze podjęto budowę hali przemysłowej(przerwano ja
      z chwilą upadku fabryki obuwia)na terenie byłej DZPS Odra
    • bystrzak2000 Sporo wieści 25.07.05, 12:14
      - prace związne z budową kanalizacji na Żernickej idą pełną parą. W tej chwili
      robotnicy pracują na wysokości kościoła św. Wawrzyńca. Od objazdowej do
      Konińskiej jest już położona jedna warstwa asfaltu. Gotowe są również chodniki.
      - roboty trwają również na placu przed kościołem św. Wawrzyńca. Plac został już
      w części wyłożony kostką oraz płytami granitowymi. Powstało kilka miejsc
      postojowych. Postawiono też stylizowane lampy. W końcu wierni nie będą musieli
      się taplać w błocie przed wejściem na teren kościoła.]
      - na Jeleniogórskiej prace przy kanalizacji idą strasznie wolno. Co prawda
      ulica jest rozkopana aż do Kosmonautów, to od kilku tygodni żadnych postępów
      tam nie widać. Przejście ulicą graniczy z cudem, bo wszędzie jest pełno błota.
      - ul. Główna jest rozkopana od przejazdu kolejowego do Wełnianej. Zrobione są
      już krawężniki oraz kostka przy nich, a także chodniki i ścieżka rowerowa po
      południowej stronie. Widać, że ostatnio prace nabrały tam tempa.
      - na innych ulicach na Stabłowicach prace przy kanalizacji też trwają. Np. na
      częsci Porębskiej zostały już zakpńczone. Asfalt został tam zastąpiony kostką
      POLBRUK. Na niektórych również zaczęto odtwarzać nawierzchnię.
      - nowy kompleks biurowo-magazynowy na Rogowskiej jest już prawie ukończony.
      Plac przed zabudowaniami został już wybrukowany. Nasadzono iglaki i zamontowano
      lampy. W końcu zniknął strzaszący tam od kilku lat bałagan, a Pan Korczak
      zakończył w końcu swoją długą inwestycję.
      - na rogu Dolnobrzeskiej i Brzezińskiej zniknęła już zabytkowa willa i
      rozpoczęła się budowa kolejnego bloku TBS. Zrobiony jest już wykop i postawiono
      dźwig.
      - osiedle przy Kosmonautów na Złotnikach (obok Złotego Osiedla) powstaje bardzo
      szybko. Ukończony jest już jeden dom (kolory ma niezbyt ciekawe) i powstaje już
      następny.
    • mi.chal A tymczasem na Kepie.. 25.07.05, 12:45
      ... rozpoczelo sie wylewanie betonu.
    • svarte_sjel Re: Wiesci z budowy 4 25.07.05, 17:44
      Na biurowcu na rogu Skierniewickiej i Grójeckiej pojawiła się już reklama
      pierwszego najemcy (Qubus Hotel Management). Czyli wygląda na to, że jest ukończony.

Biurowiec Wisniowa/Powstańców Śląskich
      • Gość: RP Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.core.lanet.net.pl 25.07.05, 23:34
        CS. PWr. - wylewają juz 1. pietro;

Budynek główny PWr. - Trwa remont dachu, ustawio(/a)ne jest rusztowanie przy
        elewacji. Wszystko od strony ul.C.K. Norwida;

Lelewela 15 - po pracach budowlanych praktycznie nie ma juz śladów. Efekt jak
        dla mnie PIORUNUJĄCY !!!

AW - Wylewają już poziom podajże -1 od strony Powst.Sl/Swobodnej, od Swobodnej
        róg Komandorskiej wylewają/zbroją płyte fundamentowa.

Tak poza tym to gdzie sie nie ruszyc to cos sie ujrzy. Od wodociągów na
        hubach/gliniankach, przez remont Piastowskiej, po budowe Prologis na
        bielanach... za duzo by wszystko opisac ;)
      • Gość: Neo[EZN] Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.07.05, 14:14
        > Biurowiec Wisniowa/Powstańców Śląskich
        • Gość: Rafis Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.07.05, 14:38
          PG-stawiaja kolejnego żurawia, koło stacji benzynowej.

Aral na Hallera-trwa rozbiórka stacji

WPT- od strony Klecinskiej sa juz dwie kondygnacje!

ul.Legnicka-zero ruchów, kompletnie nic sie nie dzieje
          • Gość: ! Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.05, 14:43
            Pół godziny temu przejeżdżałem obok PG. Faktycznie stawiają trzeciego żurawia i
            chyba szykują się od razu do stawiania czwartego, bliżej boiska szkolnego (jest
            już ustawiony wielki dżwig, który będzie go wznosił).
            • Gość: ! Remont Kazimierza Wlk (okolice przejścia podz) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.05, 15:00
              wroclaw.hydral.com.pl/foto/46/46535.jpg
              wroclaw.hydral.com.pl/foto/46/46536.jpg
              wroclaw.hydral.com.pl/foto/46/46537.jpg
              Fotki: Koloko ( wroclaw.dolny.slask.pl )
              Fotki z poniedziałku.
            • Gość: Rafis Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.07.05, 15:03
              koło boiska szkolnego juz stoi żuraw wiec kolejnego nie bedzie(bo po co?), ten
              dzwig podaje na dół zbrojenia.
        • svarte_sjel Re: Wiesci z budowy 4 26.07.05, 17:16
          Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a):
          > > Biurowiec Wisniowa/Powstańców Śląskich
    • svarte_sjel Re: Wiesci z budowy 4 26.07.05, 21:04
      Pol-Motors
      • Gość: Rafis Ofiar Oś. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.07.05, 10:56
        wczoraj koparka rozwaliła mur odgradzajacy działke na O0ławskiej od działki na
        Ofiar Oświęcimskich.

Na placu 1 maja kładli asfalt.
        • Gość: Rafis Ferio Gaj -fotka IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.07.05, 12:04
          wroclaw.hydral.com.pl/foto/46/46682.jpg
        • Gość: Rafis Re: Ofiar Oś.-dzis IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.07.05, 14:54
          wszystko wskazuje na to ze jednoczesnie jest tam realizowanych kilka inwestycji-
          odbudowa kamienicy, budowa budynku na działce Ofiar O. i prace w byłych
          zakładach graficznych.
          Dzis wywoża gruz z muru który zniszczyli wczoraj. Jewdnoczesnie dwóch ludzi
          zabezpiecza zabytkowe elementy które znajdowały sie na murze tej kamienicy od
          Ofiar(blisko Szewskiej). Widziałęm tez jak robotnicy przebijali dziue pomiędzy
          zakładem graficznym a działka pod kamienice na Oławskiej.
          No cóz musimy poczekac na konkrety.
          • Gość: kotb Re: Ofiar Oś.-dzis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 15:36
            > wszystko wskazuje na to ze jednoczesnie jest tam realizowanych kilka inwestycji
            > -
            > odbudowa kamienicy, budowa budynku na działce Ofiar O. i prace w byłych
            > zakładach graficznych.

to brzmi jak cudowny sen:) Choc slyszalem b. niepochlebne opinie o arch. budynku na OO
    • mi.chal Re: Wiesci z budowy 4 28.07.05, 14:52
      Kepa:
      Wylewany jest beton na dalszej czesci wykopu. Beton juz wylany smarowany jest
      czyms czarnym i okladany okladzina. Przywieziono dwie podstawy zurawia - jeden
      niebieski, drugi zolty :)
      • Gość: ak Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.olnet.com.pl 28.07.05, 15:46
        -Hotel System-szklą tą ścianę od ulicy (wygląda na zwykłe przezroczyste szkło)
        -wyremontowana jest kolejna kamienica na Psim Polu (tym prawdziwym ;)stoi ona
        naprzeciw "wieżowca" koło hali targowej-jeszcae na boku są rusztowania
        -jest juz cała konstukcja tego centum tunningu koło Auchana
        -budynek koło Agromy na Wyścigowej dalej pnie się w góre (na szczescie nie jest
        to taki mały parterowy pawilon)ma takie fajne duże zaokraglenie na środku fasady
        (tam bedzie cyba wejście)
        -na Kwidzyńskiej trwa budowa hali magazynowej wraz z częścią biurową firmy AB
        (jest w rankingu Polityki ta firemka)
        -kolejna kamienica na Nowowiejskiej wkrótce powinna odzyskać blask (zaraz za
        skrzyzowaniem z Wyszyńskiego w stronę "domu E. Stein" jest kamienica w której
        jest dobudowane piętro i takie duże ozdobne zwieńczenie dachu (wyleciała mi z
        głowy nazwa)
        -a przy trasie na warszawę w Borowej Oleśnickiej powstaje spory zajazad z bali
        (to teraz jest modne)
      • mi.chal zdjecia 29.07.05, 00:58
        Kepa:
        img255.imageshack.us/img255/4032/kepa2pc.jpg
        img255.imageshack.us/img255/7118/kepa22uo.jpg
        img255.imageshack.us/img255/2349/kepa34wc.jpg
        img255.imageshack.us/img255/7379/kepa46it.jpg
        Ofiar:
        img255.imageshack.us/img255/78/ofiar5cd.jpg
        WS:
        img255.imageshack.us/img255/5558/ws5ee.jpg
        img255.imageshack.us/img255/5631/ws23fq.jpg
        • Gość: Rafis Re: zdjecia IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.07.05, 01:01
          to na Kepie niedługo beda kolejne żurawie a na Ofiar dzis widziałęm z edalej
          przebijaja "wejscie" z budynku zakłądów graficznych w kierunku dziury po
          kamienicy na Oławskiej.
          • mi.chal Re: zdjecia 29.07.05, 01:03
            Na razie nogi zurawi wrzucili do dolu, gdzie czekaja na osadzenie ich w
            zbrojeniu plyty fundamentowej :)
            • mi.chal Re: zdjecia - PG 29.07.05, 01:14
              img177.imageshack.us/img177/2724/pg0ub.jpg
              Na plac budowy przywiezli jakies dziwne rury:
              img177.imageshack.us/img177/258/pg22mh.jpg
              img177.imageshack.us/img177/1072/pg38rs.jpg
              • Gość: Rafis Re: zdjecia - PG IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.07.05, 01:18
                dzis te rury opierali o larseny wykopy graniczącego z targowiskiem, ustawili
                tez 3 żurawia-taki smieszny bez wiezy ;)
                • Gość: ! Sienkiewicza / Wyszyńskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.05, 14:30
                  wroclaw.hydral.com.pl/foto/46/46879.jpg
                  wroclaw.hydral.com.pl/foto/46/46880.jpg
                  Foto: Quol ( wroclaw.dolny.slask.pl )
                  • mi.chal PG 29.07.05, 14:53
                    Stawiany jest kolejny - czwarty juz zuraw, tym razem od ul. Piastowskiej.
                    Wieczorem beda zdjecia.
                    • Gość: slawek Aquapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 15:13
                      Jesli dobrze dzisiaj rano zobaczylem to stoi juz podstawa pierwszego
                      zurawia :)))
                    • Gość: Rafis Re: PG IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.07.05, 16:29
                      wychodziłęś dzis z domu? ;-o
                      • mi.chal Re: PG 29.07.05, 18:23
                        :) Wychodzilem i niestety nie wyszlo mi to na dobre, bo mialem maly wypadek
                        rowerowy na budowie Ziajki ;)
                        • Gość: Rafis Re: PG IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.07.05, 21:17
                          miałes wypadek po tym jak robotnicy zobaczyli ze masz aparat? ;)

Własnie ejchałem przez Grunwald i wjeżdzajac od strony zwierzynieckiego
                          podróżnych witaja 3 potężne zurawie i jedna czapla oraz jeden pieniek ;)
                          • mi.chal Sporo zdjec wroclawskich budow 29.07.05, 21:53
                            Krzywoustego. Inwestycja rozpoczela sie od kladzenia sieci podziemnych.
                            Pojawila sie takze tablica raklemowa generalnego wykonawcy przebudowy firmy NCC.
                            img242.imageshack.us/img242/8744/krzywosutego4gm.jpg
                            PG. Zuraw, ktory na zdjeciu jest montowany wedlug doniesien Rafis stoi juz w
                            pelnej okazalosci:
                            img242.imageshack.us/img242/926/pg0br.jpg
                            Widac, ze roboty przyspieszyly - trwa zbrojenie kolejnego fragmentu plyty
                            fundamentowej:
                            img242.imageshack.us/img242/2546/pg26pj.jpg
                            Samopodwyzszanie sie czapli ;)
                            img242.imageshack.us/img242/677/pg36lk.jpg
                            Tak juz pisal Rafis stalowe rury podparly larseny od strony targowiska, a spod
                            nich ladowarka wybiera piasek:
                            img242.imageshack.us/img242/522/pg41kh.jpg
                            Nowy przebieg Wybrzeza Wyspianskiego:
                            img242.imageshack.us/img242/4284/pl5zk.jpg
                            ZCS smialo wystaje ponad ziemie:
                            img242.imageshack.us/img242/1686/zcs9fi.jpg
                            img242.imageshack.us/img242/5744/zcs22pl.jpg
                            Sienkiewicza. Wybierana jest ziemia pod podbudowe torowiska:
                            img242.imageshack.us/img242/8443/sien2sc.jpg
                            img242.imageshack.us/img242/5295/sienk9gq.jpg
                            Kepa. Rozpoczelo sie kopanie dolu od strony ul. Jagielly. Odkopano larseny
                            zabezpieczajace kamienice do ktorej doklejony ma byc nowy budynek:
                            img242.imageshack.us/img242/8994/kepa0du.jpg
                            img242.imageshack.us/img242/4094/kepa24ux.jpg
                            • Gość: Rafis Re: Sporo zdjec wroclawskich budow IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.07.05, 22:06
                              brawo, duzo, dobrze, michał :)
                              chyba jutro sie przejade na rowerku bo ma byc tylko 30 stopni ;)
                              • martouf Re: Sporo zdjec wroclawskich budow 29.07.05, 22:18
                                Dzięki mi.chal!
                                A ja tak sobie patrzę na img242.imageshack.us/img242/5295/sienk9gq.jpg i
                                myślę, że piękna ulica by była jakby jeszcze do wyremontowanej jezdni
                                wyremontować pięknie ten ciąg kamienic...
                                • Gość: Rafis Re: Sporo zdjec wroclawskich budow IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.07.05, 22:20
                                  a na Sienkiewicza maja byc remontowane jakies kamienice przez miasto...
                                • Gość: ! Re: Sporo zdjec wroclawskich budow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.05, 22:20
                                  Warto wybrać się na Partynice, Ołtaszyn, Klecinę..........dużo inwestycji
                                  mieszkaniowych i dużo żurawii do fotografowania :) One też chcą sie znależć w
                                  galerii i pozować do zdjęć :)))
                              • martouf Re: Sporo zdjec wroclawskich budow 30.07.05, 12:34
                                > chyba jutro sie przejade na rowerku bo ma byc tylko 30 stopni ;)
                                A jednak jest więcej. Jakby nie było tkaiego upału to bym wziął rowerek i
                                kamerkę i z Tobą pojeździł:)
    • Gość: ak remont kapitalny Mebli Polonia IP: *.olnet.com.pl 30.07.05, 11:36
      Trwa właśnie remont kapitalny MP na Brucknera. Wyburzone są sciany działowe,
      zmiana elewacji na srebre panele, itd.
      • Gość: Rafis Re: remont kapitalny Mebli Polonia IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.07.05, 13:35
        to samo powinni zrobic z tym budynkiem koło heliosa(tez meble).
        • Gość: Rafis AW -fotki z wczoraj IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.07.05, 13:53
          wroclaw.hydral.com.pl/foto/46/46990.jpg
          wroclaw.hydral.com.pl/foto/46/46991.jpg
          i tak sobie pomyslec ze ten walec bedzie miał 40 metrów czyli o 1 metr mniej
          niz wydział elektryczny PWr.
          a i wrofanatyk twierdzi ze na AW bedzie 8 zurawii-tak mu powiedział robotnik :)
          Trudno mi w to uwierzyc.
          • mi.chal Re: AW -fotki z wczoraj 30.07.05, 13:59
            Ja bym sie raczej nie sugerowal tym co mowia robotnicy na budowach - mi jeden
            ze Strabagu z budowy PG powiedzial, ze bedzie tam jeden zuraw, ktory bedzie
            jezdzil na torach po calej budowie :)
            • Gość: Rafis Grunwald, Kazika-dzis IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.07.05, 15:13
              na Grunwaldzie juz wylali beton pod torowisko na przeciwko koscioła a tuz obok
              sa juz ułozone krawężniki i rolka pod jezdnię.

Kazika-tez wylewali dzis beton pod torowisko w okolicach Szewskiej i układali
              krawęznik + rolkę
    • mi.chal AW 31.07.05, 20:03
      Trwa zbrojenie kolejnego feagmentu plyty fundamentowej od ul. Nasypowej. Czesc
      pierwszego strpu biurowca jest juz gotowa (ta przykryta folia) dalsza czesc
      czeka na zbrojenie i zalanie betonem. W pierwszym zurawiu zamontowano mechanizm
      umozliwiajacy podwyzszanie go.
      img221.imageshack.us/img221/8248/aw8kc.jpg
      img221.imageshack.us/img221/2962/aw25ln.jpg
      img221.imageshack.us/img221/3192/aw38cq.jpg
      img221.imageshack.us/img221/1695/aw44tc.jpg
      img221.imageshack.us/img221/3066/aw55tl.jpg---
      www.wroclista.prv.pl
      • mi.chal Re: AW - poprawiony ostatni link 31.07.05, 20:06
        img221.imageshack.us/img221/3066/aw55tl.jpg
        • Gość: Rafis wyłania sie kamienica na Gajowej-fotka IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 31.07.05, 20:21
          www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=4921247&postcount=917
          • Gość: Rafis muchobór IP: 213.199.196.* 01.08.05, 16:17
            cały czas prowadzone jest mnóstwo inwestycji mieszkaniowych
            -budowa outletu dalej nie wystartowała, prowadzone są prace ziemne na tej
            ogromnej działce.
            -trwa przebudowa kolejnych ulic w ramach ISPY

-wabco nie rusza z budowa nowej hali
            • Gość: ! Przebudowa Sienkiewicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.05, 00:25
              Dwie fotki autorstwa Siloya z wroclaw.dolny.slask.pl

wroclaw.hydral.com.pl/foto/47/47215.jpg
              wroclaw.hydral.com.pl/foto/47/47214.jpg
    • mi.chal AW, Olawska, Szewska, Kepa 02.08.05, 15:37
      AW. Rozpoczela sie budowa drugiej kondygnacji biurowca:
      img237.imageshack.us/img237/7246/aw4jl.jpg
      Olawska. Wykuwana jest dziura w scianie zakladow graficznych - wyglada na to,
      ze chca polaczyc ten budynek z tym nowym, ktory powstanie na sasiedniej dzialce:
      img237.imageshack.us/img237/3859/olawska0xd.jpg
      Szewska. Klada rury:
      img237.imageshack.us/img237/8508/szewska9ga.jpg
      Kepa. Wylewana jest kolejna warstwa betonu na rolki. Powiekszany jest wykop od
      ul. Jagielly:
      img237.imageshack.us/img237/4765/kepa6tu.jpg
      img237.imageshack.us/img237/7444/kepa21ao.jpg
      img237.imageshack.us/img237/7331/kepa32wo.jpg
      img237.imageshack.us/img237/8781/kepa48nf.jpg
      • Gość: Rafis kamienice na Gajowej-fotki wszystkich IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.08.05, 18:01
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/47/47243.jpg
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/47/47244.jpg
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/47/47090.jpg
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/47/47242.jpg
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/47/47241.jpg
        • Gość: Rafis Re: kamienice na Gajowej-fotki wszystkich IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.08.05, 18:07
          rzeczywiscie trwa remont restauracja na dolnym poziomie wzgórza partyzantów :)
          Teraz czekam na górę!
          • Gość: ! Re: kamienice na Gajowej-fotki wszystkich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.05, 18:17
            ..........a póżniej na odbudowę wieży :) I gondole na fosie miejskiej.
    • Gość: climec SilverHouse jak postepy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.05, 11:32
      Niestety ciagle nie mam czasu podejsc na Jednosci i przesledzic postepy
      w budowie, a jestem bardzo zainteresowany ... moze ktos bywa w okolicy
      i moglby zerknac przez plot ? :) A jakby jeszcze z cyfroweczka to byloby
      bosko ...
      • Gość: Jurek Re: SilverHouse jak postepy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:12
        Nic sie tam nie dzieje. Pusto. :(
    • Gość: łazi Fotki: PG i cos tam jeszcze IP: *.apnet / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.05, 16:37
      img254.imageshack.us/img254/2836/img28310lp.jpg
      img254.imageshack.us/img254/4291/img28340ro.jpg
      img254.imageshack.us/img254/2940/img28352hy.jpg
      img254.imageshack.us/img254/5681/img28396lk.jpg
      img254.imageshack.us/img254/8374/img28401go.jpg
      img254.imageshack.us/img254/5174/img28449vc.jpg
      cos
      img322.imageshack.us/img322/2761/img28548cu.jpg
      img322.imageshack.us/img322/1157/img28565cy.jpg
    • svarte_sjel Re: Wiesci z budowy 4 03.08.05, 21:24
      Przegląd z południa:
      - Pol-Motors: konstrukcja osiągnęła już wysokość drugiej kondygnacji, czyli
      docelową
      - Wieża Ciśnień: ostro zabrali się za teren wkoło, widać, że otwarcie już
      wkrótce...
      - biurowiec Wiśniowa/Sudecka: jest już dach
      - biurowiec Wiśniowa/Powstańców Śląskich: ścian zewnętrznych brakuje już tylko
      na jednym piętrze, konstrukcja przeszkleń na górze cała gotowa, tylko wstawiać
      szyby. W środku powstają instalacje...
      - budynki w ocieplaniu: Piękna, Weigla. Kuriozum elewacujne przy Ślicznej na
      ukończeniu.
      • Gość: Jurek Dzialka Nawrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:14
        Dzis widzialem tam jakas koparke, ale na razie tylko stala przy bramie. Moze to wrozy poczatek tej
        inwestycji?...
        • Gość: slawek Re: Dzialka Nawrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:16
          Jakby w poblizu nie bylo przebudowy Olawskiej i Kazimierza Wielkiego to bym
          uwierzyl ze cos ruszy :))
        • mi.chal Re: Dzialka Nawrata 05.08.05, 21:26
          Potwierdzam, na dzialce Nawrata stoi koparka! Nie jest to zadna pomylka. :)
          • Gość: kotbeh Nowe rusztowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:34
            - wzgorze partyzantow od strony ulicy przykryte jest rusztowaniem
            - jedna kamienica na Ruskiej (od strony Rynku) przykryta jest rusztowaniem
            - kamienica na Hlonda ~~||~~
            - zburzona do połowy kamieniczka przez Ziajke tez zostala zakryta rusztowaniem..

Duzo!
            • lukasz-franciszek Re: Nowe rusztowania 06.08.05, 15:14
              A'propos Wzgórza Partyzantów. Nie wiecie czy to rusztowania oznacza, że
              rozpoczął się już zapowiadany generalny remont, czy odnowią tylko tę przednią
              fasadę na potrzeby np jakiejs restauracji?
          • Gość: hb Re: Dzialka Nawrata IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.08.05, 20:01
            ale ta koparka stoi juz tam dosc dlugo, albo mi sie zdaje
          • Gość: Rafis Re: Dzialka Nawrata IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.08.05, 17:51
            jak na razie stoi i rdzewieje ;)
            • Gość: ! Re: Dzialka Nawrata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.05, 17:55
              Na działce Nawrata zostanie urządzony wielki skup złomu. Ta koparka to pierwszy
              tego zwiastun :))) Ale powiem wam coś lepszego - na tej działce będą też
              skupowane stare, wyeksploatowane żurawie i żurawiki - wiec nalezy się tam
              spodziewać ich sporego stadka :)))
    • Gość: kotbehe Karlowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:18
      - Hotel System juz sie konczy budowac. Bedzie mial fajne przeszklenie z przodu;)
      - Dach bud zaczyna juz wykanczac te domki swoje. Nietsety papa na dachu potrafila skutecznie zepsuc budynek:( Ale od strony tej mniejszej uliczki zrobila sie solidna pierzeja!
      • Gość: ! Burzą budynki d.Polmozbytu na Powstańców Śl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 19:48
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48320.jpg
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48321.jpg
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48322.jpg
        Ostatnio swoją siedzibę miał tam dealer Renault Trucks - TUBEK (który przenosi
        się do nowo wybudowanej siedziby, salonu i stacji serwisowej w
        Pietrzykowicach). czy ktoś wie co ma powstac na tej działce po wyburzanych
        właśnie obiektach?
        • Gość: slawek Re: Burzą budynki d.Polmozbytu na Powstańców Śl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:53
          W tym samym czasie :)))))))))))))))))))))

Powstanie to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=26945501&a=27572018
          Pozdro slawek
          • Gość: ! Re: Burzą budynki d.Polmozbytu na Powstańców Śl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 19:56
            Wiem, wiem...już przeczytałem :)
            • Gość: ! Przebudowa Sienkiewicza > IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 18:24
              wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48427.jpg
              wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48426.jpg
              wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48425.jpg
              Fotki: SILOY ( wroclaw.dolny.slask.pl )
              • Gość: ! Przebudowa skrzyż: Sienkiewicza / Wyszyńskiego > IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 18:26
                wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48413.jpg
                wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48414.jpg
                wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48415.jpg
                Fotki: SILOY ( wroclaw.dolny.slask.pl )
                • Gość: ! Budowa klasztora na Ostrowiu Tumskim > IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 20:42
                  wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48473.jpg
                  Foto: Kudelin - wroclaw.dolny.slask.pl
                  • Gość: ! Budowa ZCSPW > IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 20:45
                    wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48472.jpg
                    Foto: Kudelin - wroclaw.dolny.slask.pl
                    • Gość: ! Budowa skrzyż: Oś Grunw / Polaka / Wyspiańskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 20:48
                      Fotka MT - wroclaw.dolny.slask.pl z dzisiaj:
                      wroclaw.hydral.com.pl/foto/48/48474.jpg
                      • Gość: Rafis dzis IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.08.05, 17:00
                        Ofiar Oś/Oławska
                        - od Oławskiej kopia dół pod fundamenty a od Ofiar kopia dół pod badania
                        archeologiczne które juz sie tam zaczeły.Wyburzaja tez parterowy baraczek przy
                        ZG. Tak wiec wszystko wskazuje na to ze cała działka zostanie zabudowana i
                        połączona z zakładami graficznymi :)

Braniborska
                        -stawiaja duzego zurawia(czerwonego ;)) w celu rozbudowy domu handlowego Domar.
                        Sa juz fundamenty i słupy podziemnej kondygnacji.

Aquapark
                        -wylane sa juz fundamenty w wiekszej czesci obiektu. Uzbrojono teren pod ten
                        wiekszy basen a na zbrojeniu umieszczono rury odprowadzajace wodę-niedługo
                        wszystko bedzie zalane betonem.

Kepa
                        -Leopoldinum juz jest zbrojone a w zbrojeniu umieszczono podwstawe pierwszego
                        zurawia
                        -Silesia to dopiero etap kopania dołu a w dalszej czesci wylewania płyty f. i
                        kładzeniem na niej papy.
                        • mi.chal Re: dzis 12.08.05, 17:34
                          Gość portalu: Rafis napisał(a):
                          >
                          > Kepa
                          > -Leopoldinum juz jest zbrojone a w zbrojeniu umieszczono podwstawe pierwszego
                          > zurawia
                          > -Silesia to dopiero etap kopania dołu a w dalszej czesci wylewania płyty f. i
                          > kładzeniem na niej papy.

Mysle, ze w przyszlym tygodniu powinni skonczyc kopanie tego dolu, niewiele
                          ziemi im juz zostalo do wywiezienia, a kopia na okraglo (slyszalem jak jeden
                          kierowca wywrotki skarzyl sie, ze musi czekac dwie godziny w kolejce na
                          zaladowanie ziemia, bo chca, zeby kopra ladowala bez przerwy ;)
                          I jeszcze pare dzisiejszych fotek:
                          img356.imageshack.us/img356/7856/kepa3ov.jpg
                          img359.imageshack.us/img359/7906/kepa21mq.jpg
                          img138.imageshack.us/img138/8760/kepa37gx.jpg
                          img138.imageshack.us/img138/6673/kepa45an.jpg
                        • Gość: ! Re: dzis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.05, 17:39

> Ofiar Oś/Oławska
                          > - od Oławskiej kopia dół pod fundamenty a od Ofiar kopia dół pod badania
                          > archeologiczne które juz sie tam zaczeły.Wyburzaja tez parterowy baraczek
                          przy
                          > ZG. Tak wiec wszystko wskazuje na to ze cała działka zostanie zabudowana i
                          > połączona z zakładami graficznymi :)

---> very good :) Na to czekaliśmy - tzn na zabudowę całego tego kwartału i
                          połączenie inwestycji. Warto było trochę poczekać...

>
                          > Braniborska
                          > -stawiaja duzego zurawia(czerwonego ;)) w celu rozbudowy domu handlowego
                          Domar.
                          >
                          > Sa juz fundamenty i słupy podziemnej kondygnacji.

---> Wizualka: bi.gazeta.pl/im/1/2855/z2855741G.jpg
                          W sumie całkiem, całkiem... O jeden, komunistyczny koszmarek we Wrocławiu
                          mniej. DOMAR od strony Braniborskiej to był do tej pory koszmarny widok -
                          normalnie bunkier atomowy :(

>
                          > Aquapark
                          > -wylane sa juz fundamenty w wiekszej czesci obiektu. Uzbrojono teren pod ten
                          > wiekszy basen a na zbrojeniu umieszczono rury odprowadzajace wodę-niedługo
                          > wszystko bedzie zalane betonem.
                          >
                          > Kepa
                          > -Leopoldinum juz jest zbrojone a w zbrojeniu umieszczono podwstawe pierwszego
                          > zurawia
                          > -Silesia to dopiero etap kopania dołu a w dalszej czesci wylewania płyty f. i
                          > kładzeniem na niej papy.

--->Dziś jadąc od mostu Sikorskiego wpuściłem z Witolda ciężarówkę, która
                          wyjechała z placu budowy :) Bo ja jestem kulturalny kierowca :)
                        • Gość: R..... Re: dzis IP: *.crowley.pl 12.08.05, 19:57

> Ofiar Oś/Oławska
                          > - od Oławskiej kopia dół pod fundamenty
                          Małe sprostowanie: wyburzaja piewnice kamieniczki, która tam stała (potem
                          badania archeo i w kóńcu wykop pod fundamenty.

> a od Ofiar kopia dół pod badania
                          > archeologiczne które juz sie tam zaczeły.
                          Racja (odkopywanie i dokumetacja piwnic kamieniczek z Ofiar).

> Wyburzaja tez parterowy baraczek przy ZG.
                          Niestety wczoraja zaczeli, dzisiaj nie widziałem zadnego robotnika burzacego
                          ten baraczek :(

> Tak wiec wszystko wskazuje na to ze cała działka zostanie zabudowana i
                          > połączona z zakładami graficznymi :)
                          Takie pytanie, jak to jest: działka od Ofiar jest własnością "Kamelona", a ta
                          od Oławskiej kogo? (słyszałem ze to już inny inwestor?)
                          • Gość: ! Re: dzis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.05, 20:13
                            Takie pytanie, jak to jest: działka od Ofiar jest własnością "Kamelona", a ta
                            > od Oławskiej kogo? (słyszałem ze to już inny inwestor?)

Działka od Ofiar Oświecimskich należy do OTISu czyli właścicieli Kamaleona.
                            Działka od Oławskiej należała do FIG (Poniżnik-Kunkel), następnie sprzedali ją
                            obecnemu właścicielowi, czyli
                            miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,2498533.html
                          • Gość: Rafis Re: dzis IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.08.05, 20:17
                            baraczek raczej bedzie wyburzony bo cały popękał i trzyma sie na słowo honoru.
                            Wg mojej skromnej wiedzy wszystkie trzy nieruchomosci o których mowa nalezały
                            do róznych włascicieli tj. działka od Ofiar do Otisu(własciciela m.in.
                            Kameleona i szewska centrum), działka od Oławskiej tez do kogos kto ja odkupił
                            od FIG a zakłady graficzne nalezały do FIG-u. Byc moze cos sie zmieniło ale
                            mozliwe ze wszyscy sie dogadali bo przeciez prowadzenie inwestycji na tych 3
                            działkach bez dogadania byłoby niemozliwe.
                            Wszystko bedzie jasne jak wreszcie zapisza tablice budowy która wisi od Ofiar
                            O. Jednak przekucie dziury z zakładów graficznych w strone odbudowywanej
                            kamienicy i rozpoczecie prac archeologicznych na działce od Ofiar wskazuje ze
                            prace beda prowadzone na tych wszystkich nieruchomosciach i powstanie jeden
                            kompleks usługowy. Oby.
                            • Gość: R..... Re: dzis IP: *.crowley.pl 12.08.05, 20:32
                              Baraczek na 100% bedzie wyburzony, chyba że przez przypadek zajechali go
                              koparka w czwartek;) Chodziło mi tylko o to, iż dzisiaj nie go nie rozbierano.
                              Dzięki za rozjaśnienie kwestii własności tych działek. A co do dogadania się
                              właścicieli, ten z "Oławskiej" raczej musiał zacząć prace w tym samym czasie co
                              na Ofiar (kwestia jedynego dojazdu na bud.)
                              Także mam nadzieje że bedzie to jeden kompleks (wmiarę spójny:) )
                              • Gość: Rafis Re: dzis IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.08.05, 20:40
                                dla mnie to moga byc nawet 3 osobne budynki byleby cała ta dziua była porzadnie
                                wypełniona i powstały kolejne fajne miejsca :)
                                • Gość: ! Re: dzis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.05, 20:53
                                  Ktoś się na forum chwalił, że widział już projekt tego nowego budynku od strony
                                  Ofiar Oświecimskich. Tylko już nie pamiętam kto to był. Może się odezwie w tym
                                  temacie i napisze kilka słów?
                                  • Gość: kotbehemot Re: dzis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:58
                                    to byl ktos z wroclaw.dolny.slask.pl i tam to napisal. I wiecej sie nie odezwal. Ja natomiast dzis slyszalem z mojego dobrze zwykle poinformowanego zrodla, ze w kwartale przy Kameleonie buduja teraz tylko kamieniczke i nic wiecej:( Miejmy nadzieje,ze zrodlo sie myli.
                                    • mi.chal Re: dzis 12.08.05, 21:05
                                      Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> to byl ktos z wroclaw.dolny.slask.pl i tam to napisal. I wiecej sie nie
                                      odezwal
                                      > . Ja natomiast dzis slyszalem z mojego dobrze zwykle poinformowanego zrodla,
                                      ze
                                      > w kwartale przy Kameleonie buduja teraz tylko kamieniczke i nic wiecej:(
                                      Miejm
                                      > y nadzieje,ze zrodlo sie myli.

Na rogu Ofiar i Laciarskiej juz zaczeli kopac, wiec istnieje duze
                                      prawdopodobienswo, ze Twoje zrodlo jednak sie myli ;)
                                      • Gość: kotbehemot Re: dzis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:34
                                        mam wielka nadzieje ze tak jest, po prostu mialbym nieczyste sumienie, gdybym nie podzielil sie z Wami ta informacja:)
                                  • Gość: Rafis Re: dzis IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.08.05, 21:03
                                    eee juz nawet chwalili sie biurowcem na Bema :)
    • mi.chal Ofiar, AW 12.08.05, 18:31
      Ofiar:
      img276.imageshack.us/img276/776/ofiar7uj.jpg
      img276.imageshack.us/img276/8812/ofiar20pa.jpg
      AW. Trwa budowa drugiej kondygnacji na rogu Powstancow i Swobodnej. Zbrojony
      jest kolejny fragment p.f. od ul. Nasypowej:
      img276.imageshack.us/img276/2848/aw7ab.jpg
      img276.imageshack.us/img276/3891/aw20wq.jpg
      img73.imageshack.us/img73/7995/aw37xc.jpg
      img73.imageshack.us/img73/8708/aw44rs.jpg
      img73.imageshack.us/img73/7738/aw56bu.jpg
      • Gość: Rafis kolejne dzis :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 16.08.05, 18:19
        aquapark
        -wylewaja juz ostatnie czesci fundamentów pod główny budynek, jednoczesnie
        przygotowywany jest teren pod te jeziorko które bedzie wystawało spod oszklonej
        hali :)

ofiar/Oławska
        -byłem swiadkiem niszczenia przez koparke ostatnich resztek sciany dawnej
        kamienicy od Oławskiej. Jednoczesnie koparka od ofiar ładowała na wywrotki
        ziemie wydobyta z działki-tak wiec najwyraźniej kopią pod budynek.
        • hen Re: kolejne dzis :) 17.08.05, 12:13
          Na Kościuszki chyba szykuje się remont kamienicy - pierwsza z prawej na:
          wroclaw.hydral.com.pl/foto/11/11197.jpg
          Została obłożona rusztowaniem.
          • Gość: Rafis Re: kolejne dzis :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 17.08.05, 12:20
            jest to przebudowa całego kompleksu byłej drukarni na biura. Czesc juz jest
            otwarta a kolejne budynki sa przebudowywane sukcesywnie.
            • Gość: ! Biurowiec przy Wiśniowej na finiszu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.05, 14:09
              Biurowiec przy Wiśniowej

Nowa inwestycja na Krzykach

17 sierpnia 2005 r

W nowym budynku, którego inwestorem jest firma Wojdyła z Rabki, sklep spożywczy
              społem zajmie cały parter, dalsze piętra wynajęła firma komputerowa.
              - W zamian za prawa do gruntu, przekażemy społem zupełnie nową halę sprzedaży -
              tłumaczy Stanisław Wojdyła, prezes Wojdyła Inwestycje. Sklep zajmie 400 m2
              powierzchni z 2800 całości. Będzie też blisko 500 m2 podziemnego parkingu.
              Wyższe piętra są już w 100% wynajęte. Swoje biura ulokuje tam firma teta
              Wrocław tworząca oprogramowanie dla przedsiębiorstw.
              - To powierzchnie o naprawdę wysokim standardzie wykończenia, nie szczędziliśmy
              środków. Cała inwestycja kosztuje nas około 10 mln zł - mówi prezes.
              Otwarcie biurowca zaplanowano na koniec listopada.
              Inwestor pracuje również nad stworzeniem koncepcji zabudowy przy ul
              Muchoborskiej 8, nieopodal swojej wrocławskiej siedziby.

(KOK) Słowo Polskie Gazeta Wrocławska
              • Gość: ! Re: Biurowiec przy Wiśniowej na finiszu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.05, 14:10
                >Inwestor pracuje również nad stworzeniem koncepcji zabudowy przy ul
                Muchoborskiej 8, nieopodal swojej wrocławskiej siedziby.

---> Hmmm???
                • Gość: ! Zintegrowane Centrum Studenckie Politechniki Wrocł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.05, 14:53
                  Fotki Siloya ( http:wroclaw.dolny.slask.pl ) z 12 sierpnia:
                  wroclaw.hydral.com.pl/foto/49/49268.jpg
                  wroclaw.hydral.com.pl/foto/49/49267.jpg
                  • Gość: Rafis PG IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 17.08.05, 18:19
                    stawiaja 5 żurawia który ma nr 7 ;)
                    • mi.chal Kepa 17.08.05, 19:49
                      A na Kepie wywieziono juz prawie cala ziemie z wykopu. Konczy sie takze zbrojenie plyty fundamentowej pod rezydencje leopoldinum. Wczoraj wylewali druga warstwe betonu pod parking podziemny, a dzisiaj pierwsza pod Apartamenty Silesia.
                      • mirai Budynek wiśniowa/hallera 18.08.05, 19:25
                        Dziś przejazdem zrobiłam fotkę.
                        Aktualnie wygląda tak :)

hell.pl/mirai/pict7742.jpg
                        --
                        Mirai, pierwsza, jedyna, niepowtarzalna
                        12 latka no 1. on p.r.a
                        Proud Member of S.W.A.T. & Woosh Club
                        • Gość: marc Re: Budynek wiśniowa/hallera IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.05, 00:06
                          Pani mirai,
                          przepraszam,że nie na temat - być może tam pani nie zaglądała ostatnio- w wątku
                          o osieddlu śliwowowym w dziale ulice/osiedla prezes pewnej firmy poczuł się
                          urażony Pani pomówieniami - może warto odpowiedzieć ?
                          pozdrawiam
                          • Gość: hb Re: Budynek wiśniowa/hallera IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.08.05, 09:12
                            :))))
    • mi.chal Kepa, AW, KW, Olawska 18.08.05, 13:19
      Kepa. Ustawiono podstawe drugiego zurawia. Rozpoczelo sie zalewanie betonem zbrojenia plyty fundamentowej.
      img353.imageshack.us/img353/7546/kepa4vq.jpg
      img353.imageshack.us/img353/6182/kepa22cc.jpg
      img353.imageshack.us/img353/5423/kepa39yj.jpg
      AW. Ustawiono podstawe czwartego zurawia na rogu Nasypowej i Spolmotu.
      img353.imageshack.us/img353/1038/aw47rh.jpg
      img353.imageshack.us/img353/2583/aw4wc.jpg
      img353.imageshack.us/img353/5840/aw32kg.jpg
      img353.imageshack.us/img353/7205/aw20km.jpg
      KW.
      img365.imageshack.us/img365/3421/kw9sn.jpg
      img365.imageshack.us/img365/9842/kw27rg.jpg
      Ofiar/Olawska. Wywozona jest ziemia od Ofiar, a od Olawskiej rozwalane sa piwnice dawnej kamienicy.
      img365.imageshack.us/img365/7259/ofiar1wn.jpg
      img365.imageshack.us/img365/5458/olawska8jb.jpg
      • Gość: ! Piastowska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.05, 14:21
        Swieże zdjecia z remontu skrzyż tej ulicy z Sienkiewicza:
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/49/49397.jpg
        wroclaw.hydral.com.pl/foto/49/49396.jpg

Foto: SILOY ( wroclaw.dolny.slask.pl )
        • Gość: jm Sienkiewicza /Wyszyńskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.05, 23:56
          Godzina 23.50: trwa wypełnianie asfaltem przestrzeni między szynami na
          skrzyżowaniu. Nawierzcnia zachodniej jezdni Wyszyńskiego gotowa, podobnie jak
          na Sienkiewicza od strony Ogrodu botanicznego.
          Nadal zabezpieczany jest kikut po wyburzonej kamienicy na Benedyktyńskiej.
          • Gość: ! "Pasaż Grunwaldzki" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.05, 11:42
            wroclaw.hydral.com.pl/foto/49/49501.jpg
            wroclaw.hydral.com.pl/foto/49/49503.jpg
            wroclaw.hydral.com.pl/foto/49/49502.jpg

Fotki: Quol ( wroclaw.dolny.slask.pl )

• Gość: ! Przebudowa oławskiej i budowa nowej kamienicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.05, 11:50
              Fotka z wtorku, przedstawiająca przebudowę Oławskiej na deptak. Na zdjeciu
              widać również działkę, na której trwają prace przy budowie nowej kamienicy:
              wroclaw.hydral.com.pl/foto/49/49500.jpg
              Foto: Siloy ( wroclaw.dolny.slask.pl )
              • Gość: R..... Re: Przebudowa oławskiej i budowa nowej kamienicy IP: *.crowley.pl 19.08.05, 19:40
                Prace na kamienicy przy Oławskiej zostały na razie wstrzymane.
                Kiedy ruszą znowu, nie wiadomo.
                • Gość: hb Re: Przebudowa oławskiej i budowa nowej kamienicy IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.08.05, 23:48
                  kolejna dziura w centrum ?? cool hehe :))
                • Gość: Rafis Re: Przebudowa oławskiej i budowa nowej kamienicy IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 20.08.05, 00:11
                  teraz pewnie czeka nas spektakl pod tytułem badania archeologiczne ale na
                  szczescie teren badan nie jest duzy wiec mozna liczyc ze prace budowlane
                  niedługo ruszą chyba ze trzeba bedzie czekac do przyszłego roku.
    • bystrzak2000 Kolejne wieści 20.08.05, 21:04
      - Zakończyła się już przebudowa placu przed kościołem św. Wawrzyńca na
      Żernikach. Dojazd do placu będzie możliwy tylko od Żernickiej. Cała
      nawierzchnia placu jest wykonana z kostek i płyt granitowych. Zamontowano
      stylowe lampy oraz nasadzono zieleń. Teraz to miejsce można uznać za
      reprezantycyjny plac Żernik:-)
      - Prace przy budowie kanalizacji na Żernickiej sięgnęły już zachodniego wlotu
      ul. Objazdowej. Prace postępują w ekspresowym tempie:-)
      - Na ulicy Głównej od Wełnianej do przejazdu kolejowego pojawił się już asfalt.
      Tak więc ten odcinek jest już całkowicie przejezdny. Trwają jeszcze prace przy
      budowie chodników i ścieżki rowerowej.
    • svarte_sjel Re: Wiesci z budowy 4 20.08.05, 21:13
      Wiśniowa/Powstańców
      • mi.chal Re: Wiesci z budowy 4 20.08.05, 21:18
        Pasaz Grunwaldzki. Stoi juz piaty zuraw. Jest to ten najpopularniejszy typ z wiezyczka nad kabina operatora, ktora niestandardowo jest w zoltym kolorze. :)

Domar na Braniborskiej. Z pl. 1 Maja zauwazylem dzis ich czerwonego zurawia.
      • Gość: Rafis Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 20.08.05, 21:23
        svarte_sjel napisał:

> Wiśniowa/Powstańców
        • mi.chal Re: Wiesci z budowy 4 20.08.05, 21:25
          Jeden odlecial, ale dwa przylecialy ;)
          • Gość: Rafis Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 20.08.05, 21:40
            a jak ładnie swiecą ;)
    • Gość: omp AM IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 22.08.05, 11:22
      www.wrobis.com.pl/gal_nam.htm
    • mi.chal Arkady Wroclawskie 22.08.05, 13:08
      Podstawa piatego zurawia zostala ustawiona na rogu Swobodnej i Komandorskiej. Konstrukcja na rogu Swobodnej i Powstancow zrownala sie juz z poziomem ziemi. Dzisiaj ukladane byly plyty stropowe na drugiej kondygnacji.
      • Gość: Rafis Nawrat-reaktywacja IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.08.05, 18:10
        Dzis koparka która przebywała na działce zabrała sie za robote i wyburzała
        piwnice odkopanych kamienic. Czyli jednak cos sie ruszyło!

Na Oławskiej trwaja intensywne prace archeo, włąsciwie to nie na Oławskiej
        tylko na Ofiar. Odkopano piwnice kamienic.

Aquapark
        zalali betonem pierwszy zazbrojony basen.
        • Gość: kotbehemot Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:15
          > Dzis koparka która przebywała na działce zabrała sie za robote i wyburzała
          > piwnice odkopanych kamienic. Czyli jednak cos sie ruszyło!
          >
          > Na Oławskiej trwaja intensywne prace archeo, włąsciwie to nie na Oławskiej
          > tylko na Ofiar. Odkopano piwnice kamienic.

tez obserwowalem to z dachu GD;)
        • Gość: R..... Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.crowley.pl 22.08.05, 19:09
          > Dzis koparka która przebywała na działce zabrała sie za robote i wyburzała
          > piwnice odkopanych kamienic. Czyli jednak cos sie ruszyło!

Może ją naprawili, a to były tylko jej testy ;) Miejmy nadzieje, że już dalej
          pódzie z kopyta.

> Na Oławskiej trwaja intensywne prace archeo, włąsciwie to nie na Oławskiej
          > tylko na Ofiar. Odkopano piwnice kamienic.

Uściślam info wcześniejsze, inwestycja na Oławskiej została wstrzymana z powodu
          braku dojazdu na teren budowy (trwajace wykopy na samej ulicy Oławskiej i
          Ofiar, z tym że od Ofiar dojazd został zlikwidowany na stałe). A prace archeo
          na budowie Oławska, nie są na razie przewidywane.
          • Gość: Rafis Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.08.05, 19:17
            > Uściślam info wcześniejsze, inwestycja na Oławskiej została wstrzymana z
            powodu
            >
            > braku dojazdu na teren budowy (trwajace wykopy na samej ulicy Oławskiej i
            > Ofiar, z tym że od Ofiar dojazd został zlikwidowany na stałe). A prace archeo
            > na budowie Oławska, nie są na razie przewidywane.

szczerze mówią cto nie wiem o co Ci chodzi :) żadne prace nie zostały
            wstrzymane. N aOławskiej juz zniszczono piwnice i jest tam dziura wiec trudno
            zeby prowadzic jakies prace archeo. Teraz wiele osób grzebie w odkopanych
            piwnicach od Ofiar. Dojazd od ofiar też jest cały czas i bedzie. To dojazd od
            Oławskiej został zlikwidowany :)
            • Gość: R..... Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.crowley.pl 22.08.05, 19:31
              > szczerze mówią cto nie wiem o co Ci chodzi :) żadne prace nie zostały
              > wstrzymane. N aOławskiej juz zniszczono piwnice i jest tam dziura wiec trudno
              > zeby prowadzic jakies prace archeo.

Sęk w tym że prace w tej "dziurze" na Oławskiej nie moga być kontynuwane z
              powodu braku dojazdu, od Oławskiej nie wiem czy będzie on ponownie uruchomiony,
              a od Ofiar dojazd (przez działkę właściciela Kameleona) został wsztrymany z
              powodu zerwania płyt betonowych tworzących wewnętrzną drogę(więc po chłopsku
              mówiąc, właściciel działki nie ma do niej dostępu). A co do prac
              archeologicznych, chodziło mi, że na razie nie są wogóle planowane (piwnice
              zostały przebudowane dość współcześnie)

> Teraz wiele osób grzebie w odkopanych
              > piwnicach od Ofiar. Dojazd od ofiar też jest cały czas i bedzie.

Zgadza się

> To dojazd od
              > Oławskiej został zlikwidowany :)

Nie zaprzeczam (patrz odp. wyżej)
          • Gość: hb Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.08.05, 19:33
            koparka była sprawna -hb-
            • Gość: Rafis Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.08.05, 19:41
              ale jakby nie było tam dojazdu to by nie mogły tam wjeżdzac cięzarówki po
              ziemię która wybierano od ofiar a wjeżdzały :)
              Po prostu mysle ze jak skoncza archeo od Ofiar to wybiora wszystko z dziury od
              Oławskiej i wyleja płyte fundamentową(jesli maja pozwolenie araczej nie).
              Potem zajma sie resztą.
              Co do dojazdu to w 1 poscie napisałes ze dojazd od Ofiar został zlikwidowany
              na zawsze.

pzdr.
              • Gość: R..... Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.crowley.pl 22.08.05, 19:54
                Może się nie zrozumielismy.
                Dojazd od Ofiar, istnieje i bedzie istniał dla inwestora, który buduje na
                działce od Ofiar, dla inwestora od "dziury" na Oławskiej ten dojazd przestał
                istnieć (nie ma pozwolenia na przejazd przez ten teren do swojej działki),
                chociaż jakby właścieciele terenów sie dogadali nie wykluczam że kiedys uzyska
                on zgodę. Na razie takiego pozwolenia nie ma, więc pozostaje mu dojazd od
                Oławskie, która jest obecnie rozkopana. Więc inwestycja została czasowo
                wstrzymana.

Pozdr.
                • Gość: Rafis Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.08.05, 19:58
                  Inwestor musi miec dojazd bo taki jest zapis w MPZP tak wiec nie wiem skad masz
                  takie informacje. Dla mnie wygląda na to ze wszyscy własciciele dogadali sie co
                  do tej inwestycji i współpracują.
                  • Gość: R..... Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.crowley.pl 22.08.05, 20:06
                    Nie wiem czy w MPLP ma on mieć zapeniony dostęp od Ofiar, zważywszy że to część
                    działki która będzie także zabudowana (przynajmniej tak ustaliłem). Hmm, źródła
                    informacji mam dobre, chociaż anonimowe;), a inwestorzy nie współpracują w
                    zgodzie i pokoju.
                    • Gość: Rafis Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.08.05, 20:11
                      troche dziwnie to brzmi zważywszy ze jeszcze tydzien temu pytałes kto jest
                      włąscicielem tych działek :)
                      • Gość: R..... Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.crowley.pl 22.08.05, 20:17
                        Upewniałem się jedynie co do właściciela działki na Oławskiej (czy cosik nie
                        zmieniło się w jej własności). A co do tego tygodnia, wiele potrafi się zmienić
                        (jeszcze wtedy inwestorzy współpracowali i jakoś się dogadywali).
                        • Gość: Rafis Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.08.05, 20:20
                          eee no to spoko wypija flaszkę i będzie ok ;)
                          Mnie sie zdaje ze jest tam służebnosc przejazdu czy jak to sie tam w żargonie
                          prawniczym nazywa.
                          • Gość: R..... Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.crowley.pl 22.08.05, 20:27
                            Faktem jest że przejazd działa kiedy jest czy przejechać;) znaczy kiedy droga
                            istnieje (metoda faktów dokonanych-zerwanie i wykopanie na jej miejscu dziury).
                            Czy to zdodne z prawem, nie oceniam.
                            Nie mówię, że może po "mocnych" procentowo argumentach pojawią się nowe "drogi"
                            porozumienia:)
                            • Gość: Rafis Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.08.05, 20:44
                              ale tam nie ma dziury, w miejsc gdzie była droga akurat nie kopali. Wykopali
                              piwnice tylko z prawej i lewej strony od wjazdu. Przeciez gdyby wykopali dziure
                              na srodku to sami nie mieliby tam wjazdu :)
                              • Gość: R..... Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.crowley.pl 22.08.05, 20:55
                                Dziura będzie, zapewniam, a wjazd zamieni sie na zjazd do tej dziury dla
                                wywrotek (znaczy powstanie rampa).
                                • Gość: Rafis Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.08.05, 20:59
                                  czyli sam przyznajesz ze dziury jeszcze nie ma :)
                                  Cos mi sie zdaje ze wogóle nie widziałeś tej budowy asytuacje znasz z czyichs
                                  opowiadan ;)
                                  Zjazd dla wywrotek? apo cholere do tej dziury miałyby zjezdzac wywrotki?
                                  przeciez ta działka jest taka malutka...
                                  • Gość: R..... Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.crowley.pl 22.08.05, 21:11
                                    Jak to mówią, pożyjemy zobaczymy:)
                                    Pozdr. i odmeldowuje się na dziś
                                    • Gość: ! Re: Nawrat-reaktywacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.05, 18:48
                                      .............kurcze blade, myślałem, że trwa zażarta dyskusja o działce Nawrata
                                      a tu :)))))))))))
                                      • Gość: ! Przebudowa ul Skarbowców - kilka fotek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.05, 18:51
                                        Fotki autorstwa Qamiqadze ( z forum Skyscrapercity )

widok od stronu ul. Sowiej
                                        qamiqadze.republika.pl/Skarbowcow/5.JPG
                                        przekładanie uzbrojenia
                                        qamiqadze.republika.pl/Skarbowcow/4.JPG
                                        widok na schronisko dla zwierząt
                                        qamiqadze.republika.pl/Skarbowcow/3.JPG
                                        widok od strony ul. Wietrznej
                                        qamiqadze.republika.pl/Skarbowcow/2.JPG
                                        przestawianie niedawnopowstałego ogrodzenia
                                        qamiqadze.republika.pl/Skarbowcow/1.JPG
                                        • Gość: jm Sienkiewicza/Wyszyńskiego: nocne ubijanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.05, 10:24
                                          Nocne ubijanie

Czwartek, 25 sierpnia 2005r.

Kłopoty przy remoncie ul. Wyszyńskiego

Podczas remontu nawierzchni na wlocie ul. Benedyktyńskiej w Wyszyńskiego zaczął
                                          się zapadać stary bruk. Firma Ziajka, wykonawca przebudowy skrzyżowania
                                          Wyszyńskiego i Sienkiewicza, która prowadzi tam prace, musiała z tego powodu
                                          zamknąć we wtorek wieczorem ulicę. Ruch udało się przywrócić dopiero wczoraj
                                          około południa.
                                          Stara nawierzchnia zaczęła osuwać się, gdy robotnicy ubijarkami wyrównywali
                                          podłoże na drugiej, czynnej połowie jezdni ul. Benedyktyńskiej. Od drgań maszyn
                                          obsunął się piasek pod starym brukiem. Wykonawca zamknął całkowicie przejazd w
                                          tym miejscu, bo istniało ryzyko, że zapadnie się także kostka brukowa. Przy
                                          pomocy policji ruch samochodowy skierowany został na objazd przez ulice
                                          Szczytnicką i Sępa-Szarzyńskiego do Benedyktyńskiej.
                                          Ziajce nie udało się w nocy z wtorku na środę skończyć wlotu ul.
                                          Benedyktyńskiej, bo przeszkodził w tym ulewny deszcz. Spowodowało to znaczne
                                          utrudnienia dla kierowców i pasażerów MPK. Układanie nowej nawierzchni drogowcy
                                          skończyli dopiero wczoraj.
                                          – Według umowy wykonawca może prowadzić roboty na dwie zmiany. Tym razem nie
                                          będziemy jednak karać firmy za prowadzenie prac w nocy. To była sytuacja
                                          awaryjna, choć naszym zdaniem można jej było uniknąć – komentuje Ewa Mazur,
                                          rzeczniczka Zarządu Dróg i Komunikacji.

(BW) - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska
                                          • svarte_sjel Re: Sienkiewicza/Wyszyńskiego: nocne ubijanie 25.08.05, 22:45
                                            Gość portalu: jm napisał(a):
                                            > obsunął się piasek pod starym brukiem. Wykonawca zamknął całkowicie przejazd w
                                            > tym miejscu, bo istniało ryzyko, że zapadnie się także kostka brukowa. Przy

Jeśli nie była "poprawiana" po wojnie to raczej by się nie zapadła :^)
                                          • Gość: idea_krys Re: Sienkiewicza/Wyszyńskiego: nocne ubijanie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.08.05, 23:34
                                            > – Według umowy wykonawca może prowadzić roboty na dwie zmiany. Tym razem
                                            > nie
                                            > będziemy jednak karać firmy za prowadzenie prac w nocy. To była sytuacja
                                            > awaryjna, choć naszym zdaniem można jej było uniknąć – komentuje Ewa Mazu
                                            > r,
                                            > rzeczniczka Zarządu Dróg i Komunikacji.

Aha, fajnie wiedzieć że pracują na dwie zmiany. Te zmiany muszą być dość długie, pewnie jedna ma z ok 12 godzin. Dochodzi północ, a na skrzyżowaniu robotników i hałasu jak w środku dnia. Rozumiem i popieram to, że oni pragną skończyć remontować to skrzyżowanie w terminie, tylko czemu przez ten hałas, który oni wytwarzają, nie da się spać po nocach (jest to już któraś noc z rzędu).

Moim zdaniem asfaltowanie w deszczową noc torowiska nie należy do sytuacji awaryjnych :/ Takie głośnie prace spokojnie można by wykonywać w dzień, a cichsze w nocy.
                                      • Gość: Dark Mind ;-) Nawet Nawrata działka drgnęła, a co z tą po NCC ?! IP: *.ar.wroc.pl 26.08.05, 16:27
                                        • Gość: ! Re: Nawet Nawrata działka drgnęła, a co z tą po N IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.05, 16:50
                                          Nawet Nawrata działka drgnęła, a co z tą po NCC ?!
                                          Autor: Gość: Dark Mind ;-) IP: *.ar.wroc.pl

--->A co lolo, chcesz ją kupić i zainwestować na niej? :)
    • mi.chal Kepa 25.08.05, 17:56
      Przywieziono juz wszystkie elementy pierwszego zurawia. Prawdopodobnie jutro bedzie montowany.
      • Gość: Rafis Oławska/Ofiar, Nawrat, Aquap. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 25.08.05, 23:34
        tak jak mówił R.... wykopano fundamenty kamienic na całej długosci działki od
        Ofiar i tym samym inwestor kamienicy nie ma na razie dostepu do swojej działki.
        Chyba bedzie musiał czekac az zasypią doły na Oławskiej.
        Na ofiar trwaja prace archeologiczne.

Nawrat
        koparka zaorała juz około połowy piwnic dawnej poczty i jesli bedzie pracowała
        w takim tepie to przez przyszły tydzien powinna oczyscic całą działkę.

Aquapark
        dalej uwija sie kilkudziesieciu robotników ale zurawii jeszcze nie widac :)
        • Gość: kotbe arkady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:06
          dzis widzialem jak stawiano kolejnego (4?) zurawia. jest jeszcze ladniejszy od poprzednich:)
    • mi.chal Arkady 26.08.05, 13:40
      Wywozony jest ziemia z zjazdu do wykopu.
      • preslaw Re: Wiwulskiego i Chełmońskiego 26.08.05, 15:28
        Coś się ruszyło na budowie "Rezydencji Dąbie" przy Wiwulskiego, pojawili się
        ludzie, pojawił się sprzęt, pojawili się ochroniarze w większej ilości, no i
        pojawiła się tablica informacyjna.
        Na Chełmońskiego kryta pływalnie Akademii Rolniczej coraz wyraźniej nabiera
        ksztłtu, pojawiły się zupełnie ładne elementy drewniane z przodu budynku,
        końcowy efekt może być zupełnie ciekawy.
        • Gość: wiecie_kto Times, Mikołaja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.05, 17:51
          na Mikołaja trwaja juz prace remontowa w dwóch kamienicach kupionych przez
          Irlandczyka.

z kolei w pobliskim Timesie prac nie zauważyłam ale była otwarta bramka
          wjazdowa na teren przy Timesie. Widac wiec ze jednak jest tam jakis ruch.
          • Gość: ! Re: Times, Mikołaja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.05, 17:57
            Powinni powoli zaczynać tą inwestycję, bo jak już pisałem, wg ostatnich
            informacji (z dość dobrego żródła), Projektmanagement miał rozpocząc prace
            zaraz po oddaniu do użytku Green Pointa. To się chyba już stało.......wiec czas
            na Times-a :)

ps: Bardzo cieszy fakt przekazania Odra-Film Marszałkowi DŚ. Czuję, że działka
            na Mikołaja, ta po kinie Pokój (właścicielem jest Odra-Film) długo już taka
            pusta nie postoi...
    • lukasz-franciszek Wycinka drzew w pobliżu Opery 27.08.05, 15:23
      Dzisiaj zauważyłem, że wycinane są drzewa na promenadzie na wysokości pomnika
      ofiar stalinizmu. Z pewnością chodzi o lepszy widok gmachu Opery.
      • Gość: Rafis Re: Wycinka drzew w pobliżu Opery IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.08.05, 15:45
        z pewnością chodzi o to ze te dwa drzewa uschły :)
        • Gość: lukasz-franciszek Re: Wycinka drzew w pobliżu Opery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:14
          Być może, chociaż nie kojarze tam uschnietych drzew.
          • mi.chal Re: Wycinka drzew w pobliżu Opery 27.08.05, 17:30
            Moze nie doslownie byly uschniete, ale pnie w srodku byly puste.
            • Gość: Rafis Re: Wycinka drzew w pobliżu Opery IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.08.05, 20:34
              zapewniam was ze byłu uschniete i dosłownie i w przenosni :)
    • Gość: omp Re: Wiesci z budowy 4 IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.08.05, 18:26
      Rozbierają basen przeciwpożarowy na Ptasiej,może zrobią jakiś ładny skwerek bo
      okolica nieciekawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka