Dodaj do ulubionych

Wiesci z budowy 4

• Gość: omp Gród-Partynice IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.08.05, 18:32
      .: Kończy się rozbudowa grodu na wrocławskich Partynicach :.
      27 sierpnia 2005 - 13:09

Dobiegają końca prace związane z rozbudową wczesnośredniowiecznego grodu na
      terenie wrocławskich Partynic. Powstaje Dom Możnowładcy, świątynia ,
      rozbudowane zostanie także podgrodzie. Obiekt będzie przypominał zbadane przez
      archeologów dolnośląskie grody w Dobromierzu i Gilowie. Otwarcie grodu
      zaplanowano na przyszłą sobotę. Przyjadą wtedy drużyny wojów z Polski ,
      Niemiec i Czech. W programie między innymi inscenizacja zdobycia grodu oraz
      koncert muzyki dawnej w wykonaniu zespołu Fidelius z Niemiec. Partynicki gród
      będzie otwarty dla publiczności we wszystkie weekendy września.

e.osowicz PRW

• Gość: Rafis Ziajka skonczyła droge i kamienicę :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 28.08.05, 21:17
        www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=5218502&postcount=552
        • svarte_sjel Re: Ziajka skonczyła droge i kamienicę :) 28.08.05, 23:36
          Gość portalu: Rafis napisał(a):
          > www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=5218502&postcount=552

Kamienica jest zrobiona artystycznie :^)
          Proponowałbym dostawić tam jakieś szafy itp. ];^)
    • mi.chal Kepa 30.08.05, 14:54
      Wczoraj wylewano byla plyta fundametnowa od ul. Zyndrama.
      Dzisiaj przygotowywano zbrojenie plyty pod parking podziemny w okolicach hotelu. Przywieziono takze kolejne elementy zurawia, ale niestety jeszcze go nie montuja :(
      • Gość: ! Rozbiórka starego wiaduktu na Strzegomskiej -fotki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.05, 17:35
        W dniu dzisiejszym rozebrano stary wiadukt drogowy w ciągu Strzegomskiej (nad
        torami kolejowymi):

wroclaw.hydral.com.pl/50628,foto.html
        wroclaw.hydral.com.pl/50627,foto.html
        wroclaw.hydral.com.pl/50626,foto.html
        wroclaw.hydral.com.pl/50642,foto.html
        Fotki: (GD) - wroclaw.dolny.slask.pl
        • Gość: ! Działka Nawrata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.05, 17:57
          Dzisiaj rano przy Galeri Dominikańskiej ogromny młot pnematyczny rozwalał
          fundamenty poczty i ściany.

info: Mroberto z forum Skyscrapercity

...czyżby jednak ruszyła ta inwestycja? może jednak p Nawrat rzeczywiście
          zdąrzył sprzedać tą działkę? Na razie same pytania - a brak odpowiedzi...

Coś zaczyna się tam dziać - to już jedna, pozytywna wiadomość...
          • Gość: Rafis Re: Działka Nawrata IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.08.05, 18:00
            Darku czy mi sie zdaje czy jeste sostatnio troche rozkojarzony? Przeciez juz od
            zeszłego poniedziałku rozbijane sa te fundamenty o czym pisałem :) do konca
            tego tygodnia powinni skonczyc.
            • Gość: slawek Zagadka inwestycyjna :))) (obrazkowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:17
              Gdzie to jest i co to bedzie???

i4.photobucket.com/albums/y136/sklar/co_to_jest.jpg
              Ja wiem co to jest! Wiem tez do kogo nalezy teren! Ale nie wiem co to bedzie???

Pozdrawiam slawek
              • Gość: slawek Ferio Gaj - postep prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:18
                Oto jak bedzie wygladala elewacja Ferio:

i4.photobucket.com/albums/y136/sklar/elewacja_ferio_gaj.jpg
                A oto postep prac:

i4.photobucket.com/albums/y136/sklar/ferio1.jpg
                i4.photobucket.com/albums/y136/sklar/ferio2.jpg
                Pozdrawiam slawek
              • Gość: Rafis Re: Zagadka inwestycyjna :))) (obrazkowa) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 31.08.05, 15:25
                tez wiem gdzie to jest, miesiac temu widziałem jak wyrównywali teren ale nie
                chciałem pisac bo myslałem ze to znowu jakies szkolenia operatorów koparek czy
                cóś :)
                Powiedz do kogo nalezy teren a bedziemy wiedziec co to bedzie. Po konstrukcji
                widac ze bedzie to cos w stylu lidla, plusa ;) lub magazynu.
                • Gość: slawek Re: Zagadka inwestycyjna :))) (obrazkowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:27
                  Najciekawsze jest to, ze teren nalezy od zeszlego roku do miasta. Miasto kupilo
                  go od Instytutu Gleboznawstwa. Myslalem ze instytut zlikwiduja a tu taka
                  niespodzianka. Pewnie sa to wielkie kompostowniki :))
    • mi.chal Kepa 31.08.05, 16:07
      Montuja pierwszego zurawia. Narazie jest jakis taki niski i bez ramienia, ale caly czas cos przy nim majstruja.
      • preslaw Re: Budynki na Boya - Żeleńskiego i Krzywoustego 31.08.05, 16:30
        Dzisiaj przejeżdżałem przez Boya - Żeleńskiego i chwilę przyglądałem się nowym
        blokom mieszklnym budowanym przez Dachbud. Prawie skończone, częściwo
        pomalowane na zupełnie ładne, łagodne kolory, dalej jechałem Krzywoustego, tam
        stoi nowy budynek obok TBS, też już prawie skończony i bardzo ładnie
        pomalowany. Szczerze powiem, że tak ładnie pomalowanego nowego budynku
        mieszkalnego we Wrocławiu nie widziałem.
        • Gość: ! Inwestycja na Wyścigowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.05, 17:17
          Ta budowa na Wyścigowej (koło salonu Opla), to budowa kompleksu magazynowo-
          biurowego wrocławskiej firmy PAFOSCAN-FARM.
          Więcej o firmie:
          www.farm.pafoscan.pl/firma.php
          Obiekt jest realizowany przez wrocławski WESTBUD.
          • Gość: ! Remont Kazimierza Wlk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.05, 19:15
            Remont południowej jezdni Kazimierza Wielkiego na skrzyżowaniu z ul. Widok.
            (zdjęcie dzięki Małgorzacie Stąpor - www.wroclaw.dolny.slask.pl )

wroclaw.hydral.com.pl/foto/50/50738.jpg
            • Gość: Rafis inwestycje komunikacyjne w KRK IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 31.08.05, 19:58
              moze nie na temat ale mam tu cos dla miłośników krakowskich inwestycji
              komunikacyjnych z Łosiem Bimbaczem na czele

www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=5249695#post5249695
              aha to co mówiłem o firmie WPRM z Łodzi, która wygrała przetarg na estakade
              klecinską jak widac po tym wątku firma jest sławna :)

Nie załozyłem tego wątku po to aby szydzic z Krakowa czy tez jego mieszkanców
              ale moze niektórzy ludzie którzy tak chwalili tamte inwestycje komunikacyjne io
              ich taniosc spojrza na druga strone medalu.
              • Gość: ! Re: inwestycje komunikacyjne w KRK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.05, 20:12
                Ja kiedyś podałem Łosiowi kilka innych linków i przykładów rozgrzebanych albo
                nawet nie zacżetych od kilku lat (wielkie opóżnienia) inwestycji
                komunikacyjnych w KRK...ale on po prostu je przemilczał... bo były to
                niewygodne dla niego fakty. Przecież dla niego KRK i jego inwestycje są THE
                BEST, przecież pisze o wycieczkach które udają się na te budowy :)

Dzięki Rafale za link dot inwestycji tej firmy. Ja do tej pory kojarzyłem MOSTY
                Łódż głównie z dużą ilością marnego sprzętu transportowego - zdezelowanych
                ciężarówek, którymi dysponowali. Często spotykałem je na trasie...
                • Gość: Rafis Re: inwestycje komunikacyjne w KRK IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 31.08.05, 20:18
                  co do tych mostów to chyba jednak pomyliłem ta firmę z inna łódzką MPRD, która
                  np ma rok opóźnienia jakiejs duzej warszawskiej inwestycji. Jednak mostowcy nie
                  musza byc wcale lepsi. Troche mnie uspokaja fakt ze wkonsorcjum jest tez NCC a
                  cena nie jest dumpingowa.
                  • Gość: ! Re: inwestycje komunikacyjne w KRK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.05, 20:31
                    www.mosty-lodz.pl/aktua_r.html
                    Największą ich aktualnie realizowaną inwestycją jest nowy most w Płocku...z
                    którego oddaniem będa wielkieeeeee probelemy, ale to głównie dlatego, że są
                    problemy z kasą na doprowadzenie do niego dojazdów. Most stać będzie przez
                    jakiś czas bezużytecznie :(
                    • Gość: slawek LIDL - tajna budowa :))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:06
                      Tajna sieć handlowa

Czwartek, 1 września 2005r.

Przy ul. Powstańców Śląskich powstaje kolejny market sieci Lidl
                      Będzie parterowy, z dużym parkingiem i zajmie powierzchnię ponad 20
                      przeciętnych mieszkań.
                      Oficjalnie wszystko jest wielką tajemnicą. Robotnicy nie wiedzą, że budują
                      Lidla. Pracownicy firmy zarządzającej marketami nie chcą zdradzić, kiedy sklep
                      przy ul. Powstańców Śląskich zostanie otwarty.
                      Jednak prace budowlane od kilku tygodni idą pełną parą. Po dawnym serwisie
                      Renault nie ma już śladu. W tej chwili na placu między zajezdnią tramwajową a
                      salonem Citroena królują koparki i ciężki sprzęt, służący do kruszenia murów.
                      – Nie mogę panu powiedzieć nic ponad to, co jest napisane na tablicy –
                      tłumaczył wczoraj Ryszard Kłosowski, dyrektor budowy.
                      Na żółtej tablicy informującej o prowadzonej inwestycji czytamy, że firma Tubek
                      stawia tu pawilon handlowy. – Prezes nie wypowiada się w tej sprawie. Zabronił
                      mi łączyć, gdyby ktoś zadawał tego typu pytania – usłyszeliśmy w siedzibie
                      firmy budowlanej.
                      – A nie może nam pani powiedzieć, kiedy Lidl zamierza otworzyć ten market? –
                      dopytywaliśmy się.
                      – Proszę spytać u nich. Teraz to ich teren – odpowiedziała pracownica firmy.
                      – Nie rozmawiamy z prasą na ten temat – mówi Monika Czech z biura ekspansji
                      Lidl Polska, właściciela budowanego marketu. Na nasze prośby o podanie
                      przyczyn, dlaczego wrocławianie nie mogą dowiedzieć się, kiedy sklep zostanie
                      otwarty, dodała: – Na razie jest to tajemnicą.
                      Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, otwarcie Lidla zaplanowane jest na
                      grudzień – tuż przed świętami. To najlepszy okres dla handlu. I sieć ma zamiar
                      to wykorzystać.
                      Na Krzykach stanie parterowy budynek o powierzchni prawie tysiąca trzystu
                      metrów kwadratowych. Do sklepu będzie się dojeżdżać od strony ul. Powstańców
                      Śląskich i nasypu kolejowego. Budynek będzie siódmym sklepem tej sieci we
                      Wrocławiu.

(bk) - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska

Nie wiem czemu nikt nic nie chce mowic na ten temat to dziwne. A o tym, ze to
                      bedzie Lidl to bylo juz wiadomo wczesniej :)))))
      • mi.chal Re: Kepa 02.09.05, 23:15
        Mamy kolejnego zurawia. Stoi mojestatycznie i goruje nad cala budowa :) Oprocz tego przygotowywany jest kolejny fragment plyty fundamentowej do zalania betonem. A przedwczoraj zabetonowano druga podstawe zurawia. :)
        • Gość: ! Re: Kepa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 23:19
          Zrobiłeś fotki tego żurawia jak go stawiali (dla tego gościa z forum
          Skyscrapercity)? :)
          • mi.chal Re: Kepa 02.09.05, 23:22
            Pamietam o nim ;) Niestety nie udalo mi sie zrobic od poczatku do konca. Tak naprawde to mam tylko zdjecia jak montowali 3 elementy.
          • mi.chal Re: Kepa 03.09.05, 16:53
            Oto i on:
            img95.imageshack.us/img95/7620/kepa5pr.jpg
    • Gość: kotbehemot Zbliża sie chyba budowa na kuźniczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:52
      chodzi o te kamienice blisko rynku, ktora ma zostac przebudowana na pasaż handlowy. Wyniosła sie juz stamtad zupelnie ksiegarnia, sklep z butami konczy swoją działalnosc.
      • Gość: ! Re: Zbliża sie chyba budowa na kuźniczej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.05, 14:58
        Oby, oby..
        • Gość: Rafis dzisiejsze foty AW IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 18:57
          www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=5271056&postcount=348
          fotki Danuty B. z wroclaw.dolny.slask.pl
    • Gość: silas co z Silver House? IP: *.glzy.uf.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:01
      właśnie nie wiecie czy coś zaczeli grzebać? ludzie się tam mieli sprowadzać z
      początkiem 2006, a jeszcze w czerwcu to tam było głucho i cicho
      • Gość: climec Re: co z Silver House? IP: *.localnet / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:48
        Z tego co wiem to pozwolenie na budowe ma być wydane na dniach, później jeszcze
        chyba 14 dni na uprawomocnienie i dopiero budowa ...
        • Gość: ! Re: co z Silver House? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 16:54
          Climec, a co tam słychać z "Osadą Gencz"?
    • Gość: silas Wieści z Budowy 5? IP: *.glzy.uf.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:05
      może trochę off, ale czy nie czas już założyć następny rodział w tej księdze
      inwestycji wrocławskich - zbliżamy się do 200 postów, chyba że są jakieś reguły
      ustalone o których niewiem to sorry że zajmuje wiersze bezproduktywnym tekstem:)
      (śledze forum od niecałych 2 miesięcy)
      • Gość: ! Re: Wieści z Budowy 5? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 21:10
        niepisane (podkreślam niepisane) reguły mówią o granicy 200 postów w takich
        wątkach jak Newsletetr i Wieści z budowy i zakładamy po jej przekroczeniu nowy
        topik z kolejną cyferką :)
        • Gość: Rafis DINT IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 21:30
          leja juz stropy 2 piętra od strony Klecinskiej :)
          • Gość: ! Re: DINT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 21:35
            Rozbudowa Macopharmy i budowa 3-4 kolejnych obiektów (być może średniej
            wielkości biurowców dla konkretnych firm) - takie są dalsze plany wobec DINT-u.
            • Gość: Rafis Dzis IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 03.09.05, 16:33
              AW
              wyładowuja ostatniego 5 żurawia

Akwapark(;))
              leja fundamenty pod kolejne czesci-blizsze wzgórzu Andersa. Czekamy na
              zapowiedziane 3 żurawie.

Sikorskiego
              Skanska zabiera manele i pozostawia opuszczona działkę. Zobaczymy czy KGHM
              znalazł inwestora i zacznie budowac ten zapowiadany biurowiec.
              • mi.chal Re: Dzis 03.09.05, 17:19
                PG
                Ostro zbroja plyte i leja beton. Pojawil sie zuraw do tloczenia betonu:
                img96.imageshack.us/img96/2488/pg8lu.jpg
                img55.imageshack.us/img55/7389/pg28bm.jpg
                img64.imageshack.us/img64/8035/pg37fx.jpg
                img56.imageshack.us/img56/3747/pg40wz.jpg
                • Gość: Rafis poniedziałek :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 05.09.05, 14:45
                  AW
                  ostatni piąty zuraw niespodziewanie juz stoi w pełnej krasie. Wybierane sa
                  resztki ziemii z wykopu, który pokrywa sie coraz wieksza ilościa stali i
                  betonu :)

Akwapark
                  trwa zalewanie betonem kolejnych partii zbrojeń.Przywozone sa pręty oraz piasek.

LPP
                  Wreszcie ruszyły prace. Kilku robotników plus koparka zajmuje się podłączaniem
                  siecii(chyba ciepłowniczej) do przyszłego budynku. Tak wiec zinwestycja nie
                  jest tak źle jak myślałem. Czekam na kolejne kroki.
                  • Gość: ! Re: poniedziałek :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 14:48
                    LPP
                    Wreszcie ruszyły prace. Kilku robotników plus koparka zajmuje się podłączaniem
                    siecii(chyba ciepłowniczej) do przyszłego budynku. Tak wiec zinwestycja nie
                    jest tak źle jak myślałem. Czekam na kolejne kroki.

Aż nie wierzę! Jadę jutro do Legnicy, to chyba sam, osobiście sprawdzę, czy na
                    działce LPP zaczyna się coś dziać? :)
                    W końcu LPP to obok EPI Centrum - dwa najbardziej wyczekiwane prze ze mnie
                    projekty (architektura)
                    • Gość: Rafis Re: poniedziałek :) IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 05.09.05, 14:52
                      podsumowując jesli w tym roku rusza na dobre prace przy Nawracie, LPP, Rondzie
                      Verona, Archicomie no i moze Timesie lub zaczna kopać na Bema to bede uważał,
                      że pod względem inwestycji rok był bardzo udany :)
                      • jeff Re: poniedziałek :) 05.09.05, 17:52
                        Na skrzyzowaniu K.Wielkiego z Szewska przywiezli kolejne krzyzownice i
                        zwrotnice - ah jaki piekny widok :))
    • Gość: kotbehemot Kolejne kamienice do remontu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 17:56
      Dziś widzialem rusztowania na

- samotnej kamienicy na Prusa, koło szkoły podstawowej (troche bardziej na wschód od tej pieknej polkolistej, z która Dutkiwicz obiecywał, ze cos zrobi,a nic nie zrobił)

- kamienicy koło sedesowców na ul. Nauczucielskiej:)

Czyzby?:)
      • Gość: ! Re: Kolejne kamienice do remontu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 18:08
        Nie dam sobie odciąć ręki, ale czy czasem nie było już przetargu na remont tej
        półkolistej kamienicy? Spróbuję tego poszukać na naszym forum.
        • Gość: Rafis Re: Kolejne kamienice do remontu? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 05.09.05, 19:59
          a nie jest tak ze mieszkancy tej półkolistej nie zgodzili sie na remont? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka