Dodaj do ulubionych

gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:26
mieszkamy we wrocku od miesiąca - przyjechalismy z krakowa - o ile jestem
fanem architektury wrocławia to jednak z gastronomią najlepiej nie jest ...

może podpowiecie - gdzie można dobrze zjeść ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.05, 13:39
      Polecam PIRAMIDĘ :) Duuuużo jedzenia za stosunkowo nie duże pieniążki (jak na
      moje oko :-/) Te kanjpki są dwie (albo trzy - niech mnie ktoś poprawi :P) Jedna
      jest na wita stwosza a druga gdzieś obok rynku ale adres? <hmmm> Wpisz w
      wyszukiwarkę to Ci znajdzie :D pozdrawiam i smaczengo zyczę :)
    • inga_iga Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo 22.07.05, 14:04
      ul. widok bar chiński- bardzo smacznie. Niesety nazwy nie pamietam

• Gość: fogel Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.05, 14:49
      Miś i Żaczek :))))
    • no.logo Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo 22.07.05, 14:53
      Jeżeli niedrogo=kilkanaście PLN za obiad, to na przykład Pod Papugami. Jeżeli niedrogo=trochę mniej niż kilkanaście PLN za obiad, to Jacek i Agatka. Jeżeli niedrogo=niecałe 10 PLN, to Miś. Jeżeli niedrogo=niecałe 5 PLN, to Bar Duet, którego jestem absolutnym fanem ze względu na jego "mieszkańców" :-)

A w ogóle, to polecam samodzielne gotowanie ;-)
      • Gość: Martucha Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.05, 15:33
        A co dają za te 5 złotych? Pytam z ciekawości - naprawdę ! I gdzie ten bar
        jest, hmm? No_logo jeśli dałbyś namiary byłąbym wdzięczna. Pozdrowionka :)
        • no.logo Służę uprzejmie :D 22.07.05, 15:55
          Bar Duet mieści się (jeśli go jeszcze nie zamknęli :D) przy ul. Poniatowskiego, na rogu z Prusa.

Menu jest na przykład takie:

mielony, surówka, ziemniaki : 2.38 zł za CAŁOŚĆ :-)))
          kopytka - kilkadziesiąt groszy...
          surówka - poniżej 10 groszy...

No i to towarzystwo... ech... ilu tam się gawęd można nasłuchać :-)
          • Gość: heniek Re: Służę uprzejmie :D IP: 62.48.236.* 22.07.05, 15:59
            a Mewa jeszcze istnieje?
            • no.logo Le bar mleczny Mewa :-))) 22.07.05, 16:04
              Nie mam pojęcia.
              Ale Mewa dorobiła się nawet swojej fan-strony w Sieci:

Po polsku:
              membres.lycos.fr/rolbe/mewa_pl.html
              i po francusku:
              membres.lycos.fr/rolbe/mewa.htm
              • turez Re: Le bar mleczny Mewa :-))) 22.07.05, 16:07
                istnieje, istenieje:) ostatnio nawet na szybie wywiesili kartke ze potrzebują
                kucharki:)
              • Gość: heniek Re: Le bar mleczny Mewa :-))) IP: 62.48.236.* 22.07.05, 16:07
                No to moze powspominamy kultowe bary wroclawskie
                • no.logo Bałtyk! 22.07.05, 16:17
                  ech te rybki...
                  • Gość: heniek Re: Bałtyk! IP: 62.48.236.* 22.07.05, 16:27
                    Taaa ...
                    A jak się nazywal bar na rogu Piastowskiej i Sienkiewicza? Sąsiadowal z
                    mordownią, w której od rana dzialy się dantejskie sceny.
                    Często go wspominam, ale nazwy nie pamiętam ... :)
                    • yndrk Re: Bałtyk! 22.07.05, 16:38
                      Bar Piast
                      Y
                      • Gość: kojka Re: Bałtyk! IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.07.05, 18:52
                        W mewie jedzenie smaczniejsze niz w misiu.

ja lubie jeszcze mercado i Vegę,przy czym wg mnie Vega za droga jest.
              • Gość: annuszka Re: Le bar mleczny Mewa :-))) IP: *.biuro.leg / 217.98.93.* 25.07.05, 15:54
                świetna strona, ale ktoś miał fantazję! Znasz więcej francuskojęzycznych a
                ciekawych?
      • sara1986 Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo 22.07.05, 19:46
        jak sie idzie od Misia w strone Rynku i skreca w pierwsza uliczke[za cholere
        nie pamietam jak sie nazywa,ta kolo kuzniczej]to jest zajebista nalesnikarnia
        ktora prowadza Francuzi.zajebiste nalesniki i salatki,jest piwko tez.bylam
        kilka razy,naprawde pyszne
        • aands Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo 22.07.05, 22:24
          ZAJEBISCIE to Sara ujelas--moje gratulacje!!
          • Gość: selena Re: AAnds IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.07.05, 17:12
            wez ty spadaj-jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia na temat jedzenia to
            oszczedz sobie pie..watych komentarzy.
            ja tez mam problem z zapamietywaniem nazw ulic chciaz mieszkam tu od
            urodzenia.no i co z tego madralo
            • Gość: Heniek Re: AAnds IP: 62.48.236.* 25.07.05, 17:18
              Widze ze masz przede wszystkim problem ze zrozumieniem czytanego tekstu
              • Gość: selena Re: AAnds IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.07.05, 17:24
                tak heniutku szczegolnie taka niskich lotow ironie trudno odczytac-aands
                zjawil sie tu w calej okazalosci zeby pogratulowac Sarze opisu drogi do Rynku a
                idz ty w pi..du
                • Gość: heniek Re: AAnds IP: 62.48.236.* 25.07.05, 17:34
                  Nie musisz mi tlumaczyc kto i co pisal. Wszystko rozumiem w przeciwienstwie do
                  ciebie. Bardzo sie ekscytujesz - czyzby zabolalo? , uważaj - żyla nie jest ze
                  stali.
        • Gość: ja Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.05, 10:21
          ul Nożownicza
    • Gość: krokus Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.07.05, 10:33
      Na skrzyzowaniu widok i kazimierza wielkiego. chinski bar, za 12-15 zl mozna sie
      najesc do syta.
      • Gość: smakuś Re: bar Mewa i okolice IP: *.wroclaw.mm.pl 25.07.05, 16:41
        Kochani, skoro taki pilny kulinarny wątek to spieszę donieść ( póki gorące): w
        Mewie przerwa: wakacyjna czy remontowa, ale zaraz obok jest nowe, pyszne coś.
        Oczywiście klimat nie z Mewy czy Bałtyku, ale za to ceny - dobre. Przyjemny
        lokal, nowiutki, po byłej pizzerni. Przechodziłam kilka razy i nie wiedziałam
        dlaczego tam zawsze jest frekwencja. Teraz wiem, sprawdziłam wczoraj i zapodaję:
        porządne talerze i sztućce, podaje kelner, ogrodek przy ulicy ( nieco hałasu,
        bo to centrum). Pierogi ruskie z cebuklą duża porcja - 3,50. Bardzo obfite
        danie placki ziemiaczane z gulaszem/ innym mięsem plus dużo warzyw, dla mnie
        nie do przejedzenia - 9 zł. Zupy: od 2 zł - jeśli dobrze pamietam, bo nie
        zamawialiśmy. A do tego pół litra żywca za 3,80. Niestety nie pomnę nazwy
        lokalu, ale to na Drobnera, róg Cybulskiego, a drugi róg to Dubois. Rzut
        beretem od Uniwerku i rynku.

Inna propozycja w tej okolicy to słynne już stołówki studenckie: Bazylia z
        nowym budynku prawa i zaraz obok Mewy ( ta jest na Drobnera)bardzo duża i dobra
        stołówka w budynku Instytutu Fizyki UWr. Na Cybulskiego.
        W obu jest tanio, w Bazyli oczywiście dużo większy wybór, ale o rozsądnej -
        wcześniejszej porze.
        Ponieważ nikt jeszcze nie wspomniał o barze wegetariańskim Vega w rynku to
        muszę to uczynić. Polecam górę. Czysto, klimatycznie, pysznie i w miarę tanio -
        wszak to rynek.
        No a na wielkie i rzadkie studenckie szaleństwa polecam Marche - róg
        Piłsudskiego i Powstańców. Cudny wybór, niezobowiazujaca atmosfera i
        niezapomniane doznania, ale to nie na studencką codzienność, jak już
        nadmieniałam.
        Smacznego zwiedzania życzę i podawajcie następne miejsca!
    • matmichal Re: gdzie zjeść w centrum dobrze i niedrogo 25.07.05, 17:30
      Miś i Mewa ale trzeba się spieszyć bo lepsze jedzonko wychodzi już po 13 .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka