almac 26.07.05, 15:27 .... to dzielnica Wrocławia??? encyklopedia.pwn.pl/82810_1.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svarte_sjel Re: Zakrzów... 26.07.05, 16:58 almac napisał: > .... to dzielnica Wrocławia??? Zależy jak zdefiniujemy dzielnicę :^P Naprawdę bardziej się można przyczepić do "dzielnicy administracyjnej Psie Pole", bo tej nie ma :^P Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Zakrzów... 26.07.05, 21:15 Dla Ciebie nie ma dla mnie jest (i 97% mieszkańców też) ***************pluto10*************** Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Zakrzów... 26.07.05, 21:28 pluto10 napisał: > Dla Ciebie nie ma dla mnie jest (i 97% mieszkańców też) Mijasz się z prawdą, gdyż w wypowiedzi svarte_sjela padł termin "administracyjna" a takiej nie ma nigdzie i dla nikogo na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Zakrzów... 26.07.05, 22:46 leo19 napisał: > "administracyjna" a takiej nie ma nigdzie i dla nikogo na 100%. Ja nie wiem, może pluto10 załatwia na codzień sprawy w Dzielnicowej Radzie Narodowej, kto go tam wie :^P Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: Zakrzów... 27.07.05, 04:09 pluto10 napisał: > Dla Ciebie nie ma dla mnie jest (i 97% mieszkańców też) > ***************pluto10*************** Tak jak 99% wrocławian mówi, że jedzie "do Leśnicy" i "na Bielany" (a nie "na Leśnicę" i "do Bielan") i z powodu tych 99% te określenia powinny być uznane za prawidłowe (jeśli już nie są.....). Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Zakrzów... 27.07.05, 08:46 almac napisał: > Leśnicę" i "do Bielan") i z powodu tych 99% te określenia powinny być uznane za > prawidłowe (jeśli już nie są.....). Może pójdźmy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Zakrzów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:33 > Tak jak 99% wrocławian mówi, że jedzie "do Leśnicy" i "na Bielany" zaszłości historyczne - lesnica jako byłe miasto - do lesnicy, bielany - z popularnej piosenki - "karuzela, karuzela, na bielanach, co niedziela" Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: Zakrzów... 27.07.05, 17:16 Mi chodziło o to że 97% mieszkańców miasta Wrocławia uważa że w mieście jest 5 dzielnic, Stare Miasto, Śródmieście, Psie Pole, Krzyki i Fabryczna. Svarte coś tam udawadniał że tak nie jest. ***************pluto10*************** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Zakrzów... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.07.05, 19:23 > Mi chodziło o to że 97% mieszkańców miasta Wrocławia uważa że w mieście jest > 5 dzielnic, Stare Miasto, Śródmieście, Psie Pole, Krzyki i Fabryczna. bo kiedyś tak było, czego wyrazem jest podział administracji _państwowej_ na 5 dzielnic (np. US), albo innych instytucji (zus, zoz'y itd). stąd się uważa że podział na dzielnice dalej istnieje. > Svarte coś tam udawadniał że tak nie jest. bo podział administracyjny miasta wrocław na dzielnice zlikwidowano wiele lat temu. w mieście nie ma dzielnic jako miejskich jednostek organizacyjnych. są za to osiedla, jako jednostki samorządowe (stąd m.in. rady osiedla). Odpowiedz Link Zgłoś