Dodaj do ulubionych

Senator Huskowski o górniczym proteście

IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.07.05, 21:47
Brawo senatorze Huskowski. Nie mozna uginac sie pod presja bandytow. Jezeli
bede mogl, zawsze bede na Ciebie ( przepraszam za poufalosc) glosowal!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kal Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.bredband.skanova.com 29.07.05, 22:29
      Brawo senatorze Huskowski!!!
      • Gość: Karolina Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:05
        Gdyby senator Huskowsji choć jeden dzień przepracował w kopalni wiedziałby
        jakie głupoty opowiada. Żaden górnik (statystycznie) nie dożywa 65 roku życia,
        w przeciwieństwie do hutników, czy rolników.... Gdyby senator Huskowski
        przepracował kilkanaście lat w klęcząc w wodzie, aby wydobyć węgiel, po drodze
        dorabiabiając sie kilku chorób, typu grużlica przeprosiłby wszystkich górników
        za swoje słowa. Troche szacumku dla tych ludzi...
        • Gość: Adamos Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.media4.pl 30.07.05, 02:00
          Karolina pisz dopiero wtedy kiedy przeczytasz jakiś artykuł dokładnie i w
          całości! Huskowski chce równych praw dla wszystkich pracujących w ciężkich
          warunkach. Ja miałem w rodzinie 2 hutników i żaden nie przekroczył progu 55
          roku życia. Przypadek?
        • mi.chal Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 30.07.05, 16:04

Gość portalu: Karolina napisał(a):

> Gdyby senator Huskowsji choć jeden dzień przepracował w kopalni wiedziałby
          > jakie głupoty opowiada. Żaden górnik (statystycznie) nie dożywa 65 roku
          życia,
          > w przeciwieństwie do hutników, czy rolników.... Gdyby senator Huskowski
          > przepracował kilkanaście lat w klęcząc w wodzie, aby wydobyć węgiel, po
          drodze
          > dorabiabiając sie kilku chorób, typu grużlica przeprosiłby wszystkich
          górników
          > za swoje słowa. Troche szacumku dla tych ludzi...

Ehh, smiesza mnie tego typu komentarze. Czy ktos tym ludziom wybieral prace
          jaka maja wykonowyac?? Czy ktos bronil im konczyc studia i pracowac w lzejszych
          warunkach?? W koncu, dlaczego caly narod pracujacy i zarabiajacy pieniadze ma
          lozyc na ludzi, ktorzy pracujac ciezko nie potrafia ta ciezka praca zarobic
          pieniedzy??

Skonczymy z tym socjalizmem!!
      • Gość: karolina Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:09
        a wy wszyscy, ktorzy popieracie tego ignoranta zastanówcie sie nad tym co
        piszecie. Górnicy wykonują pracę, na którą połowa z was by się nie zdobyła.
        Jeśli nie byliście w kopalni, nie pracowaliście tam- nie macie prawa wygłaszać
        takich sądów
        • Gość: P. Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.provider.pl / *.provider.pl 30.07.05, 11:39
          Jeśli ta praca jest taka straszliwa, to po co się za nią biorą? Żeby potem inni
          mogli się użalać - 'jak to tym biednym górnikom jest źle'?

Za ciężką pracę płacą ciężkie pieniądze. Inaczej nikt by się za coś takiego nie
          brał, nie? Ciężkie pieniądze czasem trzeba okupić zniszczonym zdrowiem. Ale za
          ciężkie pieniądze można sobie przynajmniej kupić dobre ubezpieczenie. A nie iść
          z kijami przez miasto.

Pomijam fakt, że akurat praca górników jest kompletnie nieprzydatna, bo węgiel
          z Chin, Australii czy RPA wychodzi za 60% ceny (wliczając koszty transportu z
          drugiego końca świata).
          • Gość: Straszne! Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.05, 13:19
            A w Chinach i innych krajach węgiel wydobywają krasnoludki? Miedź i inne
            kopaliny będą wydobywać inni, m.in. Chiliczycy, Niemcy, itd. A my wybrany naród
            będziemy te dobra kupować. Skandal takie myślenie. Pracowałem pod ziemią, znam
            rodziny górnicze. Za ciężką pracę tym ludziom należy się hołd. Pojedźcie na
            cmentarz w Lubinie, zobaczycie groby wielu młodych ludzi, którzy zginęli pod
            ziemią. Parlament "ucywilizował" ustawę, niezależnie od manifestacji. Moim
            zdaniem była ona niepotrzebna, jak i niepotrzbne były ofiary (dobrze, że nie
            było ofiar śmoiertelnych) i straty materialne.
    • Gość: Likwidator Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.07.05, 23:29
      A czym sie ze ten Huskowski w życiu - robotą jaką skalał ? Zlikwidował
      platformistyczny cwaniak szereg szkół wrocławskich (m.in liceum handlowe) jak
      rządził miastem - ale ci nauczyciele co stracili pracę nie mieli ani
      determinacji ani odwagi walczyć o swoje miejsca pracy - tak jak górnicy !
      • Gość: Michał Jaros Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.ds.ae.wroc.pl 30.07.05, 00:47
        Szanować trzeba każdego cżłowieka za jego pracę. Nie każda osoba może zarabiać tyle, co inna (to nie komunizm). Jedni pracują "fizycznie", a inni "umysłowo" :) Powiem tylko tyle, że jestem zbulwersowany wydarzeniami warszawskimi (czyt. wybrykami pijanych górników)!!! A teraz pytanie: kto będzie płacił za ekerytury górniczków? Czy ktoś myśli o tym, że do wydobycia węgla dopłacamy? kiedy w prywatnych kopalniach nikt nikomu nie dopłaca? Coś jest nie tak i dopóki w tym kraju sprawować władzę będą socjaliści ... dopóty będziemy płacili za takie wybryki ... a nie KARALI (jak w normalnym kraju!)!!! WSTYD!!!
        • Gość: P. Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.provider.pl / *.provider.pl 30.07.05, 11:41
          > A teraz pytanie: kto będzie płacił za ekerytury
          > górniczków?

No na razie domagają się od górników 125.000 zł odszkodowania za zniszczone
          mienie.

Natomiast do 2020 roku te emerytury będą kosztowały budżet państwa ok.
          70.000.000.000 (70 mld) zł.

Kto płaci? Pan płaci, pani płaci...

P.
    • Gość: Zenon Wypierd Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.wroclaw.mm.pl 30.07.05, 02:01
      Tak, znam osobiście tegoż senatora. I to od baaardzo dawna. On naprawdę nigdy
      poważnie (nie mówię już ciężko) nie pracował. Więc niech o górnikach nie zabiera
      głosu (co nie znaczy że ja bezkrytycznie popieram górników).
      Śp. Ojciec senatora - bardzo porządny człowiek, jemu zawdzięcza zresztą etos
      opozycyjny.
      Wszystkich wielbicieli i wielbicielki zachęcam do bliższego zapoznania się co on
      dobrego uczynił dla Wrocławia i jak pracował intensywnie na rzecz regionu jako
      ów senator. A później dopiero zastanowić się czy na takiego głosować.
      M I E R N O T A !!!
      • Gość: gyom Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.magma-net.pl 30.07.05, 11:52
        No tak - nigdy ciezko nie pracowal, więc nie powinien się sprawami górników i hutników zajmować. Nigdy
        też pewnie nie leczył w szpitalu, więc o reformie zdrowia też nie powinien się wypowiadać. W polu też nie
        robił - więc wara od głosowania przeciwko interwencyjnemu skupowi żywca. Na pewno nie uczył też w
        szkole - nie ma więc prawa zajmować się oświatą ... Może tak dalej pójdziemy, co?

Przecież to polityk - osoba, którą wybieramy właśnie po to, żeby zabierała głos w różnych sprawach, bo
        inaczej głos zabiorą ludzie z pałami, rolnicy z płonącymi oponami, Grześ Kołodko z abolicją podatkową i
        inni spece od naprawiania swojej branży za nasze pieniądze ...
    • Gość: tert Huskowski masz mój głos!!! IP: *.crowley.pl 30.07.05, 10:27
      !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: a Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.wroclaw.mm.pl 30.07.05, 12:14
      BRAWO!!! tak trzymać, panie Senatorze.
      Ma pan mój głos.
    • Gość: Pioklon ciezka dola gornika IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.07.05, 12:34
      Do wszystkich, ktorzy sie uzalaja nad gornikami!

Pewnie, ze ich praca jest bardzo ciezka, i przywileje im sie naleza.Ale
      przywileje nie w taki sposob przyznane.
      A moze by tak emerytura np. po 10 latach pracy pod ziemia? Jestem za, prosze
      bardzo! Tylko niech gornicy i ich pracodawcy przez okres aktywnosci zawodowej
      gornikow odloza kazdemu na indywidualne konto tyle szmalu, ze spokojnie bedzie
      czerpal do smierci. Tylko, ze wtedy koszty pracy beda tak wysokie, a wegiel tak
      drogi, ze nikt go nie kupi, i kopalnie trzeba bedzie zamknac.
      Wiec, poki co, gornicze przywileje trzeba ciac.

Brawo Senatorze, tak trzymac, nie dac sie g...!
    • Gość: Winowajca Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: 83.147.130.* 30.07.05, 13:02
      Pan Huskowski mowiac to jest niegodny funkcji senatora.
      • brody Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 30.07.05, 13:23
        a ja uwazam ze jest godny bycia senatorem. z bandytami nie nalezy rozmawiac
        tylko ich do wiezienia wsadzac i/lub grzywny wysokie nakladac zeby im sie
        odechcialo wandalizmu

--
        Łukasz WYSZKOWSKI - kandydat PO do Sejmu RP
    • dareksy Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 30.07.05, 14:21
      dlaczego cały czas piszecie że to państwo dopłaca do tych emerytur,jeżeli przy
      wysokich zarobkach płacę składi ZUS około 2 tys.miesięcznie przez 25lat ,żyję
      statystycznie do 55 lat to nie rozumiem w jaki sposób państwo mnie totuje ,czy
      nie jest odwrotnie ,a pan senator przedstawia dokładnie polityke
      platformy,sprywatyzować co się da ,my się nachapiemy areszta ludzi jako
      niewolnicy i eksportujmy wszystko
      • brody Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 30.07.05, 14:54
        ano Panstwo - czyli inni podatnicy doplacaja, poniewaz jak gornik przechodzi na
        emeryture to pobiera ja w takiej wysokosci ze jego skladek nie starcza na
        wyplaty do konca jego zycia (tak jest najczesciej, bo niewielu gornikow umiera
        niedlugo po przejsciu na emeryture - do tych podatnicy nie doplacaja)

--
      • Gość: ktostam Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 30.07.05, 15:04
        Gornicy placa taka sama skladke jak inni ale maja mnoznik lat i przez to dostaja
        wieksza emeryture. Roznice musza pokryc podatnicy.
      • goscdw Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 30.07.05, 15:08
        czyli twoje zarobki brutto sa ok 8 000 zł/m-c. a górnik nie płaci takiej stawki
        bo zarabia ???? i koło się zamyka . Teraz wyforowali jedna grupę zawodowę a za
        nia pójda inne. Tym górnikom z przodka to ja sie zgadzem ale tym na wierchu a
        to z jakiej okazji? Tych co na wierchu to jest 2/3 .
      • mi.chal Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 30.07.05, 16:13
        A z jakich pieniedzy gornicy oplacaja skladki?? Czy aby na pewno z zarobionych
        na sprzedazy wegla?? Bo mi sie wydaje, ze panstwo rok rocznie lozy ciezkie
        pieniadzy w gornictwo, ktore to pieniadze m.in. ida na skladki do ZUSu
    • Gość: przesada! Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.05, 17:04
      Nazwanie bandytami protestujących górników, to chyba gruba przesada. Przypomina
      się 1956, 1970, 1976 i 1980 rok. Może być sprawa sądowa!
      • brody Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 30.07.05, 17:14
        co innego walczyc w imie demokracji (przeciw rezimowi), a co innego rozwalac
        ulice przed Sejmem w imie wlasnych PRZYWILEJOW

--
        • Gość: radny Nie tylko p. Senator skrytykował górników ! IP: *.skrzynka.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 01:01
          Henryka Bochniarz również www.demokraci.pl/index.php?
          do=news&navi=0001,0001&id=925
    • Gość: yan Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.ifd.uni.wroc.pl 31.07.05, 11:16
      Racja, policja powinna nie dopuscic do atakow. Po pierwszych probach powinno sie
      ostro reagowac i wywiezc pijanych bandytow ze stolicy. To zlodziejskie
      dzialanie, ktore kazdego pracujacego obarczy kosztami emerytur tych pijakow
      udalo sie dzieki tchorzliwej i koniunkturalnej postawie SLD-owcow. Z drugiej
      strony szkoda, ze Gazeta nie przytoczyla wystapienia drugiego senatora z
      Wroclawia, Litwinca, ktoremu nie podobalo sie Swieto Solidarnosci. Pokretne i
      jak zwykle nieprzemyslane wystapienie, ktore powinni znac wyborcy, nie tylko
      tego pana.
      • Gość: lodówka Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.05, 15:02
        Łukasz Wyszkowski cieżko pracuje na tym forum, w wielu "tematach" zachęca do
        głosowania na siebie i PO. już się boję, że jak otworzę wieczorem lodówkę, to
        zamiast wędliny znajdę komunikat o tym kandydacie i jego partii. Zbyt nachalna
        propaganda wywołuje odwrotne od oczekiwanych efekty.
        • brody Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 31.07.05, 21:33
          lodówka, po pierwsze ja nie jestem Łukaszem Wyszkowskim - tylko jego kumplem
          (jesli nie wierzysz to sie przejdz do biura PO na Olawskiej i sie zapytaj o
          mnie). po drugie ja tylko staram sie pomagac innym osobom (tak jak np. pani
          szukajacej tanich noclegow we wroclawiu), a przy okazji TYLKO SIE PODPISUJE o
          Łukaszu Wyszkowskim. w tresci samych postow nie ma w wiekszosci o nim slowa
          wspomnianego (wykluczajac watek z lista kandydatow PO do Sejmu RP)

pozdrawiam brody

--
    • Gość: Wrocek Re: Senator Huskowski o górniczym proteście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.05, 15:30
      Calkowicie popieram. Miejscem bandytow jest wiezienie. Nie nalezy uginac sie
      pod presja srub, kijow i pijanych bandytow, ktorym wydaje sie ze zyja jeszcze w
      PRL. Ze wszystko im sie nalezy - praca, przywileje, dodatkowe premii i pensje.
      Zyjemy w wolnym kraju i nikt nikogo nie zmusza byc gornikiem. Jak tak dalej
      pojdzie oplacac sie bedzie sprowadzac wegiel z Chin - bedzie tanszy !!!!!
      • ksenos Re: Senator Huskowski o górniczym proteście 31.07.05, 23:46
        koniunkturalizm na wiejskiej ,wazelina ,smierdzący strach-te określenia pasują
        idealnie do sejmu.zastanawiam sie dlaczego tylko jeden huskowski miał odwage
        nazwac hołote-hołotą.niewiedziałem na kogo głosować -teraz widze.BRAWO panie
        senatorze -ma pan mój głos i paru moich znajomych więcej(razem ^6)tak trzymać.
        • Gość: lekon Oni byli lepsi dzisiaj !!! IP: *.skrzynka.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 00:16
          jw.
          wiadomosci.onet.pl/1140905,11,1,0,120,686,item.html

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka