Dodaj do ulubionych

Do Admina - w sprawie chamow na Forum

IP: *.chem.uni.wroc.pl 19.09.01, 08:14
Tak dalej nie moze byc.
Forum przestalo byc miejscem dyskusji i zarcikow.
Stalo sie miejscem, gdzie niewyzyte i tepe gowniarstwo licytuje sie, kto umie
bardziej komus p...dolic, obrazic, zbluzgac!
Choc to dla mnie, czlowieka wolnego i wolnosc milujacego okropne, prosze o
cenzure i wycinanie takich jawnie chamskich postow, w ktorych celuja np.
niejacy Kriss czy Andzia.
Jesli ktos ma takie samo odczucie, prosze o poparcie.
Jesli macie inne zdanie, chetnie przeczytam.
Tak czy owak, cos z tym trzeba zrobic.
CHAMY PRECZ Z WROCLAWSKIEGO FORUM!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: miejsce na romantyczna kolacje IP: *.members.com.pl 22.08.01, 19:43
      strzał w dziesiątkę Mike! sam jeszcze nie byłem ale podobno widok jest
      ...nieporównywalny !
    • Gość: Mike Re: miejsce na romantyczna kolacje IP: *.*.*.* 27.08.01, 09:05
      Gość portalu: ja napisał(a):

> Gość portalu: Mike napisał(a):
      >
      > > Gość portalu: ja napisał(a):
      > >
      > > > dzieki czy moglbys mi powiedziec gdzie sie znajduje ten lokal (ulica
      > ,nr n
      > > a
      > > > starym rynku)
      > > > pozdro
      > >
      > > Ona nie jest na rynku tylko w srodmiesciu - ul.Bohaterow Warszawy/Mickiewi
      > cza.
      > > Jest w piwnicy. Jak nie bedzie miejsca to idzcie do Taverny Cutty Sark.
      > > Niedaleko, w strone Jagiellonskiej. Ale najlepiej zarezerwuj wczesniej sto
      > lik.
      > >
      > > Na starowce jest pare knajp ale ja znam tylko Sienna 6, Desperados i Prawd
      > e.
      > > Zreszta Sienna 6 jest chyba aktualnie zamknieta. A dwie pozostale to takie
      > puby
      > > .
      > >
      > > Albo wez swoja pania do Cafe 22 - ostatnie pietro Pazimu.
      >
      > gdzie jest cafe 22..??

Kurcze, to przeciez najmodniejszy ostatnio lokal - 22. pietro Pazimu!
    • Gość: Mike Re: miejsce na romantyczna kolacje IP: *.*.*.* 30.08.01, 10:19
      Gość portalu: ja napisał(a):

> coprawda jezeli chodzi o kolacje cafe 22 odpada ale pozatym lokal jest
      > swietny naprawde wielkie dzieki za polecenie mi go
      > pozdro

do uslug!
    • Gość: Ana Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 13:21
      Witam,
      W pelni sie z Toba zgadzam.
      Mysle, ze chamskie posty PANA Andzi vel Krissa vel *pl vel Pipi (cierpiac na
      rozdwojenie jazni, wg slow Hrabiego, osobik ten posiada jeszcze pare nickow)
      nie maja nic wpolnego z innymi niz forumowiczow pogladami, lecz z chamstwem,
      chamstwem i jeszcze raz chamstwem.
      Wyzywanie kogos od "pedofili" byloby w realnym swiecie karalne za zniewage.
      Staram sie lekcewazyc te obelgi, ale nie zawsze daje sobie z tym rade i
      poprostu po przeczytaniu paru takich postow wychodze z FORUM, bo chamstwa nigdy
      nie zaakceptuje.
      Dziwi mnie rowniez biernosc Admina, bo wypisy w/wym. Pana nie maja nic
      wspolnnego z wolnoscia slowa i nalezaloby je zablokowac!
      Pozdrawiam.
      Ana
      • Gość: STrup Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.chem.uni.wroc.pl 19.09.01, 13:41
        Serdecznie pozdrawiam Ane.
        Wlasnie o to mi chodzi, ze wiele osob zniecheca sie do naszego Forum i zen
        wychodzi, bo co krok napotyka obrzydlistwa.
        Dlatego - ze smutkiem, niechecia i frustracja - prosze Admina o cenzure.
        Mimo wszystko.
        Wolnosc slowa ma swoje granice. To jest wtedy, gdy te slowa sa takie, jakie
        musimy czytac.
        • Gość: marus Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 14:00
          Chamstwa nie popieram , ale cenzury też nie.
          Ignorujmy chamskie wypowiedzi. Nasze riposty są pożywką dla debili.
    • Gość: Jureek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: 62.8.156.* 19.09.01, 14:02
      Nawet w tej sytuacji, jaka zaistniała na forum, jestem
      przeciw cenzurowaniu wypowiedzi. Całkiem możliwe, że
      właśnie o to chodzi rozrabiakom. Chcą sprawdzić
      wytrzymałość administratorów i normalnych użytkowników
      forum. A kiedy zacznie się ich cenzurować, będą mogli
      gdzie indziej krzyczeć, jak to Zydzi z Wyborczej gnębią
      wolność słowa.
      Proponowałbym inne rozwiązanie. Zauważyłem, że
      większość z nich (całkiem możliwe zresztą, że jest to
      tylko jedna osoba) korzysta z numeru dostępowego tepsy.
      Admini forum mają pełne adresy IP osób, jest więc
      technicznie możliwe zidentyfikowanie chamów pisząc na
      abuse@tpsa.pl. TPSA w takich sytuacjach po prostu
      odcina takim ludziom dostęp do sieci.
      Natomiast do normalnych uczestników forum mam prośbę,
      żeby nie podejmować żadnych dyskusji z chamami. W końcu
      znudzą im się rozmowy z samymi sobą.
      Pozdrawiam normalnych
      Jurek
      • Gość: lidia Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroc.gazeta.pl 19.09.01, 14:09
        Proponowałam już w innym wątku, żeby niekulturalne i niemerytoryczne wypowiedz po prostu
        ignorować. Oczywiście w odpowiedzi zostałam zwymyślana. Nic to. Jeśli osioł kopnie człowieka, to
        człowiek nie musi kopnąć osła. Pozdrawiam

• Gość: Jureek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: 62.8.156.* 19.09.01, 14:16
          Gość portalu: lidia napisał(a):

> Nic to. Jeśli osioł kop
          > nie człowieka, to
          > człowiek nie musi kopnąć osła.

Podoba mi się to porównanie.
          Pozdrawiam
          Jurek
        • Gość: FraMauro Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: 157.25.196.* 19.09.01, 14:17
          Zobowiazuje sie wszem i wobec nigdy nie odpowiadac na posty w/w ludzi: nie
          komentowac, nie wdawac sie z nimi w zadne wymiany zdan i dyskusje. Ich posty
          bede uwazac za niebyle.Wszystkim radze to samo: tylko calkowity ostracyzm z
          naszej strony zniecheci ich do korzystania z forum.
      • Gość: Ana Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 14:16
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Proponowałbym inne rozwiązanie. Zauważyłem, że
        > większość z nich (całkiem możliwe zresztą, że jest to
        > tylko jedna osoba) korzysta z numeru dostępowego tepsy.
        > Admini forum mają pełne adresy IP osób, jest więc
        > technicznie możliwe zidentyfikowanie chamów pisząc na
        > abuse@tpsa.pl. TPSA w takich sytuacjach po prostu
        > odcina takim ludziom dostęp do sieci.

Swietne rozwiazanie- jestem "atechniczna" i nie wiedzialam, ze taka mozliwosc
        istnieje.

> Natomiast do normalnych uczestników forum mam prośbę,
        > żeby nie podejmować żadnych dyskusji z chamami. W końcu
        > znudzą im się rozmowy z samymi sobą.
        > Pozdrawiam normalnych
        > Jurek

Sledzac forum na biezaco, zauwazylam, iz normalni i inteligentni forumowicze
        (np.Hrabiaa, Janek, Dlugopis) daja sie wciagnac w dyskusje z chamstwem i rozumiem
        to, bo ciezko jest byc obojetnym na ciagle obelgi.
        Ale uwazam Twoja propozycje za bardzo rozsadna i podpisuje sie pod
        akcja "chamskie posty- niewidzialne dla normalnych uzytkownikow forum".
        pozdr.
        Ana

• dlugopis Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 19.09.01, 14:21
          Ponioslo mnie. Ale obiecuje, ze wiecej nie bede. I tak dobrze, ze w trakcie
          pisania ochlonolem i przestalem bluzgac, bo tez bym zostal poddany ostracyzmowi
          forumowemu.
          Pozdrowionka
      • Gość: STrup Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.chem.uni.wroc.pl 20.09.01, 08:10

> Nawet w tej sytuacji, jaka zaistniała na forum, jestem
        > przeciw cenzurowaniu wypowiedzi. Całkiem możliwe, że
        > właśnie o to chodzi rozrabiakom. Chcą sprawdzić
        > wytrzymałość administratorów i normalnych użytkowników
        > forum. A kiedy zacznie się ich cenzurować, będą mogli
        > gdzie indziej krzyczeć, jak to Zydzi z Wyborczej gnębią
        > wolność słowa.

Dlatego ewentualnosc cenzury jest i dla mnie niemila.

> Proponowałbym inne rozwiązanie. Zauważyłem, że
        > większość z nich (całkiem możliwe zresztą, że jest to
        > tylko jedna osoba) korzysta z numeru dostępowego tepsy.
        > Admini forum mają pełne adresy IP osób, jest więc
        > technicznie możliwe zidentyfikowanie chamów pisząc na
        > abuse@tpsa.pl. TPSA w takich sytuacjach po prostu
        > odcina takim ludziom dostęp do sieci.

Podoba mi sie ten pomysl. Trzeba naciskac na Admina!!!

> Natomiast do normalnych uczestników forum mam prośbę,
        > żeby nie podejmować żadnych dyskusji z chamami. W końcu
        > znudzą im się rozmowy z samymi sobą.
        > Pozdrawiam normalnych
        > Jurek

Jako normalny czuje sie pozdrowieny i tez pozdrawiam
    • Gość: daag Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.*.*.* 19.09.01, 14:18
      żadnej cenzury!!! to ma być forum pełną gębą a nie jakieś tam jedynie słuszne
      wypowiedzi w duchu wartości!!
      • dlugopis Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 19.09.01, 14:22
        Popieram
    • Gość: wędzonka Do STrupa, reszta nie czytac IP: 156.24.231.* 19.09.01, 14:29
      Gość portalu: STrup napisał(a):

> Tak dalej nie moze byc.
      > Forum przestalo byc miejscem dyskusji i zarcikow.
      > Stalo sie miejscem, gdzie niewyzyte i tepe gowniarstwo licytuje sie, kto umie
      > bardziej komus p...dolic, obrazic, zbluzgac!
      > Choc to dla mnie, czlowieka wolnego i wolnosc milujacego okropne, prosze o
      > cenzure i wycinanie takich jawnie chamskich postow, w ktorych celuja np.
      > niejacy Kriss czy Andzia.
      > Jesli ktos ma takie samo odczucie, prosze o poparcie.
      > Jesli macie inne zdanie, chetnie przeczytam.
      > Tak czy owak, cos z tym trzeba zrobic.
      > CHAMY PRECZ Z WROCLAWSKIEGO FORUM!!!

W zasadzie wychowalem sie w znacznie gorszym otoczeniu wiec troche to po mnie
      splywa, ale przyznaje ze porzadnych ludzi powinno odpychac i, co mnie martwi,
      zniechecac do forum.
      Ale z drugiej strony nasuwa mi sie cos innego. Mamy tu sytuacje prawie
      eksperymentalna, idealna. Po pierwsze wytworzyl sie spontanicznie kulturalny
      przekroj, od szczytow po dno. Po drugie brak barier, ale i brak fizycznego
      kontaktu. Pozostaje czyste slowo. Kazdy daje z siebie cos charakterystycznego, w
      sumie powstaje pewna nieupiekszona prawda.

Oczywiscie mozna za pomoca admina zepchnac smieci pod dywan, ale pytanie: czy
      kultura to zjawisko stabilne, czy moze jest rzeczywiscie z natury nietrwale i
      zawsze bedzie wymagac "wspomagania"?
      W realu taki test za szybko sprowadza sie do zbrodni i kary, ale tu jestesmy
      skazani najwyzej na wzajemna obecnosc. Sek w tym ze w gruncie rzeczy nie sadze ze
      Andzia jest debilem, tylko nie potrafi tolerowac Roberta. A tolerancja to wielkie
      zagadnienie, czy nie czujesz STrup jakiegos uklucia ambicji? :) Czy tylu
      kulturalnych forumowiczow jest w stanie na tak doniosly problem zademonstrowac
      jedynie oburzenie i zaaplikowac banicje? Troche mi to brzmi jak porazka. :)
      Przyznam ze ostatnio czytam forum z coraz wiekszym zainteresowaniem, mimo ze
      musze zatykac nos! :)
      • Gość: Słoniu Re: Do STrupa, reszta nie czytac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.01, 15:51
        Odnoszę wrazenie,że rzeczywiście zrobiło się za bardzo "barwnie" na
        Forum.Odnoszę jednak wrażenie (a także spora część moich znajomych),że oprócz
        wulgaryzmów odrzuca ziejąca nuda. Jak ktoś nie moze się spełnić twórczo bo
        wątki są nijakie (dla niego) to prowokuje rozróbę w stylu Krissa ,Andzi,Roberto
        i wielu innych oczekujac reakcji. Ta reakcja go rajcuje. Pozdr
      • Gość: MKK do admina: propozycja rozwiązania "metodą MKK" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 19:25
        Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Oczywiscie mozna za pomoca admina zepchnac smieci pod dywan ...

To zdanie natchnęło mnie!

Adminie!
        Proszę o założenie podfora (potwora), coś na kształt "oślej ławki". O ile da się
        to wykonać programowo, proponuję, aby andziokształtnym udało się wpisywać tylko w
        takim miejscu (nie trzeba by było mieszać w to TEPS-y). Wersja dla pracowitego
        admina: przenosić "hurtem" śmierdzące posty do jednego kociołka. I tu moglibyśmy
        forumowicze pomóc, wskazując "palcem" tych złotoustych cymbałów.

Pytanie (jeśli pomysł się spodoba): jaki powinien mieć tytuł podfor-potwór?
        • Gość: daag Re: do admina: propozycja rozwiązania IP: *.*.*.* 20.09.01, 16:02
          może "MKK"?
        • Gość: MKK Re: do admina: propozycja rozwiązania IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 22:09
          Gość portalu: MKK napisał(a):

> Pytanie (jeśli pomysł się spodoba): jaki powinien mieć tytuł podfor-potwór?

Nadal uważam, że pomysł nie jest głupi, a tytuł potwora może brzmieć np.: "SZAMBO"
      • Gość: STrup Do Wedzonki, reszta tez moze czytac IP: *.chem.uni.wroc.pl 20.09.01, 08:31
        Bardzo zywa dyskusja na ten temat (nie pierwsza zreszta) daje pewien przeglad
        pogladow. Przewaza opinia, zeby - mimo wszystko - nie cenzurowac.
        Przewaza tez, nieco bezradna prawde mowiac, propozycja nieodpowiadania na
        chamskie zaczepki.
        Niechec do cenzury podzielam, choc czasem az sie prosi. Nieodpowiadanie na
        plugastwa nie zawsze wychodzi, bo nerwy zawodza, a poza tym plugawcy nadal
        czuja sie bezkarni. A ja nie lubie, idac, wdeptywac raz za razem w fekalia.
        Podobno najlepszym straszakiem jest nieuchronnosc kary.
        A bodaj najlepsza kara jest powszechny ostracyzm.
        Nie mozemy jednak okazywac plugawcom naszej dezaprobaty, bo to by oznaczalo
        odpowiadanie na ich posty, a przeciez o to im chodzi.
        Dlatego najbardziej podoba mi sie pomysl Jajaacka, aby nasz (forumowy) Admin
        lokalizowal faktyczny adres i zawiadamial Admina Tepsy czy kogo tam, aby odcial
        owego Krissa czy Andzie, albo przynajmniej go powiadomil, ze brzydko czyni i ze
        on o tym wie.
        A juz szczytem perfekcji i perfidii (ale jakze dydaktycznie nosnym) byloby
        upublicznienie pelnego adresu e-wmilowego plugawca.
        To wszystko dobrze wyglada, ale nie wiem, czy daloby sie zrobic...
        A moze Admin sie wypowie?
    • Gość: bromden JEST SPOSOB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.01, 16:03
      Zadnej cenzury!

Chce podkreslic to, co napisal marus: ignorowanie to najlepsza bron przeciwko
      takim wpisom! Jak nikt nie bedzie reagowal na glupote, to znudzi im sie pisac
      bzdury.

Tymczasem kazdy madrala na forum musi skomentowac i wyrazic swoja dezaprobate
      dla wulgarnych wpisow, a to tylko woda na ich mlyn.
      • Gość: Słoniu Re: JEST SPOSOB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.01, 16:06
        Toż dokładnie przed chwilą to napisałem.
        • Gość: NOSYT Re: GÓWNO WIELKIE IP: 213.76.92.* 19.09.01, 18:53
          co wy cioty myslicie ze ja z chaty stukam i ze swego kompa? wielkie gowno nic
          mi nie zrobicie a co najwyzej jakiemus leszczowi tepsa odlaczy net hie hie hie
          a ja bede sobie dalej pisal i pisal i gowno mi mozecie zrobic. lubie sie
          podpinac pod innych mam dobre mozliwosci i znajomych hakerow. Cze geje
    • Gość: Janek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.01, 19:23
      Moi drodzy. Może i ja narażę się na ostracyzm, albo jak to pięknie nazwał
      Bromden mądralą zostanę, ale mam całkim inne zdanie. Skargi do admina i prośby
      o cenzurę przypominają mi małego Jasia skarżącego się pani w przedszkolu, że
      Miruś zabrał mu misia. Czytałem wątek o chamstwie w tramwajach. Brałem czynny
      udział w zdarzeniu jak młoda kobieta w ciązy zwróciła się do sterydowca
      rozwalonego na siedzeniu, żeby ustąpił miejsca bo bardzo źle się czuje. Ten na
      cały głos powiedział: "Ty stara k.... ,czy to ja Ci bachora zrobiłem? I miejsca
      nie chciał ustąpić. Za Waszą radą mógłbym wysiąść z tramwaju lub wyrazić swój
      ostracyzm ignorując całe zdarzenie. Zrobiłem odwrotnie. To sterydowiec wysiadł
      na pierwszym przystanku po drodze. Forum nie może być zgromadzeniem tercjarek ,
      które złożyły potrójne śluby. Czystość i niewinność to w "Panu Tadeuszu" można
      szczątkowo spotkać.A w dzisiejszych czasach i na plebanii z tym jakby coraz
      gorzej. Pokurcz szukający miodu powinien natrafić u Was na łyżkę dziegciu.
      Kpina, śmiech i szyderstwo to najlepsze lekarstwo na chamstwo, namolność,
      upierdliwość i zwyczajną głupotę. ZNiestety ominie was zabawy z wyskrobkiem w
      wojnę atomową. Jako osobnik zbliżony do kijanki nie ma jąder. Wybuch więc nie
      grozi bo nie ma co rozbijać. To tyle. Być może zachowuję się jak majster w
      skeczu o hydrauliku /z Kolbuszewskim, Gołasem i Michnikowskim/:"..Chamstwu
      należy się przeciwstawiać siłom......Wężykiem Panie Majster? Wężykiem?..." Na
      koniec tylko dodam, że tak jak Birbant chcę, żeby pokurcze i ich klony przeszły
      do historii, a ja mógłbym napisać choć nie znam łaciny:"..et quorum pars magna
      fui.."/w czym odgrywałem wielką rolę, he, he,he,,/-Cytat z Eneidy Wergiliusza.
      Pozdrawiam. Na wystąpienia pokurczuwów z utęsknieniem czekam. Walka z nimi
      kilku forumowiczów sił mi dodaje i rozumu uczy. A tego nigdy nie za wiele.
    • Gość: MickOwhy Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.inet.fi 19.09.01, 19:55
      Jak ide kolo plotu i obszczekuje mnie kundel to moja pierwsza reacja jest :
      wziac draga i podraznic sie z dziadem, huknac w sztachety, zadac bydlakowi
      sztycha w gardziel albo zrobic mu 'blebleble'

zawsze mi cisnienie skacze ! ale tak sobie mysle ze jakbym sie z nim draznil to
      bym tylko durnia z siebie robil.

w stosunku do mniej agresywnych, i tylko przyglupich, skutkuje czasami metoda
      przez zaskoczenie. Pamietam ze w ten sposob pare miesiecy temu, w bardzo
      elgancki sposob zostal splawiony jeden kibic legii odgrazajacy sie ze rop-oli
      caly wroclaw i wszystkich jego mieszkancow

Taka jednak polityka ignorowania, niestety prowadzi do tego ze gdy jakis
      chlopiec mowi na przystanku do jakiejs pani: "Spierdalaj ty stara kurwo", to
      wszyscy sie odwracaja bo nikt nie chce dostac beckow.:( (Interweniuja
      ewentualnie osoby po 50-ce!)

I gdzie tu kurde moral? Ktos mi odpowie?!!!

• Gość: michał Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 20:04
        Ja po prostu wpisy Andż ,Krisów i innych dziwolągów po prostu pomijam przy
        przeglądaniu postów na forum. Jakby robili tak wszyscy i nie polemizowali z
        nimi ,to te matołki by zniknęły z tego forum tak szybko i niespodziewanie jak i
        się tu pojawiły. Taka jest moja rada. A wpisy KrisoAndzio podobnych niech
        zostaną na tym forum ,niech stanowią przykład ludzkiej głupoty i zawiści w
        stosunku do innej osoby ,bo ja te ich obrażliwe posty skierowane pod adresem
        Hrabiego ,Roberto czy Janka odbieram jako zwykłą zawiść i zazdrość w stosunku
        do tych osób i ich niezaprzeczalnej wiedzy. Wolę czytać posty tych
        inteligentnych forumowiczów niż popisy łaciny podwórkowej w wykonaniu
        KrisoAndziopodobnych.
      • Gość: Jajaccek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 19.09.01, 23:55
        Gość portalu: MickOwhy napisał(a):

I gdzie tu kurde moral? Ktos mi odpowie?!!!
        >
        Podobne metody reagowania . W starciu bezposrednim, poparcie przez grupe, gasi
        chama skutecznie.
        Na Forum sprawa sie nieco komplikuje.Jestem przeciw cenzurze.Jak dotychczas
        czytam wszystkie chore posty.Jak dotychczas ponioslo mnie tylko raz, na poczatku.
        Dobry opis Pana Hrabiego z pewnoscia nie zostal zrozumiany przez
        adresata.Ogolnie nad pacjentami Czarnego Boru czy Kraszewskiego, pracuje sie
        bardzo ciezko a efekty sa mizerne.Choc niektore jednostki rokuja dobrze.Pozdr.
        • Gość: cojak Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 00:51
          Nie cenzurować! Ignorować!
          Pozdro forumowicze.
          • Gość: Jajaccek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 20.09.01, 00:54
            Ignorowac!
            • Gość: hen Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: 156.17.85.* 20.09.01, 08:34
              Nie ignorować, cenzurować!
              • Gość: dari Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 11:32
                Wieszać, obcinać jaja a potem palić publicznie!!!
    • Gość: terka Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.*.*.* 20.09.01, 15:10
      Jestem po 3-tygoniodniowym urlopie. Przeczytałam posty z 18 i 19.09.
      Przeraziłam się. W pierwszej chwili zawrzałam, potem ... no i mi przeszło.
      To po prostu należy zdecydowanie lekceważyć.
      • Gość: zgrywus Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 15:56
        Gość portalu: terka napisał(a):

> Jestem po 3-tygoniodniowym urlopie. Przeczytałam posty z 18 i 19.09.
        > Przeraziłam się. W pierwszej chwili zawrzałam, potem sie zesrałam... no i mi
        przeszło.
        > To po prostu należy zdecydowanie lekceważyć.

• Gość: Jajaccek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 20.09.01, 17:23
        Gość portalu: terka napisał(a):

> Jestem po 3-tygoniodniowym urlopie. Przeczytałam posty z 18 i 19.09.
        > Przeraziłam się. W pierwszej chwili zawrzałam, potem ... no i mi przeszło.
        > To po prostu należy zdecydowanie lekceważyć.

Bardzo podobnie to odczulem po powrocie.Wygladalo jak awaria rury kanalizacyjnej.
        • Gość: Birbant Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 21:36
          O rany! Ja tak samo to odczułem. Do teraz nie mogę się otrząsnąć. Biorę silne
          środki uspokajające ale nie pomagają. Nie wiem co robić. Może ktoś doradzi?
          • Gość: Jajaccek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 20.09.01, 22:09
            Wirtualne wellingtony, nos trzymac wysoko,pozwolic gnojowce przeplynac.Sa
            gorsze rzeczy.
            Lepsze zreszta tez.Pozdr.
            • Gość: MKK Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 20:55
              Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> Wirtualne wellingtony, nos trzymac wysoko,pozwolic gnojowce przeplynac.Sa
              > gorsze rzeczy.
              > Lepsze zreszta tez.Pozdr.

Gnojówka znów płynie i śmierdzi.
              :(
              • hrabiaa Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 20:57
                Czy GW toleruje, czy też nie ? Jak dotąd, brak reakcji. Fe!
                • roberto65 Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 21:00
                  hrabiaa napisał(a):

> Czy GW toleruje, czy też nie ? Jak dotąd, brak reakcji. Fe!

Witam Pana Premiera !
                  Do tej pory byłem przeciwko, ale teraz jestem jak najbardziej za tym, aby wpisy i
                  wątki tych "pajaców" psujących nasze forum zlikwidować w ten sam sposób, w jaki w
                  Łodzi admini GW usunęłi wpisy gościa który nabił na tamtejszym forum ponad 1300
                  pustych postów...

• hrabiaa Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 21:04
                    Ja bym ich poprostu olewał. Szkoda klawiatury na to-to. Za każdym razem można
                    postawić diagnozę. Nie ma problemu. Podaj mi rodzaj objawów a dam diagnozę i
                    sposób postępowania.
                    • roberto65 Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 21:09
                      Olewanie olewaniem Panie Premierze, ale oni założyli dziś na tym forum tak
                      wiele bezwartościowych i pustych wątków, że "zeppsuli" całą stronę główną
                      naszego forum...
                      • hrabiaa Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 21:10
                        Nie przejmuj się. Niech płacą.
                        • roberto65 Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 21:15
                          hrabiaa napisał(a):

> Nie przejmuj się. Niech płacą.

...szkoda mi ich rodziców...
                      • Gość: Jajaccek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 25.09.01, 21:14
                        Cierpliwosci!i niech dzieci nie zagladaja na FORUM.Bo to wstyd.Pozdr.
                        • roberto65 Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 21:18
                          ...ale jedno co dziś dobrego zrobili, to to, że szalenie mnie rozbawili...
                          ...ich dedukcja, że ja i Wędzonka to jedna i ta sama osoba...he he he...
                          A jeszcze lepsze to, ze wg nich razem z Wędzonym jesteśmy Adminami Gazety...
                          Pewnie jutro okaże się, ze jestem także JaJackiem, Jankiem i Hrabią w jednej
                          osobie...

Pozdrawki !
                          • hrabiaa Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 21:20
                            Tak naprawdę, to Ty możesz być. Nic nie stoi na przeszkodzie. Siusiumajty nie
                            odróżniają konia od koniaku i rumu od rumaka.
                            • Gość: Jajaccek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 25.09.01, 22:04
                              hrabiaa napisał(a):

> Tak naprawdę, to Ty możesz być. Nic nie stoi na przeszkodzie. Siusiumajty nie
                              > odróżniają konia od koniaku i rumu od rumaka.

Melduje poslusznie, ze dzisiaj w godzinach porannych nastapilo pozaforumowe,
                              jednostronne polaczenie telepatyczne z Panem Hrabia, dotyczace tych samych
                              skojarzen.Szacuneczek.
                              • roberto65 Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 22:16
                                Telepaci...pozdrawki dla Was...
    • Gość: jatzek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.01, 22:30
      Prosze Panstwa,
      Chamy - czy jak kto woli, myslacy inaczej - traktuja swoje wynurzenia jako
      mozliwosc epatowania spokojnych ludzi swoja poetyka. Lepsze to niz rysowanie po
      murach, wybijanie szyb, napastowanie malych dzieci itd. Zawsze jest szansa, ze
      z tego wyrosna. Przypuszczam, ze sa to pryszczate malolaty, ktore brak tresci
      nadrabiaja prymitywna forma. Dajcie im spokoj a burackie watki padna same. MOze
      raczej skupcie sie na tym, by watki interesujace byly kontynuowane, zeby bylu
      merytoryczne i ciekawe. A z tym roznie bywa, niestety. Dobrym zwyczajem jest
      zastanowienie sie przed publiczna wypowiedzia. Wypowiedz pisemna, jako ze
      zostaje na dluzej, powinna byc przemyslana jeszcze dokladniej.
      Cenzura wypowiedzi przez blokowanie adresow? Jest pozadana i stosowana na
      firewal-ach firmowych, ale tu nie powinna byc stosowana. Jezeli szanowni
      dyskutanci maja wystarczajaco duzo dobrych tematow i rzeczowych wypowiedzi,
      forum obroni sie samo. Nie chodzi o zwalczanie ludzi, lecz - co najwyzej -
      polemike z nimi. Prawda? NIe dodawajcie zakazow i regul, ale kultywujcie dobre
      obyczaje. Buractwo zmadrzeje lub znajdzie sobie inne forum, gdzie bedzie moglo
      blyszczec.
      Powodzenia.
      • roberto65 Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum 25.09.01, 22:35
        ...poszedłem za Twoimi słowami Jatzku i włąśnie odnamwiam kilka wątków, które
        spadły na dół, z powodu dzisiejszych "harców" na forum 2 dzieciaków: Olo i
        Repo...

Pozdrawki Jatzku !
      • Gość: wędzonka Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: 156.24.231.* 26.09.01, 00:28
        Gość portalu: jatzek napisał(a):

> Prosze Panstwa,
        > Chamy - czy jak kto woli, myslacy inaczej - traktuja swoje wynurzenia jako
        > mozliwosc epatowania spokojnych ludzi swoja poetyka. Lepsze to niz rysowanie po
        >
        > murach, wybijanie szyb, napastowanie malych dzieci itd. Zawsze jest szansa, ze
        > z tego wyrosna. Przypuszczam, ze sa to pryszczate malolaty, ktore brak tresci
        > nadrabiaja prymitywna forma. Dajcie im spokoj a burackie watki padna same. MOze
        >
        > raczej skupcie sie na tym, by watki interesujace byly kontynuowane, zeby bylu
        > merytoryczne i ciekawe. A z tym roznie bywa, niestety. Dobrym zwyczajem jest
        > zastanowienie sie przed publiczna wypowiedzia. Wypowiedz pisemna, jako ze
        > zostaje na dluzej, powinna byc przemyslana jeszcze dokladniej.
        > Cenzura wypowiedzi przez blokowanie adresow? Jest pozadana i stosowana na
        > firewal-ach firmowych, ale tu nie powinna byc stosowana. Jezeli szanowni
        > dyskutanci maja wystarczajaco duzo dobrych tematow i rzeczowych wypowiedzi,
        > forum obroni sie samo. Nie chodzi o zwalczanie ludzi, lecz - co najwyzej -
        > polemike z nimi. Prawda? NIe dodawajcie zakazow i regul, ale kultywujcie dobre
        > obyczaje. Buractwo zmadrzeje lub znajdzie sobie inne forum, gdzie bedzie moglo
        > blyszczec.
        > Powodzenia.

Slusznie! Zamiast skazywac buraka na wygnanie, zeby zamordowal na ulicy staruszke
        albo uszkodzil jakiego jamnika, lepiej oswajac go z pewnym poziomem! Moze to
        forum to wlasnie dla niego jedyna szansa?
        Pozdrawiam!
        • Gość: MKK Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.01, 14:04
          Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Slusznie! Zamiast skazywac buraka na wygnanie, zeby zamordowal na ulicy
          > staruszke albo uszkodzil jakiego jamnika,...

Wędzonka ... ja Ci tego jamnika nie daruję! Czuj się pogryziony!

• Gość: Jureek Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: 62.8.156.* 26.09.01, 14:11
            Gość portalu: MKK napisał(a):

> Wędzonka ... ja Ci tego jamnika nie daruję! Czuj się pogryziony!

I coś Ty dobrego narobiła, Gosiu? Liczyłem, że kiedyś wędzonka jednak się pojawi na jakimś spotkaniu,
            ale teraz, ze strachu przed jamnikiem...
            Pozdrawiam
            Jurek
            • Gość: MKK Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 20:36

> Gość portalu: MKK napisał(a):
              >
              > > Wędzonka ... ja Ci tego jamnika nie daruję! Czuj się pogryziony!
              >
              > I coś Ty dobrego narobiła, Gosiu? Liczyłem, że kiedyś wędzonka jednak się pojaw
              > i na jakimś spotkaniu,
              > ale teraz, ze strachu przed jamnikiem...
              > Pozdrawiam
              > Jurek

Jurku
              jest to rodzaj taktyki. Jamnik pełni rolę taśmy przylepnej na wędzonkę. Może
              zechce udowodnić, że wcale a wcale nie boi się czworonoga i zechce to
              zademonstrować. Na forum obwieścił, że chyba zbyt poważnie nie traktuje jamników,
              ale ja jego słów też nie biorę na poważnie. On strach ma wszczepiony podskórnie,
              bo gdybyż było inaczej ... to dlaczego, dlaczego, dlaczego ...?
              pozdrawiam
              Gosia
    • Gość: olo hej dzieci, wasze rozważania na temat "odcinania"... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 00:06
      numerów IP tepsy to chyba jakis dowcip, a może macie zdolnosci nadprzyrodzone ?
      bo nawet przeciętny kretyn wie, że to niemożliwe - ipki tepsy są losowo
      generowane. zatem po co to zadęcie.
      musicie sie pogodzić z tym, że taka banda wałków jak wy to niezła rozrywka od
      czasu do czasu. i tyle.
      • roberto65 Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat 26.09.01, 00:17
        Odpiszę Ci po raz ostatni na tym Forum, jesteś młody i jeszcze bardzo mało
        wiesz przyjacielu...nie będę Ci wyjaśniał szczegółów, ale TPSA czy Dialog ma
        możliwość dokłądnego sprawdzenia kto i kiedy (miesiąc, dzień, godzina) i z
        jakiego komputera wysyłał posty właśnie na np Forum Gazety...
        Ale to jest dla Ciebie "czarna magia" misiaczku...

A oprócz tego można taklże zrobić Ci jeszcze jedną przykrość, w bardzo prosty
        sposób Admini Gazety mogą usunąć wszystkie Twoje i Repo posty z naszego forum.
        Przyznaj się misiulku, ze bardzo byłbyś niepocieszony z tego powodu, tyle
        siedzenia przy komputerze, tyle impulsów a tu cała Twoja "praca" została
        bezpowrotnie zniszczona (wycięta) he he he...
        Śpij dobrze i w przekonaniu, ze jesteś "nietykalny"...

Kiedyć był na naszym forum też taki "nietykalny" i co i został zdemaskowany i
        juz nigdy póżniej nie wpisywał sie na nasze forum...

• roberto65 Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat 26.09.01, 00:25
          A na koniec jeszcze jedno Olo "niewiedzący gimnazjalisto" wiesz, ze od
          1.01.2001 TPSA rezygnuje z łaczęń ppp do sieci przez modem i każdy jej abonent
          dostanie swój numer (przypisany na stałe tak jak nuemr telefonu do konkretnego
          abonamenta), dzięki któremu będzie się łączył modemowo z siecią, tak więc nie
          będzie już możliwości dla takich "pajaców" ja Ty na "niby anonimowość"... he he
          he...

Ale skad Ty Drogi Gimnazjalisto możesz takie rzeczy wiedzieć...prawda ???

Ostatni raz pozdrawiam !

• Gość: Jureek Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat IP: 62.8.156.* 26.09.01, 08:45
          roberto65 napisał(a):

> A oprócz tego można taklże zrobić Ci jeszcze jedną przykrość, w bardzo prosty
          > sposób Admini Gazety mogą usunąć wszystkie Twoje i Repo posty z naszego forum.
          > Przyznaj się misiulku, ze bardzo byłbyś niepocieszony z tego powodu, tyle
          > siedzenia przy komputerze, tyle impulsów a tu cała Twoja "praca" została
          > bezpowrotnie zniszczona (wycięta) he he he...

Roberto, no coś Ty? To miałaby być przykrość dla olów i repów? Przecież im właśnie o to chodzi, żeby
          sprowokować wprowadzenie cenzury. To dopiero byłaby woda na ich młyn. Ze niby taka liberalna Gazeta,
          a cenzuruje wypowiedzi. Gdyby wycięto ich listy, sprawiono by im radość, a nie przykrość. Nie chcę ani
          cenzury, ani blokowania. To forum jest jak żywy organizm i każda ingerencja z zewnątrz może mu tylko
          zaszkodzić. Jeśli ktoś próbuje to forum rozwalić, to i tak mu się to nie uda, bo poradzimy sobie sami.
          Wołanie na pomoc adminów przypomina mi skarżenie się pani przedszkolance "pse pani, a olo ciągnie
          mnie za warkocyk".
          Pozdrawiam
          Jurek
          • roberto65 Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat 26.09.01, 21:22

> roberto65 napisał(a):
            >
            > > A oprócz tego można taklże zrobić Ci jeszcze jedną przykrość, w bardzo pro
            > sty
            > > sposób Admini Gazety mogą usunąć wszystkie Twoje i Repo posty z naszego fo
            > rum.
            > > Przyznaj się misiulku, ze bardzo byłbyś niepocieszony z tego powodu, tyle
            > > siedzenia przy komputerze, tyle impulsów a tu cała Twoja "praca" została
            > > bezpowrotnie zniszczona (wycięta) he he he...
            >
            > Roberto, no coś Ty? To miałaby być przykrość dla olów i repów? Przecież im właś
            > nie o to chodzi, żeby
            > sprowokować wprowadzenie cenzury. To dopiero byłaby woda na ich młyn. Ze niby t
            > aka liberalna Gazeta,
            > a cenzuruje wypowiedzi. Gdyby wycięto ich listy, sprawiono by im radość, a nie
            > przykrość. Nie chcę ani
            > cenzury, ani blokowania. To forum jest jak żywy organizm i każda ingerencja z z
            > ewnątrz może mu tylko
            > zaszkodzić. Jeśli ktoś próbuje to forum rozwalić, to i tak mu się to nie uda, b
            > o poradzimy sobie sami.
            > Wołanie na pomoc adminów przypomina mi skarżenie się pani przedszkolance "pse p
            > ani, a olo ciągnie
            > mnie za warkocyk".
            > Pozdrawiam
            > Jurek

Haj Jurek !
            To Ty jeszcze nie wiesz, ze ja Roberto jestem Adminem Gazety - tak jest wg Olo
            (olo jak na nastolatka przed maturą, ma naprawdę bujną wyobrażnię, wczoraj
            jeszcze stwierdził, że Wedzonka, Janek i Roberto to jedna i ta sama osoba - Admin
            Gazety (niezłe, prawda ?)...

A co do wycinania postów, to może i masz rację (przecież Olo mógłby dostać
            zawału, jakby zobaczył, ze tyle godzin ślęczenia przed komputerem na forum, tyle
            nabitych impulsów w TPSA a tu wycieli jego twórczość)...
            A tak na serio, mam inny pomysł i sposób na Olo, taki sam sposób jaki
            wykorzystrałem wobec Andzi vel Krissa (pamiętasz jak na naszym forum jakieś 2-3
            tygodnie temu ten osobnik wyzywał wszystkich od ch..ów, gejów itd, obrażał nawet
            redaktorki z GD nazywajac je bodaj k...ami I co? I nagle zniknął tak
            niespodziewanie, jak się tu pojawił...
            A dlaczego juz go nie ma ? Powiedzmy, że dałem mu ostatnią szansę na wycofanie
            sie i na to, ze nie skompromituję jego osoby na tym forum...
            Tamten Andzia vel Kriss itd, też był przekonany, zę nikt i nigdy go nie
            namietrzy, bo się łączy z forum przez modem i w TPSA...
            ...NO I SIĘ PRZELICZYŁ BIEDACZYSKO...

...teraz może przeliczyć się tak samo Olo, ale na razie jeszcze mnie nie
            sprowokował na tyle mocno, by...(domyślasz sie co Jurku)... <niech to będzie moja
            niespodzianka dla Ola i jemu podobnych>...

Pozdro Jurek
      • Gość: wędzonka Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat IP: 156.24.231.* 26.09.01, 00:45
        Gość portalu: olo napisał(a):

> numerów IP tepsy to chyba jakis dowcip, a może macie zdolnosci nadprzyrodzone ?
        >
        > bo nawet przeciętny kretyn wie, że to niemożliwe - ipki tepsy są losowo
        > generowane. zatem po co to zadęcie.
        > musicie sie pogodzić z tym, że taka banda wałków jak wy to niezła rozrywka od
        > czasu do czasu. i tyle.

Niestety Olo nie wiem na czym opierasz swoj optymizm. To nie sa czasy
        mechanicznych centralek, a utrata informacji o polaczeniach abonenta nie jest w
        ich interesie, przynajmniej do momentu naliczenia rachunku :)
        W koncu doprowadzisz do tego ze ktos przetrze te sciezke i moze byc Ci lyso...
        • Gość: Jajaccek Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 26.09.01, 01:03
          Wychowalem sie w jeszcze gorszym otoczeniu niz Wedzonka i po mnie TO dopiero
          splywa.Podoba mi sie podejscie Jatzka.Swoja droga ciekawy jestem jak sie
          zachowa TO NAJBARDZIEJ ZYWE FORUM W POLSCE!?Pozdr.
          • Gość: Birbant Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.01, 09:13
            Roberto, wez Ty Chlopie daj sobie spokoj z odpisywaniem.Przeciez widzisz ,ze to
            nie ma sensu.
            • Gość: escorpio Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.01, 21:37
              od paru dni tu nie zagladalem...widze ze niely burdel sie zrobil...dopiero w
              tym roku mam mature, ale uwazam ze mam dobrze poukladane w glowie i nie czuje
              potrzeby wchodzenia na forum w celu zbluzgania wszystkiego co sie rusza...a
              osobnicy tacy jak andzia *pl i im podobni sa po prostu nie do konca rozwinieci.
              Ich po prostu nalezy leczyc!!! Kto wie, moze w przyszlosci stana sie
              pelnoprawnymi absolwentami zawodowek :) A do ludzi takich jak roberto, wedzonka
              i im podobnym (przepraszam, ze nie wymienilem wszystkich :) - dobrze jest
              poczytac co sadzicie o przeroznych sprawach, wiec...trzymajcie tak dalej i
              badzcie na forum dalej...a zatem : stop chamstwu!!!
              • roberto65 Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat 26.09.01, 22:10
                Widzisz Escorpio, bo są ludzie, ludziska i ...Ole (gatunek prawnie chroniony)...
                Olo może i jest w Twoim wieku, ale on zachowuje się jak dzieciak z przedszkola,
                a Ty jesteś już człowiekiem ukształtowanym emocjonalnie i psychicznie...
                A Olo cierpi na brak akceptacji ze strony najbliższego otoczenia, próbuje na
                wszelkie sposoby zaistnieć na tym forum, tyle tylko, ze biedaczysko wybrał
                najgorszy sposób z możliwych...
                No i Olo jeszcze cierpi na nieuleczalną chorobę zwaną manią prześladowcza oraz
                chorobę psychiczną (myśli, ze 90 % forumowicżów na naszym forum to Admini
                Gazety)...

Pozdro Escorpio !
                • Gość: Birbant Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.01, 19:54
                  Ja uważam ,że najgorszą reakcją jest po prostu brak reakcji. Straszenie ,
                  grożby jeszcze gardziej Ich (czy go ).kręci .Tak naprawdę zdają sobie sprawę o
                  całkowitej bezkarności. Póki nie obrażają kogoś bwezpośrednio- z imienia i
                  nazwiska , nie ma mowy o szkalowaniu.Olać i tyle bo ju,ż nawet mnie drażnuią
                  Twoje odszczekiwania na każdy najbardziej głupi wpis. Zresztą nie tylko Twoje.
                  Trochę luzu bo nie ma grożniejszej broni niż ironia i uśmiech.Trochę weselszych
                  nastrojów.
                  Birbant.
                  • Gość: Zuzanna Re: hej dzieci, wasze rozważania na temat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.01, 20:20
                    tak sobie czytam te wszystkie posty i jedna rzecz mnie smuci. i to nie tylko w
                    tej właśnie dyskusji. większość starszych pokoleniowo forumowiczów bardzo
                    chętnie szafuje stwierdzeniami dotyczącymi wieku. i to trochę nie tak. bo nie
                    każdy mając te nascie lat jest idiotą . a czytając teksty w stylu "widać, ze
                    nia masz matury" czy podobne... nie będę się obrażać, ale... jakoś tak
                    nieprzyjemnie się robi.
                    • Gość: mortyr widzisz zuziu IP: 213.76.92.* 27.09.01, 20:45
                      Gość portalu: Zuzanna napisał(a):

> tak sobie czytam te wszystkie posty i jedna rzecz mnie smuci. i to nie tylko w
                      > tej właśnie dyskusji. większość starszych pokoleniowo forumowiczów bardzo
                      > chętnie szafuje stwierdzeniami dotyczącymi wieku. i to trochę nie tak. bo nie
                      > każdy mając te nascie lat jest idiotą . a czytając teksty w stylu "widać, ze
                      > nia masz matury" czy podobne... nie będę się obrażać, ale... jakoś tak
                      > nieprzyjemnie się robi.

problem polega na tym, że są ludzie, którzy z braku innych atutów, podkreślają
                      swój dojrzały wiek, jako asumpt do uznania ich za lepszych i mądrzejszych. Moim
                      zdaniem ważne jest wykształcenie, osiągnięcia życiowe i finansowe, doświadczenie.
                      Wiek nie ma z reguły nic z tym wspólnego. Co więcej, w miarę upływu lat,
                      niektórzy zdają sobie sprawę, że w porównaniu z wieloma młodszymi niewiele
                      osiągnęli i to ich frustruje. Więc co pozostaje ? Nazywać ich gówniarzami.

• Gość: mortyr filtry IP: 213.76.92.* 27.09.01, 21:59
      Szanowny Administratorze.

Dlaczego nie zakładacie filtrów na wulgaryzmy ? Nietrudno zauważyć, że są tu
      dosyć rozpowszechnione.
      • Gość: Jureek Re: do mortyra i innych zwolenników cenzury IP: 62.8.156.* 28.09.01, 09:27
        Gość portalu: mortyr napisał(a):

> Szanowny Administratorze.
        >
        > Dlaczego nie zakładacie filtrów na wulgaryzmy ? Nietrudno zauważyć, że są tu
        > dosyć rozpowszechnione.

Takie filtry to też pewna forma cenzury, a poza tym są dość łatwe do obejścia. Nie jestem zwolennikiem używania
        wulgaryzmów, sam też ich nie używam. Gotów jednak jestem ponieść dyskomfort psychiczny czytania
        wulgyryzmów w imię dobra większego, czyli wolności słowa. Forum Gazety jest jednym z niewielu
        niecenzurowanych forów w polskiej sieci. Skutkiem ubocznym braku cenzury są pojawiające się częściej lub rzadziej
        wulgaryzmy. Wolę jednak to niż cenzurę. Jeśli komuś wulgaryzmy bardzo przeszkadzają, to też nie widzę problemu.
        Jest duży wybór forów cenzurowanych lub moderowanych. Każdemu według gustu. Niech dyskutuje sobie np. na
        onecie, ale to forum niech pozostanie takie jakie jest.
        Pozdrawiam
        Jurek
        • Gość: ligia Re: do mortyra i innych zwolenników cenzury IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 13:17
          obserwuję tu interesującą tendencję. jeżeli coś się nie podoba to wypad gdzie
          indziej. a swoją drogą założenie filtrów nie jest trudne, jak ktoś napisze
          temat "wypierdafać z tego forum", to i tak ładniej brzmi
          • Gość: Jureek Re: do mortyra i innych zwolenników cenzury IP: 62.8.156.* 28.09.01, 13:31
            Gość portalu: ligia napisał(a):

> obserwuję tu interesującą tendencję. jeżeli coś się nie podoba to wypad gdzie
            > indziej.

Nikogo nie wyganiam, nie mam zresztą takich możliwości. Chodzi mi o to, żeby forumowiczom
            pozostawić możliwość wyboru. Jeśli ktoś woli dyskusje moderowane, niech pisze na onecie. Jeśli ktoś
            woli dyskusje niekontrolowane, niech zostanie tutaj. Gdyby i tutaj wprowadzić filtry, to takiego wyboru już
            nie będzie.
            Tak jak napisałem w poprzednim poście - każdemu, to co lubi.
            To trochę tak, jak z rozgłośniami radiowymi - jeśli wszystkie upodobnią się do RMF, to mimo tłoku na
            UKF-ie słuchacz nie będzie miał wyboru.
            Forum Wyborczej jest jednym z naprawdę nielicznych forów niecenzurowanych i dlatego nie będę miał
            dokąd pójść, kiedy i tutaj wprowadzi się cenzurę. Ty masz dokąd pójść.
            Jest jeszcze jeden aspekt sprawy. My, piszący tutaj jesteśmy w pewnym sensie gośćmi portalu Gazety.
            Normalnie przyjęte jest, że to gospodarz ustala reguły gry. Jeśli gospodarzowi zależy na gościach, to
            wysłuchuje ich opinii. Dlatego, jeśli Ty napisałeś, że potrzebne są filtry, ja odpowiedziałem, że nie chcę
            cenzury. Nie chcę bowiem, żeby gospodarz pomyślał sobie, że Twoja propozycja jest reprezentatywna dla
            wszystkich tutaj piszących.

> a swoją drogą założenie filtrów nie jest trudne, jak ktoś napisze
            > temat "wypierdafać z tego forum", to i tak ładniej brzmi

A ten sam wulgaryzm, tylko z myślnikiem w środku? Nadal ładnie brzmi?
            Pozdrawiam
            Jurek
    • Gość: ANTAL Re: Do Admina - w sprawie chamow na Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.01, 01:47
      Jestem przeciwny odgórnej cenzurze.
      Takie typy jak Andzia, po prostu należy ignorować. Ja na przykład postów Andzi
      już w ogóle nie czytam, bo i po co? Nic mądrego Andzia nie napisze, żadnej
      myśli z siebie nie wykrzesze... Po prostu szkoda oczu i palców na kogoś takiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka