wielki_czarownik 17.08.05, 21:51 Nie ma nic lepszego niż porządnie się ośmieszyć przed wyborami. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leonidas Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.05, 21:55 A MK z uporem maniaka nadal walczą o swoją, jedynie słuszną wizję wystroju lokali wrocławskich. Dobrze, że w naszym mieście nie ma większych problemów, takich jak bezrobocie, bieda, napady, kradzieże itp., bo gdyby były, to nasi dzielni MK mieliby niewiele czasu na zajmowanie się wytrojem lokali, a na pewno walczyliby o stworzenie miejsc pracy, zmiejszenie biedy i poprawę bezpieczeństwa. Ale cóż, teraz przynajmniej honorowego prezesa wymieniają w prasie, zapewne to pomoże, bo kto wie, może ktoś rozpozna to samo nazwisko na liście wyborczej za parę miesięcy i zaznaczy kratkę tego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 17.08.05, 22:20 Leonidasie, nie warto przejmować się młodymi kretynami,którzy apogeum rozwoju osiągną, zostając starymi kretynami. Zignoruj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyLeonidas Rusz d..e i nie gnij na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:52 tylko zrob coś dla Polski !! Zazdroscisz ze napisali o MK w gazecie..Przynajmniej coś robia i to slusznie !!!! Pachołku Rosji ! Odpowiedz Link Zgłoś
leonidas_grek Re: Rusz d..e i nie gnij na tym forum 18.08.05, 18:24 Heh, miło jest kogoś, kto jest anty-mną. Nie, nie zazdroszczę, że o nich piszą, a o mnie nie :) Czy robią słusznie? Takie jest Twoje zdanie, a nie moje i w związku z tym pozostanę przy swoim (na razie jeszcze wolno mieć własne zdanie). A jak chcesz mnie zbesztać na forum "antyLeonidasie", to wysil się na odrobinę oryginalności i wymyśl coś innego niż słyszane wszędzie i znane przez wszystkich określenie "pachołku Rosji". A i jeszcze jedno. Skąd wiesz, czy czegoś nie robię dla Polski? Zresztą nieważne, w sumie nie interesuje mnie to "antyLeonidasie", więc oszczędź mi odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Młodzi Kretyni kontra pub PRL IP: *.core.lanet.net.pl 17.08.05, 22:50 przyczepiło się gó.. okrętu i krzyczy: płyniemy! MK nadają się świetnie na UBeków, razem z kretynami z LPRu, co tylko łażą tam, gdzie nikit ich nie zapraszał, węszą, knują i protestują! Nie mówiąc o wandaliźmie w imię WŁASNYCH skretyniałych racji. Tylko kogo to obchodzi? A poszli kozy pasać! przynajmiej jakiś pożytek będzie z tych ę ą bzyt nieudaczników życiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Młodzi Kretyni kontra pub PRL IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.08.05, 23:17 hłopaki są po prostu konsekwentni! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Młodzi Konserwatyści kontra rozum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 23:23 Ich akcja najlepszą reklamą.Stoli zajęte - goście z plastikowymi giwerami zapraszają do środka. Czyz trzeba lepszej reklamy niż zakazy ?Tak trzymać wszystkie prawicowe oszołomy dzięi temu wiemy na co chodzić i gdzie się spotykać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto daliscie zdecydowany odpor IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.05, 23:38 a jak tam wasz kandydatek Cimoszko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Młodzi Konserwatyści kontra rozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 08:42 a jak się dowiesz , że kogoś samochód rozjechał na drodze to też tam pobiegniesz, bo ktoś wypadkowi dobrą reklame zrobił? a nekrolog w gazecie to też dobra reklama? a relacja w sali rozpraw? jesteś inteligentny i lotny jak furmanka! Odpowiedz Link Zgłoś
zupper ciekawy nie kumaty 18.08.05, 11:18 Użyłem prostej przenośni jak widac niezrozumiałej przez ciebie pisałem o tym co zakazane to kusi a nie o wypadkach, sądzie i innych incydentach - to delikatna róznica...woźnico Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: ciekawy nie kumaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 17:38 słaba to przenośnia, bo dla mnie picie piowka przy portrecie Mao, który wymordował ponad 50 mln ludzi jest bardziej ohydne od zaczytywania się w pisma typu "Zły" ze zdjeciami ofiar zbrodni, wypadków itd Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: ciekawy nie kumaty 19.08.05, 14:18 A przejście spacerkiem obok PRLu też jest ohydne? Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL 18.08.05, 07:44 Uwaga! Nadchodza! Te typy o kaczych rozumkach beda u wladzy. Dzieki tym, ktorzy na nich beda glosowac. Czas uciekac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdyby wisiały tam Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: 195.136.189.* 18.08.05, 08:56 Gdyby wisiały tam portrety zbrodniarzy nazistowskich, mysle ze Panu Sosińskiemu by to nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioBros A kolega do szkoly chodzil?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:50 A widziales taka knajpe z takimi portretami debilu??? Ile miales z historii...czy ty wogole do szkoly chodziles i wiesz kto to Stalin?? Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Akcja debilna, ale.... 18.08.05, 09:39 ... ale też zastaniawiam, się jak ludzie zachowywqli się gdyby ktoś chciał otworzyć knajpę "III Rzesza", czy próby bojkotu takiego lokalu spotkały się z równie mocną reakcją internautów w obronie wolności i zdrowego rozsądku. No cóż wypicie kieliszka Jagermaister'a pod plakatem wyborczym NSDAP.... Ciekawym co Wy na to? Wszystkim lewackim psedudo obrońcom tolerancji, pragnę łopatologicznie zaznaczam, że to jest tylko mała prowokacja, nie manoifest poglądów. W PRL bywam i świetnie się tam bawię mimo, że boleszewizmu i lewactwa wszelkiego nie znoszę. Może "III Rzesza" byłaby przyjemną knajpą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna Popieram !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:48 Ludzie!!!! Jezeli wkurzyla was reklama Housewitz i jezeli jestescei przeciwko Mein Kampf to dlaczego kurna tacy obojętni jestescie wobec Stalina ktory mordowaal Polakow w łagrach, odebrał nam ziemie a jego nastepcy przez 45 lat nas gnebili. Hipokryci !!!!! Popieram MK całym sercem i duszą ! Brawo !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zupper III Rzesza a PRL 18.08.05, 11:24 Dla tych którzy jako argument powtarzaja slogan o III rzeszy. Zapraszam do Berlina , Hamburga czy Norymbergi gdzie jest mnóstwo knajp w klimacie lat 30-40 Niemiec . Nie ma tam jednak symboli ani plakatów nazistwoskich prawnie zakazanych.Z tego co wiem symbole PRL-u , plakaty,reklamy. slogany nie są prawem zakazane o czym świadczy nostalgia i zainteresowanie tym okresem w pozytywnym słowa znaczeniu.Zatem ktoś kto porównuje Hitlera i pub im np Goeringa do knajpy PRL myli punkty odniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: III Rzesza a PRL 18.08.05, 12:26 zupper napisała: > Dla tych którzy jako argument powtarzaja slogan o III rzeszy. Zapraszam do > Berlina , Hamburga czy Norymbergi gdzie jest mnóstwo knajp w klimacie lat 30- 40 > > Niemiec . Nie ma tam jednak symboli ani plakatów nazistwoskich prawnie > zakazanych.Z tego co wiem symbole PRL-u , plakaty,reklamy. slogany nie są > prawem zakazane o czym świadczy nostalgia i zainteresowanie tym okresem w > pozytywnym słowa znaczeniu.Zatem ktoś kto porównuje Hitlera i pub im np > Goeringa do knajpy PRL myli punkty odniesienia. zupper o czym ty piszesz plakat z lat PRL o tym żeby zbierać złom czy zwiększać wyadjność pracy to jedno a plakaty i popiersia lenina to inna rzecz. gdybyś wybrała się do PRL-u wiedizałabyś, są tak również popiersia ludobójcy lenina. ja nie popieram akcji MK bo uwaząm ją za kretyńską, zastanawia mnie tylko czy podobna knajpa utzrymana nie w duchu internacjonalizmu i komunizmu, a nazimzu również byłaby broniona przez obecnych obrońców "wolności"?? Czy po prostu większość ludzi, którzy piszaą posty w obronie PRL to po prostu ofiary lewackiego kulturkampfu i nie rozumieją na czym polega wolnoość?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: III Rzesza a PRL v KK IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 18.08.05, 12:30 wolnosc to wybór a co do lenina nie słyszałem by był zakazany jako symbol....az strach pomyslec co byloby dalej idac takim tropem np wypraw krzyzowych i ofiar wojen z poganami....zniknąc by musiały krzyże i kościoły ..chcyba że życie życiu nie równe by było w twojej ocenie Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: III Rzesza a PRL 18.08.05, 16:28 zastanawia mnie tylko czy > podobna knajpa utzrymana nie w duchu internacjonalizmu i komunizmu, a nazimzu > również byłaby broniona przez obecnych obrońców "wolności"?? Czy po prostu > większość ludzi, którzy piszaą posty w obronie PRL to po prostu ofiary > lewackiego kulturkampfu i nie rozumieją na czym polega wolnoość?? Nie protestowałbym przeciw knajpie utrzymanej w duchu nazizmu. Zresztą zapewne nie postałaby długo bo wątpię by znalazło się wystarczająco dużo klientów aby mogła się utrzymać. Nie rozumiem tylko dlaczego zakazywanie zabawy w lokalu wysłanym portretami komunistów ma być wolnością? Wydawało mi się, że w PRLu bawią się dorośli ludzie, którzy przynajmniej w większości zdają sobie sprawę z tego kim był Breżniew, czym był komunizm, etc. A zarzuty o propagowaniu totalitaryzmu to już w ogóle śmiech na sali. Zapewne Kasztelowicz po wyjściu z takiego lokalu na pewno zostałby komunistą (o ile już nie jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spychalski Re: III Rzesza a PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 17:41 gdybyś w RFN pokazał w knajpie sfastykę trafiłbyś prosato do aresztu, to przestęsptwo rangi państwowej! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A klub Pinochet? 18.08.05, 11:02 Gdybym otworzył klub Pinochet? Wystrój? Zdjęcia największych reżimowych oprawców, narzędzia tortur, portrety ofiar. Czy wtedy MK też by protestowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ile Re: A klub Pinochet? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.08.05, 11:12 Gość, ktory wymyślił nazwę i wystrój tego lokalu jest geniuszem PR-u. Jestem stara i po knajpach już od dawna nie chodzę. Nie wiem nawet, gdzie się takowe we Wrocku mieszczą i jak się nazywają. Ale o knajpie PRL słyszę i czytam ciągle w lokalnej prasie za sprawą różnej maści oszołomów, co ją kontestują. Zastanawiam się, czy protestujący nie są czasem udziałowcami tego lokalu i w ten sposob za pełną darmochę reklamują swój przybytek.To działa. Odpowiedz Link Zgłoś
leonidas_grek Re: A klub Pinochet? 18.08.05, 11:19 Jasne, że by protestowali, bo to łątwo robić, a i medialnie da sie zaistnieć. Ale zrobić coś dla ludzi, to już nie zrobią (bo protestów przeciwko rządowi nie liczę), właśnie dlatego, że trzeba wtedy zrobić coś z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: A klub Pinochet? 18.08.05, 12:30 No stary nie przesadzaj Pinochet nie jest przestępcą, tylko bohaterem, który uratował swój kraj od maoistowskiego wieprza Allende wprowadzającego w Chile ład na wzór kubański. Nie wiem co na to MK, i nic mnie to nie obchodzi, ale w takiej knajpie wypiłbym chetnie za pamięć tego wielkiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: A klub Pinochet? IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 18.08.05, 12:37 no tak twoja odpowiedz brat odnosnie pinocheta jest wystarczajaca ....ja moge wypic np za lenina ze wytepil psubratów obszarników - podobna motywacja Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A wypiłbyś za zdrowie Adolfa Hitlera? 18.08.05, 15:06 Wedle twojej logiki ten to dopiero bohater. Ilu on wszelakiej maści lewicowców, komunistów, socjalistów i innych antyprawicowców wymordował! Miliony! Dziesiątki milionów! Pinochet przy nim to nędzny detalista. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: A wypiłbyś za zdrowie Adolfa Hitlera? 19.08.05, 11:33 Szkoda że polityczn poprawność odbiary rozsądnym ludziom możliwośc sadzielnego myślenia. Porównywanie Pinocheta i Hitlera to albo wynik głupoty albo zwykłe łajdactwo. Pierwszy był patriotą, który uratował kraj, drugi był socjalistycznym szaleńcem i do tego ludobójcą. Pozdrawiam, Braciaszek Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: A wypiłbyś za zdrowie Adolfa Hitlera? 19.08.05, 14:19 Długo mu zajęło ratowania Chile przed socjalistami. Nieźle jak na bohatera. A propos, słyszałem, że stan wojenny wprowadzono by uratowac Polskę przed najazdem sowietów. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: A wypiłbyś za zdrowie Adolfa Hitlera? 19.08.05, 14:22 następny poprawny politycznie kolega, no cóż kulturkampf lewicy trwa i wszystko wygląda na to, że zdrowy rozsądek przegrywa. Smutne, ale jeszcze tylko jedno, dwa pokoklenia;-) Mane, tekel, fares..... Całuski, Braciaszek Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: A wypiłbyś za zdrowie Adolfa Hitlera? 19.08.05, 18:22 > następny poprawny politycznie kolega, Nie jestem ani poprawnie polityczny ani tym bardziej kolegą faszystów. Zachowaj więc te swoje czułości dla przyjaciół z MW lub Combat 18, nie wiem której organizacji bijesz brawo za walkę z lewakami. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: A wypiłbyś za zdrowie Adolfa Hitlera? 19.08.05, 15:40 brat44 napisał: > Szkoda że polityczn poprawność odbiary rozsądnym ludziom możliwośc sadzielnego > myślenia. Porównywanie Pinocheta i Hitlera to albo wynik głupoty albo zwykłe > łajdactwo. A czemu? Pierwszy był patriotą, który uratował kraj, drugi był > socjalistycznym szaleńcem i do tego ludobójcą. Sugerujesz, że Adolf nie był patriotą? A że był szaleńcem? Jak każdy dyktator. Ludobójcą? Tak samo jak Pinochet. Socjalistą? Wytłukł więcej lewicowców niż się to śniło Pinochetowi. > Pozdrawiam, > Braciaszek Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: A wypiłbyś za zdrowie Adolfa Hitlera? 19.08.05, 16:04 wielki_czarownik napisał: > > Szkoda że polityczn poprawność odbiary rozsądnym ludziom możliwośc sadzie > lnego > > myślenia. Porównywanie Pinocheta i Hitlera to albo wynik głupoty albo zwy > kłe > > łajdactwo. Dlatego, że zbudowanie czarnej legendy generała to jedno z najgorszych kłamstw czerwonej progadny. Nie mam teraz czau wyłuszczać wszystkiego, ale przy najbliższej okazji, najpewniej w przyszłym tygu. Służę faktami. > Sugerujesz, że Adolf nie był patriotą? A że był szaleńcem? Jak każdy dyktator. > Ludobójcą? Tak samo jak Pinochet. Socjalistą? Wytłukł więcej lewicowców niż się > to śniło Pinochetowi. No tak..... A to jest chyba największe kłamstwo czerwonych świń ze szkoły frankfurckiej i jej lewicowych przyjaciół. Wmówienie, całemu światu, że skoro Hitler zabijał różne odłamy czerwonych od socjaldemokratów po bolszwików, to sam zapewne był prawicowcem. Jak, ktoś utrzymuje, ze faszyszm lub nazizm był ruchem prawicowym, jest po prostu ignorantem. Niesty wielu osobom zależy żeby taki stan rzeczy istniał, dlatego tez zakazuje się np. sprzedaży "Mein Kampf", bo co bybyło gdyby czytelnik zorientował się, że treści tej książki są żywcem wyjęte z "Kapitału" Marksa, tyle, że kategoria klasy została zamieniona przez rasę. Faszyzm, Nazizm i Bolszewizm to różen twarze tej samej komunistycznej Hydry. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: A wypiłbyś za zdrowie Adolfa Hitlera? 19.08.05, 18:27 O ile zauwazyłem, to wielki czarownik porównał Pinocheta do Hitlera nie pod kątem programu politycznego lecz pod kątem powstrzymania komunistów przed przejęciem władzy. A Ty zaraz o jakiejś szkole frankfurckiej, o nazistach którzy prawicą nie są, etc. Masz nadmiar wiedzy i chcesz błyszczeć, jesteś młodym kogucikiem czy masz kłopoty z czytaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rectus do książek - ignoranci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:24 brat44 napisał: > Jak, ktoś utrzymuje, ze faszyszm lub nazizm był ruchem prawicowym, jest po > prostu ignorantem. Niesty wielu osobom zależy żeby taki stan rzeczy istniał, a zależy niestety i muszę z przykrością stwierdzić, że dyskutowac nie ma z kim więc Ci się dziwię braciaszku,że wdajesz się w takie dyskusje - szkoda czasu. w tym kraju (zresztą pewnie nie tylko w tym)rzetelna wiedza historyczna to rzadkość. większość tych tu pro lub anty PRLowych dyskutantów nie ma pojęcia, o czym ty piszesz, nie zna historii własnego kraju, a co dopiero III rzeszy i NSDAP > dlatego tez zakazuje się np. sprzedaży "Mein Kampf", bo co bybyło gdyby > czytelnik zorientował się, że treści tej książki są żywcem wyjęte z "Kapitału" > Marksa, tyle, że kategoria klasy została zamieniona przez rasę. > Faszyzm, Nazizm i Bolszewizm to różen twarze tej samej komunistycznej Hydry. Wierz mi - czytelnik by się nie zorientował, bo zeby się zorientowac, czytelnik musiałby: a) przeczytać zarówno jedno jak i drugie "dzieło" b) mieć jako takie pojęcie historyczne c) czytać ze zrozumieniem:) kiedys też myślałam, że fakt iż Hitler był, ni mniej ni więcej, a socjalistą jest dla wszystkich oczywisty. Nie jest - niestety. Ale dla Twoich światłych historycznie wypowiedzi - chylę czoła! Pozdrawiam gorąco i życzę wytrwałości w niesieniu kaganka oświaty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: A klub Pinochet? IP: *.hsd1.co.comcast.net 20.08.05, 03:45 gdybys otworzyl taki klub to szybko musialbys go zamknac,bo bys sie nie utrzymal ze wzgledu na brak wystarczajacej ilosci klienteli. Lub muisialbys utwprzyc muzeum to mialbys dotacje panstwowe.na ten cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 18.08.05, 14:47 nie ma co tu mowic ja bym to tałatajstwo pozamykal w zakladach ...jak ten kraj moze byc normalny jesli coraz to wieksze gowniarstwo staje sie kombatantami komunizmu??? młodzi konserwatysci srali w majtki albo nie bylo ich jeszcze w planach jak mama z tata donosili zeby tylko dostac talon na telewizor ....o czym my tu mówimy nalezy zamknac temat i odciac sie od przeszlosci bo my jej po prostu nie pamietamy a wiec nie mamy prawa jej rozliczac ( mam 30 lat) a wasi rodzce i wasze autorytety moralne to niby gdzie sie uczyly chodzily na prywatki i pierwszy raz sciagaly gacie przed laskami na Uralu czy wlasnie w PRL-u? mimo wszystko jestescie winni szacunek temu krajowi niewazne jak On sie nazywal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszek Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 17:46 masz 30 lat i dlatego problemy z historią! jesli PRL to dla ciebie Mao, Dzierżyński i Stalin to ciekawe jak zdałeś maturę? dla mnie PRL to gierek i jaruzelski, ale ich w knajpie nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociak Przeczytaj uważnie Małomózgowy Andrzeju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:22 Szacunek dla Polski tak ale dla komuny nie!!!!! Jezeli zachwyca Cie picie piwka w sasiedztwie Stalina który mordował Polakow czasami bliskie nam osoby - naszych dziadków to czy równie dobrze smakowałoby Ci piwo w sąsiedztwie obrazu gwałciciela i mordercy np. Twojej matki ???? Zakuta pało !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano a kto każe IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 19.08.05, 11:39 a kto komu każe na siłe pić piwo pod zdjęciem Stalina?Raptem załąpał się ów Stalin na 5 lat PRLu w jego 50 letniej historii. Nie chcesz nie pij tylko klekaj przed czarnymi bedącymi od lat symbolem "pokoju, tolerancji, miłosierdzia i broń Boże nigdy łap we krwi cudzej nie umoczyli" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozzarella historia każe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:07 nie chodzi o to ze Stali tylko zyl przez 5 lat PRLu!!!! Czyzby wedlug Ciebie wczesniej Stalin był święty? A Mao i jego piekne rewolucje to rozrywka dla ludu byla? A Dzierżyński i jego CzEKA a potem NKWD to organizacja charytatywna ??? Weź sie chlopcze historii poucz bo kiepsko to widze. Odpowiedz Link Zgłoś
zupper Re: historia każe pomysleć 19.08.05, 12:20 a co ma czeka i nkwd do PRL? Lepszy PRL niż któraś tam republika sowiecka.PRL dla mnie i moich rodzićów to Gomułka, Gierek, Wałęsa, JAruzel,Okrągły stół, Kiszczak, Stocznia, zamieszki itd ale nie stalin nkwd, czeka ..idac tym tropem zacznijmy od wypraw krzyżowych Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: historia każe pomysleć 19.08.05, 12:23 zupper napisała: > a co ma czeka i nkwd do PRL? > Lepszy PRL niż któraś tam republika sowiecka.PRL dla mnie i moich rodzićów to > Gomułka, Gierek, Wałęsa, JAruzel,Okrągły stół, Kiszczak, Stocznia, zamieszki > itd ale nie stalin nkwd, czeka ..idac tym tropem zacznijmy od wypraw krzyżowych Ty Zupper zacznij d kupna podręcznika do Historii Polski i najlepiej takiego napisanego po 1989. Pozdrawiam, Braciaszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozzarella Re: historia każe pomysleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:10 A ma! W PRLu wisza tez obrazy Dzierżyńskiego i Mao ot co!!!! Mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr widać że naprawdę to zakute łby IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 18.08.05, 17:51 w konserwę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: widać że naprawdę ´o zakute ?by IP: *.lauderhill-fl.gov 18.08.05, 20:11 Czy nie uwazacie, ze te fora to dobra sprawa? Ja mam zawsze mnostwo zabawy odpisujac tym co to sa wazni z urojenia. Bez tych mlodych komediantow zycie na co dzien byloby takie szare i bez usmiechu a tak od czasu do czasu cos prymitywnego, zabarwione mlodziencza paranoja i chamstwem wyskoczy jak przyslowiowy diabel z pudelka. Musze przyznac, ze nasza mlodziez ma cos w polskiego rycerstwa - zakute lby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozzarella sam jestes zakutym łbem :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:25 takie Patafiany jak Ty powinny mieć zakaz dotykania klawiatury komputera żeby takich głupot nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL 19.08.05, 08:28 Rozumiem racje zarówno jednych jak i drugich. Coś w tym pomyśle na knajpę kontrowersyjnego jest, ukryć się nie da. Jeśli jednak zaczynamy zaprzątać do robory prokuratora, to uruchamiamy pewną lawinę, której zatrzymać się już nie da. Wtedy zażądam zamknięcia wszystkich jadłodajni caritasu, bo stołujący się tam ludzie mają zgubny kontakt z miniaturką rzymskiego narzędzia tortur oraz z podobizną torturowanego na nim człowieka. Dość szerzenia kultu przemocy. To samo dotyczy wszystkich kościołów oraz większości urzędów. Pozamykać wszystkie ! Mam kompromisową propozycję: pozwólmy klientom rozstrzygnąć, czy przechylając kieliszek chcą się wpatrywać w Mao, Adolfa czy też innego papieża. Tak po prostu. Tą decyzję może i powinien podjąć bezpośrednio naród, a nie prokurator. Po co włączać do działania władzę, skoro klienci rozstrzygną to szybciej i sprawiedliwiej ? Na razie wydaje mi się, że mniejszość pragnie narzucić swoją wersję historii większości, posługując się przy tym (a i nadużywając - moim zdaniem) władzy państwowego przymusu. Nieładnie, towarzysze konserwatyści, nieładnie. W poprzednim ustroju też mniejszość decydowała o tym, co wolno a czego nie, wykorzystując do tego milicję, eSBecję i usłużne sądy. Nie po to robiliśmy rewolucję, żeby jedno jarzmo zastąpić innym - w tym przypadku czerwone katolicko-narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: *.wro.tvp.com.pl / *.tvp.pl 19.08.05, 15:16 kolego, wymordowanie przez komunistów kilkudziesięciu milionów ludzi to niestety nie s/f tylko fakt, nie trzeba byc rewizjonista historii by znac okrucienstwa tych ludzi. ciekawe, ze zwykle ci ktorzy popierają ta knajpę i te portrety tak źle pisza o kosćiele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano ależ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 19:16 Tu nie chodzi o kościół czy do niego awersje - skoro ty negujesz 80 lat komunizmu to czemu odmawiasz prawa negowania działalności KK na przestrzeni wieków i ich ofiar które zabijano w imię boże nawracając? To takie same zycia i smierci a symbole wiszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany kt a czy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.05, 13:49 ...mlodzi konserwatysci to mlode pisiaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: a czy... IP: *.e-wroc.com 19.08.05, 16:20 młodzi konserwatysci protestuja ,a ciekawe czy niegdy nie byli w tej knajpie na imprezce , sa tam niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
leonidas_grek Re: a czy... 19.08.05, 18:23 Nie młode pisiaki, tylko młode PiSiorki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: O CZYM ROZMOWA????? IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.08.05, 20:17 Przecież nikt nie neguje pomysłu knajpy a'la PRL. Pomysł świetny i klimat kanjpy też jest niezły. podobnie jak filmy Barei. I wszytsko byłoby ok, gdyby wisieli sobie na ścianach Gomułka i Gierek. Ale nie zbrodniarze (Stalin, Mao)! I tu MK ma rację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:23 Mnie tez mierzi jak jestem w PRLu, skadinad fajnym klubie (pomijajac bezmozgow na bramce) i widze stalina na scianie I nie ma to nic wspolnego z zadnym oszolomstwem, po prostu typ to morderca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smik Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: *.hsd1.co.comcast.net 20.08.05, 03:54 nie chodz do PRL- znajdz sobie inny klub i bedziesz mial swiety spokoj. Po co masz sie mirzic??? Trzeba wiedziec kim sa ci panowie na scianie,zeby nie wypasc na ostatniego glaba kapuscianego.ale nie ma powodu zeby zamykac lokal ze wzgledu na wystroj. Jest w tym jakis rodzaj katharsis,ze juz mozna sie smiac z tego co straszylo po nocach/ Jak ludzie zaczna miec dosc tych geb przebrzydlych to przestana chodzic do klubu i wlasciciele beda musieli zmienic koncepcje Na sile to sie tu nic nie da dobrego zrobic. A z klubami to tak jest ze jak chcesz to idziesz a jak nie to nie. Wolna wola. czyli Wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:20 to nie dziala tak, jak piszesz: "jak sie nie podoba to tam nie chodz". chodze czasem, bo chce i lubie - ale czy automatycznie nie mam przez to prawa do krytyki tego, co mi sie tam nie podoba? rzadko kiedy w zyciu cos jest tak czarno-biale, jak bywa w wypowiedziach na tym forum. > ale nie ma powodu zeby zamykac lokal ze wzgledu na wystroj. przeciez nie napisalem, ze zadam zamkniecia lokalu. dlaczego przypisujesz mi takie podejscie? w prl wkurzaja mnie bramkarze i stalin (i kombinacje z vatem - slynny zestaw "piwo za 3zl+paluch za 4"), ale wiele innych rzeczy jest fajnych. czasem tam bywam i dobrze sie bawie, ale nie mam zamiaru klasc przez to uszu po sobie i nie odzywac sie, jak mi cos nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwko_pod_Stalinem 30% udziałów w tej knajpie ma Dutkiewicz :( IP: 209.216.91.* 23.08.05, 09:44 ...dlatego knajpa jest nie do ruszenia. Próbowałem na tym forum poruszyć kwestie szczególnie wrażliwą dla tych, którzy stracili bliskich w łagrach i czystkach NKWD, niestety dzisiaj piwko \"pod Stalinem\" musimy zaakceptować bo ktoś na górze ma mocne plecy. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: 30% udziałów w tej knajpie ma Dutkiewicz :( 24.08.05, 08:14 To jest bombowa wiadomość. Wiesz, czy podejrzewasz ? W jego oświadczeniu majątkowym nie ma o tych udziałach ani słowa. Możesz rozwinąć temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: 30% udziałów w tej knajpie ma Dutkiewicz :( 28.08.05, 17:16 No teraz to stary odjechałeś entelektualnie. dawno takich głupot nie czytałem, no od czasu, postów o majorze WSI. Ale gratuluje fantazji!! Nie wiem czy słyszałeś o tym, że Dutkiewicz z Kiszczakiem prowadzą dochodowy lokal w Mińsku, a podobno, tak słyszałem od krasnala na świdnickiej, że Schet też ma do nich dołączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL 23.08.05, 17:26 Nie mają już się czego czepić. Jakby nie było prawdziwych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domino Re: Młodzi Konserwatyści kontra pub PRL IP: 83.147.130.* 27.08.05, 18:32 Mlodzi konserwatysci do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś