Dodaj do ulubionych

Prefix 1044 - apeluję!

IP: *.chem.uni.wroc.pl 26.08.02, 12:54
Od sierpnia nic nie daje wykręcanie prefixu 1044, bo TP SA zrobiła kolejny
numer niezależnym operatorom: można z ich usług skorzystać, o ile się podisze
z nimi umową, inaczej absolutnie nie. Trzeba używać 1033 i już.
A ja juz miałem w telefonie zakodowane szybkie wybierania poprzez NOM! Znowu
muszę to wszystko kodować!
Jednocześnie po domach chodzą ludzie i proponują podpisanie umowy o
automatycznym prefiksie z TP. Jak łatwo, jak przyjemnie!
Apeluję więc, żeby nie dawać zarobić bezczelnemu monopoliście i podpisywać
umowy z NOM.
Trochę to czasu zajmie (jakieś 10 minut).
Trzeba wykręcić (darmowy) 0-800 1044 00 i podać swoje dane; dostaniemy pocztą
dokumenty do podpisu i odtąd bedziemy mogli dzwonić zamiejscowo bez
wykręcania prefixów oraz poza TP SA.
Obserwuj wątek
    • Gość: duzY Chyba mnie przekonałeś. IP: *.dtvk.tpnet.pl 26.08.02, 13:30
      TP SA nie zgodziła się na domyslne prawo tylko trzeba umowe podpisywać. Wielu
      nie będzie się chciało. I ja zamierzałem zrezygnować, ale chyba jednak dołożę
      cegiełkę i zadzwonię do NOMu. W ramach rozwoju konkurencji na tym rynku, która
      tylko może nam polepszyc życie.
      • Gość: STrup Re: Chyba mnie przekonałeś. IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.08.02, 09:58
        Gość portalu: duzY napisał(a):

> TP SA nie zgodziła się na domyslne prawo tylko trzeba umowe podpisywać. Wielu
        > nie będzie się chciało. I ja zamierzałem zrezygnować, ale chyba jednak dołożę
        > cegiełkę i zadzwonię do NOMu. W ramach rozwoju konkurencji na tym rynku,
        która
        > tylko może nam polepszyc życie.

Dzięki.
        Oczywiście uprzedzam pytania i zaznaczam, że nie mam nic wspolnego z firmą NOM
        (wystarczy popatrzec na mój adres - Wydział Chemii Uniwerka).
        Własnie wczoraj dostalem pocztą dokumenty z NOMu do podpisu (przysyłają takie
        po wyrażonej telefonicznie chęci korzystania z prefiksu 1044). Trzeba być
        cierpliwym, żeby zwalczać monopol TPSA! Potrzebne było - oprócz podpisu -
        skserowanie dowodu osobistego oraz ostatniej faktury-rachunku. Doprawdy nie
        wiem po co; TPSA rzuca NOMOwi liczne kłody pod nogi. Ale co mi tam!
        • Gość: Jazzek Re: Chyba mnie przekonałeś. IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 27.08.02, 16:00
          Jestem na tym samym etapie. Wprawdzie jest z tym trochę zachodu, ale tylko w
          ten sposób mogę (możemy!) dać Telekomunie do zrozumienia, co sądzę o jej
          zagrywkach. I wszystkich zachęcam do tego samego.
          • Gość: STrup Re: Chyba mnie przekonałeś. IP: *.chem.uni.wroc.pl 29.08.02, 09:35
            Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> Jestem na tym samym etapie. Wprawdzie jest z tym trochę zachodu, ale tylko w
            > ten sposób mogę (możemy!) dać Telekomunie do zrozumienia, co sądzę o jej
            > zagrywkach. I wszystkich zachęcam do tego samego.

I o to własnie chodzi!
        • Gość: Marcel Re: Chyba mnie przekonałeś. IP: *.strzegom.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 23:20
          Załatwiłem to prościej - zgodnie z informacją NOM dołączoną do rachunku za
          połączenia międzymiastowe od sierpnia 2001 do marca 2002, a mianowicie:
          w najbliższym Biurze Obsługi Klienta TP SA (dla mnie to Powstańców przy
          Sztabowej) poprosiłem o formularz wyboru preselekcji(mała kartka, żadnych
          utrudnień w rodzaju ksera dowodu) i wpisałem 1044 NOM. Pani zza kantorka
          zapowiedziala, że słowo stanie się ciałem po 48 godzinach i stało się. Było to
          22 lipca, ale zmiana przepisów od 01 sierpnia w niczym nie wpłynęła na
          funkcjonowanie preselekcji.
          Dziękuję za ten wątek. Choćbym miał płacić drożej, nie dam zarobić tepsie,
          dopóki mogę wybrać innego łącznika.
    • Gość: bromden Re: Prefix 1044 - apeluję! IP: *.dial.cistron.nl 26.08.02, 13:36
      jak znam forum, zaraz jakis umniejszacz zapyta sie o
      twojego pracodawce
      • Gość: cyfer Re: Prefix 1044 - apeluję! IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 26.08.02, 17:25
        mnie na szczescie perypetie z telekomuna nie dotycza, bo mam telefon w "dialogu", a operator swoim abonentom sam ustawil domyslnie wybieranie swojego prefiksu. 1041 o ile sie nie myle... i chociaz mnie sprawa bezposrednio nie dotyczy osmielam sie powiedziec: nie dajcie zarobic telekomunie.
        • Gość: Kociątko Re: Prefix 1044 - apeluję! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.02, 20:01
          Gość portalu: cyfer napisał(a):
          > mnie na szczescie perypetie z telekomuna nie dotycza, bo mam telefon
          w "dialogu
          > ", a operator swoim abonentom sam ustawil domyslnie wybieranie swojego
          prefiksu
          > . 1041 o ile sie nie myle... i chociaz mnie sprawa bezposrednio nie dotyczy
          osmielam sie powiedziec: nie dajcie zarobic telekomunie.

cyferku 1041 jest domyślne - od niedawna chyba? ja używam dialognetu (chyba tak
          się to nazywa) z 2 czy 3 zerami przed kierunkowym.
    • Gość: qwerty Re: Prefix 1044 - apeluję! IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 26.08.02, 20:35
      popieram!
      • brezly Re: Prefix 1044 - apeluję! (internet przez Telkam) 27.08.02, 11:02
        Cos tydzien temu podpisalem umowe. Idzie szybko: dzwonisz pod infolinie, pani
        stuka w komputer, za tydzien jest w skrzynce pocztowej umowa.
        BreslYowa co prawda kasliwie zauwaza ze za NOMem stoi panstowy-prywatny-
        kaczmarkowy (wiesiowy nie jankowy) kapital (Orleny i temu podbne) ale jestem
        nieugiety. Byle nie tepsa-sepsa.
        Nawiasem: jestem w trakcie decydowania sie na internet w firmie Telkam. 300 PLN
        za instalacje i 63 PLN za staly dostep na miesiac. Az uwierzyc nie moge. Musi
        sie za tym cos kryje, jakas popelina. Ktos ma jakies doswiadczenia z ta firma?
    • Gość: Luki Z innej beczki: tanio z Niemiec do Polski IP: 141.63.88.* 29.08.02, 09:46
      No wlasnie. Po co placic strasznie duzo Deutsche Telekom, skoro mozna taniej.
      Znajdz najtanszego konkurenta pod:
      www.teltarif.de/db/res.html?kurz=ja&ziel=Polen
      Dla porownania ceny z dzisiaj:
      Deutsche Telekom: 25 ct/min
      Junior Telekom: 6 ct/min

... i dlatego lubie wolny rynek i konkurencje!

Pozdrowienia, dlugich rozmow.
      Luki
    • Gość: abcdefg Re: Prefix 1044 - apeluję! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.02, 23:19
      Potwierdzam - DIALOG automatycznie wybiera prefix, kreci się O + kierunek +
      numer.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka