Dodaj do ulubionych

Lubie BYDGOSZCZ bo...

19.08.05, 15:03
Napisz dlaczego lubisz Bydgoszcz i jej mieszkańców. Nie byles jeszcze w
Bydgoszczy? Zrob to koniecznie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Trener Re: Lubie BYDGOSZCZ bo... IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.08.05, 20:28
      Napisz lepiej dlaczego mielibyśmy się wybrać na to zadupie...
    • Gość: wrocek Nie lubie bydgoszczy bo to zadupie!!! IP: *.magma-net.pl 19.08.05, 20:50
      • login1135 Re: Nie lubie bydgoszczy bo to zadupie!!! 20.08.05, 01:08
        Sam mieszkasz na zadupiu,potomku kresowej biedoty.Przyjedź i zobacz jak wygląda
        Pomorze i porządnie posprzątane miasto.Rynek i okolice macie ok.Reszta wygląda
        żałośnie.Całe to wasze województwo zawali się kiedyś,jeśli nie przestaniecie
        remontować centum Wrocławia kosztem Lubawki,Jeleniej Góry,Bolesławca,Świdnicy.Na
        Pomorzu i w Wielkopolsce małe miasta i miasteczka nieco inaczej wyglądają niż u
        was.Same wytwarzają dochód,same go konsumują.Mam wrażenie,że Dolny Śląsk poza
        paroma inwestycjami w Kobierzycach to same dotacje z UE.Wstydzę się jadąc przez
        Dolny Śląsk ze znajomymi z zagranicy.Zupełnie jak przed wojną na Ukrainie.Nieźle
        rozwinięty Lwów i prowincja jak z XVIII wieku.
        I może już czas pozbyć się tego bruku z waszego cudu nad Odrą?Bądzcie dumni ze
        swego "polskiego" miasta wybudowanego w 100% przez Niemców,hehehe....
        • Gość: Trener Re: Pomorze to maja w Gdańsku IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.08.05, 11:46
          a Bydgoszcz to zadupie. Kisi się z Toruniem i równie śmierdzącym jak Bydgoszcz
          Włocławkiem. Czarna dziura na mapie Polski C!
        • Gość: qwert Re: Nie lubie bydgoszczy bo to zadupie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:57
          Co to za stek bzdur?
    • Gość: Rafis Re: Lubie BYDGOSZCZ bo... IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 19.08.05, 21:15
      bo jest blisko Torunia ;)
    • charliecharlie Re: Lubie BYDGOSZCZ bo... 19.08.05, 22:39
      Ciekawe dlaczego Ty lubisz Bydgoszcz?ja mam kilka powodow zeby ja lubic..
      * bo tam studiowalam
      * bo ma Myslecinek
      * bo ma Sowe (dla niewtajemniczonych-najlepsza cukiernia na swiecie)
      * bo ma tramwaj wodny
      * bo ma Sonobar
    • Gość: donka jest szansa, że za pare lat polubie BYDGOSZCZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.05, 23:24
      tak się składa,że byłam ostatnio w Kujawsko-Pomorskim. Odwiedziłam m.in Toruń i
      Bydgoszcz. Toruń mnie zachwycił:-)a Bydgoszcz....-macie możliwości z czasem
      także zabłysnąć, może nie tak jak Toruń, ale na swój sposób. Postawcie na
      inwestycje w turystyke- kiepsko sie promujecie- na starym mieście i w centrum w
      weekend nie mozna kupić pocztówek!Wyremontujcie Kamienice przy tzw.Wenecji ,
      zlikwidujcie przejazd samochodów przez rynek, otwórzcie więcej knajp....
      (itd.,itp)
      powodzenia!

ps.a oto, co mi sie u was podobało: deptak wzdłuż Wenecji, spichrze i kościół
      co wygląda jak synagoga:-)

• hexl Re: Lubie BYDGOSZCZ za 20.08.05, 00:58
      za fajnych ludzi których tam znam,
      za namiastkę Wenecji-ci co widzieli wiedzą, że można tam uciec od zgiełku
      (bynajmniej kilkanaście lat temu tak było,
      za żużel,
      za położenie (blisko nad Zalew Koronowski i do Borów Tucholskich,
      blisko do Torunia, Ciechocinka, Gdańska.
      Lubię Bydgoszcz za spędzone tam lata, mimo że samo miasto nie ma takiej
      atmosfery jak Wrocław
    • ania_son Re: Lubie BYDGOSZCZ bo... 20.08.05, 23:38
      ... tam się urodziłam i wychowałam. Znam tam każdy kąt, mam tam rodzinę, ale od
      3 lat mieszkam we Wrocławiu i nie chciałabym się zamienić. LUBIĘ Bydgoszcz
      (choć mieszkają tam "szarzy" ludzie), a KOCHAM Wrocław pełen życia i radości
      (to była miłość od pierwszego wejrzenia).
      • Gość: yorke Re: Lubie BYDGOSZCZ bo... IP: *.chello.pl 21.08.05, 14:52
        > a KOCHAM Wrocław pełen życia i radości
        > (to była miłość od pierwszego wejrzenia).

Miłość jest ślepa, ale rozumiemy ten ból.
    • Gość: kaśka Re: Lubie BYDGOSZCZ bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:15
      za te wszystkie ronda na ktorych mozna sie pogubic.
      juz pare lat temu zrezygnowałam - jeżdze przez Naklo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka