Dodaj do ulubionych

Najmocniejsze piwo

IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 25.08.05, 21:11
Jeden z amerykańskich browarów rozpoczął produkcję najmocniejszego piwa na
świecie. Nowy trunek zawierający 25 proc. alkoholu jest sześć razy mocniejszy
niż zwykłe piwo i dwukrotnie mocniejszy, niż wino. Browar Boston Beer Company
wyprodukował limitowaną edycję 8 tysięcy specjalnych miedzianych czajniczków
z oryginalnym napojem w cenie około 115 dolarów za sztukę. Pobrano z
www.ciekawostki.up.pl/
A wy jakie piwo lubicie? Ja osobiscie przepadam za LECHEM :)
Obserwuj wątek
    • Gość: chmielożłob Re: Najmocniejsze piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:16
      W Europie już ...set lat temu opanowali technologię a Jankesi dalej chcą odkryć
      proch. Niby taka technologia, zaawansowanie a tu albo cienki sikacz albo wódo-
      piwopodobne. A taki nowoczesny wydawał sie - amerykanski :)
      Piwo - zdecydowanie Staropramen, równiez złoty.
      • Gość: ziutek Re: Najmocniejsze piwo IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.08.05, 22:27
        Ola nie lubię mocnego piwa. Widziałem jak go robią. Napis "Mocne" odrzuca mnie.
        Do normalnego piwa dolewają jakiś alkohol z siarą cos w stylu wina patykiem
        pisanego. Brrrrrrrrr. Normalnie ważone piwo dolno czy górno nie moze mieć
        więcej niż 3.5 do 4% vol. Jeśli więcej to rasuja innym alkoholem. Może sie mylę?
    • Gość: Sky Re: Najmocniejsze piwo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.08.05, 21:46
      Piwo to zwyczajne siki. W dodatku bardzo szkodliwe. Mozna sie nabawic latwo
      cukrzycy.
      • h0oli Re: Najmocniejsze piwo 26.08.05, 00:56
        Sky - weź nie strasz :) piwo jest smaczne i zdrowe :) naukowyc dowiedli, ze 1
        szklanka (0,5 LITRA) dziennie - to zdrowo tak :)
        • Gość: matt Re: Najmocniejsze piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 01:52
          a po 10 latach takiego zdowego picia =wątroba do wymiany!
          • Gość: aleksandra Re: Najmocniejsze piwo IP: 213.155.173.* 26.08.05, 02:05
            Nie moze byc ;) skoro mówia, ze mozna, to mozna :P 0,5 litra dziennie to nie
            jest duzo ;) zreszta ludzie piją wiecej i dluzej i jakos zyją :))))
        • sand_witch Re: Najmocniejsze piwo 26.08.05, 17:58
          1 szklanka to raczej 0,25 l. Przynajmniej jak ciasto robię :)
    • tigers28 Re: Najmocniejsze piwo 26.08.05, 09:13
      Nie wiecie czasem gdzie we Wrocku można kupic BROK-a? Piłam nad morzem i
      smakował.
      • Gość: aleksadnra Re: Najmocniejsze piwo IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 26.08.05, 12:44
        Przesa - Brok - kiedys bardzo znane piwko itp :) mozna bylo znaleźć w każdym
        sklepie ;) i z tego co pamietam nie mialo jakies wygurowanej ceny ;) ale coś
        siedli :) a ten tego :) dla ciekawostki mogę podać, ze z BROK'a własnie
        pochodzą piwka z biedronki typu keniger itp; :)
    • mixet Re: Najmocniejsze piwo 26.08.05, 12:04
      Kaper
    • Gość: aleksandra Re: Najmocniejsze piwo IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 26.08.05, 12:46
      Przesada - Brok - kiedys bardzo znane piwko itp :) mozna bylo znaleźć w każdym
      sklepie ;) i z tego co pamietam nie mialo jakies wygurowanej ceny ;) ale coś
      siedli :) a ten tego :) dla ciekawostki mogę podać, ze z BROK'a własnie
      pochodzą piwka z biedronki typu keniger itp; :)
      • Gość: konot Re: Najmocniejsze piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:30
        Brok Martin jest bardzo dobry, ale na Dol.Śląsku przestali go sprzedawać,
        został tylko Brok Sambor, nie polecam, cięki.
        Brakuje mi też w sprzedaży dobrych niepasteryzowanych piw, jedyne znane mi z
        Lwówka Śląskiego jest strasznie słodko-klejące. Czeskie niepasteryzowane piwa
        są dobre, czasem ktoś przywiezie, bardzo dobre jest też sprzedawane w
        supermarketach ukraińskie "Oboloń", ale 5 zł za butelkę to paranoja...
    • sand_witch Re: Najmocniejsze piwo 26.08.05, 18:03
      Dla mnie ostatnio nie ma piwa ponad Okocim palone. Nawet zdarza się w knajpach
      lane z beczki. Jakie jasne, to zależy od aktualnej mody :) Żubr, Piast, Lech...
      Ale nie ma jak piwo drożdżowe (niem.hefe bier), marcowe - w tej chwili żaden z
      naszych browarów nie produkuje, zawsze proszę znajomych, żeby zza granicy
      przywieźli. Takie rarytaski.
      A z delikatesowych - Bud.
      • Gość: aleksandra Re: Najmocniejsze piwo IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 26.08.05, 22:03
        Widze, że sami smakosze na tym forum :) w sumie macie racje ;) dobre piwko
        mozna wypic zza granicy :P
        • Gość: Krzys Re: Najmocniejsze piwo IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.08.05, 22:49
          Ja natomiast uvvażam iż niema pivva nad Ksiązęce z "brovvaru sląskiego 1209"
          czyli Lvvóvvek sląski vversja niepasteryzovvana.
          to pivvo ma smak i to pravvdzivvy a nie jak te vvszystkie chemicznie pędzone
          tzvv vviodące marki (a i cena lvvóvvka jest zachęcajaca)
          • Gość: Tyskie!! Re: Najmocniejsze piwo IP: *.server.ntli.net 26.08.05, 23:55
            Żadne piwo nie smakuje jak piwo przy Tyskim :)
            • Gość: aleksandra Re: Najmocniejsze piwo IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 27.08.05, 01:31
              Heheh :) piwo przy Tyskim :) dobre ;)))
              • Gość: Dorotka Re: Najmocniejsze piwo IP: *.streamcn.pl 27.08.05, 11:42
                Najlepszy pod słońcem jest ŻYWIEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • mixet Re: Najmocniejsze piwo 27.08.05, 21:28
                  Jacys biesforni jestescie ...
                  Przecie chodzi o mocne piwo z procenta alkoholu , a nie emocji .
                  Jestem po 3 Kaperkach i jest git !
    • kklement "Koźlak" - rewelacja ! 28.08.05, 11:33
      Ciemna butelka, etykieta namalowana, charakterystyczne kozie rogi.

Nie jestem fachowcem, więc trudno mi opisać słowami walory smakowe piwa. Jasne,
      ale "esencjonalne", smak zdecydowany, ale bez goryczy. Po prostu zrobiłem
      duże "Mmmmmmmmmmmmm !!!", kiedy go skosztowałem ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka