Dodaj do ulubionych

Zasady obowiazujace na forum

02.09.05, 16:38
Witam,

Jak zapewne zauwazyliscie zostaly mi nadane uprawnienia moderatorskie. W zwiazku z tym od dnia dzisiejszego na forum beda obowiazywaly nastepujace zasady:

1) Posty ewidentnie chamskie i szydzace z innych osob beda bezwzglednie usuwane.

2) Usuwane beda takze posty wulgarne oraz szerzace antysemityzm oraz nienawisc rasowa.

3) Usuwam takze wszelkie posty niezwiazane z tematyka forum oraz posty bedace reklama.

W przypadku, gdy nie zareaguje na post, ktory narusza w/w zasady prosze o informacje na mojego gazetowego maila.

Mysle, ze to by bylo na tyle :)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kotbehemot Brawo michal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:39
      Gratulacje:) Bedzie porzadek na forum:)
      • pluto10 Re: Brawo michal! 02.09.05, 16:40
        Gratuluję!
        • Gość: Rafis Re: Brawo michal! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 17:25
          oooo gratulacje wreszcie bedzie porządek :)
          Mój kolejny kandydat wygrał wybory...
          Teraz czekam na to jak kolejni powtórza ten krok ;)
    • ja22ek Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 17:26
      Ojej, czyżby antysemityzm aż tu zawędrował :(
    • andrzejg kurna, i tu zapanowało forumowe ORMO? 02.09.05, 17:49
      w takim razie dziekuję
      choć byłem raczej czytelnikiem, ale teraz to raczej nie będzie miało sensu

Obowiązkowy tekst 'łubudubu,łubudubu, niech nam zyje ,prezes klubu'

A.
    • marc01 Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 18:07
      po co ????

czy to forum było miejscem szerzenia antysemityzmu i nienawiści rasowej ( a co
      z jakąś inną nie-rasową nienawiścią ? mozna szerzyć? - ta polityczna poprawność
      zawsze mnie osłabia) ?
      albo miejscem szczególnie wulgarnych wpisów ?
      ile było w ostatnich miesiącach reklamy albo wpisów niezwiązanych z tematem
      forum ( jak któs zabłądził z pytaniem "w sprawie mieszkania" to ! zawsze ko
      przekierowywał w nastepnym poście)

kompletnie bez sensu
      sorry mi.chal, ale dałeś sie niepotrzebnie wypuścić... to jest naprawdę takie
      ORMO
      • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 18:12
        marc nie dramatyzuj bo moderator to to czego brakowało temy forum do pełni
        szczescia.
        Jak ktos nie jest spamerem i trollem to nie ma sie czego bac :0
        • Gość: regularny czytacz Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.05, 18:16
          Gość portalu: Rafis napisał(a):

> marc nie dramatyzuj bo moderator to to czego brakowało temy forum do pełni
          > szczescia.
          > Jak ktos nie jest spamerem i trollem to nie ma sie czego bac :0
          >

moglbys zdefiniowac pojecia "spamer" oraz "troll"? a tak wlasciwie to powinien
          je zdefiniowac moderator...a tak w ogole to chcialbym zauwazyc, ze moderatorem
          jest michal a nie rafis i michal w swoich zasadach nie wspomnial nic o
          trollowaniu i spamowaniu, wiec rafis nie uzurpuj sobie prawa do decydowania o
          prawach, ktore definiuje michal
          • Gość: marc Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.09.05, 18:23
            to może Tobie :-)

mi tam do pełni szczęścia akurat moderator potrzebny nie jest, w każdym razie
            nie w osobie mi.chala ( z całym szacunkiem ) :-))

a tak serio - jeszcze raz zapytam - po co ?
            mógłbyś podać jakieś przykłady wpisów niezgodnych z zasadami podanymi przez
            michala ( szczególnie pkt 1 i 2) ?
            nie lubię po prostu mnożenia jakiś mechanizmów i stanowisk
            kontrolno/represyjnych. źle mi sie kojarzy.
            • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 18:27
              marc Ty sie prawie wogóle tu nie udzielasz wiec moze Tobie nie brakuje.
              Przykładu trollowania i spamu Ci nie pokaze bo np wczorajsze przykłady zostały
              juz wykasowane po interwencji.
              • Gość: marc Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.09.05, 18:50
                Rafis, ale mam nadzieję, mimo że "się prawie wogóle nie udzielam" ,że mogę sie
                jeszcze wpisać od czasu do czasu ? (obiecuję ,że tylko w przypadkach które
                znam "prywatnie", a nie tylko przeczytałem o nich w gazecie).

sorry, ale lektura Twoich wpisów w tym watku tylko utwierdza mnie w
                przekonaniu, że tworzenie takich stanowisk jest bez sensu...cała nadzieja w
                tym, że mi.chal nie bedzie tak pochopnie uznawał forumowiczów za trolle jak Ty.
                • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 19:04
                  marc pisz sobie co chcesz pod warunkiem, że bedzie spełniało wymogi a uwaga że
                  sie prawie wogóle nie udzielasz chociaz prawdziwa to była odpowiedzia na
                  argument ze jest mało wp[isów nie na temat. Ja jako aktywny uczestnik mówie Ci
                  z etakich wpisów jets bardzo duzo-kilka dziennie, jest duzo kopiowania tematów
                  np co 3 dni p[ojawiaja sie pytania o te sama inwestycje itp. Poza tym
                  przypominam ze to nie ja jestem moderatorem wiec i nie ja bede wycinał. Jednak
                  kazdy kto korzysta z forum wie co to troll.
                  Co do utraty czytelników forum to :) przeciez to nie jest forum komercyjne z
                  reklamami któremu zalezy na czytelnictwie tylko forum gdzie zależy wszystkim na
                  tym aby jak najwiecej osób wpisywało się na temat.

pozdrawiam normalnych :)
                  • Gość: marc Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.09.05, 19:24
                    "pisz sobie co chcesz pod warunkiem, że bedzie spełniało wymogi " ,
                    "Ja jako aktywny uczestnik "...etc

rafis, Ty się naprawdę kilka(naście) lat za późno urodziłeś. mógłbyś zajść
                    naprawde wysoko, a dzisiaj,jak wielu towarzyszy, w praktyce mógłyś zajmować
                    się tym co Cię tak ekscytuje, czyli robieniem biznesów .

wracając do tematu : czytam to forum codziennie (a wpisuję się kilka razy w
                    tygodniu, ale rozumiem że trzeba wyrabiać normy znacznie wyższe) - i naprawdę
                    nie widzę wpisów naruszających zasady podane w pkt 1 i 2 przez mi.chala.
                    naruszajacych pkt 3 jest b. mało i wogóle mi nie przeszkadzają.
                    jedyny temat o jakim napisałeś i jaki wg Ciebie nadawał sie do wycięcia
                    dotyczył żartu z Twojej osoby - więc pozwól, że nie uznam tego za ocene
                    obiektywną.
                    • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 19:30
                      marc co sie tak denerwujesz, jak Ci nie odpowiada to weź zabawki i idz do innej
                      piaskownicy bo ton Twoich wypowiedzi zaczyna schodzic na bardzo niski poziom.
                      Kończe ta "dyskusję" i zaczynam zajmowac sie inwestycjami bo jeszcze
                      jaśniepanowie sie bardziej zdenerwują. Żegnam.

Gość portalu: marc napisał(a):

> "pisz sobie co chcesz pod warunkiem, że bedzie spełniało wymogi " ,
                      > "Ja jako aktywny uczestnik "...etc
                      >
                      > rafis, Ty się naprawdę kilka(naście) lat za późno urodziłeś. mógłbyś zajść
                      > naprawde wysoko, a dzisiaj,jak wielu towarzyszy, w praktyce mógłyś zajmować
                      > się tym co Cię tak ekscytuje, czyli robieniem biznesów
                      • es_wu Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 19:37

> marc co sie tak denerwujesz, jak Ci nie odpowiada to weź zabawki i idz do
                        > innej
                        > piaskownicy bo ton Twoich wypowiedzi zaczyna schodzic na bardzo niski poziom.
                        > Kończe ta "dyskusję" i zaczynam zajmowac sie inwestycjami bo jeszcze
                        > jaśniepanowie sie bardziej zdenerwują. Żegnam.
                        >

Rafis, wyluzuj, bo w tym wątku to Ty zacząłeś używać tonu "niższego" poziomu. I
                        nie staraj się proszę naśladować wykrzyknika pisząc, że jak się komuś nie podoba
                        to ma się zabierać. A co jeżeli to Ty będziesz w mniejszości? Czy Ty weźmiesz
                        swoje zabawki i sobie pójdziesz do innej piaskownicy?

Pozdrawiam,
                        SW

P.S. Oglądałeś może taki polski film "Dreszcze"?
                        • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 19:43
                          > Rafis, wyluzuj, bo w tym wątku to Ty zacząłeś używać tonu "niższego" poziomu.
                          I
                          > nie staraj się proszę naśladować wykrzyknika pisząc, że jak się komuś nie
                          podob
                          > a
                          > to ma się zabierać. A co jeżeli to Ty będziesz w mniejszości? Czy Ty weźmiesz
                          > swoje zabawki i sobie pójdziesz do innej piaskownicy?
                          >
                          > Pozdrawiam,
                          > SW
                          >
                          > P.S. Oglądałeś może taki polski film "Dreszcze"?

SW ja nikogo nie nasladuje. Tak samo moge napisac zebys nie naśladował wro2015
                          pisząc o architekturze itp.

P.S. Jeśli aktywni forumowicze tacy jak np !, kot, mi.chal i kilku innych
                          stwierdza ze chyba powinienem przestac sie udzielac to to uczynię.
                        • Gość: ! Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 19:53
                          Es_wu napisał:

I
                          > nie staraj się proszę naśladować wykrzyknika pisząc, że jak się komuś nie
                          podob
                          > a
                          > to ma się zabierać.

--->Logicznym jest, że jeżeli komuś się nie podoba przebywanie w jakimś
                          miejscu, a jest człowiekiem wolnym, to po prostu w takim miejscu nie przebywa,
                          odchodzi, idzie sobie gdzieś indziej...
                          Przy okazji jedna uwaga es_u, nigdzie nie napisałem, że ktoś (cytat twoich
                          słów) "ma sie zabierać". To twoje słowa.

mnie np nie podoba się to, co od dłuższego czasu dzieje się na forum głównym GW
                          Wrocław wiec praktycznie tam się nie udzielam (w ostatnich kilku miesiacach
                          może raptem napisałem tam góra 20 postów i to tylko w tych tematach, które
                          eyjątkowo mnie zaciekawiły, albo odpowiedziałem komuś an pytanie lub udzieliłem
                          informacji na dany temat).

The end w tym temacie
                          • es_wu Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 19:57
                            Gość portalu: ! napisał(a):

> --->Logicznym jest, że jeżeli komuś się nie podoba przebywanie w jakimś
                            > miejscu, a jest człowiekiem wolnym, to po prostu w takim miejscu nie przebywa,
                            > odchodzi, idzie sobie gdzieś indziej...
                            >

Jeżeli to MNIE się nie podoba to oczywiście, że tak. Ale to trochę inna sytuacja
                            była jednak, nie pamiętasz? To poszperaj po archiwum ;-)

> Przy okazji jedna uwaga es_u, nigdzie nie napisałem, że ktoś (cytat twoich
                            > słów) "ma sie zabierać". To twoje słowa.
                            >

Tak zgadza się, potwierdzam to moje słowa. Ty tylko pisałeś o tym, że taka osoba
                            ma zaprzestać udzielania się na tym forum.

Pozdrawiam,
                            SW
                      • Gość: marc Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.09.05, 19:47
                        super : jak sie nie podoba, to wyp...
                        to się pieknie wpisuje w ton poprzednich wypowiedzi

byłeś proszony w tym watku m.in o podanie przykładów uzasadniajacych
                        wprowadzenie "zasad mi.chala" i podanie Twojej definicji trolla - w odpowiedzi
                        jednego z adwersarzy nazwałeś trollem , a drugiemu kazałeś się zabierać z
                        forum,z powodu niskiego poziomu wypowiedzi.

no i poszedłeś zajmowac się inwestycjami :-)
                        • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 19:53
                          tak marc powycinaj jeszcze troche moich wypowiedzi, pozbaw ich kontekstów,
                          powstawiaj przekleństw np z apiaskownice wypier... i juz wyjdzie na to ze
                          zostałem grzecznie poproszony o podanie definicji trolla i spamu a
                          odpowiedziałem bluzgami :)

Każdy inteligentny forumowicz, który uzywa internetu dłuzej niz 1 dzien wie co
                          to troll i spam-sa zdaje sie nawet internetowe definicje. Jesli ktos natomiast
                          mysli ze troll to jakis stwór zyjacy gdzie tam to małpa pewnie kojarzy sie ze
                          zwierzatkiem skaczącym po drzewach? :)
                          • Gość: marc Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.09.05, 20:09
                            " juz wyjdzie na to ze
                            > zostałem grzecznie poproszony o podanie definicji trolla i spamu a
                            > odpowiedziałem bluzgami :)"

rzeczywiście zostałeś o to grzecznie poproszony, podobnie jak o podanie tych
                            przykładów naruszania zasad forum, i nie odpowiedziałeś wogóle. w każdym razie
                            nie na temat.

ps. dla ułatwienia - chodziło zapewne o TWOJĄ definicje trolla, bo zachodzi
                            uzasadnione podejrzenie, że odbiega ona od powszechnie rozumianej w sieci (
                            vide : sytuacja z wątkiem "naśladowcy rafisa" )

ale Ok , wyluzujmy.
                            bo nas moderator wytnie
          • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 18:29
            kolego trollu juz wczoraj zrobiłeś wpis niezgodny z zasadami tego forum,
            podpisywałes sie naśladowca Rafisa, juz zapomniałes trolku?
            • Gość: regularny czytacz Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.05, 18:33

> kolego trollu juz wczoraj zrobiłeś wpis niezgodny z zasadami tego forum,
              > podpisywałes sie naśladowca Rafisa, juz zapomniałes trolku?
              >

zdefiniuj pojecie "troll", zdefiniuj pojecie "spam". ile razy musze prosic? za
              trudne? i tak dla jasnosci: nie wpisywalem sie na tym forum od dluuuuuugiego
              czasu, tylko czytalem regularnie, wiec twoje wycieczki sa nie na miejscu rafis.
              • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 18:37
                Zobacz do encyklopedii :) za trudne?
                Na tym kończe ta dyskusję z trollem w ostatni dzien gdzie takie osobniki moga
                przebywać na forum. papa
                • Gość: regularny czytacz czuje sie potraktowany chamsko IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.05, 18:51

> Zobacz do encyklopedii :) za trudne?
                  > Na tym kończe ta dyskusję z trollem w ostatni dzien gdzie takie osobniki moga
                  > przebywać na forum. papa
                  >
                  Za słownikiem PWN:
                  troll - w wierzeniach ludów skandynawskich: istota demoniczna (olbrzym lub
                  karzeł) zamieszkująca najczęściej górskie pieczary, zwykle nieprzychylna ludziom

rozumiem, ze zakazujesz przebywania na forum istotom zamieszkujacym najczesciej
                  gorskie pieczary, tak?? zdefinuj mi trolla prosze? za trudne? poslugujesz sie
                  pojeciem, ktore nie wiesz co znaczy???

czuje sie potraktowany bardzo chamsko. mam nadzieje, ze wlasciwy moderator nie
                  bedzie stosowal tego rodzaju chywtow. no bo tak: jakas osoba w ogole nie bedaca
                  moderatorem (rafis) mowi nagle, ze trollom na forum wstep wzbroniony. pytam sie
                  grzecznie jaka jest definicja trolla. na to dowiaduje sie, ze ja jestem trollem
                  i pisalem posty, ktorych nie pisalem (?! - wychodzi, ze rafis wie lepiej ode
                  mnie co jest mojego autorstwa a co nie jest - paranoja^2). a na koniec dowiaduje
                  sie, ze mam sprawdzic w encyklopedii.
                  tworzy sie taka sytuacja, ze rafis uzurpujac sobie prawa bedzie mogl skasowac
                  kazdy post, bo jest napisany przez "trolla". skoro nie ma definicji trolla to
                  znaczy, ze trollem jest wszystko, co rafis uzna za trolla (np. ja).
                  sorry, ale przypominaja mi sie dawne czasy kiedy towarzysz z czerwona pieczatka
                  decydowal o tym, czy ktos jest prawomocny czy nie na podstawie pojec, ktore
                  definiowal sobie sam.
                  podsumowujac jezeli tak ma to wygladac, to ja sie wylaczam z czytania, bo czuje
                  ze beda tu posty tylko takie, ktore scisle realizuja wizje rafisa&co. inne
                  poglady beda kasowane bez sladu... a ja tu szukalem informacji o tym co ludzie
                  naprawde sadza a nie o tym, co sadzi rafis, bo rafis&co sadzi zawsze, ze UM robi
                  wszystko dobrze...
                  i naprawde nie wiecie jakich czytelnikow szukajacych obiektywizmu przez takie
                  zagrywki tracicie...
                  • wroclawczyk do regularny czytacz 02.09.05, 19:58
                    Przyznaje z emogłem sie pomylic co do tego czy to Ty wpisałes wczoraj te bzdury
                    na forum GW. Wiec jesli to nie Ty to przepraszam za posądzenie.

pzdr.

wroclawczyk vel Rafis
            • Gość: naśladowca Rafisa Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.05, 18:39

> kolego trollu juz wczoraj zrobiłeś wpis niezgodny z zasadami tego forum,
              > podpisywałes sie naśladowca Rafisa, juz zapomniałes trolku?

Rafis to nie był on. Niech moderator porówna adresy IP bo taki ma kilka tysięcy
              osób ip.pop.e-wro.net.pl :)
              Co było złego w moim poście? Że wzywałem na pomoc fachowca bo poznaniacy z nas
              kpili? :)))
              • Gość: erni Re: POŻĄDEK ETAKA i KULTURA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.09.05, 09:36
                Brawo Michale usuwaj wszelkie posty choćby trącące chamstwem ironią i
                wrogością. Również moje nie ma wyjątków. Koniec z anarchią. To jest forum
                inwestycji a nie rykowisko smarkaczy. Njaśmieszniejsze jest to że ci smarkacze
                są w wieku niby wskazującym już na ich dojrzałość.
                Czas na wrocławski pożądek.
    • capo_di_tutti_capi Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 19:21
      Michał, widzę, że zmieniłeś kolor!! Kameleon jakiś czy co?:P
      Gratuluję i mam nadzieję, że mój nick nie będzie prowokował do zbędnych reakcji
      moderatora:P
      • pluto10 Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 19:23
        Weźcie już ich pousuwajcie;)
        Zaśmiecają forum niczego nie wnosząc
        • capo_di_tutti_capi Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 19:43
          pluto10 napisał:

> Weźcie już ich pousuwajcie;)
          > Zaśmiecają forum niczego nie wnosząc

No akurat w twoim przypadku to bym się głęboko zastanowił.
          Czyżbyś swoją sygnaturką nie promował Ruchu Patriotycznego?:D
          • pluto10 Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 20:34
            capo_di_tutti_capi napisał:

> No akurat w twoim przypadku to bym się głęboko zastanowił.
            > Czyżbyś swoją sygnaturką nie promował Ruchu Patriotycznego?:D
            >

A co moja sygnaturka ma do Ruchu Patriotycznego?
            • capo_di_tutti_capi Re: Zasady obowiazujace na forum 03.09.05, 01:25
              > A co moja sygnaturka ma do Ruchu Patriotycznego?

Wiesz, pewne wnioski wynikają z faktów konkludentnych:)
              • pluto10 Re: Zasady obowiazujace na forum 03.09.05, 12:03
                capo_di_tutti_capi napisał:

> Wiesz, pewne wnioski wynikają z faktów konkludentnych:)

Do wiedzy wszystkich. Moim zamysłem nie było promowanie żadnej partii
                politycznej.

P.S.
                W wyborach prezydenckich głosuję na Lecha Kaczyńskiego a w parlamentarnych na
                LPR

PS 2
                Jak chcecie to to wytnijcie
    • mi.chal Odpowiedzi 02.09.05, 19:40
      @marc
      3 punkty, ktore napisalem naleza do regulaminu forum.gazeta.pl i obowiazywaly takze do tej pory. Ja je teraz tylko przypomnialem.

Zgadzam sie z tym, ze na tym forum jest dosyc kulturalnie, ale w ostatnim czasie zaczelo sie robic coraz gorzej. I zapewniam Cie, ze naprawde nic zlego teraz dziac sie nie bedzie na forum. ;)

A co do spamowania i trolowania to takie posty beda oczywiscie usuwane, poniewaz sa niezwiazane z tematyka forum.

Pozdrawiam

P.S. dzieki za gratulacje :)
      • Gość: Marek Re: Odpowiedzi IP: *.magma-net.pl 02.09.05, 19:46
        Gratuluję !
        • Gość: slawek Re: Odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:50
          I oczywiscie ode mnie tez gratulacje :))) Brawo.
      • es_wu Re: Odpowiedzi 02.09.05, 19:53
        Michał: Tobie gratulacje z powodu wyboru, o jednak rozsądną osobą jesteś

Gazecie natomiast antygratulacje z powodu wprowadzenia nie wiadomo po co
        moderatra na najżywsze podforum... Przykro mi, według mojej wizji i koncepcji
        internetu i wolnego słowa to nie jest rozsądna decyzja.

Pozdrawiam,
        SW
        • mi.chal Re: Odpowiedzi 02.09.05, 19:57
          Sluchajcie, przeciez przez to, ze na forum jest moderator nic zlego nie zacznie sie dziac. Nie bede wykasowywac hurtowo postow, ani nikogo dyskyminowac.
          Uwierzcie, ze w tej chwili moze byc lepiej niz bylo do tej pory.
          • Gość: naśladowca Re: Odpowiedzi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.05, 19:59
            Przecież kasujesz w tej chwili na potęgę w tym wątku a nikt nic złego nie pisze
            tylko dyskutujemy.
            • mi.chal Re: Odpowiedzi 02.09.05, 20:02
              1) Posty ewidentnie chamskie i szydzace z innych osob beda bezwzglednie usuwane.

I nie mam zamiaru wiecej Ci sie tlumaczyc.
            • wrotaz Re: Odpowiedzi 03.09.05, 00:11
              Tak jak już zaczynamy cytować ten Regulamin, to na jakiej dokładnie podstawie
              "społeczny" administrator może usuwać posty z forum? I to jeszcze butnie
              twierdząc, że tłumaczyć się z tego nie musi? Mam wrażenie, że to jest sprzeczne
              z Regulaminem. Ponadto kwestie niezgodności z ogólnie przyjętymi normami są
              "śliskie" i mocno względne. Przy takim sposobie traktowania użytkowników, mam
              wrażenie, że obawy sceptyków z tego wątku zostały potwierdzone.

Przy okazji czy osoby, które poczują się pokrzywdzone usunięciem ich postów
              (które wg nich na usunięcie nie zasługują), nie powinny zwrócić się z prośbą do
              właściciela forum o wyjaśnienie. W końcu Regulamin jest wiążący dla obydwu stron.

Na koniec pytanie do moderatora
              • wrotaz Re: Odpowiedzi 03.09.05, 02:29
                Ok, na ostatnie sam sobie odpowiedziałem. Netykieta w wydaniu Gazetowym uprawnia
                do tegoż usuwania. No to czekam, na usunięcie moich postów. ;-)

T.
              • mi.chal Re: Odpowiedzi 03.09.05, 10:10
                Mam uprawnienia moderatorskie, nadane przez administratora forum, poprzez ktore jestem zobowiazany do przestrzegania regulaminu forum, a co za tym idzie do usuwania postow z nim niezgodnych. I zapewaniam Cie, ze trzy punkty, ktore napisalem w pierwszym watku sa z nim w 100% zgodne.

Jesli ktos ma jakiekoliwek pytania dlaczego jego post zostal usuniety, prosze o pytanie na priv, a nie zasmiecanie forum zbednymi, nie na temat postami. Prosze takze o niewysylanie jeszcze raz postow, ktore przeze mnie zostaly usuniete.

Pozdrawiam
                • wrotaz Re: Odpowiedzi 03.09.05, 21:52
                  Oczywiście, rozumiem, co chesz powiedzieć. Chcę Ci zwrócić tylko uwagę na dwie
                  rzeczy:

Po pierwsze zgodnie z regulaminem tylko Agora ma prawo usuwać posty
                  • mi.chal Re: Odpowiedzi 03.09.05, 22:20
                    wrotaz napisał:

>
                    > Po pierwsze zgodnie z regulaminem tylko Agora ma prawo usuwać posty
                  • mi.chal Re: Odpowiedzi 03.09.05, 22:29
                    Zeby nie byc goloslownym, oto cytat kim sa moderatorzy spoleczni:

"Kim są moderatorzy społeczni?

To użytkownicy Forum, który pomagają administracji Forum usuwać spam oraz wątki niezgodne z Netykietą i Regulaminem Forum."

Pozdrawiam :)
                    • wrotaz Re: Odpowiedzi 04.09.05, 00:48
                      Dziękuję za odpowiedź. Niestety to, co zacytowałeś, jest tylko dodatkową
                      informacją pojawiającą się gdzieś w nagłówku podforum. Tymczasem Regulamin jest
                      jednoznaczny. Punkt 7 mówi: "AGORA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o
                      których mowa w pkt. 4, 5 i 6 niniejszego regulaminu,...". Nie ma w nim mowy o
                      osobach trzecich. Ich ingerencja w forum jest więc niedopuszczalna w rozumieniu
                      tego regulaminu. Stąd to, o czym pisałem ;-).

To, że w ogóle zacząłem dyskusję i zadałem pytania wiąże się z tym, iż nie
                      podoba mi się dosyć luźny związek właściciela forum i tych "społecznych"
                      administratorów. O ile bowiem od właściciela mogę czegoś wymagać i w razie
                      potrzeby "kłócić" się z nim na drodze formalnej, o tyle od takiego "społecznego"
                      administratora
                      • mi.chal Re: Odpowiedzi 04.09.05, 01:56
                        Ja ten punkt regulaminu zacytowany przez Ciebie rozumiem w ten sposob, ze stajac sie moderatorem spolecznym zostalem przedstawicielem Agory na tym forum i stad tez moje uprawnienia do usuwania postow niezgodnych z regulaminem.

Jesli chcesz glebiej drazyc temat to zapraszam na forum o forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299

Pozdrawiam :)
                        • wrotaz Re: Odpowiedzi 04.09.05, 07:08
                          Nie, to nie jest takie proste. Ale oczywiście zostawiam ten temat, wyjaśniłeś
                          mi, jakie jest Twoje stanowisko. Na koniec proszę tylko, żebyś nie używał tak
                          arbitralnego tonu, jak wcześniej w tym wątku: "I nie mam zamiaru wiecej Ci sie
                          tlumaczyc". To niepotrzebnie prowokuje. Zresztą tak samo jak cały ten wątek,
                          który nie do końca rozumiem dlaczego (poza samoreklamą) założyłeś.

Pozdrawiam!

Tomek
                          • mi.chal Re: Odpowiedzi 04.09.05, 09:44
                            Widze, ze jestes nowy na naszym forum, wiec wyjasnie Ci skad sie wzial moj stanowczy ton wobec pewnej osoby.
                            Otoz na glownym forum wroclawskim dzieja sie bardzo nieprzyjemne historie - zadomowilo sie tam kilka osob, ktorych jedynym celem jest szydzenie z innych oraz rozwalanie rzeczowych dyskusji. Niestety zaczeli smielej zagladac na nasze forum, ktore do tej pory z forow wrocalwskich wyroznialo sie kultura dyskusji oraz rzeczowoscia wypowiedzi. Nie chce pozowloic na to, zeby tych kilku niezrownowazonych osobnikow moglo bezkarnie niszczyc nasze forum. Stad tez moja reakcja wobec jednej z tych osob.

Pozdrawiam.
        • capo_di_tutti_capi Re: Ale dlaczego? 02.09.05, 19:58
          Z całym szacunkiem, ale czasami zdarza się takie pajacowanie, że aż prosi się o
          wycięcie.
          Piję do SW.
        • Gość: ! Kilka słów ode mnie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 20:34
          1. Dobrze się stało, że nareszcie ktoś będzie miał możliwości porządkowania
          tego forum. Co rozumiem przez przez słowo PORZĄDKOWANIE? Usuwanie nowych
          tematów, które nie będą miały nic wspólnego z tematyką tego forum. Przykład
          pierwszy z brzegu: kilka razy ktoś podpisujacy sie ak (jednak nie majacy nic
          wspólnego z jednym z weterenów naszego forum - ak z Oleśnicy /pozdrowienia ak/
          ZAKŁADAŁ TU NOWE WĄTKI I PROSIŁ O KONTAKT OSOBY, KTÓRE DOJEŻDŻAJĄ Z WROCŁAWIA
          DO OPOLA. Chyba nikt nie ma watpliwości, że takie wątki nie powinny sie tu
          znależć?

Nowe tematy zakładane w ostatnim czasie na tym forum, a dotyczące kupna
          mieszkania u danego developera oraz opini o danym developerze wg mnie
          (podkreślam wg mnie) bardziej nadają się na podforum:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=186
          Co prawda kupno mieszkania można podciągnąć pod temat INWESTYCJE :), ale skoro
          istnieje (i dobrze się ma) osobne forum o mieszkaniach, developerach, to moim
          zdaniem takie topiki powinny tam trafiać, a nie na nasze forum...

2. To forum INWESTYCJE a nie forum DEZINWESTYCJE, wiec siłą rzeczy najwięcej
          pisze się tu o inwestycjach i o pozytywnych rzeczach...a nie o negatywnych.
          Większość z forumowiczów kocha Wrocław, mimo tych wszystkich jego wad... Ale
          jako, że jest to forum o pozytywnych rzeczach, dlatego często jest radość,
          pozytywne posty, często wręcz hurraoptymistyczne niż negujące wszystko i
          wszystkich, pełne narzekań, malkotenctwa, zawiści itp...
          Niektórzy mogą to odebrać na zasadzie (jak ktoś tu napisał kilka postów
          wyzej) "obrazowo": "łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego lubu"...

Niektórzy (ci od teorii spiskowych) wymyślili sobie nawet, że większość tu
          piszących (na czele z Rafisem), to pracownicy Urzędu miejskiego we
          Wrocławiu :))) Śmiech na sali :) Tym bardziej, że Rafis i inni zapraszali na
          spotkania forumowe, których kilka się odbyło. A ja z chęcią spotkam się z
          wszystkimi na otwarciu Aquaparku... też będzie się można przekonać naocznie, że
          nie jestem żadnym urzędnikiem ani znajomym Królika :) Niewierzącym i głoszącym
          i wyznającym teorie spiskowe dam się nawet dotknąć :)

3. Kto jak kto, ale mogę to napisać z zamkniętymi oczami (choć z Michałem znamy
          się tylko z forum, a nie z realu), że z pewnością będzie usuwał tylko przejawy
          zwykłego chamstwa na tym forum (na szczęscie do tej pory takich postów było
          malutko w historii i mam nadzieję będzie tak nadal) oraz posty będące zwykłą
          prowokacją (było jakiś czas temu kilka takich prowokacji - konkretnie jeden
          osobnik z Poznania (sprawy specjalnych sse na Dolnym Śląsku) i chyba ze dwa
          razy ludzi z Warszawy. Równiez posty nie na temat (przykład dałem z psotami
          dotyczącymi mieszkań czy zabrania sie z kimś na trasę Wrocław - Opole)

4. Tzw "internetowe trolle". Chodzi o osoby, które za wszelkę cenę próbują
          zasiać na forum ferment, główny ich cel to zrobienie burdelu na forum,
          prowokowanie, wypisywanie głupot, liczenie z ich strony na pyskówkę itp... Na
          forum INWESTYCJE takich trolli i ich działalności było do tej pory bardzo mało
          (na szczęscie wszelkiej maści trolle z forum głównego raczej omijają nasze
          forum). I chwałą Bogu! Teraz jednak będziemy mieli 100% pewność, ze jeżeli
          takowi osobnicy pojawią się kiedyś na forum INWESTYCJE i bedą próbowały zrobić
          tu taki burdel i będą chciały zniszczyć to forum, tak, jak próbuja to robić z
          forum głównym GW Wrocław, to po prostu ich działalność będzie brutalnie
          przerywana, a ich posty będą wywalane... Chyba nikt z nas nie życzyłby sobie i
          temu forum, żeby zaczęły się tu pojawiać nie mające nic wspólnego z tematyką
          tego forum nowe topiki pt np: "Swędzą mnie jaja", "Mój pierwszy raz", "Zrobiłem
          kupę", Rafis to kierownik Biedronki itd, itp...

SPAM - też było tego mało na anszym forum, ale chyba nikt nie miałby ochoty
          wchodząc na to forum przeczytać na temat tego co kto ma do sprzedania, jaka
          pizza jest najlepsza we Wrocławiu (z adresem), który stomatolog jest najlepszy
          w tym mieście (plus adres i telefon) itd, itp...

5. Mam też prośbę od siebie i zarazem małą poradę dla osób rzadko
          odwiedzajacych to forum. Zanim założycie nowy wątek na forum i zapytacie się o
          jakąś inwestycję, to próbujcie najpierw poszukac informacji na dany temat w
          forumowej wyszukiwarce. Jest ona w miarę dokładna. Celowo wklejam na forum całe
          teksty z gazet, często jeżeli nie ma ich w sieci, to wstukuję je z wydania
          papierowego, po to, żeby był do nich dostęp poprzez wyszukiwarkę i żeby
          istniało takie swoiste FORUMOWE ARCHIWUM...gdzie będzie można znależc rózne
          informacje dotyczące danej inwestycji, sprawy.

...to tyle ode mnie

Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: marc Re: Odpowiedzi IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.09.05, 19:58
        michał, przeczytaj sobie prosze swoj pierwszy wpis w tym wątku : od
        dzisiaj...itd

no właśnie mi o to chodzi, że te zasady obowiazywały od dawna, i nie były
        naruszane, więc po co ustawiac kolejna bramke kontrolną ?

ja tam akurat troche folkloru i bałaganu w internecie lubię - ale OK, wycinaj :-
        ), choć naprawdę uważam,że to bez sensu
        pozdrawiam
        • mi.chal Re: Odpowiedzi 02.09.05, 20:00
          A ja jestem pedantem :) Ale jeszcze raz powtarzam, ze nie mam zamiaru naduzywac swoich uprawnien.
          • Gość: marc Re: Odpowiedzi IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.09.05, 20:16
            mimo wszystko chciałbym, żeby po wycietych postach pozostawał jakiś ślad Typu :
            autor + "wiadomość została usunieta z powodu naruszenia zasad forum" . mi.chal

to była dobra zasada szanowana u schyłku systemu nawet przez komunistycznych
            cenzorów (oprócz podpisu cenzora)
            da się zrobić ?
            • mi.chal Re: Odpowiedzi 02.09.05, 20:21
              Postaram sie :)
              • Gość: ! Kilka słów ode mnie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 20:35
                1. Dobrze się stało, że nareszcie ktoś będzie miał możliwości porządkowania
                tego forum. Co rozumiem przez przez słowo PORZĄDKOWANIE? Usuwanie nowych
                tematów, które nie będą miały nic wspólnego z tematyką tego forum. Przykład
                pierwszy z brzegu: kilka razy ktoś podpisujacy sie ak (jednak nie majacy nic
                wspólnego z jednym z weterenów naszego forum - ak z Oleśnicy /pozdrowienia ak/
                ZAKŁADAŁ TU NOWE WĄTKI I PROSIŁ O KONTAKT OSOBY, KTÓRE DOJEŻDŻAJĄ Z WROCŁAWIA
                DO OPOLA. Chyba nikt nie ma watpliwości, że takie wątki nie powinny sie tu
                znależć?

Nowe tematy zakładane w ostatnim czasie na tym forum, a dotyczące kupna
                mieszkania u danego developera oraz opini o danym developerze wg mnie
                (podkreślam wg mnie) bardziej nadają się na podforum:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=186
                Co prawda kupno mieszkania można podciągnąć pod temat INWESTYCJE :), ale skoro
                istnieje (i dobrze się ma) osobne forum o mieszkaniach, developerach, to moim
                zdaniem takie topiki powinny tam trafiać, a nie na nasze forum...

2. To forum INWESTYCJE a nie forum DEZINWESTYCJE, wiec siłą rzeczy najwięcej
                pisze się tu o inwestycjach i o pozytywnych rzeczach...a nie o negatywnych.
                Większość z forumowiczów kocha Wrocław, mimo tych wszystkich jego wad... Ale
                jako, że jest to forum o pozytywnych rzeczach, dlatego często jest radość,
                pozytywne posty, często wręcz hurraoptymistyczne niż negujące wszystko i
                wszystkich, pełne narzekań, malkotenctwa, zawiści itp...
                Niektórzy mogą to odebrać na zasadzie (jak ktoś tu napisał kilka postów
                wyzej) "obrazowo": "łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego lubu"...

Niektórzy (ci od teorii spiskowych) wymyślili sobie nawet, że większość tu
                piszących (na czele z Rafisem), to pracownicy Urzędu miejskiego we
                Wrocławiu :))) Śmiech na sali :) Tym bardziej, że Rafis i inni zapraszali na
                spotkania forumowe, których kilka się odbyło. A ja z chęcią spotkam się z
                wszystkimi na otwarciu Aquaparku... też będzie się można przekonać naocznie, że
                nie jestem żadnym urzędnikiem ani znajomym Królika :) Niewierzącym i głoszącym
                i wyznającym teorie spiskowe dam się nawet dotknąć :)

3. Kto jak kto, ale mogę to napisać z zamkniętymi oczami (choć z Michałem znamy
                się tylko z forum, a nie z realu), że z pewnością będzie usuwał tylko przejawy
                zwykłego chamstwa na tym forum (na szczęscie do tej pory takich postów było
                malutko w historii i mam nadzieję będzie tak nadal) oraz posty będące zwykłą
                prowokacją (było jakiś czas temu kilka takich prowokacji - konkretnie jeden
                osobnik z Poznania (sprawy specjalnych sse na Dolnym Śląsku) i chyba ze dwa
                razy ludzi z Warszawy. Równiez posty nie na temat (przykład dałem z psotami
                dotyczącymi mieszkań czy zabrania sie z kimś na trasę Wrocław - Opole)

4. Tzw "internetowe trolle". Chodzi o osoby, które za wszelkę cenę próbują
                zasiać na forum ferment, główny ich cel to zrobienie burdelu na forum,
                prowokowanie, wypisywanie głupot, liczenie z ich strony na pyskówkę itp... Na
                forum INWESTYCJE takich trolli i ich działalności było do tej pory bardzo mało
                (na szczęscie wszelkiej maści trolle z forum głównego raczej omijają nasze
                forum). I chwałą Bogu! Teraz jednak będziemy mieli 100% pewność, ze jeżeli
                takowi osobnicy pojawią się kiedyś na forum INWESTYCJE i bedą próbowały zrobić
                tu taki burdel i będą chciały zniszczyć to forum, tak, jak próbuja to robić z
                forum głównym GW Wrocław, to po prostu ich działalność będzie brutalnie
                przerywana, a ich posty będą wywalane... Chyba nikt z nas nie życzyłby sobie i
                temu forum, żeby zaczęły się tu pojawiać nie mające nic wspólnego z tematyką
                tego forum nowe topiki pt np: "Swędzą mnie jaja", "Mój pierwszy raz", "Zrobiłem
                kupę", Rafis to kierownik Biedronki itd, itp...

SPAM - też było tego mało na anszym forum, ale chyba nikt nie miałby ochoty
                wchodząc na to forum przeczytać na temat tego co kto ma do sprzedania, jaka
                pizza jest najlepsza we Wrocławiu (z adresem), który stomatolog jest najlepszy
                w tym mieście (plus adres i telefon) itd, itp...

5. Mam też prośbę od siebie i zarazem małą poradę dla osób rzadko
                odwiedzajacych to forum. Zanim założycie nowy wątek na forum i zapytacie się o
                jakąś inwestycję, to próbujcie najpierw poszukac informacji na dany temat w
                forumowej wyszukiwarce. Jest ona w miarę dokładna. Celowo wklejam na forum całe
                teksty z gazet, często jeżeli nie ma ich w sieci, to wstukuję je z wydania
                papierowego, po to, żeby był do nich dostęp poprzez wyszukiwarkę i żeby
                istniało takie swoiste FORUMOWE ARCHIWUM...gdzie będzie można znależc rózne
                informacje dotyczące danej inwestycji, sprawy.

...to tyle ode mnie

Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: Aszfar antysemityzm... IP: 83.244.14.* 02.09.05, 22:42
      2) Usuwane beda takze posty wulgarne oraz szerzace antysemityzm oraz nienawisc
      rasowa.

a co z islamofobia kolego?
      • mi.chal Re: antysemityzm... 02.09.05, 22:59
        A co to ma wspolnego z inwestycjami?
        • Gość: Aszfar Re: antysemityzm... IP: 83.244.13.* 03.09.05, 11:53
          Tyle samo co antysemityzm... czyli nic.
          • mi.chal Re: antysemityzm... 03.09.05, 15:00
            Gość portalu: Aszfar napisał(a):

> Tyle samo co antysemityzm... czyli nic.

No wlasnie, wiec w czym problem?

Dla mnie eot.
            • Gość: Aszfar Re: antysemityzm... IP: 83.244.14.* 03.09.05, 23:11
              Nie ma problemu tylko dlaczego wyszczegolniles akurat niechec do Zydow a potem
              dodales niechec do wszystkich ras ogolnie w tym samym zdaniu? Czyzby Zydzi byli
              wg ciebie jakas wyjatkowa rasa?

Jesli wyszczegolniles Zydow to powinienes tez dodac Zoltych, Czarnych,
              Arabow... moze Zielonych :) ?? Tak byloby bardziej logicznie i z szacunkiem dla
              wszystkich a nie tylko tych co sie uwazaja za "wybranych".
    • Gość: starszy gosc Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.idea.pl 02.09.05, 23:02
      A ja coś Wam powiem: jak damy komuś władzę to wcześniej czy poźniej przyjdzie
      moment że on z tej władzy skorzysta.
      • Gość: Rafis Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 02.09.05, 23:04
        chyba własnie o to chodzi w posiadaniu władzy żeby z niej korzystac? ;)
        • mi.chal Re: Zasady obowiazujace na forum 02.09.05, 23:10

> chyba własnie o to chodzi w posiadaniu władzy żeby z niej korzystac? ;)

Mialem to samo napisac :)
          • Gość: hb Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.09.05, 09:05
            korzystać, ale z głową...
    • Gość: idea_krys Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.09.05, 00:36
      I skończyło się bezprawie na forum.

P.S
      Mi.chal, gratuluje awansu. Obyś utrzymał tu porządek
      • Gość: RP Re: Zasady obowiazujace na forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.09.05, 00:57
        Przyłaczam sie do gratulacji i życzę powodzenia.

raczej entuzjastycznie podchodze do tej nowosci, ale w razie czego uzurpuje
        sobie prawo (bez ponoszenia odpowiedzialnosci) do narzekania na prace moderatora
        i jemu podobnych... ;]

pzdr.
        • Gość: Toto Niesamowite jak mocno jestescie przywiazani IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.09.05, 03:11
          do bolszewizmu ktorego znac nie mozecie ze wzgledu na wasz wiek.Geny?
    • Gość: kotbehemot Proszę o zmianę nazwy tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:49
      najlepiej na "obcy vs predator II" :)
      • Gość: wro2015 Re: Proszę o zmianę nazwy tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:35
        no wlasnie chcialem sie spytac co z tym watkiem "obcy vs. Predator" ... hehe

Okey spadam znowu na miesiac z forum
    • mi.chal Netykieta 04.09.05, 02:14
      W zwiazku z tym, ze powstaja niepotrzebne dyskusje typu kto to jest troll czy spamer, przypominam Wam netykiete i prosze o jej przestrzeganie:

Jak pisać:

Pisz zwięźle i na temat.
      Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki.
      Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały.
      Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)!
      Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.

Czego unikać:

Nie przeklinaj.
      Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
      Nie podszywaj się pod innych.
      Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora.
      Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.
      Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
      Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem.
      Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_

Poza tym:

Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.
      Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe. Możesz używać "smileyów", czyli symboli oznaczających uczucia. Odczytuj je przechylając głowę w lewo - uśmiech możesz przekazać jako :-) a "z przymrużeniem oka" jako ;-)
      Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.
      Twoja sygnaturka (podpis), powinna mieć co najwyżej cztery linie. Może zawierać np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony, ulubiony cytat.
      Do testów i innych ćwiczeń z klawiatura służy wyłącznie forum testowe.
      Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś początkujący!

Pozdrawiam
      • Gość: jm Re: Netykieta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.05, 08:31
        mi.chal napisał:
        > Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
        > podać link z odpowiednim komentarzem.

Mam nadzieję,że w tej kwestii nic się nie zmieni i nie nie będziesz Michale
        wycinać takich postów, w których cytuje się cały artykuł.
        Czasami to lepsze niż podawanie tylko linków, bo wygodniejsze, i na tym forum
        się sprawdza. Łatwiej potem znaleźć jakąś istotną informację po jakimś czasie,
        bo link do danej strony może już nie działać.

Pozdrawiam

Jacek
        • mi.chal Re: Netykieta 04.09.05, 09:37
          Oczywiscie dalej mozna wklejac cale artykuly zwiazane z tematyka naszego forum. Bardzo dobrze sie to sprawdza i nie widze potrzeby, zoeby cokolwiek w tej materii zmieniac.
          Jakos wczoraj jak wklejalem netykiete przeoczylem ten punkt i zapomnialem go skomentowac.
          Dzieki za przypomnienie.
          Pozdrawiam.
    • mi.chal Wklejanie artykulow na forum -oficjalne stanowisko 08.09.05, 15:50
      Witam,

Od dzisiaj prosze nie wklejac calych artykulow na forum. Bardzo obciaza to serwer, a takze stanowi naruszenie praw autorskich. Dopuszczalne jest cytowanie najwazniejszych fragmentow tekstu oraz umieszczanie linku do danego artykulu.

Pozdrawiam
      • Gość: jm Re: Wklejanie artykulow na forum -oficjalne stano IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.05, 16:15
        Dura lex, sed lex :)
        • preslaw Re: Wklejanie artykulow na forum -oficjalne stano 08.09.05, 16:18
          Tak jest!
      • Gość: kotbehemot Re: Wklejanie artykulow na forum -oficjalne stano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:19
        obawiam sie, ze pojawi sie szara strefa:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka