Dodaj do ulubionych

Kara za rezygnację z uczelni

IP: 81.219.224.* 04.09.05, 21:12
ech przechowalnie...

popr."Jeśli _NIE_ dostanie dokumentów.."
Obserwuj wątek
    • Gość: zszokowany Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.idea.pl 04.09.05, 22:55
      Pan rektor dalece przekroczyl swoje kompetencje. Zle swiadczy to o szkole,
      ktora swoja pazernosc realizuje w ten sposob.
      • Gość: EWA Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.CNet2.Gawex.PL 05.09.05, 07:05
        A niby o co to larum? Przecież DOROSŁY człowiek podpisał umowę. Umowa to takie
        coś, co obowiązuje OBIE strony. Może wreszcie zaczniemy dokładnie czytać, co
        podpisujemy i jakie to może mieć konsekwencje?
        • Gość: , Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 08:12
          Oprócz umów, obowiązuje jeszcze prawo, a tak skonstruowana umowa jest bezprawna.
    • vigla Re: Kara za rezygnację z uczelni 05.09.05, 08:22
      Jak widać uczelnie potrafją znaleźc sposob na zwiekszenie wplywow do kasy
    • Gość: szpieg prof. Forlicz jest rektorem WSB .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 11:34
      a nie kanclerzem. Kanclerz - to stanowisko równoznaczne z dyr. d.s.
      finansowych/ekonomicznych - i zajmuje je chyba dr Natalli.
      Znowu niedociągnięcie Wybiórczej
    • Gość: jinks Był głupiomądry , niech płaci i do woja !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:56
      • Gość: Tomek Re: Był głupiomądry , niech płaci i do woja !!!!! IP: *.b.jawnet.pl 05.09.05, 13:01
        Jak poszedł do jakiejś dziwnej szkoły bo chciał papier to niech płaci. Tak to
        jest jak nie chce sie uczyć.
    • alfa40 Re: Kara za rezygnację z uczelni 05.09.05, 13:46
      fakt, że dużo "klientów" WKU próbuje szukać schronienia , a nie wiedzy w
      róznych uczelniach. Nic dziwnego, że te bronią się przed "takimi"
      studentami..., a swoja drogą artykuł nie jest zbyt obiektywny i sprawdzony,
      choćby gdy pomylono stanowiska prof. Forlicza
    • Gość: dociekliwa Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: 62.87.130.* 05.09.05, 14:02
      Jestem bardzo ciekawa, która z konkurencyjnych szkół działających we Wrocławiu
      miala interes w powstaniu tego artykułu? Czyżby artykuł ten był formą walki o
      studentów?
    • Gość: ponury Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.tsk.trzebnica.pl / *.tsk.trzebnica.pl 05.09.05, 15:12
      panie rektorze proszę iść do psychiatry bo jest pan poważnie chory to
      nie jest . pana uczelnia tylko państwowa .
    • Gość: magister Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.09.05, 16:13
      omijajcie tę szkołe z daleka !!
      • Gość: IGA Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.CNet2.Gawex.PL 05.09.05, 16:45
        Toteż własnie: nikogo chyba nz muszce pistoletu nie prowadzono do miejsca
        kaźni, czyli podpisania umowy?
    • witt23 Re: Kara za rezygnację z uczelni 05.09.05, 17:38
      czytam i czytam mądrzejsze i głupsze wypowiedzi na temat tej uczelni aż
      zainteresowałem się tą szkołą, zaczyna mi sie dużo podobać, przede wszystkim jak
      na tak młodą uczelnię macie SUPER STRONE INTERNETOWA- tak trzymać!!! wrogów też
      miec będziecie jednych z głupoty, innych z definicji, a jeszcze innych z
      strachu...przed wami(??); takie polskie piekiełko
      • Gość: Gość Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.magma-net.pl 05.09.05, 17:52
        Ja sam zawarlem umowe z uczelnia, ale dlatego ze byla to jedyna uczelnia ktra
        oferowala wyksztalcenie na grafike kompouterowego (przynajmnije w tym
        toretycznym aspekcie) oraz po niej mialbym papiery w tym po ukonczneiu jej
        szanse na mgr. Otsanio mialem chwile czasu i poczytalem o szkole. Sama szkola
        jest niby zalozona przez fundacje jkas europejska, gdzie na stronie tej funacji
        nie ma ma nic kokretnego napsiane, kto ejst jej sponsorem, skad czerpie srodki,
        za ta sa duzymi literami naspiany numer konta. Zobaczymy od października kiedy
        zaczna sie zajecie jak to bedzie wygladalo, szkola ta wydala ogromne pienidze
        na promocje, teraz bedzie chwila prady czy jest tak naprawde co promowac.
        • agata217 Re: Kara za rezygnację z uczelni 05.09.05, 23:13
          Włączam sie jeszcze raz, bo teraz przeczytałam " studenta", który chce
          studiowac grafike komputerową. Czy naprawdę sam człowieku zdałes mature z
          polskiego czy swiadectwo kupiłes na placu?!! Obrazkami możesz sie zajmować, bo
          z pismem gorzej!!!
    • Gość: eles Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 05.09.05, 21:21
      Kompromitacja! Omijajcie dużym łukiem tą pożal się Boże "szkółkę"!
      • Gość: kaja Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: 62.87.130.* 06.09.05, 09:27
        Wszyscy uczepiliście się tej szkoły a co z autorką tego artykułu?
        Nie wiem kto uczył jej sztuki dziennikarskiej - artykuł jest bardzo tendencyjny
        i jednostronny. Weźcie przykład z Kampani Billboardowej - zastanówcie sie nad
        tym co czytacie. Świat nie jest czarno biały - a ten artykul właśnei tak go
        przedstawia.
      • maly_24 Re: Kara za rezygnację z uczelni 06.09.05, 09:39
        Jestem studentem WWSIS i nie zgadzam sie z tym pożal się Boże artykulikiem.
        Czy ta Pani była chociaż w tej szkole i porozmawiała z jej studentami? Jestem na
        tej Uczelni od samego początku i jedno mogę powiedzieć, że jej pracownicy są
        zawsze skłonni pomóc swoim studentom. Dlatego nie wierzę , że nie chcą oddać
        dokumentów "Tomkowi". Szkoła nie jest pazerna na pieniadze- bo nawet za poprawki
        nie musimy bulić kasy. Skoro "Tomek" czuje się poszkodowany i jest przekonany,
        że ma racje to niech poda swoje prawdziwe imię i nazwisko. Pozdrawiam.STUDENT
        WWSIS!!!
    • agata217 Re: Kara za rezygnację z uczelni 05.09.05, 23:06
      Zdecydowałam sie tez odezwać na forum: w przeciwienstwie do pozostałych ja na
      tej uczelni studiuję od semetru letniego, wczesniej studiowalam na uczelni
      państwowej nie byłam zadowolana, ani oni chyba ze mnie tez .mając b. dobre
      świadectwo czułam się jak nieuk, wszystko było proste dla wykładowców, uczyłam
      się wszystkiego w domu i też płaciłam niemale pieniądze. O językach obcych nie
      można było marzyć , tu mam dwa prowadzone jak jest na stronie przez nativ
      spikerów, inni prowadzący mają kilkuletni pobyt za granicą. Nie będę chwalić,
      bo wszystko w Polsce płynie. Może i na tej uczelni zamiast na lepsze zmieni się
      na gorsze, ale jak obserwujemy wykładowców i ich stosunek do nas czuje się
      Einsteinem, to mi dodaje sił i wiary. Piszę b. późno jestem zmęczona, ale po
      telefonie kolegi znalazłam w sobie siły na forum, a jutro zadzwonię z samego
      rana do dziekanatu powiedzieć, że jesteśmy z naszą "budą"
      • Gość: Nicki Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.05, 23:18
        Droga agato217:
        "mając b. dobre świadectwo czułam się jak nieuk, wszystko było proste dla
        wykładowców, uczyłam się wszystkiego w domu i też płaciłam niemale pieniądze"
        osoby które mają b.dobre świadectwo - nie płacą bo są na dziennych. A
        swoją "szosą" widywałem "szóstkowe świadectwa których właściciele "nie bardzo"
        cokolwiek jarzyli na studiach. Nie każdy musi być magistrem.
        A jak używasz zwrotów obcojęzycznych to się zdecyduj "nejtiw spiker"
        czy "native speaker"
        ciao orle
        A co do godziny - jest jeszcze młoda - ot taka żeby wziąć książkę i poczytać
      • Gość: Kokeeno Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.crowley.pl 06.09.05, 07:52
        Hehe, mam całkiem dobre wiadomości od znajomego wkładającego w tej "szkole
        najwyższej prawdy" i o żenująco niskim poziomie, jaki prezentują jej studenci...
        • Gość: olo Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: 62.87.130.* 06.09.05, 09:18
          Czyżby na innych uczelniach studiowali sami "Einteini"?
    • Gość: t3s Jestem studentem WWSIS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 18:31
      Jestem studentem Wrocławskiej Wyższej Szkoły Informatyki Stosowanej i mogę tylko
      podejrzewać jak wyglądała sprawa studiów Tomka. Tomek najprawdopodobniej nie
      pojawił się na zajęciach, a do szkoły zapisał się tylko po to, by mieć
      zwolnienie od armi. Od kiedy studiuję w tej szkole panuje bardzo miła atmosfera
      i władze Uczelni nie chcą nikomu zrobić krzywdy. Jeśli ktoś nie ma pieniędzy na
      zapłacenie czesnego to Dziekan przesunie płatność na inny termin. Jeśli ktoś
      będzie chciał się uczyć - to nikt z tej Uczelni studenta nie wyrzuci. Za
      poprawki w tej szkole też nie trzeba płacić, co jest wyjątkiem w porównaniu do
      innych szkół - dlaczego np. tego nie napisano w artykule? Zapisując się do
      szkoły byłem dorosłą osobą i wyraźnie widziałem czwarty paragraf: "Student może
      zrezygnować ze studiów po zakończeniu pełnego semestru (6 miesięcy) i złożeniu
      pisemnego wniosku w tej sprawie do Rektora Uczelni. Wydanie dokumentów Rektor
      zarządza dopiero po uregulowaniu przez Studenta wszystkich zobowiązań wobec
      Uczelni." Czy zatem Tomek nie przeczytał umowy, którą podpisuje? Z artykułu
      wnioskuję, że Tomek znalazł tańszy „abonament” do ucieczki przed wojskiem i
      chciał zmienić „operatora”. Wyobraźcie sobie teraz sytuację taką, że w
      Uczelniach niepublicznych jest kilkukrotnie mniej studentów na końcu pierwszego
      roku niż na jego początku. Szkoła żeby otworzyć rok musi mieć minimum studentów,
      żeby mógł być on prowadzony. W przypadku, kiedy liczba ich spada i zostaje tylko
      1/3 z tylu, ilu było zapisanych na początku - może odbić się to negatywnie na
      tej mniejszej części osób, które naprawdę chcą studiować. Skąd w takiej sytuacji
      wzięłyby się pieniądze na naszą naukę? Myślę, że to rozsądne zabezpieczenie ze
      strony władz.

Polecam tę szkołę wszystkim, którzy chcą zapisać się na studia z zamiarem nauki.
    • Gość: Student WWSIS Re: Kara za rezygnację z uczelni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.05, 15:50
      Ciekaw jestem ile uczelni w polsce za działalność na rzecz szkoły daje ulgi w
      opłatach. A co do poziomu to na której uczelni na pierwszym roku studenci doszli
      do podstaw matematycznych Transformaty Fouriera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka