Gość: Clin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.02, 20:20 ....i daj jakiś przepis na potrawe z Kraju Kwitnącej itd.A może masz tajną recepturkę na wódkę ryżową.Pliiiiiiiiz ,czekam pogrążony w głodzie:((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldek.s Re: Isis, bądź człowieczycą 03.09.02, 20:49 Przestań chłopie natychmiast! Najpierw nawijała o bułgarskim żarciu, teraz zacznie o japońskim a jak skończą się kuchnie regionalne to będzie opisywać walory karmy dla kanarków. Odpowiedz Link Zgłoś
walkiria.ochudzka Re: Isis, bądź człowieczycą 03.09.02, 21:24 Podoba mi sie ta prosba. Naprawde fajnie by była człowieczycą. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis, bądź człowieczycą 04.09.02, 11:48 waldek.s napisał: > najpierw nawijała o bułgarskim żarciu, teraz > zacznie o japońskim A niedługo o chilijskim. Już raz byłam w Vincencie na Dniach Kuchni Chilijskiej, ale to za mało na recenzję. W przyszłym tygodniu uzupełnię wrażenia i coś naskrobię. Waldusie, zatkajcie uszy i zasłońcie oczy jak was żarcie denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Isis, bądź człowieczycą IP: 62.8.156.* 04.09.02, 12:06 isis! napisała: > A niedługo o chilijskim. Już raz byłam w Vincencie na Dniach Kuchni A propos Vincenta. Rozczarowałem się. Wreszcie chciałem spróbować co to za cudo, a tu w sobotę tuż po 22 zamknięte tam było na głucho. To jest w ogóle problem. W okolicach rynku po północy nie znajdziesz knajpy, gdzie można by coż zjeść. No niby jest Bachus, ale tam kuchnia nie za bardzo. A tak to można tylko chlać. Rozczarowanie Vincentem zrekompensowała mi knajpa Zarłacza. To jest to! Jedzenie super, wystrój i atmosfera również super, no i nie jest się skazanym na towarzystwo yoopich. Szkoda tylko, że tak mało znany ten lokal. Nawet taksówkarze nie wiedzieli, gdzie to jest. Narobiłaś mi apetytu, chyba pójdę coś zjeść. J. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis, bądź człowieczycą 04.09.02, 12:11 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Rozczarowanie Vincentem zrekompensowała mi knajpa Zarłacza. To jest to! Dzisiaj tam będę, około 13.00!!! Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis, bądź człowieczycą 04.09.02, 13:14 isis! napisała: > Dzisiaj tam będę, około 13.00!!! Mniam! Poprawka - jutro. Ale i tak się już cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terkas Re: Isis, bądź człowieczycą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.02, 14:50 to gdzie jest ta knajpa Żarłacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Isis, bądź człowieczycą IP: 62.8.156.* 04.09.02, 15:33 Gość portalu: terkas napisał(a): > to gdzie jest ta knajpa Żarłacza? Na ulicy Komandorskiej, numeru nie pamiętam, idąc z centrum na południe po prawej stronie około kilometra od Piłsudskiego. Nazywa się Vabank. Naprawdę godna polecenia. Smacznego. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis, bądź człowieczycą 04.09.02, 16:05 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Na ulicy Komandorskiej, numeru nie pamiętam, idąc z centrum > na południe po prawej stronie około kilometra od Piłsudskiego. Ściślej - za EPI a przed Areną. W różowiutkim budynku, w którym jest też Bank Śląski, salon sukni ślubnych, solarium, fryzjer, apteka i konsulat bułgarski. Do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Isis, bądź człowieczycą IP: *.skane.se 05.09.02, 02:49 Isis pytanie , pytaniem.W koncu jest to Forum na wpoly anonimowe. W e Wroclawiu jadam w La Scali.Nie uwazam zeby bylo tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis, bądź człowieczycą 06.09.02, 00:33 Gość portalu: MICHAL napisał(a): > W e Wroclawiu jadam w La Scali.Nie uwazam zeby bylo tanio. To sobie jadaj. Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis, bądź człowieczycą 03.09.02, 22:18 Gość portalu: Clin napisał(a): > ....i daj jakiś przepis na potrawe z Kraju Kwitnącej itd.A może masz tajną > recepturkę na wódkę ryżową. Na wódkę nie (a szkoda...). Z potrawami też słabiutko - raczej jadłam niż pytałam o receptury. No, sushi umiem zrobić, ale bez glonów, bo takich u nas niet. Aha, i w japońskiej TV widziałam przepis na rybę w sezamie. Wyglądało pyyysznie, robi się prościutko - świeżą rybkę kroi się w kawałki, soli, pieprzy, obtacza w mące, jajku i sezamie, a następnie smaży w głębokim tłuszczu. Odcedzić, podać z brokułami, pomidorkiem koktajlowym i oczywiście ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis, bądź człowieczycą 04.09.02, 11:46 isis! napisała: > w japońskiej TV widziałam przepis na rybę w sezamie. Zapomniałam dodać, że nie wiem jaka to ryba, ale była tłuściutka, nie płaska. może węgorz? U nas najbardziej przypominała ją tołpyga ew. amur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Gupi Re: Isis, bądź człowieczycą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.02, 01:10 isis! napisała: > isis! napisała: > > > w japońskiej TV widziałam przepis na rybę w sezamie. > > Zapomniałam dodać, że nie wiem jaka to ryba, ale była tłuściutka, nie płaska. > może węgorz? U nas najbardziej przypominała ją tołpyga ew. amur. jak tłuściutka to od razu się spodobała? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Isis JEDYNA NA FORUM Z FORSA... IP: *.skane.se 05.09.02, 01:16 Gratuluje.Najpierw Japonia , a teraz restauracje wroclawskie. Kto to wszystko finansuje ? Roberto tez sie chwalil posiadaniem duzych pieniedzy,ale zmienil nick i juz sie przestal madrzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Isis JEDYNA NA FORUM Z FORSA... 05.09.02, 01:24 Gość portalu: MICHAL napisał(a): > Kto to wszystko finansuje ? Na głupie pytanie nie będzie odpowiedzi... > Roberto tez sie chwalil posiadaniem duzych pieniedzy A czy ja się chwalę? Czytaj dokładnie posty - pisałam już o ogłoszeniu bankructwa po pobycie w Japonii. A jeden obiadek więcej niczego już nie zmieni. Po Japonii cieszę się, że we Wrocku tak tanio! Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Klony-jedyni na FORUM z forsą 06.09.02, 00:34 Gość portalu: MICHAL napisał(a): > Kto to wszystko finansuje ? Może klony? Wszak mają nieźle prosperujące "interesy".... (jak same się chwalą) Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.s Re: Klony-jedyni na FORUM z forsą 06.09.02, 10:03 isis! napisała: > Gość portalu: MICHAL napisał(a): > > > Kto to wszystko finansuje ? > > Może klony? > Wszak mają nieźle prosperujące "interesy".... (jak same się chwalą) i wieeelkie. Odpowiedz Link Zgłoś