Dodaj do ulubionych

Trasa przemyslowa - kiedy

IP: 195.20.110.* 09.09.05, 12:55
No wlasnie - jakos dawno nie bylo zadnego update na temat planowanego
otwarcia trasy przemyslowej (od ronda na bielanach do wiejskiej). Ktos wie
kiedy teraz bedzie otwarcie?
Na ile skutecznie mozna nia jezdzic nia juz teraz, przed otwarciem?
Obserwuj wątek
    • piast9 Re: Trasa przemyslowa - kiedy 09.09.05, 13:09
      Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Na ile skutecznie mozna nia jezdzic nia juz teraz, przed otwarciem?
      No jak wracałem w weekend do Wrocławia od strony Mokronosu, to widziałem Policję
      zatrzymującą jadących tamtędy mimo zakazu.
      • Gość: Piotrek Re: Trasa przemyslowa - kiedy IP: 195.20.110.* 09.09.05, 13:27
        > > Na ile skutecznie mozna nia jezdzic nia juz teraz, przed otwarciem?
        > No jak wracałem w weekend do Wrocławia od strony Mokronosu, to widziałem
        Policj
        > ę
        > zatrzymującą jadących tamtędy mimo zakazu.

Tia... swoja droga to jest bardzo sluszny i podziwugodzien pomysl, zeby budowac
        super droge jako alternatywe dla innej, ktora jest w stanie tragicznym, a
        nastepnie nie otwierac jej tylko postawic na niej policje i zbierac po stowce
        od probujacych oszczedzic zdrowia, czasu i samochodu. Brawo.
        • piast9 Re: Trasa przemyslowa - kiedy 09.09.05, 19:42

> Tia... swoja droga to jest bardzo sluszny i podziwugodzien pomysl, zeby
          > budowac
          > super droge jako alternatywe dla innej, ktora jest w stanie tragicznym, a
          > nastepnie nie otwierac jej tylko postawic na niej policje i zbierac po stowce
          > od probujacych oszczedzic zdrowia, czasu i samochodu. Brawo.
          Część kosztów się zwróci ;)

Ta droga to jakaś porażka. Czy sprawa tego odwodnienia, którego zrobienie
          (przerobienie?) okazało się nagle niezbędne, wymaga trzymania tej drogi
          całkowicie zamkniętej?
      • garym Re: Trasa przemyslowa - kiedy 09.09.05, 15:12
        czyzby to byla droga platna :)
    • garym Re: Trasa przemyslowa - kiedy 09.09.05, 15:13
      Slyszalem plotki ze wstrzymuja otwarcie zeby nie przeciazac Minskiej na ktorej
      jest ruch wahadlowy. Nie wiem na ile to jest prawda.
      • piast9 Re: Trasa przemyslowa - kiedy 09.09.05, 19:43
        garym napisał:

> Slyszalem plotki ze wstrzymuja otwarcie zeby nie przeciazac Minskiej na ktorej
        > jest ruch wahadlowy. Nie wiem na ile to jest prawda.
        Moim zdaniem to by było bez sensu. Samochody na Mińskiej zjawią się w takiej
        samej liczbie, niezależnie od tego, czy jadą Karmelkową czy nową trasą.
    • garym A kiedy dalszy etap budowy TP? 09.09.05, 15:13
      • svarte_sjel Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? 09.09.05, 15:28
        Przetarg właśnie rozstrzygnięto...
        • garym Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? 09.09.05, 16:55
          WYNIKI PRZETARGU NIEOGRANICZONEGO

W przetargu nieograniczonym na budowę łącznika drogowego od ul. Avicenny do ul.
          Mokronoskiej we Wrocławiu – etap I faza 1 jako najkorzystniejszą wybrano ofertę
          Przedsiębiorstwa Drogowego DROBUD Józef Kulesza 54-111 Wrocław, ul. Lidzbarska
          47 z ceną ofertową brutto 3.290.313,48 zł w tym VAT 593.335,22 zł.

Ale nie o tym myslalem ale o drodze biegnacej dalej do Granicznej i omijajacej
          MW. Tylko ze ona chyba sie jakos inaczej nazywa - Os Inkubacji czy cos
          podobnego. Ale widze ze jej nawet w calosci w planach zagospodarowania terenu
          nie ma.
          • Gość: Ixi Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.05, 17:13
            Witam!
            Wczoraj trwały nadal prace przy budowie kanalizacji biegnącej obok drogi,
            panowie z kosiarkami przycinali trawę, jeden robotnik zalepiał ubytki przy
            kratkach odwadniających zaprawą, budowano też dojazd w strone zaplecza budynków
            stojących przy Mokronoskiej. W sumie cicho i w miarę spokojnie.
            Wygląda na to że rzeczywiście jedynym brakującym ogniwem jest gotowa jezdnia na
            Mokronoskiej.
            Policji nie było.

Acha - nie tak cicho było bo kierowcy czterech wywrotek urzxądzili sobie chyba
            wyścigi na 1/4 mili do pierwszego ronda ;)
            ixi
            • piast9 Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? 09.09.05, 19:47
              Gość portalu: Ixi napisał(a):

> Wygląda na to że rzeczywiście jedynym brakującym ogniwem jest gotowa jezdnia
              > na Mokronoskiej.
              Hm... Jechałem tam co prawda późno, byłem zmęczony ale całkowicie trzeźwy. I
              wydawało mi się, że jezdni na Mokronoskiej niczego w zasadzie nie brakowało. Ale
              może przegapiłem.
              • Gość: ixi Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.05, 01:11
                rano sprawdzę to dam znać... może upał był za duży ;) bo z daleka widziałem
                znaki o zwężeniu i robotach drogowych.... na wysokości tych szarych budynków za
                skrzyżowaniem z TP w stronę miasta...
                ixi
          • piast9 Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? 09.09.05, 19:45
            garym napisał:

> (...)z ceną ofertową brutto 3.290.313,48 zł w tym VAT 593.335,22 zł.
            Podobają mi się te wyliczenia co do grosza :)
          • svarte_sjel Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? 09.09.05, 21:25
            garym napisał:
            > Ale nie o tym myslalem ale o drodze biegnacej dalej do Granicznej i omijajacej
            > MW. Tylko ze ona chyba sie jakos inaczej nazywa - Os Inkubacji czy cos

Ano właśnie. I inaczej się nazywa i nie jest przedłużeniem TP... Choć nie da się
            ukryć, że część TP się w przyszłości stanie OI
        • Gość: Piotrek Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.05, 19:15
          Ale zaraz - jaki przetarg? na co? Przeca droga juz pobudowana to na co przetarg?
          • svarte_sjel Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? 09.09.05, 21:23
            > Ale zaraz - jaki przetarg? na co? Przeca droga juz pobudowana to na co przetarg
            > ?

Zasadniczo przed odpowiedzią dobrze jest przeczytac pytanie :^)

Przetarg na dalszy odcinek Trasy Przemysłowej, od Mokronoskiej do Avicenny.
            • Gość: Piotrek Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.05, 08:41
              Bog zaplac. Po dwakroc. Bog zaplac :)

Piotrek
              • Gość: Mezopot Re: A kiedy dalszy etap budowy TP? IP: *.hutmen.pl 13.09.05, 12:50
                A ktoś wie może tak mniej więcej coś o lokalizacji tego przedłużenia i miejscu
                połączenia z Avicenny
    • Gość: gość Re: Trasa przemyslowa - kiedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:06
      Czy coś w koncu drgnęło w tej sprawie??? Czy mozna juz tamtedy jezdzic albo od
      kiedy bedzie mozna?
      • Gość: Mezopot Re: Trasa przemyslowa - kiedy IP: *.hutmen.pl 21.09.05, 07:57
        Da się przejechać od Mokronoskiej do Zabrodzkiej bo tam nie ma barierek.
        Ostatni odcinek był zatarasowany barierkami i piachem (stan na sobotę 17.09).
      • Gość: gogo Re: Trasa przemyslowa - kiedy IP: *.lo5.wroc.pl 21.09.05, 13:31
        Odnoszę wrażenie, że celowo zwlekają z otwarciem aż do końca remontu Mińskiej.
        Więc jeszcze poczekamy...
        • tbernard Re: Trasa przemyslowa - kiedy 21.09.05, 14:42
          Nie sądzę aby był związek między jednym a drugim.
          • Gość: Piotrek Re: Trasa przemyslowa - kiedy IP: 195.20.110.* 21.09.05, 15:51
            Tak - uzalezenienie uruchomienia TP od zakonczenia remontu Minskiej wydaje sie
            byc udowodnione. Svarte - a moglbys powiedziec gdzie/u kogo/jak trzeba
            interweniowac w sprawie remontu Minskiej? Tam sie dzieje skandal w zywe oczy -
            sznurek samochodow z jednej - ze 100 sztuk, z drugiej z 50 sztuk a na
            newralgicznym odcinku 3 panow i jeden ostrowek. 2 panow patrzy jak ostowek
            wysypuje piasek z lyzki. To juz nawet lepiej jest w okolicznych uliczkach bo
            tam jakos panow wiecej jest. To na prawde jest skandal. Nawet jesli pominac ze
            codziennie ladnych pareset (lekko liczac) osob i samochodow stoi w korku, to do
            ciezkiej nie da sie tam nawet na piechote przejsc. A tam wlasnie jest poczta, a
            tam wlasnie jest przedszkole itd... Jak my mamy tam chodzic? Nie da sie. Trzeba
            jechac. No tylko ze w ten sposob korek sie powiesza... No a jak zobaczylem tych
            dwoch nieszczesnikow pracujacych na tym cholernym odcinku to sie normalnie
            zagotowalem. Mozesz co poradzic? Svarte?
            • piast9 Re: Trasa przemyslowa - kiedy 24.09.05, 11:38

> Tak - uzalezenienie uruchomienia TP od zakonczenia remontu Minskiej wydaje sie
              > byc udowodnione.
              Co ma piernik do wiatraka? Co za różnica, czy samochody znajdą się na Mińskiej
              jadąc TP czy po Karmelkowej?
            • svarte_sjel Re: Trasa przemyslowa - kiedy 24.09.05, 13:49
              > byc udowodnione. Svarte - a moglbys powiedziec gdzie/u kogo/jak trzeba
              > interweniowac w sprawie remontu Minskiej? Tam sie dzieje skandal w zywe oczy -

Remont MIńskiej? Co to takiego? ];^)

Budowę kanalizacji na MW prowadzi Wydział Inwestycyjno-Techniczny UM, więc do
              nich. Najwyżej skierują dalej.
      • Gość: Domino_wrc Re: Trasa przemyslowa - kiedy-dobra wiadomość IP: 80.51.194.* 24.09.05, 10:04
        Wczoraj czyli 23.09.2005 jechałem Mokronoską około 15:30 i było dalej tak samo,
        ale dzisiaj jechałem do pracy (do Nowej Wsi Wr) o 7:30 i ku mojemu zdziwieniu
        barykady zdjęte, znaki zakazu zdjęte, czyli prawnie jest otwarta. Na pewno
        odcinek do zabrodzkiej. Sprawdzę wracając do domu.
        • Gość: Domini_wrc Re: Trasa przemyslowa - OTWARTA IP: 80.51.194.* 24.09.05, 16:07
          Przejechałem i sprawdziłem jest otwarta i w dodatku ochszczona pierwszą kolizją
          drogową na skrzyżowaniu z zabrodzką.
          • Gość: karmelek Re: Trasa przemyslowa - OTWARTA IP: *.plusgsm.pl 25.09.05, 20:44
            ochrzczona - przez erzet, ale wiadomość dobra. Niech żyje luz na Karmelkowej!
            • Gość: seba Re: Trasa przemyslowa - OTWARTA IP: *.Rozanka.WROC.PL / 193.239.56.* 25.09.05, 23:15
              Otworzyli 23.09 około godz. 20.
              • Gość: Mezopot Re: Trasa przemyslowa - OTWARTA IP: *.hutmen.pl 26.09.05, 07:56
                I nie było żadnej fety na koszt podatnika oczywiście!
                • bystrzak2000 Re: Trasa przemyslowa - OTWARTA 26.09.05, 11:16
                  A w niedzielę na niej ruch prawie żaden, a na Karmelkowej i Czekoladowej sznur
                  samochodów...
          • Gość: Piotrek Re: Trasa przemyslowa - OTWARTA IP: 195.20.110.* 26.09.05, 09:19
            Bogu niech beda dzieki. Jak rozumiem sprawa jest topsecretowa zeby sie ludzie
            za szybko nie zwiedzieli :))

Wielce przyjemnie zdumiony skutecznoscia tego forum uruchomie chyba nastepny
            watek pod tytulem "Minska - kiedy otwarcie" :))

Piotrek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka