Dodaj do ulubionych

APEL do ZDiKu !!!

IP: *.wroclaw.mm.pl 15.09.05, 20:14
Apeluję o przedłużenie linii 16 do pętli na Biskupinie! Początek (czy też
koniec) tej linii na pętli przy Kopernika to nieporozumienie. Ta pętla została
wybudowana jeszcze za Niemców jako pomocnicza w przypadku imprez w Hali (tak
jak i 3 tor koło Hali). Panowie i Panie ze ZDiK - 16 ma najkrótszą trasę i
jeździ b. rzadko - naprawdę należy ja "przeciągnąć" do Biskupina. To tylko
ułatwi życie jego mieszkańcom. A przecież chyba komunikacja miejska jest po to
żeby ułatwiać życie, chociaż czy ja wiem.......
Obserwuj wątek
    • Gość: hagi07 Re: APEL do ZDiKu !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 15.09.05, 20:30
      Bardzo popieram, tak przecież powinno być już od dawna. 16 jest nie tylko dla
      studentów z Wittiga, ale i dla innych mieszkańców Biskupina.
      • Gość: koloko Re: APEL do ZDiKu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:04
        Ale tam się nie zmieści 5 linii, zresztą są plany (ktoś na forum pisał) żeby 1 wywalić z biskupina...
        • luka182 Re: APEL do ZDiKu !!! 15.09.05, 21:34
          no to skoro tymczasowo 1 nie jezdzi to mozna testowo przedluzyc 16 do
          Biskupina.. ale zaraz ktos powie o braku funduszy..
        • rw.wro Re: APEL do ZDiKu !!! 22.09.05, 14:34
          Gość portalu: koloko napisał(a):

> Ale tam się nie zmieści 5 linii

kiedyś na biskupin jeździło: 1. 1, 2. 2, 3. 4, 4. 10 i 5. 12 no i jakoś się
          mieściły... ok, niektóre były szczytowe, ale właśnie w szczycie jeździły
          najczęściej i najwięcej, więc niech ktoś nie próbuje używać tak idiotycznej
          argumentacji, że się nie da, bo jak się nie chce, to nic nie można.

z drugiej strony, zgodzę się, że może zabraknąć z 1-2 brygady do obsługi tej
          linii...
          • svarte_sjel Re: APEL do ZDiKu !!! 22.09.05, 19:42
            rw.wro napisał:
            > mieściły... ok, niektóre były szczytowe, ale właśnie w szczycie jeździły

I niektóre miały mniejsze częstotliwości.
    • svarte_sjel Re: APEL do ZDiKu !!! 15.09.05, 21:49
      Gość portalu: biskupin napisał(a):
      > wybudowana jeszcze za Niemców jako pomocnicza w przypadku imprez w Hali (tak
      > jak i 3 tor koło Hali). Panowie i Panie ze ZDiK - 16 ma najkrótszą trasę i

Nie ona jedna :^) Idąc tym tropem należałoby zrezygnować też ze zbudowanych na
      potrzeby imprez masowych pętli przy Stadionie Olimpijskim oraz... torowiska w
      Paderewskiego :^)

A pętla przy Hali Ludowej... cóż obecnie służy za najbliższą końcówkę dla linii,
      które docierają do pl. Grunwaldzkiego i dalej niespecjalnie jest je gdzie
      posłać. Gdyby była jakaś pętla bliżej Placu to 16 by tam zawracała, spokojna
      głowa...

> jeździ b. rzadko - naprawdę należy ja "przeciągnąć" do Biskupina. To tylko

Nie jeździ ani trochę rzadziej niż pozostałe.

Póki co:
      - na Biskupinie na 5 linii z normalną częstotliwością miejsca za bardzo nie ma
      - budżet KM zamiast się zwiększać jest obcinany (podziękowania dla prezydenta i RM)
      - panuje opinia, że na Biskupinie jest aż za dużo linii :^)
      • rw.wro Re: APEL do ZDiKu !!! 22.09.05, 14:40
        svarte_sjel napisał:

> - panuje opinia, że na Biskupinie jest aż za dużo linii

chyba wśród kretynów ze zdiku! to pod zdik jeździ za dużo autobusów, ale oni
        muszą sobie wozić dupę zewsząd dowsząd bez przesiadek!!!
    • tram_ktos Re: APEL do ZDiKu !!! 15.09.05, 22:33
      Prędzej zlikwidują jakąś linię na Biskupin niż dodadzą nową. Teraz jest takie
      nastawienie, by na KM oszczędzać.
      • Gość: śródziemniak Re: APEL do ZDiKu !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 23:06
        Zlikwidować Biskupin!!!!!!!
    • Gość: Breslauerrr Re: APEL do ZDiKu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 00:41
      Akurat Biskupin ma dobra komunikacje i powinienen, moim zdaniem, siedziec cicho,
      bo sa pilniejsze miejsca na poprawe komunikacji (Psie Pole, Maslice...)
      • Gość: andrzej1971 Re: APEL do ZDiKu !!! żerniki - centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:13
        Apel to ja mam inny!
        Z Żernik nie da się rano dojechać do centrum.
        Autobusy są 2: 139 i 409 i rano jak juz przyjadą to wejść do nich nie sposób.
        Żona z wózkiem i dzieckiem próbowała. (chodzi mi o przepełnienie)
        Albo częściej albo większe autobusy niech jeżdżą (chociaż rano, kiedy ludzie do
        szkoły, przedszkola i pracy jadą)

ps.nie każdy ma służbowe auto jak decydenci zdik

fajnie będzie ja dobudują jeszcze 2 bloki między Rumiankową, a Objazdową
        bo obawiam się , że nie zauważyliście zmian na Zernikach - stoją 3 bloki i 4
        domki (razem około 150 rodzin jest, a ile będzie)

Autobusy kursują jak dawniej
        • kk071 Re: APEL do ZDiKu !!! żerniki - centrum 16.09.05, 12:34
          A do tej pory żyłem w przeświadczeniu, że na Żernikach sa 3 linie autobusowe a
          nie dwie... ale "faktycznie" cos musiało sie tam zmienić :/
        • Gość: proste rozwiązanie Re: APEL do ZDiKu !!! żerniki - centrum IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.09.05, 15:12
          ..Zamów bracie żonie taksówkę, dojedzie szybko, komfortowo i bezpiecznie -
          swoja drogą pozwalasz żonie z malenkim dzieckiem tłuc sie w KM wśród żulostwa,
          w ścisku, smrodzie, pośród kieszonkowców i wulgarnie zachowujacej sie
          mlodziezy?

polecam 96 29

PS. pozdrow zonke
          • wro73 Re: APEL do ZDiKu !!! żerniki - centrum 16.09.05, 20:22
            Gość portalu: proste rozwiązanie napisał(a):

>
            > polecam 96 29
            >

Za cenę biletu KZ???
          • Gość: d Re: APEL do ZDiKu !!! żerniki - centrum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.09.05, 20:33
            dasz mi 2x dziennie od pon - pt po 30zl na kurs?
        • Gość: kolowr o, to jest problem wielu dzielnic... IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.09.05, 21:47
          powstało setki mieszkań, za czym idą tysiace ludzi w różnych częsciach
          wrocławia, a niestety nic nie przybywa - zwłaszcza zagęszczenia połaczeń
        • Gość: js Re: APEL do ZDiKu !!! żerniki - centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:04
          Spoko kolo. Jeszcze trochę,a skrócą Ci 409. Będziesz musiał się przesiadać i dodatkowo płacić.Ale się miasto wzbogaci :P
          • Gość: andrzej1971 Re: APEL do ZDiKu !!! żerniki - centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:12
            z żernik na główny jedzie pociąg ale nie wiem ile czasu i za ile pieniędzy.
            niestety nie do centrum
            i nie wiem jak często

żerniki są super
            Takie małe miasteczko/wioska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka