Dodaj do ulubionych

IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 11:24
Dostalam niespodziewany prezent na urodziny - malego (zywego) kotka.
Choc nie mam zadnego doswiadczenia w hodowli kotow, ten wydaje sie byc
bardzo grzeczny. Od razu pojal do czego sluzy kuweta z piaskiem!!
Wiec poki co - zostaje.
No ale nie mam pomyslu na imie.
Pomozecie??
Uwaga: to DZIEWCZYNKA!
Obserwuj wątek
    • Gość: cyfer moje propozycje IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 09.09.02, 11:27
      1. kotka
      2. kicia
      3. dziewczynka
      • Gość: Maya Re: moje propozycje IP: *.proxy.aol.com 29.09.02, 08:48
        Nazywam sie Maya, mam 6 lat i chcialabym zeby kotek"dziewczynka"nazywal sie tak
        jak ja: Maya.
      • Gość: Maya Re: moje propozycje IP: *.proxy.aol.com 29.09.02, 08:49
        Nazywam sie Maya, mam 6 lat i chcialabym zeby kotek"dziewczynka"nazywal sie tak
        jak ja: Maya.
      • Gość: misiek Re: moje propozycje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 22:46
        Niech sie nazywa FILEMON - tak jak ze starej bajki, ktora pamietaja pewnie
        nieliczni...
      • Gość: xxx-mart Re: moje propozycje IP: *.N1.Vanderbilt.Edu 02.10.02, 03:11
        a moze po prostu Zosia
    • Gość: Kociątko Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 14:05
      który to już zwierzaczek w kolekcji?
      a metoda nazywania jest taka:
      1. wybierasz język obcy, który Ci się podoba (ładnie brzmi albo egzotycznie)
      2. wybierasz słowo pasujące do kotka - np. malutka, kruszynka, ślicznotka,
      czarnulka (pole do popisu ;)
      3. używając słownika tł7umaczysz słowo z punktu 2 i...
      ... już masz imię dla kotka ;P
      powodzenia
      • Gość: bromden Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.dial.cistron.nl 09.09.02, 14:14
        > 1. wybierasz język obcy, który Ci się podoba (ładnie
        brzmi albo egzotycznie)
        > 2. wybierasz słowo pasujące do kotka - np. malutka,
        kruszynka, ślicznotka,
        > czarnulka (pole do popisu ;)
        > 3. używając słownika tł7umaczysz słowo z punktu 2 i...
        > ... już masz imię dla kotka ;P

np. grimalkin
        (www.dictionary.com/search?q=grimalkin)
    • mastat Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 09.09.02, 19:38
      Misia:)) (no co? :))
      • arvena Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 09.09.02, 19:46
        Nikita:)
        • mastat Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 09.09.02, 20:29
          Hermiona:P
          • arvena Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 09.09.02, 20:32
            tez o tym pomyślałam:)
            • Gość: herol Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroc.zigzag.pl 09.09.02, 20:48
              jak mogę zaproponować to ... Gandzia ładnie brzmi i jaki przy tym ubaw.
              • isis! Gandzia jest OK 09.09.02, 23:58
                Gość portalu: herol napisał(a):

> jak mogę zaproponować to ... Gandzia ładnie brzmi i jaki przy tym ubaw.

Koło mnie jest piesek Gandzia - taka sunia, popłuczyny po jamniku. Słodka i
                miła. Dla kotka też może być. Fajne!
            • Gość: cyfer Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 21:52
              gandzia. o tak! :)))))))))) popieram ! :)))))))))
              • Gość: Artur Szczydomiski Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 22:15
                CYFERA - to tak dostojnie brzmi .
    • Gość: madzia Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 22:41
      A mi się Buniu bardzo twój nick podoba, więc nazwij kotka Bunia
      • isis! Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 10.09.02, 00:00
        A może psinka? ja na mojego pieska czasem wołam "kotek"...
        • Gość: wędzonka Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 11.09.02, 15:22
          isis! napisała:

> A może psinka? ja na mojego pieska czasem wołam "kotek"...

Biedny ten Twoj maz! ;)
    • Gość: Bunia Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.02, 13:47
      wciaz sie nie moge zdecydowac, ona jest taka psotka-smieszka, a jednoczesnie
      wyglada jak maly tygrysek....
      moim znajomi juz wypisali mi cala liste alkoholowo-staffowa: Brandy, Gin,
      Whiskey, Metaxa, Ćmaga, Feta....Ale skoro wszyscy maja takie skojarzenia, to
      chyba nie jest zbyt oryginalnie...
      Jeszcze moze byc Bagera - jak z Ksiegi Dzungli...
      a Bunia nazwac jej nie moge, nie moga przeciez dwie Bunei pod jednym dachem
      mieszkac ;-) Poza tym glupio bym sie czula wolajac do niej swoim nickiem hihi

Szukam dalej.
      Dzieki Wam wszystkim za pomoc.

• Gość: juanita Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 14:02
        Skoro taka do tygryska podobna, to może TIGRASZA... Kto jest po filologii
        rosyjskiej,ten od razu skojaży tego kotka :-))))
        A ja miałam kota,który nazywał się DZIDEK i odtąd wszystkie koty to dla mnie
        dzidki ;-)
        Pozdrawiam
    • dlugopis Re: Zajrzyj na te strony 10.09.02, 14:26
      www.doradca.com.pl/po_godzinach/imiona/A-imiona.htm
      Literka w adresie trzeba zmieniac recznie, aby przejsc do nastepnych liter
      alfabetu.

Od niedzieli posiadamy dwie kotki syberyjskie. Jedna umaszczona jak kot Szarego
      Kota , ale troche zabawniej, a druga to tygrys. Pierwsza jest Bella i reaguje
      na to imie , a drugiej tez musimy cos wymyslic, bo Bilburgia (zdrobniale Bilba)
      jakos nam nie odpowiada i kotka tez na nie nie reaguje.

Pozdrowionka
      • Gość: Kociątko Re: Zajrzyj na te strony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.02, 15:43
        dlugopis napisał:
        > Od niedzieli posiadamy dwie kotki syberyjskie.

rozumiem że to efekt uboczny wystawy kotów ;) powodzenia w hodowli ;P
        • dlugopis Re: Zajrzyj na te strony 10.09.02, 15:52
          Noooo nie tak calkiem.
          Koty przewijaly sie w rozmowach od paru miesiecy. A wystawa byla pretekstem do
          sfinalizowania sprawy.
          :P
    • babazgaga Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 11.09.02, 09:52
      A ja Ci moge powiedziec jak mowie do swojej koci (oficjalnie nazywa sie
      Bromba), może cos podpasuje
      Gryzolda, Sierściucha, Śrubka, Paskudka, Gryzak, Futrzak, Pasztet (na to
      reaguje bo na punkcie pasztetu ma świra) i takie tam różne teraz nie pamietam
    • Gość: rafti Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.um.wroc.pl 11.09.02, 12:18
      niki, zuza,agatka,szila,dzina
    • Gość: juanita Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 15:00
      Czy Bunia już coś wybrała?
      Niech da cynk, czy nasze pomysły coś jej pomogły.
      A może kot PESTKA?
      • Gość: Bunia Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.02, 15:16
        po dniach ciezkiej udreki i motania sie w niezliczonej ilosci kocich-imion,
        odbierajac sterty kociego spamu, przejrzeniu list internetwocyh i waszych
        propozycji - Drodzy Forumowicze chyba podjelam ostateczna decyzje...
        Najpierw chcialam jakies zacne, historyczne imie, ale poki co nijak do mojej
        malej, psotnej kici nie pasuje. Juz sie dalam przekonac do kilku wersji
        alkoholopodobnych: metaxy,tequili,brandy, whiskey itd. Na fali greckiej byla
        nawet propozycja: ouzo-ouzi. Pozniej dla hecy pomyslalam o takim typowo
        ludzkim imieniu, jak Krystyna czy Halinka, a najlepiej imieniu znienawidzonej
        sasiadki. Byly tez chwile wahania nad soap-operowymi imionami anglosaskimi:
        Dzina czy Szila. Ale za bardzo mi sie kojarza z Moda na Sukces...
        Jeszcze na podanej w tym watku stronie urzekla mnie "Mamoniowa".
        Ale w koncu i ostatecznie padlo na prosta, krotka i wygodna - Phebe czyli
        spolszczona Fibi.
        Sprawdze dzis tylko w domu czy kici sie spodoba.
        Dziekuje wszystkim za wklad i za pomysly!
      • Gość: Bunia FINAŁ- IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.02, 15:18
        ...a tak naprawdę to już chcę skończyć ten proces wybierania imienia, by móc
        wieczorkiem spokojnie napić się "chrzcielnej" wódeczki !!
        • Gość: P. Re: FINAŁ- IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.96.41.253.unregistered.k.pl 14.09.02, 20:46

> ...a tak naprawdę to już chcę skończyć ten proces wybierania imienia, by móc
          > wieczorkiem spokojnie napić się "chrzcielnej" wódeczki !!

Wymyślać to mieli forumowicze, a wódeczkę to się już samej wyżłopie? Do licha!

Pa,
          P.
    • Gość: Marka Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: 65.167.45.* 13.09.02, 22:44
      Piwko
      • Gość: Rafis Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.02, 20:57
        Unita oczywiscie europejski he he !!!
    • Gość: LIDKA Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 10:45
      ZIUTKA
      • ich Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 25.09.02, 18:04
        Marcel lub Marcelina
    • Gość: Beata Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.02, 20:37
      Proponuję:
      GUMKA
      MEGI
      PSOTA
      KIKA
      • isis! Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 26.09.02, 13:47
        Gość portalu: Beata napisał(a):

> KIKA

Lepiej KOKA. Ale z tego co wiem, to kicia już nazwana...
    • maaga Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 26.09.02, 12:58
      a może FIGA ? :-)
      • Gość: bano Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: 80.48.114.* 26.09.02, 13:31
        a moja to lady albo damessa, ze wzgledu na charakterek. chyba jej sie podoba,
        bo reaguje na nie :)))
      • isis! Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 26.09.02, 13:44
        maaga napisał:

> a może FIGA ? :-)

Lepiej nie - jeśli kotka zna włoski to się może obrazić... :)
    • Gość: Marcin Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.dipol.tkb.net.pl 27.09.02, 12:34
      Kiedyś także zrobiłem taki plebiscyt dla mego kociaka.
      To był kot. Ktoś przesłał propozycję: ZYZIO (albo ZYŹO) - brzmi fajnie choć
      trudno to fonetycznie oddać na piśmie.

Więc może ZYZIA (ZYŹIA / ZYŹA) - wymów to szybko.

Pozdrawiam i zazdroszczę kociaka.
      Marcin
    • Gość: stefankmiot Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 16:27
      Dziarka!!! hehe :) tylko, ze tatuaz musisz jej walnac
    • Gość: haniek Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.datastar.pl 27.09.02, 19:13
      Zdecydowanie proponję imię MIŁKA. Jest słodziutkie, łatwe i mile mi się kojarzy-
      moja ciocia miała kota o tym imieniu i był on najsłodszym kocim stworzeniem na
      całym bożym świecie. Życzę trafnego wyboru i pozdrawiam.
      • isis! Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 27.09.02, 23:49
        Gość portalu: haniek napisał(a):

> Zdecydowanie proponję imię MIŁKA. Jest słodziutkie, łatwe i mile mi się
        kojarzy

Mnie też się kojarzy - to na cześć "starego"? :)
    • Gość: Ania Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.cvx23-bradley.dialup.earthlink.net 28.09.02, 04:13
      szkoda, ze to nie chlopczyk - Bonifacy. A moze Srotka?
    • Gość: bonczek JAK DZIEWCZYNKA TO TYLKO..... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 28.09.02, 09:28
      ja na nieszczęście sprowadziłem sobie na życzenie szkodników kotkę i nazwałem ją "jebuchna" dla tych co nie
      wiedzą jest to nazwa zaczerpnięta z niejakiego witkacego.Suma sumarum nie wiem dlaczego żona i szkodniki się na
      mnie pogniewały.......(brak oczytania chyba) mnie jednak się podoba
      • Gość: Kociątko Re: JAK DZIEWCZYNKA TO TYLKO..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 20:28
        Gość portalu: bonczek napisał(a):
        > ja na nieszczęście sprowadziłem sobie na życzenie szkodników kotkę i nazwałem
        ją "jebuchna" dla tych co nie
        > wiedzą jest to nazwa zaczerpnięta z niejakiego witkacego.Suma sumarum nie
        wiem
        > dlaczego żona i szkodniki się na
        > mnie pogniewały.......(brak oczytania chyba) mnie jednak się podoba

a kot reaguje? tak?
        a witkacy się nie pogniewał? nie?
        to co sie babskimi fochami przejmujesz ;P
        • Gość: bonk Re: JAK DZIEWCZYNKA TO TYLKO..... IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 28.09.02, 23:06
          > a kot reaguje? tak?
          > a witkacy się nie pogniewał? nie?
          > to co sie babskimi fochami przejmujesz ;P

jebuchna tylko reaguje jak drzwi do lodówki otwieram i wtedy tak się wydziera
          jak steczkowska na scenie :-(((((
          • Gość: Kociątko Re: JAK DZIEWCZYNKA TO TYLKO..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.02, 13:44
            Gość portalu: bonk napisał(a):
            > jebuchna tylko reaguje jak drzwi do lodówki otwieram i wtedy tak się wydziera
            > jak steczkowska na scenie :-(((((

moja Wiedźma to podłaziła do lodówki, patrzyła na nią dramtycznie, potem na
            mnie, potem słaniając się (z głodu ;) upadała i dalej dramatycznie sie
            patrzyła. artystka jedna, hi hi. a jebuchna dachowa czy ahistokhatyczna?
            • Gość: bonczek historia jebuchny IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 29.09.02, 14:22
              jebuchna to dramatyczny owoc użerania się ze szkodnikami w domu.chciały miec
              zwierzątko więc kupiłem żółwie ale one były tak spontaniczne i naturalne jak
              janusz dzięcioł w reklamach telewizyjnych więc je oddałem jakiemuś choremu
              dziecku siedzącemu non stop w domu (czasem i we mnie sie człowiek odzywa).Potem
              podjąłem decyzję że jeśli coś w miarę ruchomego i ie na duracell to tylko kot
              bo umie zadbać o siebie a wysra się w kuwetę a nie na dywan.Pojechałem na
              paluch czyli hospicjum zwierzece w warszawie i wywaliłem sprawę jakiejś
              charytatywnej aktorce mającej tam dyzur w niedzielę.Ona mówi że ma coś
              idealnego dla mnie, nówka prostoz fabryki 3 miesięczna kotka
              z "arystokratycznego warszawskiego domu".Nieukrywam, że przeraził mnie
              ten "arystokratyczny dom" bo co jak co ale arystokratów szczególnie
              warszawskich staram się unikac.Pomyślałem cóż stworzenie winne no i
              przygarnąłem.Koloru jest nijakiego bo wygląda tak jakby w kosz z resztkami w
              makdonaldzie ktoś ją wrzucił - brąz biel siwizna i cholera wie co jeszcze.Miała
              3 miesiące i tyle szczepień w książeczce że ja przez całe życie tyle nie miałem
              i mieć zapewne nie będę.W domu jednak się okazało że arystokratyczne maniery
              mimo jej 3 mieszięcznego wieku tak ja zmieniły że d dziś dnia uczę jebuchne że
              jej miejsce jest na dywanie a nie włóżku czy na desce do prasowania...walczę
              non stop szczególnie w nocy gdy dla zabawy potrafi np o 3.00 wejśc i ugryźć
              mnie w palec u nogi dla zabawy..i tak dzień za dniem mija..głupie to to i
              nieeformowalne...
    • Gość: BEAN Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wns.uni.wroc.pl 30.09.02, 12:40
      Myślę, zzzze kotek powinien nazywac sie obszczymurek, jebana suka.
    • Gość: edyta Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.s.dial.de.ignite.net 30.09.02, 14:55
      Moj kotek tez jest bardzo grzeczny. Ma na imie Miluszek. Jezeli to dziewczyna,
      to moze Miluszka, Milunia, czy Milusia. Pozdrawiam. Edyta
    • Gość: Misiek Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 22:47
      To jak nie FILEMON to FILEMONKA... albo po prostu: KICIA...
    • alfreda2 Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 02.10.02, 11:32
      Pafnucka
      • isis! Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT 02.10.02, 12:40
        alfreda2 napisał(a):

> Pafnucka

Alfreda.
        • Gość: Bunia Re: IMIĘ DLA KOTKA-PLEBISCYT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 15:04
          Jestem zaskoczona rozwojem watku!
          Kicia tymczasem ciut podrosla, zaczela nawet reagowac na swoje imie (Fibi).
          No i oczywiscie skradla mi juz serce, bo jest totalnie rozbrajaca, jak
          wskakuje na wanne, zeby dotrzymac mi towarzystwa w porannej toalecie, jak sie
          ugania za wlasnym ogonem, no i w koncu, gdy rano znajduje ja pod koldra
          robiaca niewinna minke...(tak tak niestety, odkryla juz lozko).
          No i jak wlacza swoj bulgotnik wyrazajac zadowolenie z pieszczot!!!

Stalam sie kocia mama.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka