Dodaj do ulubionych

APEL O POKÓJ POMIĘDZY ZWOLENNIKAMI PiS i PO

19.09.05, 20:05
Zakotłowało się na naszym Forum pomiędzy zwolennikami PiS i PO. Nie chcę
wnikać, na ile to spontaniczna aktywność, a na ile wyreżyserowane działania.
Chcę zaapelować do jednych i do drugich:

Ludzie, opamiętajcie się ! Gdy my się między sobą żremy, czerwone pająki i
oszołomy z moherowej prawicy zacierają ręcę i się z nas śmieją. Nie
zapominajcie, że:

1.) obie partie - PiS i PO - wyrastają z tych samych solidarnościowych -
antykomunistycznych i niepodlogłościowych - korzeni;
2.) obie partie są PRZEDE WSZYSTKIM partiami sprzeciwu przeciwko rządom
postkomuny;
3.) i Tusk i Kaczyński są prawymi i uczciwymi - jak na polskich polityków -
ludźmi;
4.) obie partie czeka za kilkanaście już dni objęcie wspólnych rządów tym
krajem - to nie są konkurenci ! TO NIE SĄ WROGOWIE ! To sojusznicy,
koalicjanci !!!

Przestańcie się opluwać, a zacznijcie nawzajem szanować ! Sztaby wyborcze i
liderzy kopią się po kostkach - my nie musimy !

Krzysztof A. Klementowski

Obserwuj wątek
    • Gość: cookie Re: APEL O POKÓJ POMIĘDZY ZWOLENNIKAMI PiS i PO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.09.05, 21:48
      Popieram!

Obawiam sie jednak, ze walka o kazdy glos za pomoca demagogii, gadania bzdur i obiecywania gruszek na wierzbie jest dla obu sztabow wyborczych zdecydowanie wazniejsza od zachowania odrobiny kultury.
      Mowienie prawdy i przyzwoite zachowanie niestety nie przysparza glosow. Czarny PR byc moze rowniez, ale moze odebrac je przeciwnikowi.

Uwazam, ze na kulturalne dyskusje przyjdzie nam poczekac jeszcze tydzien, a w tym tygodniu moze byc jeszcze kilka g. rzuconych w wentylator...

O tempora, o mores!
    • Gość: antypropaganda PRZYDUPAS TUSKA NIE BĘDZIE PLUŁ NAM W TWARZ!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.09.05, 22:04
      TYLKO KACZYNSKI ZROBI PORZADEK ZE SKORUMPOWANYMI PSYCHIATRAMI
      • brat44 Re: PRZYDUPAS TUSKA NIE BĘDZIE PLUŁ NAM W TWARZ!! 20.09.05, 09:30
        no i widzisz kolego klement z naszymi kolegami z Pisa trudno rozmawiać, za
        czesto używają dolnych partii lędżwi do myślenia miast głowy. Ale wiary tracić
        nie trzeba, że po wyborach rozsądek na ich twarzach zagości;-)

Uprzejmości,

Braciaszek
        • kklement Nie tylko PiS-owcy pewnie tu zaglądają. 20.09.05, 10:06
          Styl Twojego przedmówcy wskazywałby raczej na jakiegoś prymitywnego
          prowokatora :)
    • Gość: bez litości ... Re: APEL O POKÓJ POMIĘDZY ZWOLENNIKAMI PiS i PO IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.09.05, 10:25
      Kolego nie będzie wspólnych rządów! PO w wyborach będzie miało taką przewagę że
      PiS-owi gały na wierzch wyjdą i Kaczory zapomną o premierowaniu. Kij im w ryj!
      Jeszcze będą prosić o stanowiska w rządzie!

bez litości dla tych co na nas plują!
    • sapere Re: APEL O POKÓJ POMIĘDZY ZWOLENNIKAMI PiS i PO 20.09.05, 11:36
      Kklement, POdPISuję się obiema rękami pod Twoim postem. Pax między chrześcijany!
      • Gość: Pisowiec Re: Ja też się podpisuję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 13:36
        Zgoda buduje. Pan Tusk może być prezydentem pod warunkiem, że PiS utworzy rząd
        ze swoim premierem, a pan Kaczyński zostanie marszałkiem Sejmu.
        • Gość: bez litości ... Re: Ja też się podpisuję IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.09.05, 13:39
          > pod warunkiem, że PiS utworzy rząd
          > ze swoim premierem, a pan Kaczyński zostanie marszałkiem Sejmu.

Chyba sobie żartujesz! Z czym do ludzi?
          • neti13 Re: Ja też się podpisuję 20.09.05, 15:07
            Tak czy siak , to wszystko LIPA ;) Poczekam az zaczniecie psioczyc na swoich "
            idoli" . hehe
            • bmxx Ja też się nie podpisuję 20.09.05, 15:42
              Wzywanie do zgody i porozumienia teraz, gdy trwa najgorętsza walka na argumenty
              i programy to jakaś piramidalna niedorzeczność i prowokacyjna bzdura.
              Tylko umysł, skrajnie naiwny i skrajnie niepolityczny mógł wymyślić taką
              prowokację. Walka na argumenty trwa jeszcze trzy dni - i trzeba je wykorzystać.
              Wzywanie do spokoju, ugody, Wersalu we stosunkach wzajemnych, - tylko zatrze
              istotne różnice programowe i zaciemni obraz obu różniących się programem i
              ideami partii.
              Jestem realistą i pięknoduchostwo oraz brak zmysłu politycznego wiodące do
              fałszowania rzeczywistosci u niejakiego kklementa - tylko mnie oburza i obraża.
              Nawet po wyborach nie powinno być nigdy rządu PO z PIS-em.
              PIS , po wyborach powinien utworzyć rząd koalicyjny z LPR, Ruchem Patriotycznym
              i Samoobroną i każdym bliskim mu programowo ugrupowaniem, jakie dostaną się do
              Sejmu. Nigdy zaś ze zdradziecką odnogą UW, bezideową PO , czy postkomuną.
              Dla rozsądnego choć trochę myślącego- człowieka, to chyba jasne ?
              Ale nie dla naiwniaka - kklementa.(...to na cześć - Gotfalda ? )
              • kklement Re: Ja też się nie podpisuję 20.09.05, 17:16
                Większość "dyskusji" pomiędzy zwolennikami PO i PiS na tym forum to walenie się
                po goleniach i opluwanie. A to że "Kaczor to kłamca", a to że "PO to AWS bis"
                itp. Poczytaj sobie te wypowiedzi, ja ich wszystkich cytowac nie będę. Mało
                jest takich, które dotyczyłyby fatycznych różnic programowych, a już jak na
                lekarstwo jest takich, których autorzy zachowywali by się spokojnie.

Ja nie jestem pięknoduchem, kolego :) Ja po prostu na chłodno kalkuluję i
                wydaje mi się, że obrzucanie się błockiem przez PiS i PO działa na korzyść
                przede wszystkim ich konkurentów - zwłaszcza teraz, parę dni przed wyborami !
                Ktoś poczyta sobie na tym forum i o Tusku, i o Kaczyńskim, i w efekcie ...
                zostanie w domu 25.09 i 15.10. Podczas gdy miłośnicy Polskiej Partii Drukowania
                Pieniędzy pomaszerują ochoczo do urn.

Widać, żeś na tym forum nowy. Mi zarzucać nadmiar apolityczność i
                pięknoduchostwo ? He he he :D

Acha, a mój nick nie jest na niczyją cześć poza mną samym. Ale jak widać albo
                nie czytałes mojego ostu do końca, albo masz kłopoty z kojarzeniem, typku :)
                • kklement No tak, "aha" przez samo "h" rzecz jasna. 20.09.05, 17:18
                • aeea Re: Ja też się nie podpisuję 20.09.05, 17:23
                  kklement napisał:

> Ktoś poczyta sobie na tym forum i o Tusku, i o Kaczyńskim, i w efekcie ...
                  > zostanie w domu

Lepiej niech ludzie dowiedzą się prawdę przed wyborami niż po wyborach
    • aeea Nie popieram! Trzeba pisać prawdę o PO = AWS + UW 20.09.05, 15:15
      Nie popieram! Trzeba pisać prawdę o PO = AWS + UW i o ich nieudacznictwie za
      rządków Buzka.
      • bmxx Re: Nie popieram! Trzeba pisać prawdę o PO = AWS 20.09.05, 15:58
        Właśnie .Racja.
        Oni nie pamiętają skąd ta PO się wzięła
        i komu już świeczkę a komu ogarek - "paliła".

Platforma to są PISu przeciwnicy, nigdy zaś - sojusznicy
        ( jak tu bredzą niektórzy nawiedzeni kuglarze.)
        • Gość: ktostam Re: Nie popieram! Trzeba pisać prawdę o PO = AWS IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 20.09.05, 18:08
          Tak tylko ze program PiSu jest bardziej podobny do AWS niz program PO.
    • Gość: sklepowa PO i PiS - jak Mr. Hyde i Dr. Jekyll ?! IP: *.cybernet.ch 20.09.05, 17:33
      ...brrr !!!
    • Gość: niemożliwy pokój Re: APEL O POKÓJ POMIĘDZY ZWOLENNIKAMI PiS i PO IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 15:50
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka