Dodaj do ulubionych

Fałszywe znaki drogowe

IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 20.09.05, 10:24
A co się dziwić niekompetencji urzędników. Czy to pierwszy przypadek
nieodpowiedniego oznakowania. Tak było z ul. Poprzeczną, wjazd o strony
Centrum Korona, trzeba było wąska ulica przejechać 2 km, żeby się przekonać
ze u wylotu do Sołtysowiciej jest zamknięta. Pół biedy samochody osobowe
sobie radziły, ale co wyprawiali kierowcy TIR-ów, żeby zawrócić na tej
waskiej ulicy. Oczywiście urzędnicy nie wyciagnęli żadnej nauczki. Więc pora
ich się pozbyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: zed Re: Fałszywe znaki drogowe IP: *.KSZ.K.pl 20.09.05, 19:39
      To raczej wina wykonawcy , który dostaje za zlecenie sporą kasę (Rotomat) a
      raczej jego szef , a nie urzędników . Każda zmiana organizacji ruchu i
      oznakowania jest sprawdzana przed wydaniem decyzji i takiej bzdury w
      oznakowaniu napewno nie było w planach na papierze, ktoś dowcipny się pomylił.
      • Gość: kirownik Re: Fałszywe znaki drogowe IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:16
        Witamy przedstawiciela "Urządników" . Zmiany "sprawdzane, dopilnowane" - do
        łopaty urzędasie. Zejdż na ziemię.
        • Gość: zed Re: Fałszywe znaki drogowe IP: *.KSZ.K.pl 21.09.05, 22:10
          NIE MAM NIC WSPÓLNEGO Z UM WE WRO . ALE CHCIAŁBYM NORMALNOSCI W TYM KRAJU A JAK
          WSZYSTKO BEDZIEMY ZWALAĆ NA URZĘDASÓW A NIE PODCHODZIĆ DO PRACY RZETELNIE TO
          NIE BEDZIE NORMALNIE - PRZECIE URZĘDASY SĄ TYLKO OD PAPIERÓW I ZOSTAWMY IM TO.
          POZDRAWIAM!
      • Gość: zzz Re: Fałszywe znaki drogowe IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.09.05, 01:23
        Hej, Zed!
        Śrubka by pękła urzędnikowi, gdyby sprawdził czy to co na papierze jest w
        rzeczywistości?
        Akurat tak się składa, że kilka razy zlecałem wykonanie oznakowania na terenie
        miasta. (Nie mam nic wspólnego ze ZDiK ani Działem Zarządzania Ruchem z UM).
        Uwierz mi, za każdym razem ZABERD czy ROTOMAT robił to źle i trzeba było
        poprawiać.
        Tylko, że mi się chciało sprawdzać.
    • Gość: Neo[EZN] Re: Fałszywe znaki drogowe IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.09.05, 20:06
      Faktycznie oznakowanie wczoraj było fatalne. Skręciłem z Kazimierza Wielkiego w
      Zamkową a później w lewo w Modrzejewskiej a tam co? A tam kolejka aut i
      kierowcy kombinujący jak wyjechać z tej pułapki... Jedyny znak jaki widziałem
      stał na ulicy Modrzejewskiej także żeby go zobaczyć to najpierw trzeba było
      wjechać w tę ulicę a później główkować się jak zawrócić...
    • Gość: rybak Re: Fałszywe znaki drogowe IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 21.09.05, 22:02
      Widzę tu jednak nutę optymizmu. Cytat:
      > Nie mamy jednak możliwości ukarania firm, które wprowadzają zmiany w
      > oznakowaniu.
      Analogicznie nie ma możliwości ukarania zwykłego obywatela. Czyli każdy, komu
      przeszkadza np. hałas uliczny, może sobie przed domem bezkarnie ustawić znak
      zakazu ruchu albo wjazdu i śpi spokojnie.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka