Dodaj do ulubionych

BEZ SAMOCHODU W OKOLICY RYNKU!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 18:05
Czy to jest możliwe aby ulice przylegające do Rynku i Plac Solny, były wolne
od ruchu samochodowego?
Czy to naprawdę nikomu nie przeszkadza, że samochody tłoczą się w ciasnych
uliczkach uniemożliwjając spokojne zwiedzanie i spacer.
Ruszjące z piskiem opon auta i spaliny naprawdę nie tworzą nam dobrego
klimatu starówki.
Czy to dobry pomysł, aby władze miasta tym się zainteresowały?
Ja też jeżdżę samochodem i wiem że jest problem z parkowaniem w cenrum, ale
jestem w stanie podporządkować się i parkować dalej od Rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: inka Re: BEZ SAMOCHODU W OKOLICY RYNKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:10
      jestem za! pięknymi uliczkami w pobliżu rynku nie da się spokojnie przejść ani
      przejechać na rowerze, wszystko zawalone samochodami!
      • marceleus Re: BEZ SAMOCHODU W OKOLICY RYNKU! 09.10.05, 21:44
        Zgadzam sie
        samochody z pl. solnego ale i nie tylko precz !!

wystarczy zobaczyc jak to jest w Pradze, tam mozna spacerowac godzinami po
        uliczkach po ktorych samochody jezdzic ( smrodzic ) nie mogą
      • robak_wroc Re: bez samochodu w rynku 05.03.06, 03:52
        jazda rowerem po rynku jest zabroniona. nikt tez nie nakazuje jezdzic miedzy
        samochodami.
    • Gość: ina Re: BEZ SAMOCHODU W OKOLICY RYNKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:37
      Brawo!
      Popieram! Wyłączyć z ruchu samochodowego ulice wokół Rynku!To po prostu
      koszmar! Stanowczo domagam się!
      • Gość: Marek Re: BEZ SAMOCHODU W OKOLICY RYNKU! IP: *.magma-net.pl 16.10.05, 19:00
        Jak najbardziej ZA!
    • hummer Rozumiem, że jak idziesz z zakupami! 18.10.05, 09:16
      Gość portalu: tlen napisał(a):

> Czy to jest możliwe aby ulice przylegające do Rynku i Plac Solny, były wolne
      > od ruchu samochodowego?
      > Ja też jeżdżę samochodem i wiem że jest problem z parkowaniem w cenrum, ale
      > jestem w stanie podporządkować się i parkować dalej od Rynku.

To zawsze parkujesz 2 km od swojego domu, by mieć świeże powietrze.
    • Gość: kynu Re: BEZ SAMOCHODU W OKOLICY RYNKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 20:57
      jestem za, warunek zamknąć dla wszystkich a nie pozwolić parkować wybrańcom
    • Gość: siostra Re: BEZ SAMOCHODU W OKOLICY RYNKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:00
      TU NAWET NIE CHODZI O ŚWIEŻE POWIETRZE TYLKO O PRZESTRZEŃ DLA PIESZYCH TURYSTÓW
      I WROCŁAWIAN. CHODZI TEŻ O KLIMAT ( NIE POGODĘ )STARYCH KAMIEŃICZEK I ULIC
      KTÓRCH NA CO DZIEŃ NIE DOSTRZEGAMY W TYM NATŁOKU SAMOCHODOWYM.
      POZDRAWIAM!!!POPIERAM!!!
    • Gość: janek Re: BEZ SAMOCHODU W OKOLICY RYNKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:04
      Jestem za! Właśnie wróciłem ze spacerku po rynku i okolicach. To po prostu w
      głowie się nie mieści żeby tak napakować samochodami zabytkowe uliczki.
      Zakorkowane i śmierdzące, czy to naszym urzędasom nie przeszkadza? a może nawet
      tego nie dostrzegają? pozdrawiam!
    • Gość: gość samochody w rynku IP: *.cust.tele2.pl 18.05.06, 14:25
      Dyskusji na temat zamykania kolejnych ulic nie było by, gdyby pozbawiono
      prezydenta dojazdu do pracy samochodem, tj. wydawania przepustek sobie i
      osobom dla niego cennym. w praworządnym państwien, gdzie obywatele są równi było
      by mozliwe . wtedy nawet w rynku ruch samochodowy został byłby prawdopodobnie
      przywrócony.
      • Gość: ktoś Re: samochody w rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:52
        MASZ ŚWIĘTĄ RACJĘ!!
        W SZWECJI PARLAMENTARZYŚCI I MINISTROWIE CZĘSTO JEŻDZĄ KOMUNIKACJĄ
        MIEJSKA,DLATEGO U NICH JEST ONA SPRAWNA.POZA TM PANU DUTKIEWICZOWI WCALE NIE
        ZASZKODZI SPACER NP Z KURZEGO TARGU DO RATUSZA-500m.PODOBNIE OD TRAMWAJU NA
        ŚWIDNICKIEJ LUB PRZY KAMELEONIE.BLIZIUTKO I ILE ZDROWIA!!!!:)
        • Gość: JP Re: samochody w rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:16
          Przede wszystkim to należy zamknąć najciekawsze fragmenty starego miastadla
          ruchu kołowego, a resztę dla parkowania.Np ul.Psie Budy przy przejściu w
          stronę Pl.Solnego koło baru/restauracji Teqila(małą reklamę im robię no
          cóż).Tam jest po prostu super-stare bruki malutkie kamieniczki,nie takie
          wystawne jak w rynku przypominają nawet Zlatou Ulićke w Praze, no i co jest wg
          mnie wielkim atutem,jest tam kawałek zieleni której w najbliższej okolicy
          Rynku brakuje.Kocham to miejsce, bo jet niesamowicie malownicze
    • Gość: Dark Lord Re: Bez Samochodu IP: *.wro.tvp.com.pl / 195.245.213.* 16.07.06, 07:32
      Najlepiej zamknąć całe miasto i niech mieszkańcy chodzą pieszo....

Przyznam,że do Rynku jeżdżę teraz kiedy mam wyjątkową potrzebę. Auto ciężko
      gdzieś postawić a powiem Wam prawdę - nie chce mi się gonić kilometr czy dwa od
      jakiegoś słono płatnego parkingu. Jeszcze w upał albo deszcz. Postawiłem na
      Rynku kreskę i pojawiam się tam rzadko (choć go lubię). Zauwazyłem,że (chyba
      także przez pomysły z zamykaniem Rynku dla ruchu) coraz więcej restauracyjek
      bankrutuje albo nie działa. Ta obok Empiku już zamknieta (ta co wygryzła
      Bemolikę), Szwejk też.
      • Gość: jerry Re: Bez Samochodu IP: *.jg.energiapro.pl / *.jg.energiapro.pl 07.08.06, 07:41
        Szanowni Państwo wszystko dla ludzi owszem można zamknąć okolice rynku dla
        samochodów, ale alternatywa musi być pakingi przestronne i tanie w pobliżu
        inaczej tak jak ktoś słusznie zauważył rynek splajtuje.
        • Gość: orka Re: Bez Samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:23
          Kochani! A dlaczego kanjpki np. w Krakowie nie splajtowały?
          • Gość: tlen Re: Bez Samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:13
            Dzięki ci Orka za trafne spostrzeżenie! I co wy na to?
            • Gość: jynx1 Re: Bez Samochodu IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.06, 21:23
              inne miasto, inni ludzie, inna mentalnosc
    • Gość: leo Re: Bez samochodu w okolicy rynku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:54
      Popieram! Błagam zróbcie coś z tymi samochodmi w wąskich uliczkach wokół rynku!
      Plac Solny zawalony szpanerskimi autami i komu ma to służyć!? Prezydencie,
      Radni i cholera wie kto jeszcze, czy to was nie boli?
    • Gość: tlen Re: Bez samochodu w okolicach rynku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:24
      Panie i Panowie z PO, chociaż obiecajcie w ramach kampanii samorządowej, że
      zajmiecie się tą sprawą. Skontaktujcie się z władzami Krakowa aby wymienić
      doświadczenia. Obiecuję że będę na Was głosować! A nawet namawiać znajomych!
      • Gość: masney Re: Bez samochodu w okolicach rynku!!! IP: *.wro.vectranet.pl 10.10.06, 22:53
        Jeśli chodzi o alternatywne parkingi, to na Szewskiej godzina 2,5 pln, to chyba
        niedrogo...a i następne powstaną.
    • Gość: leszcz Re: Bez samochodu w okolicach rynku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:52
      To może, chociaż zamknijcie Plac Solny dla samochodów, BŁAGAM!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka